ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР


Скачати 116.03 Kb.
Назва ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР
Дата 28.03.2013
Розмір 116.03 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи

УКРАЇНА


ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР

НАУКОВО – ТЕХНІЧНОЇ ТВОРЧОСТІ

УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ

29001, м. Хмельницький, вул. Проскурівська, 83 тел.(0382) 653127факс (0382) 651192

р/р 35418001001774, 35426004001774 в ГУ ДКУ у Хмельницькій області

E-mail hocnttym@ukrpost.ua; hocnttym@ mail.ru

від 18.10. 2010 року № 300


Відповідальним за роботу районних/міських філій Хмельницького територіального відділення МАН


Щодо проведення Всеукраїнської

Інтернет-олімпіади Малої академії наук України

"Відкрита природнича демонстрація"
Шановні колеги!
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 № 785 "Про затвердження Державної цільової програми розвитку позашкільної освіти на період до 2014 року" Український державний центр, "Мала академія наук України" Національної академії наук України та Міністерства освіти і науки України спільно з Інститутом обдарованої дитини Академії педагогічних наук України та Всеукраїнською громадською організацією "Асоціація учителів фізики «Шлях освіти - XXI»" у жовтні-грудні 2010р. проводять Всеукраїнську Інтернет-олімпіаду Малої академії наук України "Відкрита природнича демонстрація" (умови додаються).

Метою олімпіади є виявлення, розвиток та підтримка обдарованих дітей; підвищення зацікавленості школярів до поглибленого вивчення природничих дисциплін та інформатики; залучення учнів середнього та старшого шкільного віку до науково-дослідницької діяльності в гуртках і секціях наукових відділень МАН.

До участі в заході запрошуються учні 7-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів і вихованці позашкільних навчальних закладів відповідного віку.

Додаток на 5 арк.

Просимо взяти до уваги і використання в роботі.
Директор Г.М. Гончарук

вик. Мукомела М.О.

тел. 656876

Додаток
Умови проведення

Всеукраїнської Інтернет-олімпіади Малої академії наук України

"Відкрита природнича демонстрація" в 2010/2011 навчальному році
1. Загальні положення


  1. Всеукраїнська Інтернет-олімпіада Малої академії наук України "Відкрита природнича демонстрація" (далі-Олімпіада) проводиться для учнів 7-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів і вихованці позашкільних навчальних закладів відповідного віку згідно Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових і спеціальних дисциплін, турніри, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт та конкурси фахової майстерності, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 18.08.1998 № 305 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 24.09.1998 № 598/3038.

  2. Олімпіада є пропедевтичним заходом щодо діяльності учнів (вихованців) у Малій академії наук України (далі - МАН).

1.3. Олімпіада проводиться Українським державним центром "Мала академія наук України" Міністерства освіти і науки України та Національної академії наук України спільно з Інститутом обдарованої дитини Академії педагогічних наук України та Всеукраїнською громадською організацією "Асоціація учителів фізики - XXI".

1.4. Мета олімпіади - виявлення, розвиток та підтримка обдарованих дітей; підвищення зацікавленості школярів до поглибленого вивчення природничих дисциплін та інформатики; залучення учнів середнього та старшого шкільного віку до науково-дослідницької діяльності в гуртках і секціях наукових відділень МАН.

Завдання олімпіади:

  • створення інтерактивного освітнього середовища на основі використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій для задоволення інтелектуальних потреб обдарованих дітей та молоді;

  • поглиблення та взаємоінтеграція знань учнів (вихованців) із природничих наук та інформатики;

  • формування пізнавальних інтересів школярів, організація їх самостійної та групової пізнавальної діяльності;

  • розвиток творчих здібностей, асоціативного і креативного мислення учнів;

  • формування навичок роботи в команді, створення умов для плідного творчого спілкування обдарованих учнів;

  • активізація науково-дослідницької діяльності учнів (вихованців);

  • дидактичне забезпечення дистанційної форми навчання в системі Малої академії наук України.

1.5. Олімпіада проводиться дистанційно на базі серверу підтримки навчальної взаємодії (далі – Сервер www.кіеу.іnhost.соm.uа.

Інформаційні матеріали Олімпіади розміщуються на вказаному сервері та сайтах (далі - сайти підтримки www.man.gоv.uа (МАН); wwwhis.кр.кm.uа (Всеукраїнська громадська організація "Асоціація учителів фізики «Шлях освіти - XXI»").

1.6. Олімпіада проводиться в два тури. Заочний тур проводиться в жовтні-грудні 2010 року, очний тур - 21 грудня 2010 року.
2. Організація проведення Олімпіади
2.1. Для проведення Олімпіади створюється організаційний комітет (далі - Оргкомітет), що здійснює підготовку, проведення та підбиття підсумків конкурсу.

Оргкомітет:

  • встановлює дату проведення заочного та очного турів Олімпіади;

  • забезпечує підготовку та розміщення завдань заочного та очного турів, інструкцій та інших додаткових матеріалів у електронних бібліотеках серверу;

- за місяць до очного туру забезпечує доступ до електронних площадок серверу, в інформаційній базі якого розміщені відеозаписи із завданнями;

  • здійснює реєстрацію учасників і координаторів Олімпіади;

  • формує журі Олімпіади;

  • забезпечує перевірку завдань заочного та очного турів Олімпіади;

  • визначає переможців очного туру Олімпіади;

- визначає порядок нагородження та заохочення переможців, призерів та учасників Олімпіади;

- готує та подає інформацію про проведення й підсумки Олімпіади для засобів масової інформації.

Електронна адреса оргкомітету: vpdman2010@gmаі1.соm.

Телефони для довідок: 0978389164, Чернецький Ігор Станіславович.

Детальна інформація щодо забезпечення сервера - за телефонами: 063-25-55-812 (контактна особа - Кальной Сергій Прокопович); 063-352-0-660 (контактна особа - Чеканова Олена Володимирівна).

  1. Для участі в Олімпіаді команди загальноосвітнього чи позашкільного навчального закладу створюється координаційна рада, до складу якої входять педагоги, що викладають природничі дисципліни та основи інформатики, ведуть гуртки природничого напряму. Координаційну раду навчального закладу очолює координатор.

  2. Учні (вихованці), які виявили бажання брати участь в олімпіаді, реєструються в координатора, який складає список учасників заходу.

  3. Координатор спільно з членами координаційної ради навчального закладу визначають склад кожної команди в кількості шести осіб. Кожен із членів команди має володіти знаннями в одній із галузей природничих наук. Головним критерієм створення команди є бажання та здатність учнів співпрацювати разом та виконувати завдання олімпіади.

Кількість команд від одного навчального закладу не обмежується.

2.5. Координатор заповнює та надсилає заявку (форма додається) на участь учнів (вихованців) навчального закладу в заході для їх реєстрації на сервері. Заявка надсилається до 25 жовтня 2010 р. Правила роботи з сервером координатори отримують після реєстрації.
3. Порядок проведення Олімпіади


  1. З метою забезпечення проведення заходу в навчальному закладі, учні (вихованці) якого виявили бажання стати учасниками Олімпіади, заочним та очним туром передбачено використання програмно-інформаційних засобів серверу www.кіеу.іnhost.соm.uа.

  2. Порядок проведення заочного туру Олімпіади.

3.2.1. Команди знайомляться із завданнями, розміщеними на сервері, та розв'язують їх протягом наданого часу.

Спільна робота членів команд організовується за таким алгоритмом:

  • ознайомлення зі змістом завдання та його аналіз;

  • генерування максимальної кількості ідей-гіпотез щодо вирішення завдання;

  • аналіз гіпотез;

  • формулювання ключової ідеї;

  • внесення відповіді до бланку-відповіді.

Розв'язання усіх завдань заочного туру команди мають бути виконані та надіслані до оргкомітету до 7 грудня 2010 р. Доступ до бібліотеки завдань надається учасникам після реєстрації.

3.2.3. Сума набраних балів визначає рейтинг команди в заочному турі та її позицію в очному турі. Рейтинг команд у заочному турі з детальним звітом щодо набраних балів розміщується на сервері та сайтах інформаційної підтримки.

3.2.4. Організаційний комітет за тиждень до очного туру оголошує рейтинг команд в очному турі та розв'язки завдань заочного туру, використовуючи сервер дистанційної взаємодії та сайти інформаційної підтримки.

3.3. Порядок проведення очного туру Олімпіади.

  1. До участі в очному турі допускаються усі команди, що брали участь у заочному турі та вчасно надіслали свої розв'язки. У разі неможливості участі в очному турі Олімпіади одного з учасників команди за рішенням координаційної ради навчального закладу допускається його заміна. Кількість учасників команди - не менше 5 осіб.

  2. Завдання очного туру Олімпіади оголошуються в он-лайн режимі та дублюються в запису на сервері та сайтах підтримки. Для роботи команди в очному турі обов'язковою умовою є виділення окремої навчальної аудиторії, забезпеченої вільним доступом до мережі Інтернет та веб-камерою.

3.3.3. Самостійність роботи команди контролюється координатором навчального закладу та є обов'язковою умовою.

  1. Робота олімпіади 21 грудня 2010 р. відбувається в три етапи.

  2. На 1-му етапі з 9.00 до 10.00 команди під'єднуються до режиму відеоконференції за допомогою надісланого програмного забезпечення.

  3. На ІІ-му етапі з 10.00 до 17.30 команди ознайомлюються з завданнями очного туру (робота в режимі он-лайн) та самостійно виконують їх із дотриманням такого порядку:

  • перегляд демонстрацій;

  • ознайомлення зі змістом бланку-завдань та бланків-відповідей;

  • виконання завдань: аналіз завдання; генерування максимальної кількості ідей-гіпотез; аналіз гіпотез для виконання завдання; формулювання тез ключової ідеї-тактики; внесення відповіді до бланку-відповіді.

  1. Під час виконання завдань допускається використання додаткових джерел інформації: навчальної літератури, довідників, Інтернету тощо.

  2. На ІІІ-му етапі після 18.00 на сервері та сайтах підтримки розміщуються правильні відповіді та розв'язки.

  3. Розв'язки, отримані пізніше 18.00, вважаються недійсними.

  1. Під час он-лайн демонстрацій команда може формулювати додаткові запитання до демонстратора та задавати їх після демонстрації блоку завдань. Особлива увага надається почерговості формулювання додаткових запитань. Із моменту завершення усіх демонстрацій до моменту прийому відповідей запитання не приймаються.

  2. У разі нестабільної роботи мережі зміст завдань очного туру команда може переглянути у вигляді відеозаписів, попередивши оргкомітет за контактним телефоном. У будь-якому випадку час подачі розв'язків не змінюється.

3.3.12. Результати участі команд в очному турі визначаються протягом тижня після завершення очного туру та розміщуються на сервері та сайтах підтримки після завершення цього періоду у вигляді розгорнутого звіту.
4. Структура, зміст завдань та їх оцінювання
4.1. Завдання Олімпіади складаються за такими напрямами:

  • "Відкрита природнича демонстрація" з астрономії;

  • "Відкрита природнича демонстрація" з біології;

  • "Відкрита природнича демонстрація" з географії;

  • "Відкрита природнича демонстрація" з фізики;

  • "Відкрита природнича демонстрація" з хімії.

За кожним напрямом виконуються 4 завдання. Всього - 20 завдань.

4.2. Завдання можуть бути представлені у такому вигляді:

  • он-лайн демонстрація аудиторного експерименту;

  • відеозапис або фото природного явища;

  • відеозапис або фото об'єкта природи;

- відеозапис або фото приладу, який використовується для вивчення природного середовища або який було створено на основі вивчення того чи іншого об'єкта (суб'єкта) природи;

- відеозапис або фото антропогенних дій (результатів дій чи наслідків їх реалізації) у природному середовищі; відеозапис або фото об'єктів, що певним чином стосуються або спричинили те чи інше відкриття в області природничих наук або в інших галузях пізнання чи сферах життєдіяльності людини;

- моделювання природного явища (комп'ютерне моделювання).

4.3. Кожне завдання оцінюється в 5-10 балів. Кількість балів за кожне завдання наводиться в текстовому супроводі до завдань.
5. Визначення та нагородження переможців і учасників


  1. Під час підведення підсумків Олімпіади визначається командна першість.

  2. Визначення переможців Олімпіади здійснюється шляхом підрахунку кількості балів, які набрала кожна команда під час проведення очного туру.

  3. Переможці та призери Олімпіади нагороджуються дипломами Організаційного комітету олімпіади та призами.

  4. Інформація про команди, що перемогли в очному турі, розміщується на сервері в електронній базі найрезультативніших команд Олімпіади та сайтах підтримки із зазначенням даних про учнів, вчителів та навчальний заклад.



6. Журі Олімпіади


  1. Журі Олімпіади формується з науково-педагогічних та педагогічних працівників навчальних закладів, досвідчених фахівців у галузі астрономії, біології, географії, фізики, хімії та інформатики.

  2. У заочному турі члени журі складають завдання та перевіряють надіслані розв'язки завдань, визначають рейтинг учасників заочного туру.

  3. В очному турі члени журі проводять аудиторні он-лайн демонстрації, перевіряють надіслані розв'язки завдань, визначають переможців очного туру.


7. Фінансування
Олімпіади Проведення олімпіади фінансується за рахунок коштів Українського державного центру "Мала академія наук України".

Додаток

до Умов проведення

Всеукраїнської Інтернет-олімпіади

Малої академії наук України

"Відкрита природнича демонстрація"

в 2010/2011 навчальному році
ЗАЯВКА

на участь у Всеукраїнської Інтернет-олімпіади Малої академії наук України "Відкрита природнича демонстрація" в 2010/2011 навчальному році
1. Повна назва навчального закладу:

2. Поштова адреса навчального закладу:

3. Електронна адреса та контактний телефон:

4. Назва команди:

5. Координатор команди, посада

6. Персональний склад учасників команди:




Прізвище, ім'я

Клас

1.







2.







3.







4.







5.







6.








Керівник навчального закладу

Схожі:

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР
Відповідальним за роботу районних/міських філій Хмельницького територіального відділення МАН
Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти
Хмельницький обласний інститут пiслядипломної педагогічної освiти оголошує обласну заочну олiмпiаду з зарубiжної лiтератури для учнiв...
УКРАЇНА ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР НАУКОВО – ТЕХНІЧНОЇ ТВОРЧОСТІ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ
Доводимо до Вашого відома, що Національний центр аерокосмічної освіти молоді ім. О. М. Макарова оголошує набір до заочної аерокосмічної...
Вих. №39 від 20. 02. 2012р. Директору школи
Хмельницький обласний Центр здоров’я надає інформаційний матеріал «Що потрібно знати про туберкульоз» (додатки на 5 аркушах)
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСНА РАДА ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ
Хмельницький, вул. Шевченка, 46, телефон-факс. (03822) 79-53-54, тел. 76-43-63, 79-58-38, 76-59-96
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР
Для використання в роботі і організації участі направляємо вам лист Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 20....
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР
Для використання в роботі і організації участі направляємо вам лист Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 20....
І місце
Львівський обласний дитячий еколого-натуралістичний центр провів обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Зоологічна...
ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ, КРАЄЗНАВСТВА ТА ЕКСКУРСІЙ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ
Миколаївський обласний Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді 25 квітня 2012 року об 11. 00 проводить фінал обласного...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Львівський обласний дитячий еколого-натуралістичний центр проводить обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Зоологічна...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка