ПОЛОЖЕНН Я про комунальну установу


Скачати 391.97 Kb.
Назва ПОЛОЖЕНН Я про комунальну установу
Сторінка 1/3
Дата 08.02.2014
Розмір 391.97 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
  1   2   3
проект

УКРАЇНА

РІШЕННЯ

Синельниківської міської ради

Тридцять шоста сесія VІ скликання
Про внесення змін до Положення про

комунальну установу «Синельниківський

міський територіальний центр соціального

обслуговування (надання соціальних послуг)»

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанов КМУ від 29.12.2009р. № 1417 «Деякі питання діяльності територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг)», від 07.11.2012р. № 1024 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2009 р. № 1417», наказу Мінсоцполітики України від 22.03.2011р. № 108 «Про внесення зміни до Типового положення про пункти прокату технічних та інших засобів реабілітації», розглянувши заяву комунальної установи «Синельниківський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» від 12.11.2013р № 276, міська рада вирішила:

  1. Внести зміни до додатку «Положення про комунальну установу «Синельниківський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» рішення міської ради від 03.09.2010 р. № 764-49/V «Про внесення змін до Положення про комунальну установу «Синельниківський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)», та викласти його в новій редакції згідно з додатком.

Міський голова Д.І.Зражевський

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення

Синельниківської міської

від _______________.№_____


П О Л О Ж Е Н Н Я

про комунальну установу

«Синельниківський міський територіальний центр

соціального обслуговування (надання соціальних послуг)»

м.Синельникове

2013

І. Загальні положення.

  1. Синельниківський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) є бюджетною установою та об’єктом комунальної власності територіальної громади міста.

  2. Засновником установи є Синельниківська міська рада.

  3. Методичне забезпечення діяльності територіального центру здійснює Мінсоцполітики, координацію та контроль за забезпеченням його діяльності – в установленому порядку департамент соціального захисту населення Дніпропетровської обласної державної адміністрації, організаційно-методичне забезпечення та контроль за додержанням законодавства про надання соціальних послуг – управління праці та соціального захисту населення Синельниківської міської ради.

  4. Перевірка роботи та контроль за організацією діяльності, пов’язаної із соціальним обслуговуванням (наданням соціальних послуг), структурних підрозділів територіального центру, ревізія фінансово-господарської діяльності територіального центру проводяться відповідно до законодавства України.

  5. Найменування установи:

- повне – Комунальна установа «Синельниківський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» (далі «Територіальний центр»);

- скорочене – КУ СМТЦСО(НСП).

  1. Юридична адреса: 52500, Дніпропетровська область, місто Синельникове, вул. Інтернаціональна, буд. 21.


ІІ. Юридичний статус територіального центру.

  1. Територіальний центр є юридичною особою. Права і обов’язки юридичної особи територіальний центр набуває з дня його державної реєстрації.

  2. Територіальний центр у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, Указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, наказами Мінсоцполітики, актами інших центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також цим Положенням, яке затверджується Синельниківською міською радою (далі засновником).

  3. Територіальний центр має самостійний баланс, рахунки в органах Державного казначейства, печатку зі своїм найменуванням, штампи та бланки.

  4. Установа має право укладати угоди, набувати майнові та особисті немайнові права, нести обов’язки, бути позивачем і відповідачем в судах загальної юрисдикції, господарському та третейському судах.

  5. Територіальний центр є бюджетною неприбутковою організацією.


ІІІ. Мета і предмет діяльності територіального центру.

  1. Територіальний центр утворюється для здійснення соціального обслуговування та надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, за місцем проживання, в умовах стаціонарного, тимчасового або денного перебування.

Район обслуговування громадян територіальним центром – територія міста Синельникового в його адміністративних межах.

  1. Територіальний центр провадить свою діяльність на принципах адресності та індивідуального підходу, доступності та відкритості, добровільного вибору отримання чи відмови від надання соціальних послуг, гуманності, комплексності, максимальної ефективності використання бюджетних та позабюджетних коштів, законності, соціальної справедливості, забезпечення конфіденційності, дотримання стандартів якості, відповідальності за дотримання етичних і правових норм.

  2. Для забезпечення реалізації соціальної політики щодо соціального обслуговування (надання соціальних послуг) територіальний центр взаємодіє із структурними підрозділами органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності.

  3. Основні завдання територіального центру.

    1. Виявлення громадян, які мають право на соціальне обслуговування (надання соціальних послуг):

  • громадян похилого віку, інвалідів, хворих (з числа осіб працездатного віку на період встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, визнані такими в порядку, затвердженому МОЗ;

  • громадян, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв’язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім’ї.

    1. Формування електронної бази даних таких громадян, визначення (оцінювання) їх індивідуальних потреб у соціальному обслуговуванні (наданні соціальних послуг).

    2. Забезпечення якісного соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

    3. Установлення зв’язків з підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності, фізичними особами, родичами громадян, яких обслуговує територіальний центр, з метою сприяння в здійсненні соціального обслуговування (наданні соціальних послуг) вищезазначеним громадянам.

  1. Перелік соціальних послуг, які надаються територіальним центром.

3.5.1. Соціально-побутові послуги (забезпечення продуктами харчування, м’яким та твердим інвентарем, гарячим харчуванням, транспортними послугами, засобами малої механізації, здійснення соціально-побутового патронажу, виклик лікаря, придбання та доставка медикаментів, ремонт одягу та взуття, допомога в пранні білизни, допомога в прибиранні приміщення тощо);

3.5.2. Психологічні послуги (надання консультацій з питань психічного здоров’я та поліпшення відносин з оточуючим соціальним середовищем, психологічної корекції, методичних порад);

3.5.3. Соціально-педагогічні послуги (виявлення та сприяння розвитку різнобічних інтересів і потреб громадян, які обслуговуються територіальним центром, організація їх дозвілля);

3.5.4. Соціально-медичні послуги (консультації щодо запобігання виникненню та розвитку можливих органічних розладів, збереження, підтримка здоров’я, здійснення профілактичних, лікувально-оздоровчих заходів, працетерапія);

3.5.5. Соціально-економічні послуги (надання натуральної чи грошової допомоги);

3.5.6. Послуги із забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації;

3.5.7. Юридичні послуги (надання консультацій з питань чинного законодавства, захист прав та інтересів громадян, яких обслуговує територіальний центр);

3.5.8. Інформаційні (надання інформації, необхідної для вирішення складної життєвої ситуації – довідкові послуги, розповсюдження просвітницьких і культурно-освітніх знань – просвітницькі послуги, поширення об’єктивної інформації про споживчі властивості та види соціальних послуг);

3.5.9. Інші соціальні послуги, перелік, умови та порядок надання яких визначає в разі потреби Синельниківська міська рада, яка є засновником територіального центру.

3.6. Категорії громадян, які мають право на отримання соціальних послуг в територіальному центрі.

3.6.1. Громадяни похилого віку, інваліди, хворі (з числа осіб працездатного віку на період встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, визнані такими в порядку, затвердженому МОЗ;

3.6.2. Громадяни які перебувають у складній життєвій ситуації у зв’язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім’ї.

3.7. Умови та порядок надання соціальних послуг територіальним центром.

3.7.1. Для соціального обслуговування (надання соціальних послуг) громадяни, зазначені в п. 3.6.1., подають письмову заяву управлінню праці та соціального захисту населення Синельниківської міської ради, яке в триденний строк після її надходження надсилає запит до закладу охорони здоров’я за місцем проживання громадянина для одержання медичного висновку про його здатність до самообслуговування та потребу в постійній сторонній допомозі (далі – медичний висновок), до відповідного підприємства, установи, організації, що надають послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій за місцем реєстрації громадянина для отримання довідки про склад сім’ї або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб і до нотаріуса (у разі потреби) з метою отримання витягу з Державного реєстру правочинів про відсутність (наявність) договору довічного утримання (догляду).

У десятиденний строк після надходження запиту заклад охорони здоров’я надає медичний висновок управлінню праці та соціального захисту населення, яке у триденний строк приймає рішення про необхідність або відмову в соціальному обслуговуванні (наданні соціальних послуг). У разі отримання висновку про те, що громадянин не здатний до самообслуговування та потребує постійної сторонньої допомоги, управління праці та соціального захисту населення надсилає територіальному центру заяву громадянина разом з медичним висновком.

Після надходження зазначених документів територіальний центр складає карту індивідуальних потреб громадянина у соціальному обслуговуванні (наданні соціальних послуг), визначає їх зміст, уточнює обсяг, складає план його здійснення (їх надання), укладає договір про соціальне обслуговування (надання соціальних послуг) відділенням соціальної допомоги вдома одинокого (проживаючого самотньо) непрацездатного громадянина та приймає рішення про необхідність соціального обслуговування (надання соціальних послуг), про що видається наказ.

3.7.2. Громадяни, зазначені в п. 3.6.2., для соціального обслуговування (надання соціальних послуг) подають письмову заяву управлінню праці та соціального захисту населення Синельниківської міської ради.

3.7.3. У разі потреби та за згодою громадян, зазначених у п. 3.6. , з метою визначення додаткової потреби у натуральній чи грошовій допомозі проводиться обстеження їх матеріально-побутових умов. Для цього утворюється комісія, до складу якої входить не менш як три особи (завідувач (заступник завідувача) відділення, соціальний працівник та соціальний робітник).

У разі, коли громадянин, який потребує соціального обслуговування (надання соціальних послуг), за віком або за станом здоров’я неспроможний самостійно прийняти рішення про необхідність його здійснення (їх надання), таке рішення може прийняти опікун чи піклувальник.

3.7.4. Форми заяви, медичного висновку, договору про соціальне обслуговування (надання соціальних послуг), карти індивідуальних потреб громадянина у соціальному обслуговуванні (наданні соціальних послуг), акта обстеження матеріально-побутових умов, журналу обліку громадян, яких обслуговує територіальний центр, затверджує Мінпраці в установленому порядку.

3.8. Територіальний центр забезпечує безоплатне в обсягах, визначених державними стандартами, соціальне обслуговування (надання соціальних послуг):

- громадян похилого віку, інвалідів, хворих (з числа осіб працездатного віку на період встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і не мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, або рідні є громадянами похилого віку чи визнані інвалідами в установленому порядку;

- громадян, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв’язку з безробіттям і зареєстровані у державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім’ї.

Для окремих структурних підрозділів територіального центру можуть передбачатись особливі умови здійснення безоплатного соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

3.9. Територіальний центр може надавати платні соціальні послуги (в межах наявних можливостей), визначені постановою Кабінету Міністрів України від 14 січня 2004 р. № 12 «Про порядок надання платних соціальних послуг та затвердження їх переліку» та Переліком соціальних послуг, умовами та порядком їх надання структурними підрозділами територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2009 р. № 1417 «Деякі питання діяльності територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг)»:

- громадянам похилого віку, інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу;

- громадянам, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв’язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей вищий ніж прожитковий мінімум для сім’ї.

Тарифи на платні соціальні послуги встановлюються територіальним центром відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 квітня 2005 р. №268 «Про затвердження Порядку регулювання тарифів на платні соціальні послуги» і затверджуються його директором.

Кошти, що надходять від надання платних соціальних послуг, використовуються в установленому законодавством порядку.

У виняткових випадках громадяни, що мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, можуть звільнятися від плати за соціальне обслуговування (надання соціальних послуг) в разі, коли такі рідні належать до малозабезпечених і отримують державну соціальну допомогу в установленому законодавством порядку, залежні від психоактивних речовин, алкоголю, перебувають у місцях позбавлення волі тощо. Для цього Синельниківська міська рада, самостійно або через утворену ним комісію приймає рішення про звільнення громадян, що мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу від зазначеної плати.

3.10. Працівники територіального центру, які здійснюють соціальне обслуговування (надання соціальних послуг), зобов’язані сумлінно ставитися до виконання своїх обов’язків, поважати гідність громадян, не допускати негуманних і дискримінаційних дій щодо громадян, яких вони обслуговують, зберігати в таємниці інформацію, отриману під час виконання службових обов’язків, а також інформацію, що може бути використана проти зазначених громадян.
  1   2   3

Схожі:

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Створити комунальну установу «Новоушицький центр первинної медико-санітарної допомоги»
ПРО КОМУНАЛЬНУ УСТАНОВУ «КОЛОМИЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ...
Засновником Центру є Коломийська районна рада. Рішення про утворення, реорганізацію та ліквідацію Центру приймається засновником
Про передачу в комунальну власність майна ВАТ ”Текстерно”
Про передачу в комунальну власність міста гуртожитків та котельні ВАТ ”ТО Текстерно” приймаючи до уваги клопотання відкритого акціонерного...
Інформація про небанківську фінансову установу
Товариство з обмеженною відповідальністю "Компанія з управління активами та адміністрування пенсійних фондів УКРМАШІНВЕСТ"
Про затвердження договору на управління житловим фондом м. Тернополя...
Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про житлово-комунальні послуги», з метою забезпечення належного утримання...
Н ІКОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання попередньої згоди на безоплатне прийняття в комунальну власність територіальної громади м. Нікополя введеного в експлуатацію...
ТИПОВЕ ПОЛОЖЕННЯ про реабілітаційну установу змішаного типу для інвалідів...
Міністерству праці та соціальної політики Автономної Республіки Крим, головним управлінням праці та соціального захисту
ПОЛОЖЕНН Я про проведення Чемпіонату України 2011 року
Популяризація здорового способу життя та творчого спортивного довголіття серед населення України
2056 ПОЛОЖЕНН Я
Законів України “Про власність”, “Про місцеве самоврядування в Україні”, Закону України “Про оренду державного та комунального майна”...
2. Пояснення щодо заповнення форми звітності «Звіт про стан реалізації...
Кабінету Міністрів України від 17. 12. 08 р. №1567-р «Про програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів»....
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка