СМІЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ


Скачати 148.48 Kb.
Назва СМІЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
Дата 25.02.2016
Розмір 148.48 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи


СМІЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ


31.05.2013

Сміла

№ 247



Про Порядок видачі будівельного паспорта

забудови земельної ділянки у м. Сміла

Відповідно до п.1 ст.52 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" від 21.05.97 № 280/97-ВР (зі змінами і доповненнями), ст. 27 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17.02.2011 № 3038-VІ (зі змінами та доповненнями), наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 05.07.2011 № 103 «Про затвердження Порядку видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки» (із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства № 66 від 25.02.2013), виконавчий комітет Смілянської міської ради вирішив:


  1. Затвердити Порядок видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки у м. Сміла (додається).

  2. Доручити управлінню архітектури, регулювання забудови та земельних відносин міста видавати будівельний паспорт забудови земельної ділянки.

  3. Проект рішення Смілянської міської ради про скасування рішення виконавчого комітету від 26.04.2012 №212 "Про порядок видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки у м. Сміла" винести на найближче засідання сесії міської ради.

  4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Студанса Ю.І. та начальника управління архітектури, регулювання забудови та земельних відносин Браунера С.М.


Міський голова В.В. Решетняк

ПОГОДЖЕНО:
Заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради:

Коваленко М.В.

Студанс Ю.І.

Некоз П.Ю.

Секретар міської ради: Литвиненко О.М.

Керуючий справами –

заступник міського голови : Головченко О.Є.

Члени виконкому:

Зацікавлені організації:

Юридичний відділ:

Виконавець: Браунер С.М.

Додаток

до рішення виконавчого комітету

від «__» _________ 2013 № ____

П О Р Я Д О К

видачі будівельного паспорта

забудови земельної ділянки у м. Сміла
І. Загальна частина


  1. Цей Порядок розроблений згідно з ст. 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.97 № 280/97-ВР (зі змінами та доповненнями), ст. 27 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17.02.2011 № 3038-VІ (зі змінами та доповненнями), наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 05.07.2011 № 103 «Про затвердження Порядку видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки» (із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 25.02.2013) № 66 і призначений для вирішення питань забудови присадибних, дачних і садових земельних ділянок управлінням архітектури, регулювання забудови та земельних відносин міста (далі по тексту – управління архітектури) в адміністративних межах Смілянської міської ради (далі по тексту - Порядок).




  1. Будівельний паспорт забудови земельної ділянки (далі - будівельний паспорт) визначає комплекс містобудівних та архітектурних вимог до розміщення і будівництва індивідуального (садибного) житлового будинку, садового, дачного будинку не вище двох поверхів (без урахування мансардного поверху) з площею всіх приміщень до 300 квадратних метрів, господарських будівель, споруд, гаражів, елементів інженерного захисту, благоустрою та озеленення земельної ділянки.



  1. Параметри забудови визначаються з урахуванням державних будівельних норм ДБН В.2.2-15-2005 "Житлові будинки. Основні положення" та ДБН 360-92** "Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень".




1.4. Розроблення будівельного паспорта здійснюється в межах територій населених пунктів – відповідно до наявної містобудівної документації на місцевому рівні.
1.5. Проектування на підставі будівельного паспорта здійснюється без отримання містобудівних умов та обмежень.

1.6. Для об'єктів будівництва, на які надається будівельний паспорт, розроблення проекту будівництва здійснюється виключно за бажанням замовника.

1.7.Основні положення та вимоги, що вживаються у будівельному паспорті слід тлумачити у розумінні Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», ДБН В.2.2-15-2005 «Будинки і споруди. Житлові будинки. Основні положення», ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», ДБН В.2.1-10-2009 «Основи та фундаменти споруд. Основні положення проектування», ДБН В.3.2-2-2009 «Житлові будинки. Реконструкція та капітальний ремонт», СН 441-72* "Вказівки по проектуванню огорож майданчиків і ділянок підприємств, будівель і споруд" тощо.



1.8 Терміни, що вжиті у цьому Порядку, та визначення позначених ними понять.
Реконструкція житлового будинку – перебудова житлового будинку з метою поліпшення умов проживання, експлуатації, зміни кількості житлових квартир, загальної і житлової площі тощо у зв’язку зі змінами геометричних розмірів, функціонального призначення, заміною окремих конструкцій, їх елементів, основних техніко-економічних показників.

Капітальний ремонт – ремонт житлового будинку з метою відновлення його ресурсу з заміною за необхідності конструктивних та огороджувальних елементів, систем інженерного обладнання, а також поліпшення його експлуатаційних показників.

Прибудова – вид реконструкції, при якій збільшується площа забудови житлового будинку шляхом створення нових приміщень, що безпосередньо прилягають до зовнішніх стін будинку.

Надбудова – вид реконструкції, при якій збільшується площа житлового будинку шляхом улаштування над його верхнім поверхом одного або декількох додаткових поверхів.
1.9 При здійсненні забудови вільної земельної ділянки наданої із земель комунальної або державної власності для будівництва та обслуговування індивідуального житлового будинку, господарських будівель та споруд розміщення гаражів передбачати вбудованими або прибудованими до житлових будинків по лінії забудови або в глибині ділянки. Розміщення господарських будівель по лінії забудови житловими будинками не допускається.
ІІ. Порядок оформлення будівельного паспорта

2.1 Для отримання будівельного паспорта замовник звертається з письмовою заявою на видачу будівельного паспорта зі згодою на обробку персональних даних за формою, наведеною у додатку 1 до цього Порядку до управління архітектури безпосередньо, через дозвільний центр міськвиконкому та /або через Єдиний державний портал адміністративних послуг.
2.2 До заяви замовником (забудовником) додаються:

- копія документа, що посвідчує особу (паспорт, з якого встановлюється прізвище, iм’я, по батьковi, адреса);

- копiя нотарiально завiреного доручення особi на право представляти iнтереси зацiкавленої особи щодо отримання будiвельного паспорта (при необхiдностi);

- нотаріально завірена копія документа (або посвідчення документа керівником підприємства, установи, організації, що надав такий документ), що засвідчує право власності або користування земельною дiлянкою, або договір суперфіцію;

- завiрена нотарiально згода спiввласникiв земельної дiлянки (житлового будинку) на забудову зазначеної у зверненні земельної ділянки;

- завiрена нотарiально згода сусiднiх землекористувачiв, у разi якщо проектований об’єкт пропонується об'єднати з господарськими будівлями або гаражем сусідніх ділянок з дотриманням вимог чинного законодавства;

- копiя документа, що засвiдчує право власностi заявника на об’єкт нерухомостi (свiдоцтво про право власностi, витяг з реєстру про право власностi та копiї правовстановлюючих документiв (договiр купiвлi-продажу, договiр дарування або мiни, свiдоцтво на спадщину);

- копiя технiчного паспорта на об’єкт нерухомості (у випадку реконструкції індивідуального житлового будинку, господарських будівель та споруд, гаражів, а саме: прибудови, надбудови, перепланування, переобладнання, розширення добудови тощо);

- ескізні наміри забудови (місце розташування будівель та споруд на земельній ділянці, відстані до меж сусідніх земельних ділянок та розташованих на них обєктів, інженерних мереж і споруд, фасади та плани поверхів об’єктів із зазначенням габаритних розмірів, перелік систем інженерного забезпечення, у тому числі автономноих, що плануються до застосування, тощо);

- проект будівництва (за наявності);

2.2.1 Ескізні наміри забудови земельної ділянки мають містити:

- пояснювальну записку з посиланням на нормативні акти, згідно яких буде вестись будівництво об’єкту;

- схему розміщення об`єкта будівництва та земельної ділянки з нанесеними планувальними обмеженнями в М 1:2000;

- схему забудови земельної ділянки (з сусідніми будівлями та спорудами) в М 1:500 з нанесеними планувальними обмеженнями;

- відступи будівлі/споруди, які проектуються, вiд червоних лiнiй та лiнiй регулювання забудови;

- органiзацiя пiд`їздiв до будiвлi/споруди;

- вiдступи будiвлi/споруди вiд меж земельної дiлянки, на якiй проектується об`єкт;

- вiдступи будiвлi/споруди від сусідньої забудови;

- відступи будiвлi/споруди від інженерних мереж і споруд;

- основнi технiко-економiчнi показники (вид об’єкта, площа забудови, призначення приміщень);

- плани поверхів;

- фасади будiвель та споруд iз зазначенням висотних вiдмiток з iнформацiєю щодо опорядження фасадiв;

- розрiзи;

- план даху (багато скатні, складні дахи);

- елементи благоустрою на земельнiй дiлянцi;

- точки підключення до інженерних мереж згідно технічних умов (у разі наявності ТУ);

2.2.2 Ескізні наміри забудови розробляються лiцензованою проектною органiзацiєю.

2.2.3 У разі зміни намірів забудови земельної ділянки (розміщення нових або реконструкція існуючих об’єктів), реалізація яких не перевищує граничнодопустимих параметрів, до будівельного паспорта можуть вноситись зміни.

Внесення змін до будівельного паспорта здійснюється управлінням архітектури у порядку та на умовах, визначених для його отримання, протягом десяти робочих днів з дня надходження пакета документів, до якого входять:

- заява про внесення змін до будівельного паспорта за формою, наведеною у додатку 1 цього Порядку;

- примірник будівельного паспорта замовника (забудовника);

- ескізні наміри змін (місце розташування будівель та споруд на земельній ділянці, фасади та плани поверхів нових об’єктів із зазначенням габаритних розмірів тощо):

- нотаріально завiрена згода спiввласникiв земельної дiлянки (житлового будинку) на забудову.

2.3 Управління архітектури на підставі отриманих документів визначає відповідність намірів забудови земельної ділянки вимогам чинної містобудівної документації на місцевому рівні, детальним планам територій, планувальним рішенням проектів садівницьких та дачних товариств, державним будівельним нормам, стандартам і правилам.

2.4 Пакет документів для видачі будівельного паспорта або внесення змін до нього може бути повернуто управлінням архітектури замовнику з таких підстав:

- неподання повного пакета документів, визначених пунктами 2.1, 2.2 цього розділу;

- невідповідність намірів забудови земельної ділянки вимогам чинної містобудівної документації на місцевому рівні, детальним планам територій, планувальним рішенням проектів садівницьких та дачних товариств, державним будівельним нормам, стандартам і правилам.
2.5 Повернення замовнику пакета документів для видачі будівельного паспорта або внесення змін до нього з відповідним обґрунтуванням здійснюється управлінням архітектури у строк, який не перевищує строк його надання.
2.6 Технічні умови щодо інженерного забезпечення отримуються замовником самостійно.
2.7 Будівельний паспорт складається з текстових та графічних матеріалів.
2.8 Будівельний паспорт складається за формою, наведеною у додатку 2 до цього Порядку.
2.9 До складу будівельного паспорта входять:

- пакет документів, наданий замовником відповідно до пунктів 2.2, 2.2.3 цього розділу;

- схема забудови земельної ділянки, наведена у додатку 3 до цього Порядку;

- проект будівництва (за наявності);

- пам’ятка замовнику індивідуального будівництва.
2.9.1 Пам’ятка замовнику індивідуального будівництва готується управлінням архітектури як рекомендаційний перелік положень нормативно-правових актів, будівельних норм та правил для застосування в умовах існуючої містобудівної ситуації.
2.10 Будівельний паспорт підписується начальником управління архітектури.
2.11 Будівельний паспорт складається у двох примірниках. Перший примірник надається забудовнику, другий примірник зберігається в управлінні архітектури.
2.12 Будівельний паспорт реєструється управлінням архітектури у журналі реєстрації будівельних паспортів.

Електронна копія будівельного паспорта зберігається в базі даних містобудівного кадастру з присвоєнням їй індивідуального номера.
2.13 У разі необхідності, при втраті замовником оригінального примірника будівельного паспорта, його дублікат надається управлінням архітектури на безоплатній основі протягом десяти робочих днів з дня реєстрації заяви про видачу дубліката будівельного паспорта.
2.14 Після направлення замовником відповідно до ст. 34 Закону України «Про регулювання містобудівної документації» повідомлення про початок виконання будівельних робіт до відповідних органів Держархбудінспекції України будівельний паспорт є підставою для виконання будівельних робіт.
2.15 Будівельний паспорт і його складові виготовляється та видається управлінням архітектури замовнику (забудовнику) на безоплатній основі протягом 10 (десяти) робочих днів з дня надходження пакета документів.
2.16 Рішення про видачу будівельного паспорта на забудову земельної ділянки, яка знаходиться на території реконструкції, відповідно до затвердженої містобудівної документації, приймається виконавчим комітетом Смілянської міської ради з урахуванням програми проведення реконструкції цієї території, при цьому дозволяється проведення ремонтно-будівельних робіт, будівництво господарських будівель та споруд, реконструкцію житлового будинку (надбудову, прибудову (не більш ніж 40% від площі забудови існуючого будинку).

В зоні реконструкції забороняється будівництво нових житлових будинків садибного типу.


Керуючий справами –

Заступник міського голови О.Є. Головченко

Додаток 1

до Порядку видачі

будівельного паспорта

забудови земельної ділянки в м. Сміла
До виконавчого комітету

Смілянської міської ради

________________________________

________________________________

(П.І.П. заявника)
Паспорт: серія _____ № ___________

Адреса реєстрації: ________________

________________________________

Телефон: _______________________

ЗАЯВА

про видачу будівельного паспорта

(внесення змін до будівельного паспорта)
Прошу видати (внести зміни в) будівельний паспорт забудови земельної ділянки на_________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________

(вказати намір забудови та основні характеристики)
на земельній ділянці загальною площею _______ га, посвідченої ___________ ____________________________________________________________________________________________________________________________________, (документ, що посвідчує право власності або користування земельною ділянкою, або договір суперфіцію)
яка розташована ____________________________________________________

(місцезнаходження земельної ділянки)
При цьому даю згоду відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» на обробку моїх особистих персональних даних у картотеках та/або за допомогою інформаційно-телекомунікаційних систем з метою підготовки відповідно до вимог законодавства статистичної, адміністративної та іншої інформації з питань діяльності уповноваженого органу містобудування і архітектури.

___________________________ _______________________________

(прізвище, ім’я, по батькові) (підпис)
"____" _______________ 20 __ року

Документи, що додаються до заяви:


копiя документа, що посвiдчує особу (паспорт, з якого встановлюється прiзвище, iм’я, по батьковi, адреса)




копiя нотарiально завiреного доручення особi на право представляти iнтереси зацiкавленої особи щодо отримання будiвельного паспорта (при необхiдностi)




завірена нотаріально копія документа (або посвідчення документа керівником підприємства, установи, організації, що надав такий документ), що засвiдчує право власностi або користування земельною дiлянкою, або договір суперфіцію;




завiрена нотарiально згода спiввласникiв земельної дiлянки (житлового будинку) на забудову зазначеної у зверненні земельної ділянки




завiрена нотарiально згода сусiднiх землекористувачiв, у разi якщо проектований об’єкт пропонується об'єднати з господарськими будівлями або гаражем сусідніх ділянок з дотриманням вимог чинного законодавства




копiя документа, що засвiдчує право власностi заявника на об’єкт нерухомостi (свiдоцтво про право власностi, витяг з реєстру про право власностi та копiї правовстановлюючих документiв (договiр купiвлi-продажу, договiр дарування або мiни, свiдоцтво на спадщину)




копiя технiчного паспорта на об’єкт нерухомості (у випадку реконструкції індивідуального житлового будинку, господарських будівель та споруд, гаражів, а саме: прибудови, надбудови, перепланування, переобладнання, розширення добудови тощо)




ескізні наміри забудови (місце розташування будівель та споруд на земельній ділянці, відстані до меж сусідніх земельних ділянок та розташованих на них обєктів, інженерних мереж і споруд, фасади та плани поверхів об’єктів із зазначенням габаритних розмірів, перелік систем інженерного забезпечення, у тому числі автономноих, що плануються до застосування, тощо);




проект будівництва (за наявності)





Додаток 2

до Порядку видачі

будівельного паспорта

забудови земельної ділянки в м. Сміла
БУДІВЕЛЬНИЙ ПАСПОРТ

__________________________________________________________________

(назва об'єкта будівництва)
__________________________________________________________________

(місцезнаходження земельної ділянки)
Документ, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою, або договір суперфіцію ____________________________________
Замовник _________________________________________________________

(паспортні дані та контактна інформація)
Примірник № *____________________________________________________
Реєстраційний № __________________________________________________
Реєстраційний № містобудівного кадастру_____________________________

(у разі створення)
Будівельний паспорт виданий управлінням архітектури, регулювання забудови та земельних відносин міста.
Начальник управління ______________ ___________________

(посада) (підпис) (прізвище, ініціали)
М.П.
Дата видачі "____" ____________ 20____ року


* Будівельний паспорт складається у двох примірниках. Перший примірник надається забудовнику, другий примірник постійно зберігається в архіві уповноваженого органу містобудування та архітектури, який видав будівельний паспорт.
УВАГА! Згідно з п. 11 ст. 39 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» замовник зобов’язаний протягом семи календарних днів з дня введення в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта письмово поінформувати, приклавши копію декларації, про це орган місцевого самоврядування за місцезнаходженням об’єкта будівництва. Відповідно до ч. 18 ст. 96 Кодексу України про адміністративні правопорушення неподання чи несвоєчасне подання замовником інформації про введення в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта у випадках, коли подання такої інформації є обов’язковим, – тягне за собою накладення штрафу від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Додаток 3

до Порядку видачі

будівельного паспорта

забудови земельної ділянки в м. Сміла
СХЕМА

забудови земельної ділянки
Площа земельної ділянки згідно з документами на землекористування ___ га

М 1:500

Місце креслення



Експлікація:

1) місце розташування запланованих об'єктів будівництва;

2) червоні лінії;

3) лінії регулювання забудови;

4) під'їзди, підходи до будівель і споруд;

5) місця підключення до інженерних мереж.

Умовні позначення: ___________________________________

Начальник управління ______________ __________________

(посада) (підпис) (прізвище, ініціали)

М.П.

Дата складання "____" ____________ 20____ року

Керуючий справами –

Заступник міського голови О.Є. Головченко

Схожі:

СМІЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ СЕСІЯ
Відповідно до ч. 4 ст. 54 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21. 05. 1997 №280/97-ВР зі змінами та доповненнями...
СМІЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
«Про інструкцію з діловодства у виконавчому комітеті міської ради», з метою впорядкування питань підготовки проектів рішень виконавчого...
СМІЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ ХХХІУ СЕСІЯ
Україні” від 21. 05. 97 №280/97-ВР із змінами і доповненнями, розглянувши розроблений управліннями і відділами міськвиконкому проект...
Україна Смілянська міська рада Черкаської області ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ...
Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” від 21. 05. 97 №280/97-ВР із змінами і доповненнями, з метою забезпечення відкритості...
СМІЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
Затвердити міську Програму поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2013-2016 роки (далі – Програма)...
КРЕМЕНЧУЦЬКА МІСЬКА РАДА ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ РІШЕННЯ
З урахуванням розподілу повноважень між структурним підрозділами виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області,...
КРЕМЕНЧУЦЬКА МІСЬКА РАДА Полтавської області ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ РІШЕННЯ
Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 10....
СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
Дніпропетровської обласної державної адміністрації від 10. 07. 2012 № Р-465/0/3-12 “Про підготовку і проведення приписки громадян...
КРЕМЕНЧУЦЬКА МІСЬКА РАДА Полтавської області ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ РІШЕННЯ
Закону України "Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності", керуючись ст. 52 Закону України “Про...
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
ПП фірма „ЗЕТ” робочих проектів „Капітальний ремонт покрівлі житлових будинків комунальної власності м. Синельникове ”, позитивних...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка