МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ НАКАЗ


Скачати 45.04 Kb.
Назва МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ НАКАЗ
Дата 03.04.2013
Розмір 45.04 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І

ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ НАУКИ, МОЛОДІ ТА

СПОРТУ УКРАЇНИ
НАКАЗ

Київ

05 листопада 2012 р.




№ 870 / 1246




Про посилення заходів з профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед

дітей у загальноосвітніх навчальних закладах



Відповідно до підпункту 9 пункту 4 Положення про Міністерство охорони здоров'я України, затвердженого Указом Президента України від 13 квітня 2011 року № 467, пункту 8 Положення про Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, затвердженого Указом Президента України від 08 квітня 2011 року № 410, з метою збереження здоров'я дітей, запобігання поширенню інфекційних захворювань та отруєнь дітей

НАКАЗУЄМО:

1. Міністру охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь (головних управлінь) охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, Голові Державної санітарно-епідеміологічної служби України, головному державному санітарному лікарю України, Міністру освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь (головних управлінь) освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, керівникам навчальних закладів:
1.1. Утворити комісії та провести перевірки дотримання умов перебування, навчання та виховання дітей у загальноосвітніх навчальних закладах.
1.2. Про результати перевірок та вжиті заходи доповісти Міністерству охорони здоров’я України та Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України у термін до 12 листопада 2012 року.

1.3. Забезпечити проведення роз'яснювальної роботи серед батьків щодо організації харчування у сім'ях дітей різного віку, інформування батьків, дітей і працівників навчальних закладів про заходи, які необхідно здійснювати для запобігання виникненню інфекційних захворювань.
2. Міністру охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь (головних управлінь) охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій забезпечити:
2.1. Виявлення та своєчасну ізоляцію дітей, хворих на гострі кишкові інфекції (далі – ГКІ).
2.2. Оперативне інформування керівництва загальноосвітніх навчальних закладів про масові захворювання дітей на ГКІ та епідемічну ситуацію в регіоні.
2.3. Заклади охорони здоров'я достатнім запасом медикаментів на випадок виникнення масових захворювань серед дітей.
2.4. Проведення моніторингу стану здоров'я дітей.
2.5. Проведення медичних оглядів, профілактичних та лікувально-оздоровчих заходів, а також оцінку їх ефективності.
2.6. Проведення заходів щодо профілактики спалахів ГКІ і харчових отруєнь, гігієнічного виховання та формування у дітей стереотипу здорового способу життя.
2.7. Проведення навчальних семінарів серед керівництва, педагогічного персоналу, працівників харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів з питань ранньої діагностики та надання невідкладної допомоги при ГКІ.
2.8. Батьків пам’ятками щодо профілактики ГКІ у дітей.
2.9. Своєчасну госпіталізацію дітей у разі підозри та хворих на інфекційні хвороби, надання їм якісної медичної допомоги.
3. Міністру освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь (головних управлінь) освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, засновникам (власникам) та керівникам загальноосвітніх навчальних закладів забезпечити створення безпечних для здоров'я дітей умов перебування, виховання та навчання, а саме:
3.1. Укомплектування штату медичних працівників загальноосвітніх навчальних закладів відповідно до затверджених Типових штатних нормативів та створення відповідних умов для роботи медичного персоналу.
3.2. Створення необхідного запасу мийних та дезінфекційних засобів, наявність технологічного і холодильного обладнання для харчоблоків, столового і кухонного інвентарю у навчальних закладах.
3.3. Організацію проходження гігієнічного навчання, обов'язкових профілактичних медичних оглядів персоналом загальноосвітнього навчального закладу окремих категорій відповідно до законодавства.
3.4. Не допускати прийом дітей до загальноосвітніх навчальних закладів без огляду медичного працівника у разі їх тривалої відсутності.
3.5. Організацію занять серед школярів у загальноосвітніх навчальних закладах щодо профілактики ГКІ.
3.6. Неухильне дотримання засновниками (власниками) та керівниками загальноосвітніх навчальних закладів вимог санітарного законодавства під час проведення навчально-виховного процесу та перебування школярів у групах продовженого дня.
3.7. Організацію постачання до загальноосвітніх навчальних закладів безпечних та якісних харчових продуктів.
3.8. Раціональне та збалансоване харчування дітей відповідно до норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 року № 1591.
4. Голові Державної санітарно-епідеміологічної служби України (Пономаренку А.М.):
4.1. Забезпечити здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог санітарного законодавства під час навчального процесу із здійсненням необхідного комплексу лабораторних досліджень у загальноосвітніх навчальних закладах. У разі виявлення порушень вживати адміністративно-запобіжні заходи для припинення порушень вимог санітарного законодавства.
4.2. Посилити контроль за проведенням протиепідемічних заходів з метою попередження спалахів ГКІ і харчових отруєнь.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра охорони здоров'я України Моісеєнко Р.О. та заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Жебровського Б.М.


Віце-прем’єр-міністр України –

Міністр охорони здоров'я України

Р. Богатирьова


Міністр освіти і науки, молоді

та спорту України


Д. Табачник

Схожі:

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ НАКАЗ
Про затвердження Умов прийому до вищих навчальних закладів України, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27. 12. 2007 за...
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
Міністерству охорони здоров'я України, Міністерству України у справах сім'ї, молоді та спорту, Міністерству освіти і
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
Всеукраїнська акція "Моральний вчинок", ініційована Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі за...
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
Представництво ООН в Україні за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України проводить конкурс, присвячений важливій...
УКАЗ Президента України Про затвердження Положення про Міністерство...
Затвердити Положення про Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України (додається)
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 10. 06. 2011 №572 "Про Типові навчальні плани початкової школи", рішення...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ НАКАЗ
Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук (далі – Положення), затвердженого...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ ТА НАУКИ УКРАЇНИ МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я...
...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
Севастопольської міських державних адміністрацій на виконання листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 16....
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка