24 викласти у такій редакції: 17. Мінімальний гарантований розмір тарифної ставки робітника, який виконує просту роботу, що не вимагає кваліфікації на госпрозрахункових підприємствах з 1 січня 2012 року


Скачати 67.95 Kb.
Назва 24 викласти у такій редакції: 17. Мінімальний гарантований розмір тарифної ставки робітника, який виконує просту роботу, що не вимагає кваліфікації на госпрозрахункових підприємствах з 1 січня 2012 року
Дата 07.04.2013
Розмір 67.95 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи



ЗМІНИ до ГАЛУЗЕВОЇ УГОДИ
між Міністерством аграрної політики та продовольства України, галузевими об’єднаннями підприємств харчової і переробної промисловості та Профспілкою працівників

агропромислового комплексу України

на 2011–2013 роки

(зареєстровано Міністерством соціальної політики України

від 16 березня 2012 року № 10)


Відповідно до статті 14 Закону України "Про колективні договори і угоди" та пункту 1.7 Галузевої угоди між Міністерством аграрної політики та продовольства України, галузевими об’єднаннями підприємств харчової і переробної промисловості та Профспілкою працівників агропромислового комплексу України на 2011 – 2013 роки (далі – Галузева угода на 2011 – 2013 роки), реєстровий № 10 від 8 лютого 2011 року Міністерства праці та соціальної політики України, Сторони домовилися внести до Галузевої угоди на 2011 – 2013 роки такі зміни:
Розділ VI

Нормування і оплата праці
1. Пункти 6.17 6.24 викласти у такій редакції:

"6.17. Мінімальний гарантований розмір тарифної ставки робітника, який виконує просту роботу, що не вимагає кваліфікації на госпрозрахункових підприємствах з 1 січня 2012 року 1134 гривні за повністю виконану місячну норму праці (обсяг робіт), або 6,80 грн за годину.

6.18. Мінімальний гарантований розмір тарифної ставки робітника І - го розряду з 1 січня 2012 року 1202 грн в розрахунку на місяць, або 7,21 грн за годину.

6.19. Мінімальні гарантовані розміри годинних тарифних ставок робітників та коефіцієнти міжрозрядних співвідношень з 1 січня 2012 року згідно з додатком 1 до Змін до Галузевої угоди на 2011 – 2013 роки.

6.20. Мінімальні гарантовані розміри годинних тарифних ставок і місячних окладів робітників наскрізних професій та коефіцієнти міжкваліфікаційних співвідношень з 1 січня 2012 року згідно з додатком 2 до Змін до Галузевої угоди на 2011 – 2013 роки.

6.21. Мінімальні гарантовані розміри місячних окладів технічних службовців та коефіцієнти міжпосадових співвідношень з 1 січня 2012 року згідно з додатком 3 до Змін до Галузевої угоди на 2011 – 2013 роки.

6.22. Мінімальні гарантовані розміри посадових окладів керівників, професіоналів і фахівців та коефіцієнти міжпосадових співвідношень з 1 січня 2011 року згідно з додатком 4 до Змін до Галузевої угоди на 2011 – 2013 роки.

6.23. Мінімальні гарантовані розміри і коефіцієнти міжкваліфікаційних співвідношень тарифних ставок робітників, посадових окладів керівників, професіоналів і фахівців соледобувної промисловості з 1 січня 2012 року згідно з додатком 5 до Змін до Галузевої угоди на 2011 – 2013 роки.

6.24. Мінімальні гарантовані розміри і коефіцієнти міжкваліфікаційних співвідношень місячних посадових окладів керівників і фахівців науково-дослідних, конструкторських, технологічних, проектно-вишукувальних та інших наукових організацій з 1 січня 2012 року згідно з додатком 6 до Змін до Галузевої угоди на 2011 – 2013 роки."


Розділ VII

Умови та охорона праці

2. Пункти 7.1, 7.3, 7.5, 7.12, 7.16, 7.22 викласти у такій редакції:

"7.1. З метою поліпшення умов праці та зменшення ризиків виробничого травматизму і професійних захворювань, підвищення рівня соціального захисту потерпілих на виробництві в основу роботи покласти неухильне виконання законів України "Про охорону праці" та "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності".

7.3. Домогтися включення до Загальнодержавної цільової соціальної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2012-2016 роки розділу щодо розробки та використання заходів по забезпеченню безпечних умов праці в агропромисловому комплексі та безумовного виконання запланованих заходів.

7.5. Розробити Галузеву програму поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2012-2016 роки та домогтися її виконання, визначивши як пріоритетні напрями з питань охорони праці:

- опрацювання нормативно-правових актів;

- організацію навчань і перевірку знань.

7.12. Забезпечити функціонування служби охорони праці в Міністерстві аграрної політики та продовольства України, Міністерстві аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим, головних управліннях агропромислового розвитку обласних державних адміністрацій, Управлінні промисловості, розвитку інфраструктури та агропромислового комплексу Севастопольської міської державної адміністрації, управліннях агропромислового розвитку районних державних адміністрацій, господарствах, на підприємствах, в установах і в організаціях системи управління Мінагрополітики України відповідно до вимог Закону України "Про охорону праці". Організувати підготовку та підвищення кваліфікації у відповідних навчально-методичних закладах керівників служб з питань охорони праці, пожежної безпеки та безпеки дорожнього руху.

7.16. Фінансування профілактичної роботи, всіх заходів з охорони праці здійснювати за рахунок наступних джерел:

- для підприємств усіх форм власності, що використовують найману працю - 0,5% від фонду оплати праці, для бюджетних організацій - 0,2% від фонду оплати праці (ст.19 Закону України "Про охорону праці");

- за рахунок валових витрат згідно з Переліком засобів та заходів з охорони праці, витрати на здійснення та придбання яких включається до витрат (постанова Кабінету Міністрів України від 27.06.2003 № 994);

- за рахунок амортизаційних відрахувань (ст. 8 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємства");

  за рахунок Фонду виробничого розвитку, який формується за рахунок прибутку, що залишається у розпорядженні підприємств.

7.22. Відповідно до Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 р. № 1232 забезпечити повне, якісне

і об'єктивне розслідування нещасних випадків на виробництві та профзахворювань, установлення істинних технічних та організаційних причин нещасних випадків. Забезпечити невідкладну передачу до ФСС НВВ необхідних матеріалів щодо нещасних випадків і профзахворювань для здійснення своєчасних страхових виплат."

3. Вважати такими, що втратили чинність з 1 січня 2012 року, додатки 1, 2, 3, 4, 5, 6 до Галузевої угоди на 2011 – 2013 роки.

4. Зміни до Галузевої угоди на 2011 – 2013 роки набирають чинність з 1 січня 2012 року.

5. Міністерству аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим, головним управлінням агропромислового розвитку обласних державних адміністрацій, Управлінню промисловості, розвитку інфраструктури та агропромислового комплексу Севастопольської міської державної адміністрації, управлінням агропромислового розвитку районних державних адміністрацій, власникам підприємств, уповноваженим органам або особам і виборним органам профспілки працівників АПК вжити заходів щодо забезпечення виконання встановлених в цих Змінах до Галузевої угоди на 2011 – 2013 роки норм і гарантій на підприємствах усіх організаційно-правових форм, які за характером виробництва належать до галузі, згідно з діючим законодавством.

Зміни до Галузевої угоди на 2011 – 2013 роки підписали:

Від Сторони роботодавців:




Від Профспілки працівників агропромислового комплексу України:










Міністр аграрної політики та продовольства України




Голова Професійної спілки працівників агропромислового комплексу України

________________ М.В. Присяжнюк




________________ І.С. Сопелкін










Голова правління – генеральний директор Національної асоціації цукровиків України "Укрцукор"







_____________________ М.М. Ярчук
















Перший заступник голови з правових питань та реорганізації Державного концерну спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт"







___________________ В.А. Панков
















Голова правління Української спілки об’єднань, організацій і підприємств по виробництву продовольчих товарів "Укрпродспілка"







___________________ Л.І. Новікова
















Генеральний директор Української галузевої компанії по виробництву пива, безалкогольних напоїв та мінеральних вод ЗАТ "Укрпиво"







________________ Г.М. Коренькова
















Генеральний директор Асоціації підприємств і організацій соледобувної промисловості України "Укрсіль"







___________________ М.М. Мурахін
















Генеральний директор Національної асоціації виробників дитячого харчування, молочноконсервної та сокової продукції "Укрконсервмолоко"







_________________ Т.М. Нагайцева
















Голова правління Національної асоціації виробників м’яса та м’ясопродуктів України "Укрм'ясо"







______________________ В.І. Попов







" 01 " березня 2012 року


Схожі:

Примірна програма проведення перевірок стану правової роботи та систематизації...
Порядку проведення органами юстиції перевірок стану правової роботи та систематизації законодавства, затвердженого наказом Міністерства...
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
Про розмір плати батьків на харчування дітей в дошкільних навчальних закладах та вартість харчування дітей-сиріт, дітей із малозабезпечених...
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Викласти приведений у відповідність до наказу Міністерства фінансів України від 14. 01. 2011р №11 (зі змінами, внесеними наказом...
Якими властивостями володіють гроші?
Назвіть макроекономічні фактори, що впливають на розмір процентної ставки за кредити
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
За даними районного відділу статистики заборгованість із виплати заробітної плати по підприємствах району станом на 1 січня 2006...
Ставки збору за здійснення діяльності з надання платних послуг
Ставка збору у відсотках до мінім заробітної плати, установ на 1 січня календарного року
Ставки збору запровадження торговельної діяльності, за календарний місяць
Ставка збору від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року
Стан виробничого травматизму по Волинській області за 3 місяці 2012 року Виробничий травматизм
Виробничий травматизм. Протягом 1 кварталу 2012 року на підприємствах Волинської області травмовано 34 особи проти 25 за відповідний...
Про внесення змін до Указу Президента України від 25 січня 2012 року №33
Внести до Указу Президента України від 25 січня 2012 року №33 «Про Порядок організації проведення спеціальної перевірки відомостей...
Про роботу із зверненнями громадян в райдержадміністрації за 2012 рік
Згідно з функціональними повноваженнями керівник апарату районної державної адміністрації Футоран Н. К. відповідальна за роботу із...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка