РІШЕННЯ засідання колегії Головного управління юстиції у Волинській області


Скачати 49.36 Kb.
Назва РІШЕННЯ засідання колегії Головного управління юстиції у Волинській області
Дата 14.12.2013
Розмір 49.36 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
РІШЕННЯ

засідання колегії Головного управління юстиції у Волинській області

26 березня 2013 року № 1 м. Луцьк
Про стан роботи Головного

управління юстиції у Волинській

області щодо попередження та

профілактики корупційних діянь

серед державних службовців системи

органів юстиції області

за 2012 рік
Заслухавши інформацію головного спеціаліста відділу кадрової роботи та державної служби Головного управління юстиції у Волинській області Корця В.П. про стан роботи Головного управління юстиції у Волинській області щодо попередження та профілактики корупційних діянь серед державних службовців системи органів юстиції області за 2012 рік, колегія відмічає, що в цьому напрямку проведена відповідна робота.

Головним управлінням юстиції з керівництвом підпорядкованих установ юстиції області протягом року здійснювались заходи щодо удосконалення роботи з кадрами, дотримання чинного законодавства, виходячи з вимог Законів України “Про державну службу”, «Про засади запобігання і протидії корупції» та відповідних актів Президента України, Кабінету Міністрів України і наказів Міністерства юстиції України.

Розроблено та виконуються ряд організаційно-управлінських та соціально-психологічних заходів, спрямованих на покращення роботи з кадрами, зміцнення дисципліни серед них, підвищення вимогливості до начальників районних, міських, міськрайонних управлінь юстиції, начальників структурних підрозділів цих управлінь.

Суворо дотримуються правила щодо добору кадрів, ретельної перевірки ділових та моральних якостей, що виключає саму можливість призначення на посади людей нечесних, корисливих, безвідповідальних, забезпечується постійний контроль за виконанням кожним державним службовцем покладених на нього обов’язків з врахуванням їх чесності, компетенції і відданості справі.

Проведено певну роботу з метою посилення дисципліни державних службовців щодо подання декларацій про доходи та фінансових зобов’язань.

Вжито ряд заходів, направлених на поліпшення якісного складу державних службовців. У цьому аспекті значна увага приділяється належному освітньо-кваліфікаційному рівню професійної підготовки як новопризначених, так і працюючих кадрів.

Здійснюється робота щодо профілактики корупційних діянь серед державних службовців управління та підпорядкованих установ.

З цією метою розроблені відповідні заходи головного, районних, міських, міськрайонних управлінь юстиції.

Вживаються заходи по оздоровленню управлінського апарату. Керівництво управління своєчасно реагує на повідомлення громадян та засобів масової інформації щодо незаконних дій працівників системи органів юстиції області, дає їм принципову оцінку.

В апараті головного управління юстиції вдосконалена робота щодо організації професійного навчання, на засіданнях якого постійно вивчаються питання антикорупційного законодавства та зміни до нього.

Разом з тим, у ряді районних, міських, міськрайонних управлінь юстиції належним чином не проводиться роз’яснювально-профілактична робота щодо недопущення корупційних проявів, вивчення чинного законодавства та добросовісного виконання своїх посадових обов’язків, зокрема у Луцькому міському управлінні юстиції. Внаслідок чого ще мають місце випадки притягнення державних службовців до дисциплінарної та кримінальної відповідальності.

Так, за неналежне виконання своїх службових обов’язків, упущення в роботі, порушення норм діючого законодавства за звітній період до дисциплінарної відповідальності було притягнуто – 53 працівника по системі юстиції області. З них: 1 нотаріус, 3 працівники апарату головного управління юстиції, 3 працівники відділу ДРАЦС, решта – працівники відділів ДВС.

У 2012 році порушено 7 кримінальних справ відносно працюючих та звільнених державних службовців (інформація додається). Порушена кримінальна справа за фактом зловживання службовим становищем та службове підроблення службовими особами І відділу державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції, за ч.1,2 ст.364, ч.1,2 ст.366 КК України.

До адмінвідповідальності за вчинення корупційних діянь державні службовці системи юстиції області не притягувалися.

Станом на 28.12.2012 не закінчено провадження по 4 кримінальних справах відносно колишніх працівників структурних підрозділів Головного управління юстиції у Волинській області.

Головне управління юстиції у Волинській області посилить контроль за додержанням державними службовцями територіальних органів юстиції Закону України „Про державну службу”, антикорупційного законодавства.

Виходячи з наведеного, з метою недопущення фактів зловживання та корупції державними службовцями системи юстиції області, забезпечення підвищення їх рівня правової культури та правової свідомості, колегія Головного управління юстиції у Волинській області,
ВИРІШИЛА:
1. Роботу головного та районних, міських, міськрайонних управлінь юстиції щодо дотримання вимог чинного законодавства з питань державної служби та антикорупційного законодавства визнати задовільною.

2. Заступникам Головного управління юстиції у Волинській області, начальнику управління державної виконавчої служби головного управління юстиції Мишленику С.В., начальнику реєстраційної служби головного управління юстиції Передону С.В., начальнику відділу кадрової роботи та державної служби Панасюк В.П. забезпечити систематичне проведення занять з державними службовцями із вивчення нового у законодавстві з питань державної служби, нового антикорупційного законодавства, та спеціальних занять, спрямованих на формування знань, морально-психологічних установок щодо неприпустимості вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією.

3. З метою недопущення фактів зловживання та корупції начальникам районних, міських, міськрайонних управлінь юстиції, начальникам відділів ДВС, начальникам реєстраційних служб області:

- проаналізувати стан роботи щодо виконання Законів України “Про

державну службу”, «Про засади запобігання і протидії корупції», інших положень антикорупційного законодавства, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, обговорювати ці питання на оперативних нарадах;

- проводити роботу з резервом кадрів, забезпечуючи їх висунення з числа осіб, зарахованих до кадрового резерву;

- забезпечити додаткове вивчення державними службовцями нового антикорупційного законодавства, зосередивши увагу на спеціальних обмеженнях щодо проходження державної служби;

- при здачі звітності на виконання вимог антикорупційного законодавства своєчасно подавати достовірну інформацію;

- продовжувати забезпечення добору і розстановки кадрів на

засадах неупередженого конкурсного відбору, а також їх об’єктивну атестацію, щорічну оцінку виконання покладених на них завдань.

4. Попередити начальників міських, районних, міськрайонних управлінь юстиції, що в разі неповідомлення або несвоєчасного повідомлення про вчинення корупційних діянь працівниками, недотримання вимог Законів України «Про державну службу», «Про засади запобігання і протидії корупції» винні будуть притягуватися до дисциплінарної відповідальності.

5. Посилити протягом І – півріччя 2013 року співпрацю з правоохоронними органами щодо інформування та реагування на порушення законодавства про профілактику та боротьбу з корупцією, практикувати проведення спільних нарад з представниками правоохоронних органів із зазначеного питання.

6. Здійснювати видачу витягів та інформаційних довідок з Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення.
Голова колегії –

начальник Головного управління юстиції

у Волинській області І.В. Оксенчук

Схожі:

РІШЕННЯ розширеного засідання колегії Головного управління юстиції у Волинській області
Головного управління юстиції у Волинській області Філіпчук В. В. про стан роботи зі зверненнями громадян та народних депутатів України...
РІШЕННЯ розширеного засідання колегії Головного управління юстиції у Волинській області
Головного управління юстиції у Волинській області Сиротенка О. Г. про стан роботи зі зверненнями громадян та народних депутатів України...
ЗАТВЕРДЖЕНО наказ Головного управління юстиції у Волинській області
Головного управління юстиції у Волинській області (далі – Інструкція) встановлює єдині правила документування управлінської діяльності...
М ІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСТІ НАКАЗ
Плану заходів, затверджених наказом Головного управління юстиції у Волинській області від 05. 08. 2011 №324 «Питання виконання Закону...
М ІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСТІ НАКАЗ
На виконання Плану роботи Головного управління юстиції у Волинській області на 2013 рік
Про підведення підсумків
Міністерство юстиції України, Головне управління юстиції у Волинській області завдань, колегія Головного управління юстиції у Волинській...
Про підведення підсумків
Міністерство юстиції України, Головне управління юстиції у Волинській області завдань, колегія Головного управління юстиції у Волинській...
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Головного управління юстиції у Волинській області зі зверненнями громадян, об’єктивного, всебічного та вчасного їх розгляду відповідно...
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСТІ
За активну громадянську позицію, пропагування правових знань серед населення області, сумлінну працю, та з нагоди відзначення Всеукраїнського...
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСТІ
За плідну співпрацю щодо забезпечення законності, прав, свобод людини і громадянина та з нагоди професійного свята – Дня юриста нагородити...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка