Смілянської міської ради Черкаської області Педагог – організатор, вчитель методист


Скачати 77.38 Kb.
Назва Смілянської міської ради Черкаської області Педагог – організатор, вчитель методист
Дата 08.05.2013
Розмір 77.38 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи
м. Сміла, Черкаська область

Смілянська загальноосвітня школа №6

Смілянської міської ради Черкаської області

Педагог – організатор, вчитель методист,

Наталія Анатоліївна Темченко
«Дивись на нас, як на рівних»

(сценарій конкурсно-ігрової програми до відзначення

Всесвітнього дня інвалідів)

Мета. Ознайомити дітей з Державними програмами соціальної підтримки інвалідів в Україні; дати інформацію про проведення Параолімпійських ігор; формувати в учнів почуття милосердя та солідарності з дітьми з обмеженими фізичними можливостями; виховання толерантного ставлення, підтримки, співчуття до інвалідів.

Обладнання: У залі виставка робіт дітей з обмеженими можливостями та їх батьків; поряд фотоматеріал про спортсменів-переможців Параолімпійських ігор.

На сцені лозунг:

Воскресайте камінні душі,

Розчиняйте серце і чоло,

Щоб не сказали про вас грядущі:

Їх на Землі не було.

(В.Симоненко)
Творча зустріч з дітьми з обмеженими можливостями

та їх батьками

Пісня: «Твори добро на всей земле…»

Ведучий 1. Вітаємо всіх у цій святковій залі! Ми раді зустрічі з вами! Сьогодні ми зібралися тут, щоб бути разом, щоб поділитися теплом і щирістю душ людських, щоб пограти, повеселитися та позмагатися.

Ведучий 2. Людина починається з добра. Будьмо щедрі серцем в ім’я добра, людяності і справедливості!

Читець 1.

Не говори про доброту,

Коли ти нею сам не сяєш,

Коли у радощах витаєш,

Забувши про чужу біду

Бо доброта не тільки те,

Що обіймає тепле слово.

В цім почутті така основа,

Яка з глибин душі росте,

Коли її не маєш ти,

То раниш людяне в людині.

Немає вищої святині,

Ніж чисте сяйво доброти.

Ведучий 1. Доброта. Милосердя. Це в характері нашого українського народу. Інвалідність. На жаль це слово не нове і нікого не дивує. Адже такі трагедії людства як землетрус, трагедія на ЧАЕС… безслідно не минають.

Ведучий 2. Йдучи по вулиці, ми бачимо людей у візочку чи у темних окулярах. Сліпота, церебральний параліч, глухота…З такими хворобами народжуються діти і ніхто не застрахований від такого лиха протягом свого життя.

Ведучий 1. В Україні налічується 2,5 млн. інвалідів, тобто кожен 18-й наш співвітчизник – інвалід. Та не дивлячись на проблеми, ці люди живуть, працюють, творять, перемагають. Це мужні люди! Хто, як не вони добре розуміють прислів’я „Випадкових перемог не буває”! Про це свідчить і виставка творчих робіт, розгорнута спеціально до нашого вечора.

Читець 2.

Жити на Землі - велике щастя,

Якого ти не помічав.

І пам’ятай, що ти – Людина,

Творець краси і добрих справ.

Ведучий 2. «Творець краси і добрих справ…» Саме так ми можемо сказати про авторів цих малюнків, поробок, вишиванок, фотографій, віршів, тощо.

(Бесіда-інтерв’ю ведучого з 2-3 авторами робіт. Орієнтовні запитання:

  • Як давно ви малюєте (плетете бісером, пишете вірші тощо)?

  • Хто вас навчив малювати (плести бісером, писати вірші тощо)?

  • Як робота ваша найулюбленіша? Як ви її створювали?

  • Чи брали ви участь у творчих конкурсах?

  • У твоїх малюнках переважають образи людей. Що спонукає тебе до такої творчості?

  • Твої роботи з лісових природних матеріалів: листочків дуба, жолудів…З ким ти їх збираєш? І як часто відпочиваєш у лісі?

  • Максим, всі ми пам’ятаємо твою перемогу у міських змаганнях з шахів. Чи продовжуєш ти досі грати? І хто є твоїм суперником, вчителем? тощо).

(Діти-інваліди читають свої вірші чи співають пісні).

Ведучий 1. Для всіх творців краси і добрих справ лунає пісня у виконанні ансамблю дівчаток нашої школи. онцертний номер).

Ведучий 2. Сьогодні ми хочемо пригадати тих людей з обмеженими можливостями, які мають значні досягнення у спорті. Параолімпійські ігри – це спортивні змагання, у яких беруть участь люди з обмеженими можливостями.

Ведучий 1. Уперше збірна України взяла участь у змаганнях з легкої атлетики на Параолімпійських іграх в Атлантиці в 1996 р., на яких українські легкоатлети завоювали золоту, срібну і бронзову медалі. З того часу вже десятки нагород привезли українські параолімпійці, а на останній Х білій Параолімпіаді збірна України поділила третє місце з паралімпійцями Канади за загальною кількістю завойованих медалей - 19 (5 золотих, 8 срібних, 6 бронзових).

Ведучий 2. А чи є в нашому залі люди, які також займаються спортом? Зараз ми пропонуємо вам взяти участь у змаганні з „Авіамоделювання”. Для цього наші помічниці роздадуть вам по одному листочку кольорового паперу (формату А4). Ваше завдання: скласти з аркуша паперу літачок та за моїм сигналом запустити його у політ у бік сцени. Переможе той, чий літачок долетить далі за інші). (Учасники виконують завдання, підводяться підсумк змагання). Чудово! Для всіх, хто дружить зі спортом танцює ансамбль спортивного танцю „Шторм”.

Концертний номер.

Ведучий 1. Сьогодні ми з гордістю говоримо про нашого земляка переможця параолімпійських ігор Олександра Дрігу, спортивні перемоги якого є зразком для тих, хто хоче досягти поставленої мети. Відомий американський режисер-мультиплікатор Волт Дісней говорив: „Якщо ви мрієте про щось – значить ви можете це здійснити”.

Ведучий 2. В інтерв’ю газеті «Сміла» Олександр Дріга сказав: «В майбутньому я хочу стати реабілітологом. Піду працювати в спортивно-оздоровчий заклад. У нас, у Смілі, є такий, на мене вже там чекають. Я знаю, що спортсменам-інвалідам набагато важче: їм треба доводити й собі, й іншим, чого вони варті, і важко навіть сказати, що з цих двох складніше».

Ведучий 1. Нам є на кого рівнятися і в кого вчитися. Надіємось і віримо що і сьогодні серед присутніх у цьому залі є майбутні художники, олімпійці, лікарі. Для тих, хто, щодня долаючи труднощі, впевнено іде до своєї мети звучить пісня.

Концертний номер.

Ведучий 2. Сьогодні свято, а яке свято без розваг і веселощів? І ми пропонуємо вам взяти участь у цікавих дослідах та жартах.

Фокусник.

Фокус 1. Ви бачите на столі стоять шість склянок. Перші три склянки наповнені водою, а інші три – пусті. Потрібно зробити так, щоб повні і пусті склянки чергувалися, однак можна брати в руки лише одну склянку. (Відповідь: воду з другої склянки перелити у п’яту).

Фокус 2. Для цього фокуса прошу когось з присутніх у залі вийти на сцену. Я даю вам дві монети: 5 копійок і 2 копійки. Одну монету ви берете у ліву руку, а іншу – у праву. Я обіцяю вам, що я відгадаю, яка монета в якій руці лежить після того, як ви зробите кілька арифметичних дій: число копійок у правій руці помножте на 5, число копійок у лівій руці помножте на 2, додайте отримані числа і скажіть мені результат. (Якщо число парне – то 5 коп. у лежить лівій руці, а якщо – непарне, то – у правій).

Ведучий 1. Класс! А я – теж можу продемонструвати на що здатен. Я можу для будь-кого з присутніх у залі відгадати номер його будинку та його вік. Хто бажає? (Іде в зал) Для чистоти експерименту дозволяю вам користуватися калькулятором. (Дає калькулятор). Отже, почнімо:

  1. Номер свого будинку помножте на 4.

  2. До отриманого результату додайте 7.

  3. Отриманий результат помножте на 25.

  4. Додайте ціле число ваших років.

  5. Додайте число 125.

(Відповідь: від перших двох чисел треба відняти 3– це буде номер будинку, наступні два числа – кількість років)

Ведучий 2. Ви трохи розважились, час і підкріпитися:

Ресторан наш – супер-клас!

Всіх запрошую я вас!

Кулінари тут привітні

І готують апетитні

Надзвичайно дивні страви.

Тож відкладайте усі справи

І мерщій за стіл сідайте

Та обід розпочинайте!

Ви, мабуть, так зголодніли,

Що, напевне, й вовка з’їли б!

Приготуйте рученята,

Бо настав нам час пограти:

Якщо плеснули щосили –

Значить ви цю страву з’їли!

Скільки можна вже чекати?

Буду страви називати:

Голубці,

Пюре,

Котлетка,

Дерев’яна табуретка,

Борщ,

Сметана і пампушка,

Теплі валянки,

Подушки,

Ось гарячий бутерброд,

І великий бегемот,

Піца,

Смажені біточки,

І зимові чобітки,

Помідори,

Огірочки,

Ложка,

Бублики,

Сорочки,

Чайник,

Печиво,

Горішки,

Два морозива,

Три книжки,

Торт,

Цукерки,

Шоколад,

Зошит,

Ручка,

Мармелад,

Апельсин,

Банан,

Зефір,

Парасолька,

Хижий звір,

Кава,

Плавлений сирок,

Мед,

Повидло,

Молоток,

Досхочу наїлись, діти?

Припиняємо вже грати

І мені, офіціанту, треба „Дякую” сказати!

Ведучий 1. А ви знаєте, що я – знаменитий екстрасенс. Я можу усім присутнім відгадати їхнє минуле, теперішнє і майбутнє, але для цього потрібно виконати кілька дій. Я пропоную усім присутнім за моєю командою почати кукурікати, гавкати, плескати в долоні, тупати ногами, співати тощо. (Присутні відтворюють різні звуки і рухи. Ведучий трохи думає). Мій висновок такий: у минулому ви кукурікали, гавкали, плескали в долоні, тупали ногами, співали. Зараз – ви уважно мене слухаєте, а через 10 хвилин – ви підете додому, бо наша зустріч завершується.

Ведучий 2. І на останок ми хочемо подякувати всім вам за увагу і за активну участь у нашому заході. А на пам’ять про цю зустріч ми хочемо подарувати вам Рецепт щастя:

РЕЦЕПТ ЩАСТЯ

Візьміть чашу терпіння,

налийте туди повне серце любові,

вкиньте дві пригорщі щедрості,

хлюпніть туди гумору,

посипте добром,

додайте якомога більше віри

і все це добре перемішайте.

Потім намажте на шматочок

відпущеного Вам життя

і пропонуйте всім,

кого зустрінете на своєму шляху!!!

(Асистенти свята роздають усім присутнім у залі листівки з “Рецептом щастя”, звучить пісня „Только не падай духом”).
Використана література

Класному керівнику: як провести ігри / Ніна Яременко; упоряд. : Л. Шестова, Н. Чиренко. – К.: Шк.. світ, 2009. – 128 с.

Схожі:

10-й (11-й) клас ЕТИКА ДІЛОВОЇ КОМУНІКАЦІЇ
Г. Р. Уперенко, методист методичного кабінету відділу освіти виконавчого комітету Смілянської міської ради Черкаської області; С....
Управл і ння освіти, молоді та спорту Смілянської міської ради Методичний...
Смілянського природничо-математичного ліцею Смілянської міської ради Черкаської області, Волошина Марія Сергіївна, учитель фізики,...
Вчитель математики Канівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів...
Канівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 Канівської міської ради Черкаської області
І. М. ГЕРАСИМЕНКО, вчитель іноземної мови Смілянської ЗОШ І-ІІІ ступенів...
Стаття присвячена одному з важливих методів навчання іноземній мові – діалогу. Зокрема, в роботі наводиться алгоритм діяльності вчителя...
План реалізації проекту по відзначенню 70-ї річниці партизанського...
...
УКРАЇНА ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ ТА ГУМАНІТАРНОЇ ПОЛІТИКИ МІСЬКИЙ МЕТОДИЧНИЙ...
ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНІ ЗАСАДИ ОРГАНІЗАЦІЇ КОМАНДНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У ПЕДАГОГІЧНОМУ КОЛЕКТИВІ
Педагог-організатор Жашківської спеціалізованої школи№1 з поглибленим...
Педагог-організатор Олександрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Жашківської районної ради
Овсієнко Наталія Іванівна, вчитель хімії, Черкаської загальноосвітньої...
Контрольна робота з теми: «Кількість речовини. Розрахунки за хімічними формулами»
УКРАЇНА ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ ТА ГУМАНІТАРНОЇ ПОЛІТИКИ МІСЬКИЙ МЕТОДИЧНИЙ...
РОЗДІЛ КОМПЕТЕНТНІСНО ОРIЄНТОВАНИЙ ПІДХІД ДО НАВЧАННЯ ТА ВИХОВАННЯ. СОЦІАЛЬНІ КОМПЕТЕНТНОСТІ УЧНІВ
СТАТУТ Учнівського самоврядування Черкаської загальноосвітньої школи...
Ити демократію в суспільстві, усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю, попереднім, нинішнім та майбутнім поколінням...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка