Практичні заняття, їх тематика та обсяг


Скачати 23.66 Kb.
Назва Практичні заняття, їх тематика та обсяг
Дата 16.03.2013
Розмір 23.66 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Психологія > Документи
Практичні заняття, їх тематика та обсяг.
Модуль № 1: «Основи психології ділового спілкування»



1

Методи дослідження спілкування та міжособистісної взаємодії. Вивчення особистісно-комунікативних властивостей. Методика діагностики міжособистісних взаємин. Методи вимірювання самооцінко, самоповаги, психологічного захисту. Дослідження комунікативно-організаторських здібностей студентів.

2

Потреби і мотиви особистості у спілкуванні. Класифікація потреб. Фрустрація потреб та її наслідки. Поняття про мотиви діяльності людини. Види мотивів. Мотив досягнень у міжособистісних стосунках. Потреба у довірливому спілкуванні, милосерді та підтримці. Використання знаків уваги у спілкуванні: компліменти, похвала та підтримка.

3

Культура говоріння та особливості побудови «Я - висловлювання» та «Ти - висловлювання». Особливості застосування активного, пасивного та емпатійного слухання. Психологічні способи прийому та передачі інформації.

4

Поняття міжособистісної атракції. Зовнішні чинники атракції: потреба підтримувати теплі відносини з людьми, емоційний стан, просторова близькість. Внутрішні чинники атракції: фізична привабливість партнера, схожість партнерів по спілкуванню, стиль спілкування, особисте ставлення партнера. Почуття та емоції у спілкуванні. Дослідження емоцій та почуттів студентів.

5

Маніпуляція у спілкуванні. Механізми маніпулятивного впливу. Тактика маніпулятивного впливу: демонстрація слабкості, безпорадності, лестощі, обман. Розпізнавання маніпуляції та захист від неї. Маніпулятивний (макіавеллістичний) тип особистості. Використання тактик впливу людей з різними особистісними властивостями (на основі опитувальника Айзенка).

6

Форми колективного обговорення проблем. Переговори та їх види. Особливості проведення принципових переговорів. «Мозковий штурм» і бесіда за круглим столом. Психологічні та етичні вимоги до дискусії. Спілкування в аудиторії, публічний виступ.

7

Вивчення стратегій поведінки студентів у конфліктній ситуації за методикою К.Томаса. Складання карти конфлікту та вироблення шляхів його розвязання.

8

Самовдосконалення особистості та підвищення її рівня культури спілкування. Пізнання себе та самовдосконалення. Самоосвіти та самовиховання. Використання активного соціально-психічного навчання з метою розвитку комунікативних вмінь. Розробка плану особистісного професійного самовдосконалення. Створення іміджу ділової людини. Зовнішня обстановка офісу та кабінету. Одяг і зовнішній вигляд. Кольори в одязі.

9

Модульна контрольна робота №1


*Письмові домашні завдання - теми № 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8;

*Творче завдання – теми № 3, 6, 8.

Схожі:

Практичні заняття

Практичні заняття

Реферат на одну із запропонованих тем. ІІІ. Підготуватися до практичних...
Соколов А. В. Общая теория социальной коммуникации: Учеб пособ. / А. В. Соколов. – СПб. Издво Михайлова В. А., 2002
8 ПОПИТ І ПРОПОЗИЦІЯ. ТЕОРІЯ РИНКОВОЇ РІВНОВАГИ
Дефіцит — ситуація, що виникає на ринку, коли за певної ціни обсяг попиту на товар перевищує обсяг його пропозиції
Практичні заняття Блок перший
Визначення поняття “нація”, проблема дегуманізації її поведінки. Підхід Ісайя Берліна до генезис національно-визвольних рухів
ТЕМА: Облік господарських процесів
Мета заняття: сформувати в студентів теоретичні знання та практичні навички щодо відображення обліку операції з виробництва готової...
ТЕМА: Облік господарських процесів
Мета заняття: сформувати в студентів теоретичні знання та практичні навички щодо відображення обліку операції з виробництва готової...
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ТА ТЕМАТИКА КУРСОВИХ РОБІТ
Тематика курсових робіт з дисципліни “Технологія і організація туристичної діяльності”
2. Вимоги безпеки перед початком роботи
Навчальні заняття, практичні роботи проводяться тільки в присутності вчителя під постійним наглядом за виконанням робіт учнями відповідно...
ДНЗ «Уманський професійний аграрний ліцей» Лабораторно-практичні роботи
Методичний посібник: Лабораторно-практичні роботи «Системи та агрегати двигуна тракторів та автомобілів»
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка