ГАЛУЗЕВАУГОД А між Стороною власника в особі Міністерства інфраструктури України та Федерації роботодавців транспорту України і Стороною профспілок в особі Спільного представницького органу на 2012 – 2014 роки


Скачати 1.12 Mb.
Назва ГАЛУЗЕВАУГОД А між Стороною власника в особі Міністерства інфраструктури України та Федерації роботодавців транспорту України і Стороною профспілок в особі Спільного представницького органу на 2012 – 2014 роки
Сторінка 1/10
Дата 09.04.2013
Розмір 1.12 Mb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10




ПРОЕКТ

зі змінами та доповненнями,

внесеними робочою комісією

Сторони профспілок

(Протокол № 1 від 21-22 березня 2012р.

Протокол № 2 від 29 травня 2012 р.)
Г А Л У З Е В А У Г О Д А
між Стороною власника в особі Міністерства інфраструктури України та Федерації роботодавців транспорту України і

Стороною профспілок в особі Спільного представницького органу

на 2012 – 2014 роки

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ


1.1.

Галузеву угоду (далі – Угода) укладено між державним органом управління в галузі морського транспорту України в особі Міністерства інфраструктури України (далі – Мінінфраструктури) та Федерацією роботодавців транспорту України (далі – Роботодавці), з однієї сторони, і Спільним представницьким органом Професійної спілки робітників морського транспорту України, Федерації морських професійних спілок України та Профспілки робітників морського транспорту України (об’єднана) (далі – Профспілки), яки є повноважними представниками найманих працівників (далі – Працівники) підприємств, установ, організацій морського транспорту України, з іншої сторони, (далі – Сторони) терміном на 2012 – 2014 роки.







1.2.

Сторони визнають повноваження одна одній для укладення цієї Угоди та реалізації її норм на підприємствах, в установах та організаціях (далі – Підприємства) що входять у сферу їх дії.







1.3.

Сторони розвиватимуть свої відносини на принципах соціального діалогу, взаємоповаги та рівноправності, дотримання визначених Угодою зобов’язань і домовленостей, взаємної відповідальності і спрямовуватимуть скоординовані зусилля на узгодженні інтересів Працівників і Роботодавців, підвищення рівня зайнятості та стале зростання заробітної плати Працівників, виконання соціальних програм, досягнення стабільності та злагоди у трудових колективах Підприємств.







1.4.

Зобов’язання та домовленості цієї Угоди, прийняті згідно з чинним законодавством України і Генеральною угодою, діють безпосередньо, є обов’язковими для виконання Сторонами як мінімальні гарантії при укладенні колективних договорів і поширюються на Працівників Підприємств, а також у частині соціальних гарантій, обумовленій окремими пунктами, - на пенсіонерів, які оформили пенсію на цих Підприємствах, інвалідів праці та сім’ї працівників, загиблих на виробництві.

Норми цієї Угоди є обов’язковими для застосування у колективних договорах підприємств, установ та організацій морського транспорту.







1.5.

Для ведення переговорів з питань підготовки проекту Угоди та підведення підсумків її виконання Сторонами створюється спільна робоча комісія з рівної кількості представників, яких кожна Сторона визначає самостійно.

Членів комісії, делегованих до її складу від кожної із Сторін, очолюють співголови комісії та їх заступники.

Члени спільної робочої комісії на час її засідань звільняються від обов’язків за основним місцем роботи із збереженням середньої заробітної плати та включенням цього часу до трудового стажу.

Всі витрати, пов’язані з роботою комісії, компенсуються у порядку, визначеному Сторонами.

Порядок роботи спільної робочої комісії визначається у Положенні про комісію, затвердженому уповноваженими представниками Сторін.







1.6.

Угода підписується уповноваженими представниками Сторін, набирає чинності з дня її підписання та зберігається по одному підписаному примірнику у кожної із Сторін.







1.7.

Сторони у десятиденний термін із дня підписання Угоди подають її на повідомну реєстрацію в Міністерство соціальної політики України і в місячний термін із дня реєстрації надсилають копії Угоди Роботодавцям і виборним органам первинних профспілкових організацій (первинних профспілок) Підприємств (далі – Профспілкові комітети).







1.8.

Зміни і доповнення до Угоди протягом строку її дії вносяться в разі потреби тільки за взаємною згодою Сторін. Пропозиції однієї зі Сторін щодо внесення змін і доповнень до Угоди є обов’язковими для розгляду другою Стороною. Рішення щодо поданих пропозицій приймаються у місячний термін.

Зміни і доповнення, що випливають із змін до чинного законодавства України та Генеральної угоди, вносяться без проведення переговорів, інші зміни і доповнення – тільки після переговорів Сторін.







1.9.

Після закінчення строку дії ця Угода продовжує діяти до того часу, поки Сторони не укладуть нову Угоду або не переглянуть чинну.







1.10.

Угода не втрачає чинності в разі зміни складу, структури, найменування будь-якого органу, який представляє одну зі сторін, або входить до складу однієї зі Сторін.







1.11.

Згідно з Постановою Верховної Ради України від 12.09.91р. № 1545 „Про порядок тимчасової дії на території України окремих актів законодавства Союзу РСР” на Підприємствах застосовуються акти законодавства Союзу РСР (за умови, що вони не суперечать Конституції й законам України) до ухвалення відповідних актів законодавством України.







1.12.

Положення цієї Угоди, що передбачають витрати за рахунок чистого прибутку Підприємств, регулюються колективними договорами, виходячи з умов та економічних можливостей Підприємств.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10

Схожі:

ПРОФЕСІЙНА СПІЛКА РОБІТНИКІВ МОРСЬКОГО ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ (ОБ’ЄДНАНА)
Галузевої угоди між Стороною власника в особі Мінінфраструктури і Стороною профспілок в особі СПО на 2012 – 2014 роки, які надійшли...
Головфінтех) Міністерства фінансів України (далі Виконавець), в особі...
Головфінтех) Міністерства фінансів України (далі – Виконавець), в особі заступника директора Татаринова Олександра Петровича, що...
М. Київ " 24 " вересня 2011 р
України (далі ФШУ), в особі Президента Капустіна Віктора Володимировича, який діє на підставі Статуту, та Федерація шахів Миколаївської...
До наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту
...
Диплом і свідоцтво про професійно-технічну освіту, що видаються в...
Протокол між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про внесення змін до Угоди між Кабінетом Міністрів України...
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня
...
УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Відповідно до спільного наказу Міністерства надзвичайних ситуацій України та Міністерства освіти і науки,молоді і спорту від 27....
ЗАТВЕРДЖЕНО
України «Металіндустрія Миколаїв» (далі Організація) є галузевою органiзацiєю роботодавців підприємств металообробної та машинобудівної...
Велика Історія України: Культура Поганської України
Київщини і Волині називали просто лісовою стороною. Від ліса взяла свою назву й Деревська земля, теперішнє Полісся. Давні неперехідні...
VII. Забезпечення і резерви
Сума очікуваного відшкодування витрат іншою стороною, що врахована при оцінці забез
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка