Методичні рекомендації підготовлено відповідно до програми дисципліни «Цивільний процес»


Скачати 0.79 Mb.
Назва Методичні рекомендації підготовлено відповідно до програми дисципліни «Цивільний процес»
Сторінка 1/7
Дата 06.04.2013
Розмір 0.79 Mb.
Тип Методичні рекомендації
bibl.com.ua > Право > Методичні рекомендації
  1   2   3   4   5   6   7


Додаток 1.4
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ,

МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
ЛУГАНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ВНУТРІШНІХ СПРАВ імені Е.О. ДІДОРЕНКА

Кафедра цивільних та адміністративно-правових дисциплін

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

щодо виконання курсових робіт з дисципліни

Цивільний процес”

для курсантів, студентів та слухачів.

Складені:

Доцентом кафедри Афанасьєвою Л.В.,

Викладачами кафедри Ковальовою І.О., Щукіною О.Е.
Затверджені на засіданні кафедри
цивільних та адміністративно-правових дисциплін

протокол № 1 від 30.08.2012

Луганськ - 2012

Методичні рекомендації підготовлено відповідно до програми дисципліни «Цивільний процес», затвердженої вченою радою Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка.
У методичних рекомендаціях викладені основні вимоги до підготовки та написання курсових робіт. Наводяться дані, що є необхідними для правильного викладення та оформлення змісту, вступу, основного тексту, висновків, додатків, списку використаної літератури. До рекомендацій включено перелік тем курсових робіт, орієнтовний план та рекомендована література до теми.
ВСТУП
Відповідно до програми для вищих навчальних закладів МВС України, затвердженої Міністерством освіти та науки молоді та спорту і МВС України, при вивченні дисципліни «Цивільний процес» курсантами, студентами та слухачами заочної форми навчання Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка передбачено написання та захист курсової роботи.

Завданнями курсової роботи є :

  • перевірка індивідуальних знань, отриманих у ході аудиторної та самостійної роботи;

  • закріплення цих знань з ключових тем курсу;

  • здобуття навичок науково-дослідної роботи на заключному етапі вивчення дисципліни цивільне процесуальне право;

  • вміння обґрунтовувати свої власні пропозиції щодо вдосконалення чинного законодавства України, яке регулює діяльність суду та інших учасників цивільно-процесуальних відносин при здійсненні правосуддя на захист порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають з цивільних, житлових, земельних, сімейних та трудових відносин.

Актуальність курсових робіт визначається потребами конкретної практичної діяльності судових органів.
Найважливіші загальні вимоги до виконання курсової роботи:
Курсова робота повинна містити елементи наукової творчості, для чого студенту необхідно розкривати тему курсової роботи на основі чинного на момент виконання роботи вітчизняного та зарубіжного законодавства, практики його застосування, а також аналізу та дослідженні наукової правничої літератури;
Курсова робота складається зі змісту, вступу, основної частини, висновків, додатків та переліку використаної літератури.

Курсова робота починається з титульного аркушу (Додаток № 1).

Зміст розміщується безпосередньо за титульною сторінкою на другій сторінці роботи із зазначенням перших сторінок вступу, розділів, підрозділів та пунктів, висновків, додатків та переліку використаної літератури. Введення, висновки, додатки та перелік літератури у змісті не нумеруються.

У вступі відображається сучасний стан розробки теми курсової роботи науковцями, її актуальність, зв'язок з іншими темами цивільного процесу та споріднених галузей права, обґрунтовується необхідність виконання роботи. Рекомендований обсяг вступу - 2-3 сторінки машинописного тексту.

В основній частині курсової роботи розкривається зміст поставлених питань. Вона складається з розділів, підрозділів та пунктів. Заголовки розділів у тексті друкуються симетрично, прописними буквами без крапки наприкінці. Заголовки підрозділів друкуються з абзацу малими літерами, крім першої прописної, без крапки наприкінці. Абзацний відступ повинен бути однаковим по всьому тексту курсової роботи. Перенесення слів у заголовках не допускаються. Підкреслювати заголовки не потрібно. Розділи повинні мати порядкову нумерацію в межах всієї роботи й позначатися арабськими цифрами без крапки наприкінці. Кожний розділ друкується з нової сторінки. Номер підрозділу складається з номера розділу із крапкою й номера підрозділу без крапки, наприклад «3.1». Номер пункту відповідно додається до номера підрозділу, наприклад «3.1.1».

Запозичення думки без посилань на автора не дозволяється. При посиланні у тексті роботи на нормативний акт чи наукову літературу після закінчення цитати у квадратних дужках вказується його порядковый номер у списку використаних джерел та через кому номер сторінки чи стаття нормативного акта ( [13, 235], [7, 35] ).

При посиланнях на розділи, підрозділи, пункти, підпункти таблиці, ілюстрації, додатка вказуються їх номери.
Висновок повинен містити стислі висновки за результатами проведеного дослідження, а також ймовірні пропозиції щодо вдосконалення чинного законодавства України. Обсяг висновк - 2-3 сторінки машинописного тексту.

Сторінки в роботі нумеруються, включаючи список використаних джерел та додатки. Нумерація починається з титульного аркуша, але номер сторінки на ньому не ставиться, тобто на сторінці «2» розміщується зміст курсової роботи, а введення починається із відповідної сторінки (3 або 4). Номер ставиться у верхньому правому куті.
Якщо в курсовій роботі як додаток використовується документ, що має самостійне значення й оформлюється відповідно з вимогами до документа даного виду, його копію поміщають без змін в оригіналі. Перед копією документа поміщають аркуш, на якому посередині друкують слово «ДОДАТОК___» і його найменування (при наявності), якщо додатків декілька, їх необхідно пронумерувати. Додатки повинні міститись наприкінці роботи перед списком використаної літератури.

У списку використаної літератури необхідно зазначати нормативні акти та наукові праці (монографій, статей і т.д.), на які в роботі є посилання. Джерела розташовуються в порядку появи посилань у тексті роботи. Зразком належного оформлення списку є перелік рекомендованої літератури до будь-якої теми цих методичних вказівок. У якості джерел щодо нормативно-правових актів треба зазначати виключно офіційні видання ( журнали «Відомості Верховної Ради», «Збірник постанов Уряду», « Право України»; газети «Голос України», «Урядовий кур’єр» та інші).

Обсяг курсової роботи, що рекомендується, 20-25 сторінок машинописного тексту та 30-40 рукописному, не враховуючи списку використаної літератури та додатків.

Розміри відступу повинні бути: ліве – 30 мм, верхнє і нижнє - 20 мм, праве 10 мм.

Виконуючи курсові роботи, курсанти, студенти та слухачі зобов'язані творчо використати наукові джерела; у встановлений строк здати закінчену та оформлену відповідно до цих вказівок роботу; до захисту ознайомитись з рецензією на курсову роботу; з'явитися на захист роботи відповідно до розкладу.

Рецензія на курсову роботу являє собою аналіз якості роботи із урахуванням її наукової та практичної актуальності, значущості у сучасних умовах, зв’язку з наявними проблемами теорії та практики, місця серед основних напрямків удосконалення діючого законодавства. У ній міститься аналіз та оцінка плану, структури курсової роботи, використання науково-теоретичної бази та юридичної практики. У обов’язковому порядку відмічаються позитивні та негативні положення роботи та робиться висновок про відповідність чи невідповідність роботи зазначеним вище вимогам.


  1   2   3   4   5   6   7

Схожі:

НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ ПОСІБНИК ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ ТА ПРАКТИЧНИХ...
Навчально-методичний посібник для самостійної роботи та практичних занять з навчальної дисципліни «Цивільний процес» (відповідно...
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ з дисципліни
Підготовлено доктором філософії в галузі економіки, доцентом кафедри обліку і аудиту О. В. Михайленко
МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
України», а також Типової навчальної програми нормативної дисципліни «Основи охорони праці» 2011 р. і Типової навчальної програми...
Методичні рекомендації шодо проведення семінарських та практичних...
Методичні рекомендації щодо проведення семінарських і практичних занять з кримінального процесу для студентів інституту фінансово-економічної...
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ВИВЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ “ІСТОРІЯ РОСІЇ”
Вміщені плани семінарських занять, теми та завдання індивідуальних робіт з з дисципліни “Історія Росії” (ІХ – поч. ХХ ст.) та методичні...
ЭКОНОМИКО-ПРАВОВОЙ ФАКУЛЬТЕТ
Питання для самостійної роботи студентів з навчальної дисципліни “Цивільний процес України”
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО СЕМІНАРСЬКИХ Й ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ ТА САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ
Методичні рекомендації до семінарських й практичних занять та самостійної роботи студентів з дисципліни „Адміністративний процес”....
Методичні рекомендації з дисципліни «Комерційне кредитування»
Методичні рекомендації з дисципліни «Комерційне кредитування» призначені для надання допомоги студентам в засвоєнні предмету та в...
ПРОГРАМНІ ПИТАННЯ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ “ЦИВІЛЬНИЙ ПРОЦЕС”
Поняття цивільного процесу та його структура. Цивільне процесуальне право як галузь права
ТЕМАТИКА КУРСОВИХ РОБІТ з дисципліни «Цивільний процес» на 2012-2013 навчальний рік
Процесуально-правове положення осіб, які сприяють здійсненню цивільного судочинства
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка