ЗМІНИ до ГАЛУЗЕВОЇ УГОДИ


Скачати 53.24 Kb.
Назва ЗМІНИ до ГАЛУЗЕВОЇ УГОДИ
Дата 21.03.2013
Розмір 53.24 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи



ЗМІНИ до ГАЛУЗЕВОЇ УГОДИ
між Міністерством аграрної політики та

продовольства України, галузевими об’єднаннями

підприємств та Профспілкою працівників

агропромислового комплексу України

на 2011 – 2013 роки

(зареєстровано Міністерством соціальної політики України

від 16 березня 2012 року № 11)

Відповідно до статті 14 Закону України "Про колективні договори і угоди" та пункту 1.7 Галузевої угоди між Міністерством аграрної політики та продовольства України, галузевими об’єднаннями підприємств та Профспілкою працівників агропромислового комплексу України на 2011 – 2013 роки (далі –Галузева угода на 2011 – 2013 роки), реєстровий № 11 від 9 лютого 2011 року Міністерства праці та соціальної політики України, Сторони домовилися внести до Галузевої угоди на 2011 – 2013 роки такі зміни:
Розділ VI

Нормування і оплата праці
1. Пункти 6.17 6.22 викласти у такій редакції:

"6.17. Мінімальний гарантований розмір тарифної ставки робітника, який виконує просту роботу, що не вимагає кваліфікації на госпрозрахункових підприємствах, а також в навчально-дослідних та інших госпрозрахункових підрозділах аграрних закладів освіти, з 1 січня 2012 року 1134 гривні за повністю виконану місячну норму праці (обсяг робіт), або 6,80 грн за годину.

6.18. Мінімальний гарантований розмір тарифної ставки робітника І го розряду з 1 січня 2012 року 1157 грн в розрахунку на місяць, або 6,94 грн за годину.

6.19. Мінімальні гарантовані розміри годинних тарифних ставок робітників та коефіцієнти міжрозрядних співвідношень з 1 січня 2012 року згідно з додатком 1 до Змін до Галузевої угоди на 2011 2013 роки.

6.20. Мінімальні гарантовані розміри годинних тарифних ставок і місячних окладів робітників наскрізних професій та коефіцієнти міжкваліфікаційних співвідношень з 1 січня 2012 року згідно з додатком 2 до Змін до Галузевої угоди на 2011 2013 роки.

6.21. Мінімальні гарантовані розміри місячних окладів технічних службовців та коефіцієнти міжпосадових співвідношень з 1 січня 2012 року згідно з додатком 3 до Змін до Галузевої угоди на 2011 2013 роки.

6.22. Мінімальні гарантовані розміри посадових окладів керівників, професіоналів і фахівців та коефіцієнти міжпосадових співвідношень з 1 січня 2012 року згідно з додатком 4 до Змін до Галузевої угоди на 2011 2013 роки."
Розділ VII

Умови та охорона праці
2. Пункти 7.1, 7.3, 7.5, 7.12, 7.17, 7.23 викласти у такій редакції:

"7.1. З метою поліпшення умов праці та зменшення ризиків виробничого травматизму і професійних захворювань, підвищення рівня соціального захисту потерпілих на виробництві в основу роботи покласти неухильне виконання законів України "Про охорону праці" та "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності".

7.3. Домогтися включення до Загальнодержавної цільової соціальної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2012-2016 роки розділу щодо розробки та використання заходів по забезпеченню безпечних умов праці в агропромисловому комплексі та безумовного виконання запланованих заходів.

7.5. Розробити Галузеву програму поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2012-2016 роки та домогтися її виконання, визначивши як пріоритетні напрями з питань охорони праці:

- опрацювання нормативно-правових актів;

- організацію навчань і перевірку знань.

7.12. Забезпечити функціонування служби охорони праці в Міністерстві аграрної політики та продовольства України, Міністерстві аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим, головних управліннях агропромислового розвитку обласних державних адміністрацій, Управлінні промисловості, розвитку інфраструктури та агропромислового комплексу Севастопольської міської державної адміністрації, управліннях агропромислового розвитку районних державних адміністрацій, господарствах, на підприємствах, в установах і в організаціях системи управління Мінагрополітики України відповідно до вимог Закону України "Про охорону праці". Організувати підготовку та підвищення кваліфікації у відповідних навчально-методичних закладах керівників служб з питань охорони праці, пожежної безпеки та безпеки дорожнього руху.

7.17. Фінансування профілактичної роботи, всіх заходів з охорони праці здійснювати за рахунок наступних джерел:

- для підприємств усіх форм власності, що використовують найману працю - 0,5% від фонду оплати праці, для бюджетних організацій - 0,2% від фонду оплати праці (ст.19 Закону України "Про охорону праці");

- за рахунок валових витрат згідно з Переліком засобів та заходів з охорони праці, витрати на здійснення та придбання яких включається до витрат (постанова Кабінету Міністрів України від 27.06.2003 № 994);

- за рахунок амортизаційних відрахувань (ст. 8 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємства");

- за рахунок Фонду виробничого розвитку, який формується за рахунок прибутку, що залишається у розпорядженні підприємств.

7.23. Відповідно до Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 р. № 1232 забезпечити повне, якісне і об'єктивне розслідування нещасних випадків на виробництві та профзахворювань, установлення істинних технічних та організаційних причин нещасних випадків. Забезпечити невідкладну передачу до ФСС НВВ необхідних матеріалів щодо нещасних випадків і профзахворювань для здійснення своєчасних страхових виплат."

3. Вважати такими, що втратили чинність з 1 січня 2012 року, додатки 2, 3, 4, 5 до Галузевої угоди на 2011 2013 роки.

4.  Зміни до Галузевої угоди на 2011 2013 роки набирають чинність з 1 січня 2012 року.

5. Міністерству аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим, головним управлінням агропромислового розвитку обласних державних адміністрацій, Управлінню промисловості, розвитку інфраструктури та агропромислового комплексу Севастопольської міської державної адміністрації, управлінням агропромислового розвитку районних державних адміністрацій, власникам підприємств, уповноваженим органам або особам і виборним органам профспілки працівників АПК вжити заходів щодо забезпечення виконання встановлених в цих Змінах до Галузевої угоди на 2011 - 2013 роки норм і гарантій на підприємствах усіх організаційно-правових форм, які за характером виробництва належать до галузі, згідно з діючим законодавством.

Зміни до Галузевої угоди на 2011 – 2013 роки підписали:



від

від

від

від

Міністерства аграрної політики та продовольства України

Аграрного союзу України

Асоціації фермерів та приватних землевласників України

Профспілки працівників агропромислового комплексу України

Міністр

Голова

Президент

Голова

М.Присяжнюк

Г.Новіков

М.Миркевич

І.Сопелкін

" 01 " березня 2012 року


Схожі:

ПРОФЕСІЙНА СПІЛКА РОБІТНИКІВ МОРСЬКОГО ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ (ОБ’ЄДНАНА)
Галузевої угоди між Стороною власника в особі Мінінфраструктури і Стороною профспілок в особі СПО на 2012 – 2014 роки, які надійшли...
«Угоди як підстави виникнення, зміни або припинення цивільних правовідносин»
Види угод
Реферат на тему: Цивільно-правові угоди
Цивільно-правові угоди є основною підставою виникнення зобов'язально-правових відносин (зобов'язань); він установлює певні суб'єктивні...
УГОДА ПРО ЗБЕРЕЖЕННЯ АФРО-ЄВРАЗІЙСЬКИХ МІГРУЮЧИХ ВОДНО-БОЛОТНИХ ПТАХІВ (AEWA)
Суть договору: Угода укладена в рамках і на виконання Боннської конвенції. Метою Угоди є збереження мігруючих водно-болотних птахів,...
Участі у виконанні на місцях, у межах компетенції управління, заходів...
Генеральної угоди між Кабінетом Міністрів України, Всеукраїнськими об’єднаннями організацій роботодавців і підприємців та Всеукраїнськими...
Пригоди осінніх листочків. Мета
Мета: Закріплювати знання дітей про сезонні зміни у природі, осінні зміни у стані дерев. Продовжувати вчити розпізнавати дерева(...
ПЕДАГОГІЧНА ПРЕСА
Но-методична інформація Міністерства освіти і науки України, Академії педагогічних наук, Вищої атестаційної комісії та галузевої...
ВИЯВЛЕННЯ СУЇЦИДАЛЬНОГО РИЗИКУ В УЧНІВ
Профілактика самогубств ціла наука: витиснення болю, зняття стресів, зміни орієнтирів, зміни цінностей, відродження духовності й...
ЗАЯВ А щодо зміни ідентифікаційних персональних даних виборця
...
ЗАЯВ А щодо зміни виборчої адреси виборця, який проживає на території України
Відповідно до статті 20 Закону України "Про Державний реєстр виборців" прошу внести до виборчої адреси такі зміни
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка