Проекту рішення виконавчого комітету Синельниківської міської ради


Скачати 70.25 Kb.
Назва Проекту рішення виконавчого комітету Синельниківської міської ради
Дата 11.02.2014
Розмір 70.25 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
проект

УКРАЇНА

Виконавчий комітет Синельниківської міської ради

РІШЕННЯ
_____ липень 2013 року № ____
Про затвердження поточних

індивідуальних технологічних

нормативів використання питної води

Синельниківському міському

комунальному підприємству «Водоканал»
Керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», «Про житлово – комунальні послуги», статтею 29 Закону України «Про питну воду та питне водопостачання», статтею 40 Водного кодексу України та наказу Держжитлокомунгоспу України від 17 лютого 2004 року № 33 «Про затвердження Галузевих технологічних нормативів використання питної води на підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства України» та враховуючи звернення Синельниківського міського комунального підприємства «Водоканал» від 07.06.2013 №479, виконавчий комітет Синельниківської міської ради ВИРІШИВ:
1.Затвердити поточні індивідуальні технологічні нормативи використання питної води Синельниківському міському комунальному підприємству «Водоканал», які відшкодовуються через тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення у розмірі 299,96 метрів кубічних на одну тисячу метрів кубічних терміном на п’ять років.

2.Синельниківському міському комунальному підприємству «Водоканал» використовувати затверджені нормативи при формуванні тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення.

3. При зміні умов водокористування, Синельниківському міському комунальному підприємству «Водоканал», здійснювати корегування поточних

індивідуальних технологічних нормативів використання питної води, шляхом розробки поточних індивідуальних технологічних нормативів використання питної води та погодження їх у відповідних погоджувальних установах.

3. Головному спеціалісту з питань внутрішньої політики міської ради Ісаєвій С.О. оприлюднити зміст цього рішення на веб – сайті Синельниківської міської ради.

4.Координацію роботи по виконанню рішення доручити начальнику управління житлово – комунального господарства та комунальної власності міської ради Вісічу В.В., контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Яковіна В.Б.


Міський голова Д.І. ЗРАЖЕВСЬКИЙ

Аналіз регуляторного впливу

проекту рішення виконавчого комітету Синельниківської міської ради «Про затвердження поточних індивідуальних технологічних нормативів використання води Синельниківському міському комунальному підприємству «Водоканал»

 

Аналіз регуляторного впливу проекту рішення виконавчого комітету Синельниківської міської ради «Про затвердження поточних індивідуальних технологічних нормативів використання питної води Синельниківському міському комунальному підприємству «Водоканал» підготовлено з метою встановлення для Синельниківського міського комунального підприємства «Водоканал» обґрунтованих поточних індивідуальних технологічних нормативів використання питної води на одиницю поданої в місто питної води та водовідведення.

Завданням прийняття рішення є встановлення нормативів використання води для формування тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення.
1. Опис проблеми.

Підставами розроблення проекту рішення є стаття 29 Закону України «Про питну воду та питне водопостачання», стаття 40 Водного Кодексу України, наказів Державного Комітету України з питань житлово – комунального господарства від 17.02.2004 №33 «Про затвердження Галузевих технологічних нормативів використання питної води на підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства України» зі змінами, від 15.11.2004 N 205 «Про затвердження Порядку розроблення та затвердження технологічних нормативів використання питної води».

2. Мета та завдання регулювання.
Синельниківське міське комунальне підприємство «Водоканал» здійснює реалізацію води питної якості населенню та підприємствам м. Синельникового з мереж водопроводу Державного міжрайонного підприємства водопровідно – каналізаційного господарства «Дніпро – Західний Донбас» а також приймання та очистку стічних від населення та підприємств на спорудах повної біологічної очистки.

Планова подача питної води 1704,0 тис. м3 на рік. Планова очистка каналізаційних стоків – 540,0 тис. м3 на рік. Скид стічних вод здійснюється з І – го випуску у річку Ворона.

Розрахунок поточних індивідуальних технологічних нормативів використання питної води Синельниківському міському комунальному підприємству «Водоканал», розроблений у відповідності з Галузевими технологічними нормативами використання питної води і складає 299,96 м3 на 1000 м3.

3. Альтернативні способи досягнення цілі.

Альтернативою запропонованого регуляторного акта проекту рішення виконавчого комітету Синельниківської міської ради «Про затвердження поточних індивідуальних технологічних нормативів використання води Синельниківському міському комунальному підприємству «Водоканал» може бути не прийняття цього регуляторного акту. В цьому випадку для досягнення визначених цілей знадобиться необмежений час.

Іншою альтернативою запропонованому регуляторному акту може бути те, що саме підприємство встановить поточні індивідуальні технологічні нормативи використання питної води, але такі дії не передбачені чинним законодавством.

4. Опис механізму і заходів, які забезпечать розв’язання визначеної проблеми шляхом прийняття регуляторного акта.

Згідно з законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про житлово – комунальні послуги» органам місцевого самоврядування надано право самостійно затверджувати поточні індивідуальні технологічні нормативи використання питної води.

Вирішення проблеми повинно здійснюватися шляхом прийняття рішення виконавчим комітетом Синельниківської міської ради.

Розробка зазначеного проекту рішення здійснюватиметься за принципами:

- доцільності;

- адекватності;

- прозорості;

- ефективності;

- передбачуваності;

- збалансованості.

Це дозволить більш економічно витрачати питну воду комунальним підприємством на технологічні потреби та сприятиме зменшенню втрат та необлікованих витрат питної води із зовнішніх мереж водопостачання.

5. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття запропонованого регуляторного акта.

Прийняття зазначеного регуляторного акта повністю забезпечує досягнення цілей, передбачених пунктом 2 цього аналізу.

Запропонований проект акту розроблено у відповідності до вимог діючого законодавства, що регламентує використання поточних індивідуальних технологічних нормативів використання води у місті. Він максимально відповідає вимогам часу, стану та тим умовам, що склалися у місті Синельниковому і потребує затвердження виконавчим комітетом міської ради.

В разі необхідності виконавчий комітет міської ради матиме змогу вносити зміни та доповнення до даного проекту у відповідності до діючого законодавства та конкретних обставин.

6. Очікувані результати дії акта.

У процесі практичної реалізації зазначеного рішення забезпечується наступне
Таблиця вигод і витрат


Сфера впливу

Вигоди

Витрати

Органи місцевого самоврядування

Забезпечення контролю за виконанням регуляторного акта. Впровадження нормативного підходу до формування тарифів на послуги водопостачання та водовідведення

Процедура розробки регуляторного акта (витрати робочого часу спеціалістів, пов’язані з підготуванням регуляторного акта)

Суб’єкти підприємницької діяльності

Забезпечення послуг з водопостачання та водовідведення міста

Вчасна сплата за надані послуги з водопостачання та водовідведення

Населення

Покращення стану водомірного обліку питної води у споживачів, врегулювання питань тарифної політики у місті

Покращення дисципліни платежів


7. Обґрунтування запропонованого строку чинності регуляторного акта.

Рішення діятиме строком на п’ять років, або до змін у чинному законодавстві, до прийняття нового рішення або внесення змін.

8. Показники результативності регуляторного акту

Кількісні показники регуляторного акту

  • економне витрачання питної води підприємствами на технологічні потреби, зменшення втрат та необлікових витрат питної води із зовнішніх мереж водопостачання;

Якісні показники регуляторного акту

  • не перевищення встановлених для Синельниківського міського комунального підприємства «Водоканал» нормативів використання питної води

9. Заходи відстеження результативності акта.

Відстеження результативності регуляторного акта здійснюється на базі бухгалтерських даних Синельниківського міського комунального підприємства «Водоканал»;

Базове відстеження здійснюватиметься через квартал після набрання чинності регуляторного акта.

Повторне відстеження здійснюватиметься через рік з дня набрання ним чинності.

Начальник управління

житлово-комунального господарства

та комунальної власності міської ради В.В. ВІСІЧ

Схожі:

П Л А Н роботи виконавчого комітету Синельниківської міської ради...
Питання, внесені на розгляд виконавчими органами міської ради Синельниківської міської ради
ТЕРНОПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про звернення громадян», регламентом виконавчого комітету міської...
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Про внесення змін і доповнень в додаток до рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області від 16. 12....
Паспорт документа
Рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради «Про затвердження цін на роботи(послуги), що виконуються архівним відділом...
Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 08. 10. 2008р....
Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 08. 10. 2008р. №1995 «Про внесення змін в рішення виконавчого комітету міської...
Додаток 1 до рішення виконавчого комітету міської ради
Про погодження змін та доповнень до Цільової комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту в Дніпропетровській області...
Про план роботи виконавчого комітету Синельниківської міської ради
Керуючись Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні”, розглянувши квартальні плани роботи структурних підрозділів міської...
Про план роботи виконавчого комітету Синельниківської міської ради
Керуючись Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні”, розглянувши квартальні плани роботи структурних підрозділів міської...
Проекту рішення виконавчого комітету Нікопольської міської ради
Про встановлення часткової знижки населенню міста на оплату послуги з централізованого теплопостачання”
Додаток 3 до рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області
Кодексом України про адміністративні правопорушення, нормативними актами з питань торговельного та побутового обслуговування населення,...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка