ТРАНСПОРТНОГО ЕКСПЕДИРУВАННЯ


Скачати 101.56 Kb.
Назва ТРАНСПОРТНОГО ЕКСПЕДИРУВАННЯ
Дата 27.08.2013
Розмір 101.56 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи

ДОГОВІР № _____


ТРАНСПОРТНОГО ЕКСПЕДИРУВАННЯ
м. Київ “ “__________ 201___ р.
Товариство з обмеженою відповідальністю «АПЕКС ТРАНС», надалі "Експедитор", що є юридичною особою за законодавством України і має статус платника податку на загальних умовах, передбачених Законом України, в особі директора Вілена А.В., що діє на підставі Статуту, з однієї сторони, та Товариство з обмеженою відповідальністю «»

надалі “Клієнт“, що є юридичною особою за законодавством України, в особі директора ____________, який діє на підставі Статуту, з іншої сторони, домовилися про наступне :

1. Предмет Договору.
Предметом цього Договору є взаємовідносини, які виникатимуть при замовленні Клієнтом та виконанні Експедитором комплексу послуг, пов'язаних з митно-брокерською та експедиційною діяльністю, а також будь-яких інших послуг які можуть мати місце між сторонами.
Експедитор за дорученням клієнтів:

  • забезпечує оптимальне транспортне обслуговування, а також організовує перевезення вантажів різними видами транспорту територією України та іноземних держав відповідно до умов договорів (контрактів), укладених відповідно до вимог Міжнародних правил щодо тлумачення термінів «Інкотермс»;

  • фрахтує національні, іноземні судна та залучає інші транспортні засоби і забезпечує їх подачу в порти, на, склади, термінали або інші об’єкти для своєчасного відправлення вантажів;

  • здійснює роботи, пов’язані з прийманням, накопиченням, складуванням, зберіганням, перевезенням вантажів;

  • здійснює оформлення товарно-транспортної документації;

  • надає в установленому законодавством порядку учасникам транспортно-експедиторської діяльності заявки на відправлення вантажів та наряди на відвантаження;

  • забезпечує виконання комплексу заходів з відправлення вантажів, що надійшли в некондиційному стані, з браком, у пошкодженій, неміцній, нестандартній упаковці або такій, що не відповідає вимогам перевізників;

  • здійснює страхування вантажів;

  • забезпечує оптимізацію руху матеріальних потоків від вантажовідправника до вантажоодержувача з метою досягнення мінімального рівня витрат;

  • здійснює розрахунки з портами, транспортними організаціями за перевезення, перевалку, зберігання вантажів;

  • оформляє документи та організовує роботи відповідно до митних, карантинних та санітарних вимог;

  • надає інші допоміжні та супутні перевезенням транспортно-експедиторські послуги.


2. Права та обов’язки Сторін.
2.1. Експедитор зобов’язаний:
2.1.1. За плату і за рахунок другої сторони виконувати або організовувати виконання визначених Заявками послуг. Заявки є невід’ємною частиною цього Договору.

2.1.3. Негайно інформувати Клієнта про будь-які затримки та неординарні ситуації, які виникатимуть протягом виконання обов’язків за цим Договором, та про їх причини.

2.1.4. Повідомляти Клієнта про виявлені недоліки одержаної для виконання зобов’язань за цим Договором інформації. В разі її неповноти – вимагати у Клієнта необхідну додаткову інформацію.

2.1.5. На протязі 24 годин з моменту отримання підтвердженої Заявки на виконання послуг виставляти та відправляти Клієнту по факсу, а потім поштою, листом з повідомленням, рахунки-фактури за замовлені роботи. Тарифи повинні відповідати таким, що узгоджені Заявками на виконання послуг. Заявки є невід’ємною частиною цього Договору. За домовленістю Клієнт може самостійно забирати оригінали рахунків у Експедитора. При цьому поштові витрати у рахунок включено не буде.

2.1.6. Надати Клієнту підтвердження про можливість виконання замовлення в 2-денний термін після його отримання, шляхом направлення відповідного підтвердження по факсу або електронною поштою.

2.1.7. Відповідати перед Клієнтом за порушення Договору у разі залучення до виконання своїх обов’язків інших осіб.
2.2. Експедитор має право :




2.2.1. Обирати або змінювати вид транспорту та маршрут перевезення, обирати або змінювати порядок перевезення вантажу, а також порядок виконання транспортно-експедиторських послуг, діючи в інтересах клієнта.

2.2.3. Залучати до виконання своїх обов’язків інших осіб.

2.2.4. Організувати перевезення за одним товарно-транспортним документом вантажів кількох різних клієнтів, які прямують з одного пункту відправлення та/чи в один пункт призначення, за умови, що експедитор виступає від імені усіх цих клієнтів як вантажовідправник та/чи вантажоодержувач.

2.2.4. Відшкодувати в погоджених з клієнтом обсягах додаткові витрати, що виникли в нього при виконанні договору транспортного експедирування, якщо такі витрати здійснювалися в інтересах клієнта.

2.2.5. Притримувати вантаж, що знаходиться в його володінні, до моменту сплати плати експедитору і відшкодування витрат, здійснених ним в інтересах клієнта, або до моменту іншого забезпечення виконання клієнтом його зобов’язань у частині сплати плати експедитору та відшкодування вказаних витрат.

2.2.6. Не приступати до виконання обов’язків за договором транспортного експедирування до отримання від клієнта всіх необхідних документів та іншої інформації щодо властивостей вантажу, умов його перевезення, а також іншої інформації, необхідної для виконання експедитором обов’язків.
2.3. Клієнт зобов’язаний:
2.3.1. Своєчасно, після одержання факсом чи поштою рахунка-фактури за замовлені послуги, виконувати на його підставі взаєморозрахунки з Експедитором. Тарифи на послуги, позначені у рахунках, повинні відповідати тарифам, узгодженим в Заявках на перевезення. Заявки є невід’ємною частиною цього Договору.

2.3.2. Своєчасно надати Експедитору повну, точну і достовірну інформацію щодо найменування, кількості, якості та інших характеристик вантажу, його властивостей, умов його перевезення, іншу інформацію, необхідну для виконання Експедитором своїх обов’язків, а також документи, що стосуються вантажу, які потрібні для здійснення митного, санітарного та інших видів державного контролю і нагляду, забезпечення безпечних умов перевезення вантажу.

2.3.3. Відшкодувати витрати, понесені експедитором в інтересах клієнта в цілях виконання договору транспортного експедирування.

2.3.4. Відповідати за збитки, завдані Експедиторові у зв’язку з порушенням обов’язку щодо надання документів та інформації, визначених пунктом 2.3.2.

2.3.4. Видати Експедиторові довіреність, якщо вона є необхідною для виконання ним своїх обов’язків.
2.4. Клієнт має право :
2.4.1. Визначати маршрут прямування вантажу та вид транспорту.

2.4.2. Вимагати від Експедитора надання інформації про хід перевезення вантажу.

давати вказівки Експедитору, які не суперечать договору та документам, наданим Експедитору.

2.4.3. Змінювати маршрут доставки вантажу і кінцевого вантажоодержувача, завчасно повідомивши про це експедитора, з відшкодуванням витрат на зміну маршруту.

2.4.4. Відмовитись від Договору, попередивши про це другу сторону в розумний строк.
3. Порядок розрахунків.
3.1. При виконанні зобов’язань за цим Договором взаєморозрахунки мають відбуватися за кожне замовлення окремо.

3.2. На протязі 24 годин з моменту одержання замовлення на виконання послуг, Експедитор повинен виставити і відправити по факсу, а потім поштою рахунок-фактуру за замовлені послуги, згідно з тарифами, узгодженими Заявками на перевезення.

3.3. На протязі 1 (одного) банківського дня з моменту прибуття вантажу, Клієнт повинен здійснити його оплату, окрім випадків, передбачених пунктом 5 цього Договору. В разі несплати Клієнтом у визначений термін виставленого в його адресу рахунка-фактури, Експедитор залишає за собою право не виконувати наступну заявку Клієнта.

3.4. Згідно узгоджених сторонами тарифів визначених в долларах США (USD), сторони проводять розрахунки в національній валюті згідно рахунків по межбанкiвському курсу купівлі валюти на день сплати.
4. Відповідальність Сторін.
4.1. За невиконання, чи неналежне виконання обов'язків за цим Договором сторони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.

4.2. Сторона, яка заявила про відмову від Договору, зобов'язана відшкодувати другій стороні збитки, завдані їй у зв’язку із розірванням Договору.

4.3. У випадку відмови від виконання робіт за цим Договором після прийняття замовлення відповідно п.2.1.5. цього Договору, Експедитор відшкодовує Клієнту фактичні матеріальні збитки, що були понесені Клієнтом у результаті такої відмови.

4.4. У випадку відмови від замовлених за цим Договором послуг і відкликанні підтвердженої Заявки, Клієнт відшкодовує Експедитору фактичні матеріальні збитки, що були понесені останнім у результаті такої відмови.

4.5. Експедитор відповідає перед клієнтом за кількість місць, вагу, якщо проводилося контрольне зважування у присутності представника перевізника, що зафіксовано його підписом, належність упаковки згідно з даними товарно-транспортних документів.

4.6. Експедитор несе матеріальну відповідальність за цілісність вантажу, що транспортується, відповідно до умов Резолюції ИАТА 600b, які вказані на зворотній стороні авіатранспортної накладної. У разі пошкодження чи втрати частки, або цілого вантажу, претензії по відшкодуванню збитків вирішуються у встановленому Законодавством та Міжнародними правилами і не можуть перешкоджати оплаті узгоджених Заявками послуг.

4.7. За несвоєчасну доставку вантажу в пункт призначення з вини Експедитора, Експедитор сплачує Клієнту пеню у розмірі 0,3% від суми вартості послуг, що були замовлені, за кожен день затримки але не більше подвійної облікової ставки НБУ на протязі терміну, за який нараховується пеня.

4.8. В разі несплати Клієнтом у визначений для цього термін виставлених на його адресу рахунків, Експедитор має право нарахувати пеню у розмірі 0.3% від суми, яка підлягає перерахуванню, за кожний день затримки, але не більше подвійної облікової ставки НБУ на протязі терміну, за який нараховується пеня.
5. Умови конфіденційності.
5.1. Сторони відповідають за забезпечення конфіденційності документації, інформації, знання та досвіду у відношенні предмета Договору, за дотримання конфіденційності фізичними та юридичними особами, яким Сторони дали можливість ознайомитись з цими даними в процесі виконання зобов’язань за цим Договором.

5.2. Опублікування конфіденційних відомостей чи передання їх третім особам можливе лише на основі письмової згоди Сторін.

5.3. У випадку припинення дії Договору, залишаються в силі погоджені в ньому умови конфіденційності.
6. Звільнення від відповідальності, форс-мажор.
Сторона звільняється від відповідальності, якщо вона не виконала зобов’язань внаслідок обставин нездоланної сили.

До обставин нездоланної сили відносяться: стихійні лиха, пожежі, страйки, протиправні дії третіх осіб, рішення органів державної влади або управління, військові дії будь-якого характеру, заборони експорту або імпорту, якщо ці обставини були відсутні на момент підписання Договору, виникли мимо волі сторін та їхнім діям сторони не спромоглися запобігти.

Сторона, яка підпала під дію нездоланної сили, зобов’язана негайно телеграмою або за допомогою комп’ютерного зв’язку повідомити іншу Сторону про настання, різновид та можливий термін дії нездоланної сили або інших обставин, які перешкоджають виконанню договірних зобов’язань. Якщо ця Сторона своєчасно не повідомить про настання обставин нездоланної сили, то вона не може посилатись на дію нездоланної сили, крім тих випадків, де самі обставини перешкоджають відправленню такого повідомлення.
7. Вирішення суперечок.
7.1. Суперечки, що виникатимуть між Сторонами, будуть вирішені шляхом взаємної поступливості або шляхом направлення претензій. При відсутності узгодження суперечки вирішуються у встановленому законодавством порядку, в господарському суді за місцезнаходженням позивача.

7.2. Допускається розгляд суперечок у Третейському суді.

7.3. Відносини в галузі транспортно-експедиторської діяльності регулюються Цивільним кодексом України, Господарським кодексом України, законами України «Про транспорт», «Про зовнішньоекономічну діяльність», «Про транзит вантажів», Законом України «Про транспортно-експедиторську діяльність», іншими законами, транспортними кодексами та статутами, нормативно-правовими актами, що видаються відповідно до них, Резолюцією ИАТА 600b, а також іншими міжнародними документами.


8. Інші умови.
8.1. При невиконанні або неналежному виконанні Сторонами умов цього договору, або при виникненні місячної заборгованості, одна із сторін вправі вимагати дострокового розірвання Договору, попередивши іншу Сторону про це письмово за 30 (тридцять) днів. При цьому фінансові інтереси Сторін повинні бути остаточно врегульованими.

8.2. Усі доповнення і зміни до цього Договору набувають сили лише тоді, коли вони оформлені у письмовій формі і підписані обома Сторонами.

8.3. Передання однією Стороною окремих прав та обов’язків, як і Договору в цілому, третім особам без письмової згоди іншої Сторони не допускається.

8.4. Договір укладено у двох автентичних примірниках. Кожній Стороні належить по одному примірнику.

8.5. Договір набуває сили “___“ ____ 201__ р. і дійсний до 31 грудня 201___ р., але в будь-якому разі до повного виконання зобов’язань Сторонами. Строк дії цього Договору вважається автоматично подовженим на кожний наступний рік, якщо жодна з Сторін не заявила про припинення його дії.

9. Юридичні адреси та банківські реквізити Сторін.


Експедитор:

ТОВ «АПЕКС ТРАНС»

Юридична адреса:

пров. Політехничний, 3, к.109

03055 м. Київ, Україна

ЄДРПОУ 36593298

Розрахунковий рахунок:

260073051501

в АТ «Банк Богуслав»

МФО 380322
IНН : 365932926594

Свідоцтво № 100242108
Офіційні повідомлення:

Україна , м. Київ, 03179

просп. Перемоги, 123, 4 поверх

Тел.: (044) 360-54-57, 360-54-59

Факс: (044) 409-21-75


Клієнт :






Експедитор

Директор

_____________________А.В. Вілен

Клієнт

Директор

____________________




Схожі:

“Договір перевезення” складається з наступних розділів: вступу, 1)...
Ь сторін за перевезення вантажів; 3) Договір чартеру (фрахтування); 4) Договір найму (оренди) транспортного засобу; 5) Договір про...
На технічне обслуговування та ремонт транспортного засобу

ПИТАННЯ НА ІСПИТ
Поняття транспортного права України як галузі права, науки та навчальної дисципліни
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
...
Головне управління МНС Миколаївський області Нормативи по виконанню...
Початок: Човен та обладнання знаходяться на автомобілі, бойовий розрахунок біля ТЗ (транспортного засобу)
Млинівський державний технікум ветеринарної медицини Інструкційна...
Тема: Обчислення сум збору за першу реєстрацію транспортного засобу Робоче місце: аудиторія
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Про безоплатну передачу з балансу КП «Нікопольська міська електрична мережа вуличного освітлення» транспортного засобу автомобіль...
Експрес інформація
Дню машинобудівника. В засіданні брали участь й представники бердянських підприємств машинобудівної галузі, а саме ПрАТ ВО „Бердянський...
Тестові контрольні завдання для проведення поточного контролю практичного...
Завдання складається із запитання та чотирьох варіантів відповіді, серед яких потрібно вибрати один варіант
План Плата за землю Збір за першу реєстрацію транспортного засобу
Використання землі в Україні є платним. Плата за землю стягується у вигляді земельного податку або орендної плати. Стягнення плати...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка