ПРАВИЛА ПРИЙОМУ до Морехідного коледжу технічного флоту Одеської національної морської академії у 2013 році Одеса 2012


Скачати 318.84 Kb.
Назва ПРАВИЛА ПРИЙОМУ до Морехідного коледжу технічного флоту Одеської національної морської академії у 2013 році Одеса 2012
Сторінка 1/2
Дата 04.10.2013
Розмір 318.84 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
  1   2


Додаток 8 до Правил прийому до

Одеської національної морської академії у 2013 р.


ПРАВИЛА ПРИЙОМУ

до Морехідного коледжу технічного флоту Одеської національної морської академії у 2013 році

Одеса - 2012

Правила прийому до Морехідного коледжу технічного флоту Одеської національної морської академії у 2013 році
Провадження освітньої діяльності у Морехідному коледжі технічного флоту Одеської національної морської академії здійснюється відповідно до ліцензії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту (серія АВ № 482319, від 22.07.2009 р., термін дії ліцензії до 01.07.2014 р.).
Правила прийому розроблені Відбірковою комісією Морехідного коледжу технічного флоту Одеської національної морської академії (далі – відбіркова комісія МКТФ ОНМА) відповідно до Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2013 році, затверджених наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 05 листопада 2012 року № 1244 та зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 13 листопада 2012 року за №  1902/22214.

І. Загальні положення


  1. Морехідний коледж технічного флоту Одеської національної морської академії (далі – МКТФ ОНМА) оголошує прийом на підготовку фахівців з вищою освітою за освітньо–кваліфікаційними рівнями, напрямами (спеціальностями) відповідно до ліцензії в межах ліцензованого обсягу. (див. додаток 1).

  2. До МКТФ ОНМА приймаються громадяни України, які мають відповідний освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та виявили бажання здобути вищу освіту. Прийом до МКТФ ОНМА на всі освітньо-кваліфікаційні рівні здійснюється за конкурсом незалежно від джерел фінансування.

1.3. Фінансування підготовки фахівців у Морехідному коледжі технічного флоту Одеської національної морської академії здійснюється:

за рахунок видатків державного бюджету - за державним замовленням;

за рахунок коштів фізичних, юридичних осіб.

1.4. Громадяни України мають право безоплатно здобувати вищу освіту в державних і комунальних вищих навчальних закладах на конкурсній основі, якщо певний освітньо-кваліфікаційний рівень громадянин здобуває вперше.

1.5. Громадянин України має право безоплатно здобувати вищу освіту за другим напрямом (спеціальністю) у державних та комунальних навчальних закладах, якщо він за станом здоров’я втратив можливість виконувати службові чи посадові обов’язки за отриманою раніше кваліфікацією, що підтверджується висновками медико-соціальної експертної комісії.


ІІ. Організація прийому до Морехідного коледжу технічного флоту Одеської національної морської академії
2.1. Організацію прийому вступників до МКТФ ОНМА здійснює відбіркова комісія, склад якої затверджується наказом начальника коледжу, який є її головою. Відбіркова комісія діє згідно з положенням про приймальну комісію Одеської національної морської академії, затвердженим його керівником.

2.2. Начальник Коледжу забезпечує дотримання законодавства України, у тому числі Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2013 році, правил прийому до МКТФ ОНМА, а також відкритість та прозорість роботи відбіркової комісії.

2.3. Коледж зобов’язаний створити умови для ознайомлення вступників з ліцензією на здійснення освітньої діяльності, сертифікатами про акредитацію відповідного напряму (спеціальності). Правила прийому, відомості про ліцензований обсяг та обсяг прийому за державним замовленням за кожним напрямом (спеціальністю) та освітньо-кваліфікаційним рівнем, у тому числі про кількість місць, що виділені для вступу поза конкурсом та цільового прийому, повинні оприлюднюватися на інформаційних стендах відбіркової комісії і на офіційному веб-сайті Коледжу не пізніше другого робочого дня, наступного після затвердження/погодження чи отримання відповідних відомостей.

2.4. Усі питання, пов’язані з прийомом до МКТФ ОНМА, вирішуються відбірковою комісією на її засіданнях. Рішення відбіркової комісії повинні оприлюднюватися на інформаційних стендах відбіркової комісії і на офіційному веб-сайті вищого навчального закладу, як правило, в день прийняття, але не пізніше дня, наступного після прийняття.

2.5. Рішення відбіркової комісії, прийняте в межах її повноважень, є підставою для видання відповідного наказу керівником вищого навчального закладу.

2.6. Прийом до МКТФ ОНМА на всі освітньо-кваліфікаційні рівні здійснюється за конкурсом незалежно від форми власності вищого навчального закладу та джерел фінансування навчання.

Ш. Вимоги до рівня освіти вступників
3.1. На навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста з одночасним здобуттям повної загальної середньої освіти на денну форму навчання приймаються особи з базовою загальною середньою освітою (див. додаток 1).

3.2. На заочну форму навчання та другий курс денної форми навчання МКТФ ОНМА (у разі наявності вакантних місць в межах ліцензійного обсягу), для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста приймаються особи, які мають повну загальну середню освіту.

3.3. МКТФ ОНМА приймає на перший (зі скороченим терміном навчання) осіб, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста, на визначену кількість місць для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра за умови вступу на споріднений напрям підготовки (див. додаток 3).

3.4. МКТФ ОНМА здійснює прийом студентів на старші курси денної та заочної форм навчання у порядку переведення та поновлення в межах вакантних місць ліцензованого обсягу відповідно до Положення про порядок переведення, відрахування та поновлення студентів вищих закладів освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти України № 245 від 15 липня 1996 року. Перевищення ліцензованого обсягу допускається лише у разі поновлення осіб, які повертаються після академічної відпустки, чи на повторне навчання, відповідно до Положення про академічні відпустки та повторне навчання у вищих закладах освіти, затвердженого спільним наказом Міністерства освіти України і Міністерства охорони здоров’я України від 6 червня 1996 року № 191/153.

3.5. МКТФ ОНМА здійснює прийом на старші курси в межах вакантних місць ліцензованого обсягу для здобуття другої вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» осіб, які здобули вищу освіту у попередні роки або одночасно навчаються на старших курсах вищого навчального закладу Ш-1У рівнів акредитації. Курс, на який може бути зарахована особа для здобуття другої вищої освіти, визначається приймальною комісією з урахуванням відповідності попередньо отриманої освіти та програми підготовки за обраною спеціальністю.

IV. Строки прийому заяв і документів, вступних екзаменів, конкурсного відбору та зарахування на навчання
4.1. Порядок роботи відбіркової комісії МКТФ ОНМА (дні тижня та години): з 01.07.13 по 20.07.13 р. – в робочі дні з 7.30 до 16.00 (обід – 30 хвилин); з 21.07.13 по 08.08.13 р. з 7.30, без вихідних.

4.2. Прийом заяв і документів, вступні випробування, конкурсний відбір та зарахування на навчання вступників на основі базової та повної загальної середньої освіти проводиться в такі строки:


Етапи вступної кампанії

Денна форма навчання

Навчання без відриву від виробництва

вступники на основі освіти

базової загальної середньої

повної загальної середньої

Початок прийому заяв та документів

1 липня 2013 року

26 липня 2013 року – 1 потік (За державним замовленням та за кошти фізичних та юридичних осіб) ;

18 листопада 2013 року – 2 потік ( тільки за кошти фізичних та юридичних осіб)


Закінчення прийому заяв та документів від осіб, які мають право складати вступні випробування, що проводить вищий навчальний заклад

20 липня 2013 року

14 серпня 2013 року – 1 потік;

14 грудня 2013 року – 2 потік.

Закінчення прийому заяв та документів від осіб, які не складають вступних випробувань і не проходять творчі конкурси




19 серпня 2013 року –1 потік

14 грудня 2013 року – 2 потік.

Строки проведення вищим навчальним закладом вступних випробувань

21 – 31 липня 2013 року

15 – 22 серпня 2013 року – 1 потік;

15 – 22 грудня 2013 року – 2 потік.

Термін оприлюднення рейтингового списку вступників

Перший - не пізніше 12 години 1 серпня 2013 року;

другий – 5 серпня 2013 року;

третій – 8 серпня 2013 року


Перший 23 серпня 2013року;

другий – 27 серпня 2013 року;

третій – 31 серпня 2013 року

– 1 потік;

2 потік – 31 грудня 2013 року.

Терміни зарахування вступників

за державним замовленням - 11 серпня;

за кошти фізичних та юридичних осіб – після зарахування на місця державного замовлення відповідного напряму (спеціальності) - 25 серпня

За державним замовленням – 31 серпня 2013 року;

За кошти фізичних та юридичних осіб – після зарахування на місця державного замовлення відповідної спеціальності – 10 вересня 2013 року

2 потік – 31 грудня 2013 року.



4.3. Прийом заяв і документів, фахові випробування, що проводить МКТФ ОНМА, конкурсний відбір та зарахування на навчання вступників на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста (з метою отримання освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр) проводиться в такі строки:

Етапи вступної кампанії

Денна форма навчання

Вступники на основі освітньо-кваліфікаційного рівня

молодший спеціаліст

Початок прийому заяв та документів

1 липня 2013 року

Закінчення прийому заяв та документів від осіб, які мають право складати вступні випробування, що проводить вищий навчальний заклад

20 липня 2013 року

Строки проведення вищим навчальним закладом вступних випробувань

21 – 31 липня 2013 року

Термін оприлюднення рейтингового списку вступників

Перший - 12 години 1 серпня 2013 року;

другий – 5 серпня 2013 року;

третій – 8 серпня 2013 року



Терміни зарахування вступників

за державним замовленням - 11 серпня;

за кошти фізичних та юридичних осіб – після зарахування на місця державного замовлення відповідного напряму (спеціальності) - 25 серпня



V. Порядок прийому заяв і документів для вступу у вищий навчальний заклад
5.1. Вступники особисто подають заяву про вступ до Морехідного коледжу технічного флоту Одеської національної морської академії в паперовій формі. Заява в паперовій формі подається вступником особисто до відбіркової комісії МКТФ ОНМА. Заява обробляється відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних».

5.2. В заяві вступники вказують напрям (у разі вступу на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра) або спеціальність (у разі вступу на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста) та форму навчання. Вступник має право подати заяви на три спеціальності за вибором.

5.3. При поданні заяви вступник пред’являє особисто:

документ державного зразка про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ, і додаток до нього;

сертифікат (сертифікати) зовнішнього незалежного оцінювання (для вступників на основі повної загальної середньої освіти) на особистий вибір оригінали чи копії;

медичну довідку за формою 086-о або її копію;

медичну довідку за формою 25-ю (для осіб, які не мають приписного свідоцтва);

шість кольорових фотокарток розміром 3 х 4 см.;

документ, що посвідчує особу та громадянство (паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон), військовий квиток або приписне свідоцтво, свідоцтво про народження - для осіб, які за віком не мають паспорта, або інший документ, який засвідчує особу і громадянство.

На вимогу вступника відбіркова комісія засвідчує копію документа державного зразка про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ, і додатка до нього, сертифіката (сертифікатів) зовнішнього незалежного оцінювання.

Інші документи або їх копії подаються вступником, якщо це викликано особливими умовами зарахування за відповідними напрямами (спеціальностями), установленими законодавством, у строки, визначені для прийому документів, не пізніше строку для прийняття відбірковою комісією першого рішення про рекомендування вступників до зарахування.

5.4. Вступники мають право подавати сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, виданий у 2013 році, або сертифікати чи їх дублікати за 2008, або 2009, або 2010, або 2011, або 2012 рік.

5.5. Усі копії документів засвідчуються за оригіналами відбірковою комісією МКТФ ОНМА або в установленому законодавством порядку (нотаріально). Копії документів без пред’явлення оригіналів не розглядаються.

5.6. Особи з обмеженими фізичними можливостями (інваліди І та ІІ груп, діти-інваліди) подають документи, що засвідчують їхнє право на складання вступних екзаменів у МКТФ ОНМА.

5.7. Особи, які у 2013 році не брали участь у зовнішньому незалежному оцінюванні, подають документи, що засвідчують їх право на складання тільки вступних екзаменів у МКТФ ОНМА:

військовослужбовці Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Державної спеціальної служби транспорту, які проходять військову строкову службу, – при вступі на денну форму навчання до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів;

громадяни України, звільнені зі строкової військової служби в рік вступу до вищого навчального закладу;

військовослужбовці рядового, сержантського та старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, при вступі на заочну форму навчання;

особи, що мають захворювання, вказані в переліку захворювань, що можуть бути перешкодою для проходження громадянами зовнішнього незалежного оцінювання, встановленому Міністерством освіти і науки України та Міністерством охорони здоров’я України, для яких Український центр оцінювання якості освіти не може забезпечити проходження незалежного зовнішнього оцінювання навчальних досягнень.

5.8. Особи, які здобули повну загальну середню освіту у 2007 році і раніше, подають документи, що підтверджують їх право брати участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання або за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів у МКТФ ОНМА за їх вибором.

5.9. Громадяни України, які у 2013 році здобули повну загальну середню освіту за кордоном, подають документи, що підтверджують їх право брати участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання або за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів у МКТФ ОНМА за їх вибором.

5.10. Вступники, які подають сертифікат з кількістю балів з визначених предметів нижче встановленої Умовами прийому до вищих навчальних закладів у 2013 році та цими правилами прийому мінімальної кількості балів, на навчання не зараховуються (крім випадків, передбачених абзацам третім пункту 6.1 розділу VI цих правил).

5.11. Відбіркова комісія здійснює перевірку достовірності даних, поданих вступником для участі у конкурсному відборі, в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

5.12. Відбіркова комісія розглядає заяви та документи вступників та приймає рішення про допуск до участі в конкурсному відборі для вступу на навчання до МКТФ ОНМА.

5.13. Факт ознайомлення вступника з правилами прийому, наявною ліцензією і сертифікатом про акредитацію відповідного напряму (спеціальності), а також надання ним згоди на оприлюднення результатів зовнішнього незалежного оцінювання (вступних екзаменів), наявності підстав для вступу поза конкурсом та на обробку його персональних даних в Єдиній державній електронній базі з питань освіти фіксується в заяві вступника і підтверджується його особистим підписом при поданні заяви у паперовій формі.

5.14. Особи, які вступають на денну форму навчання проходять в коледжі медичну комісію, яка визначає відповідність вступника для подальшої роботи за обраною спеціальністю. Особи, які не відповідають за станом здоров’я вимогам, що пред’являються до осіб для роботи на суднах морського та річкового флоту (згідно наказу Міністерства охорони здоров’я України від 19 листопада 1996 року № 347), до участі у конкурсі (до вступних випробувань) не допускаються.

5.15. Інші документи, що повинні подати вступники, у терміни, визначені для прийому документів – документи на пільги.

5.16. При прийнятті на навчання осіб, які подають документ про здобутий за кордоном освітній та/або освітньо-кваліфікаційний рівень, обов’язковою є процедура нострифікації документа про здобутий освітній та/або освітньо-кваліфікаційний рівень, що здійснюється Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України в установленому порядку. Нострифікація цих документів здійснюється протягом першого року навчання.

VI. Організація і проведення конкурсу
6.1. Відбіркова комісія МКТФ ОНМА допускає до участі у конкурсному відборі для вступу на навчання вступників на основі повної загальної середньої освіти (якщо такий прийом здійснюється), які подають сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання (або їх копії) з відповідних загальноосвітніх предметів, визначених Переліком конкурсних предметів сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання (вступних випробувань (див. додаток 5):

для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста - не нижче 124 балів з конкурсних предметів;

МКТФ ОНМА за рішенням приймальної комісії допускає до участі у конкурсному відборі для вступу на навчання вступника, який подає сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, кількість балів якого з непрофільного загальноосвітнього предмету (українська мова та література), визначених правилами прийому до Коледжу, нижче 124 балів, за умови, якщо кількість балів з профільного загальноосвітнього предмета (математика), зазначена у сертифікаті, становить не нижче 170 балів.

Вступник допускається до участі у конкурсному відборі для зарахування на навчання, якщо кількість балів у сертифікаті із загальноосвітніх предметів становить не менше 124 (крім випадків, передбачених абзацам третім пункту 6.1 розділу VI цих правил).

6.2. Для конкурсного відбору осіб, які на основі повної загальної середньої освіти вступають для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, конкурсний бал обчислюється шляхом додавання балів сертифіката з конкурсних предметів (вступних екзаменів), середнього бала документа (додатка до документа) про повну загальну середню освіту. При цьому середній бал документа про повну загальну середню освіту обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин бала і переводиться у 200-бальну шкалу за таблицею відповідності, наведеною у додатку 5 до цих правил. Оцінки з документа про повну загальну середню освіту, які виставлені за 5-бальною шкалою, враховуються таким чином: “3” відповідає “6”, “4” відповідає “9”, “5” відповідає “12”.

6.3. Для конкурсного відбору осіб, які на основі повної загальної середньої освіти вступають на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, зараховуються бали сертифіката Українського центру оцінювання якості освіти (результати вступних екзаменів) з двох предметів за переліком, що наведений у додатку 3.

6.4. Для конкурсного відбору осіб, які на основі базової загальної середньої освіти вступають на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, зараховуються результати вступних випробувань з двох предметів за переліком, що наведений у додатку 5.

6.5. Для конкурсного відбору осіб, які на основі базової загальної середньої освіти вступають для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, конкурсний бал обчислюється як сума балів результатів вступних екзаменів, середнього бала документа про базову загальну середню освіту. Середній бал документа про базову загальну середню освіту обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих бала. Оцінки з документа про базову загальну середню освіту, які виставлені за 5-бальною шкалою, враховуються таким чином: "3" відповідає "6", "4" відповідає "9", "5" відповідає "12".

6.6. При прийомі на навчання за скороченими термінами підготовки для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра перелік показників конкурсного відбору, строки та порядок проведення фахових випробувань визначаються правилами прийому до МКТФ ОНМА.

6.7. Для вступників на освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст конкурсний бал обчислюється як сума результату фахового випробування та середнього балу диплому (додатка до диплому) молодшого спеціаліста. Результат фахового вступного екзамену та середній бал диплому обчислюються за 5-ти бальною шкалою.

6.8. Результати вступних екзаменів для вступників, які вступають на основі базової загальної середньої освіти, оцінюються за 12-бальною шкалою. Оцінки 1-3 за цією шкалою вважаються незадовільними.

6.9. Результати вступних екзаменів для вступників, які вступають на основі повної загальної середньої освіти, оцінюються за шкалою від 100 до 200 балів.

6.10. Програми фахових випробувань для вступу на основі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня розробляються і затверджуються МКТФ ОНМА не пізніше ніж за чотири місяці до початку прийому документів.

6.11. Особи, які без поважних причин не з’явилися на вступні випробування у визначений розкладом час, особи, знання яких було оцінено балами нижче встановленого правилами прийому мінімального рівня, а також особи, які забрали документи після дати закінчення прийому документів, до участі в наступних вступних випробуваннях та у конкурсному відборі не допускаються.

Перескладання вступних випробувань не допускається.

6.12. Апеляції на результати вступних екзаменів, що проведені МКТФ ОНМА, розглядає апеляційна комісія Коледжу. Апеляційна комісія створюється наказом начальника МКТФ ОНМА для вирішення спірних питань і розгляду апеляцій абітурієнтів. До складу апеляційної комісії входять вчителі загальноосвітніх шкіл Одеської області, які рекомендовані Управлянням освіти та наукової діяльності Одеської обласної адміністрації.

Перескладання вступних випробувань не дозволяється. Вступники, знання яких було оцінено балами, нижче середнього рівня (1-3 бали за 12-бальною шкалою), до подальшого складання вступних випробувань та участі в конкурсі не допускаються.

Апеляція вступника щодо екзаменаційної оцінки (далі апеляція) повинна подаватись в день проведення співбесіди, або не пізніше наступного робочого дня після оголошення оцінки (особисто абітурієнтом, в письмовому вигляді).

З вступником, який не згодний з оцінкою на вступному екзамені, попередньо проводить бесіду відповідальний секретар відбіркової комісії.

Апеляція розглядається на засіданні апеляційної комісії не пізніше наступного робочого дня після її подання, як правило, в присутності вступника. Додаткове опитування вступника при розгляді апеляції не допускається.

Апеляція не є підставою для призначення повторного випробування.

Порядок подання і розгляду апеляції повинен бути доведений через засоби наочної агітації (масової інформації) до відома вступників до початку вступних випробувань.

6.13. У разі незгоди вступника з рішенням апеляційної комісії остаточне рішення приймає відбіркова комісія.

VII. Допуск до участі в конкурсі за результатами вступних екзаменів на основі повної загальної середньої освіти
7.1. Право брати участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів у вищому навчальному закладі або за результатами зовнішнього незалежного оцінювання на їх вибір мають особи з обмеженими фізичними можливостями (інваліди І та ІІ груп, діти-інваліди).

7.2. Право брати участь у конкурсі тільки за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів у вищому навчальному закладі в разі їх неучасті у рік вступу в незалежному зовнішньому оцінюванні мають:

військовослужбовці Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Державної спеціальної служби транспорту, які проходять військову строкову службу, – при вступі на денну форму навчання до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів;

громадяни України, звільнені зі строкової військової служби в рік вступу до вищого навчального закладу;

військовослужбовці рядового, сержантського та старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, – при вступі на заочну форму навчання;

особи, що мають захворювання, визначені в переліку захворювань, що можуть бути перешкодою для проходження громадянами зовнішнього незалежного оцінювання, встановленому Міністерством освіти і науки України та Міністерством охорони здоров’я України, для яких Український центр оцінювання якості освіти не може забезпечити проходження незалежного зовнішнього оцінювання навчальних досягнень.

7.3. Право брати участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання або за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів у вищому навчальному закладі на їх вибір мають особи, які здобули повну загальну середню освіту у 2007 році і раніше.

7.4. Право брати участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання або за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів у вищому навчальному закладі на їх вибір мають громадяни України, які в рік вступу здобули повну загальну середню освіту за кордоном.
VIII. Проведення вступних екзаменів та творчих конкурсів
8.1. Для проведення вступних екзаменів для вступників на основі базової та повної загальної середньої освіти створюються відповідні екзаменаційні комісії. Для проведення фахових випробувань при вступі на навчання на основі раніше здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст створюються фахові атестаційні комісії.

8.2. Результати вступних екзаменів для вступників, які вступають на основі базової загальної середньої освіти, оцінюються за 12-бальною шкалою.

8.3. Результати вступних екзаменів для вступників, які вступають на основі повної загальної середньої освіти, оцінюються за шкалою від 100 до 200 балів.

8.4. Програми фахових випробувань для вступу на основі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст розробляються і затверджуються МКТФ ОНМА не пізніше ніж за чотири місяці до початку прийому документів.

IХ. Зарахування за співбесідою
9.1. За результатами співбесіди зараховуються до МКТФ ОНМА особи, яким Законом України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” надане таке право.

9.2. Програму співбесіди із зазначеними категоріями осіб затверджує голова приймальної комісії.

9.3. Особи, які за наслідками співбесіди не рекомендовані до зарахування на навчання і які подали сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання з конкурсних предметів з результатами, не нижчими передбачених правилами прийому, мають право брати участь у конкурсі на загальних засадах.

Х. Зарахування вступників на основі базової та повної загальної середньої освіти, які досягли визначних успіхів у вивченні профільних предметів
10.1. Зараховуються до МКТФ ОНМА за умови подання сертифіката (сертифікатів) зовнішнього незалежного оцінювання з кількістю балів не нижче мінімального рівня для допуску до участі в конкурсному відборі учасники міжнародних олімпіад за умови, якщо вони вступають на напрями, для яких профільним є вступне випробування з предмета, з якого вони брали участь у міжнародній олімпіаді.

10.2. Призерам (особам, нагородженим дипломами I - III ступенів) IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів та призерам (особам, нагородженим дипломами I - III ступенів) III етапу Всеукраїнських конкурсів - захистів науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук України до конкурсного бала при вступі на основі повної загальної середньої освіти зараховується додатковий бал за умови, якщо вони вступають на напрями, для яких профільним є вступне випробування з предмета, з якого вони є призерами.

10.3. Величина додаткового бала встановлюється:

особам, нагородженим дипломами I ступеня, – 50 балів;

особам, нагородженим дипломами IІ ступеня, – 40 балів;

особам, нагородженим дипломами IІІ ступеня, – 30 балів.

Додатковий бал зараховується лише за одною з перелічених вище підстав.

10.4. Норма, визначена пунктами 10.1, 10.2 цього розділу, поширюється на учасників міжнародних олімпіад, призерів IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та призерів ІІІ етапу Всеукраїнських конкурсів – захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, що відбулися у поточному навчальному році, за переліком, визначеним наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

При вступі до МКТФ ОНМА на всі напрями (спеціальності) підготовки профільним предметом є математика.

XI. Зарахування поза конкурсом
11.1. Зараховуються поза конкурсом:

особи, яким відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» надане таке право;

діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, а також особи з їх числа віком від 18 до 23 років відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.94 № 226 «Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування» (зі змінами);

інваліди I та II груп та діти-інваліди віком до 18 років, яким не протипоказане навчання за обраним напрямом (спеціальністю), відповідно до Закону України “ Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”;

особи, яким відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» надане таке право;

особи, яким відповідно до Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці» надане таке право;

діти військовослужбовців Збройних Сил України, інших військових формувань, працівників правоохоронних органів, які загинули під час виконання службових обов’язків, відповідно до Указу Президента України від 21.02.2002 № 157 «Про додаткові заходи щодо посилення турботи про захисників Вітчизни, їх правового і соціального захисту, поліпшення військово-патріотичного виховання молоді»;

члени сімей шахтарів та гірничорятувальників, які загинули внаслідок аварії на орендному підприємстві «Шахта імені О. Ф. Засядька» (постанова Кабінету Міністрів України від 09.01.2008 № 6).

11.2. Кількість місць для осіб, визначених у пункті 11.1 цього розділу, установлюється відбірковою комісією МКТФ ОНМА за погодженням з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України і становить 25 відсотків від обсягу державного замовлення з кожного напряму (спеціальності), доведеного вищому навчальному закладу, але не менше одного місця. Зарахування відбувається за конкурсом відповідно до конкурсного бала вступника.

11.3. Особи, які належать до категорій, зазначених у пункті 11.1 цього розділу, які не рекомендовані до зарахування на навчання і які подали сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання з конкурсних предметів з результатами, не нижчими передбачених правилами прийому, мають право брати участь у конкурсі на загальних підставах, відповідно до конкурсного бала.

11.4. Зазначені особи зараховуються поза конкурсом лише за умови подання оригіналів сертифіката Українського центру оцінювання якості освіти не нижче встановленої цими Правилами мінімальної кількості балів та інших документів, що засвідчують право на прийом поза конкурсом.


XП. Право на першочергове зарахування
12.1. Право на першочергове зарахування до вищих навчальних закладів мають:

особи, яким відповідно до Закону України «Про охорону дитинства» надане таке право;

особи, яким відповідно до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» надане таке право при вступі до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів;

особи, яким відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» надане таке право;

особи, які проживають на території населеного пункту, якому відповідно до Закону України «Про статус гірських населених пунктів в Україні» надано статус гірського;

особи, яким відповідно до Указу Президента України від 21.02.2002 № 157 «Про додаткові заходи щодо посилення турботи про захисників Вітчизни, їх правового і соціального захисту, поліпшення військово-патріотичного виховання молоді» надане таке право;

особи, яким відповідно до Указу Президента України від 12.09.2007 № 849 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 4 вересня 2007 року «Про основні напрями фінансового забезпечення заходів щодо підвищення життєвого рівня населення у 2008 році» надане таке право;

випускники старшої школи (повна загальна середня освіта), нагороджені золотою або срібною медаллю, при вступі на основі повної загальної середньої освіти;

випускники основної школи, які мають свідоцтво про базову загальну середню освіту з відзнакою (при вступі на навчання на основі базової загальної середньої освіти);

вступники, які мають грамоти за успіхи у вивченні математики,

вступники, які мають стаж роботи за профілем обраної спеціальності (для зарахування на заочну форму навчання),

вступники, які мають свідоцтва після закінчення шкіл юних моряків,

вступники, які мають більш високий середній бал згідно з атестатом;

вступники, яким на момент отримання свідоцтва про базову загальну середню освіту виповнилося 15 років.

12.2. Зазначене право надається за інших рівних умов за черговістю, визначеною пунктом 11.1 цих Правил.

XIII. Формування та оприлюднення рейтингового списку вступників
13.1. Рейтинговий список вступників формується за категоріями в такій послідовності:

вступники, які мають право на зарахування поза конкурсом;

вступники, рекомендовані до зарахування за результатами співбесіди;

учасники міжнародних олімпіад;

вступники, які зараховуються за конкурсом.

У межах кожної зазначеної в пункті 13.1. цього розділу категорії рейтинговий список впорядковується:

за конкурсним балом від більшого до меншого;

з урахуванням права на першочергове зарахування при однаковому конкурсному балі в порядку додержання підстав для його набуття.

13.2. У рейтинговому списку зазначаються:

прізвище, ім’я та по батькові вступника;

конкурсний бал вступника;

наявність підстав для вступу поза конкурсом;

наявність підстав для вступу за результатами співбесіди з відміткою

про результати співбесіди;

наявність права на першочергове зарахування.

13.3. Рейтингові списки вступників формуються відбірковою комісією з Єдиної бази та оприлюднюються шляхом розміщення на інформаційних стендах приймальних комісій (у межах ліцензованого обсягу) та веб-сайтах вищих навчальних закладів (усіх вступників) із зазначенням категорій списку. Ці списки оновлюються при внесенні змін протягом строку проведення етапів конкурсного відбору.

XIV. Надання рекомендацій для зарахування
14.1. Відбіркова комісія приймає рішення щодо рекомендації до зарахування на навчання на місця державного замовлення вступників, які перебувають на найвищих позиціях рейтингового списку. Формування списків рекомендованих до зарахування вступників здійснюється відбірковою комісією в Єдиній базі у межах обсягу державного замовлення, а за його відсутності – у межах ліцензійного обсягу. Рекомендації до зарахування вступників на навчання за рахунок коштів фізичних (юридичних) осіб надаються після завершення зарахування вступників на місця державного замовлення.

14.2. Відбіркова комісія приймає рішення про рекомендування до зарахування на навчання на місця державного замовлення у три етапи: у перший, п’ятий та восьмий дні після останнього дня прийому заяв (закінчення вступних випробувань).

14.3. Рішення відбіркової комісії про рекомендування до зарахування оприлюднюється в день його прийняття не пізніше 12 години.

14.4. Офіційним повідомленням про надання рекомендацій до зарахування вважається оприлюднення відповідного рішення на стендах приймальних комісій вищих навчальних закладів.

Рішення відбіркової комісії про рекомендацію до зарахування також розміщується на веб-сайті вищого навчального закладу.
Рекомендованим до зарахування вступникам можуть надсилатись повідомлення засобами електронного та мобільного зв’язку відповідно до правил прийому до вищого навчального закладу.

XV. Реалізація права вступників на вибір місця навчання
15.1. Особи, які подали заяви в паперовій формі та беруть участь у конкурсному відборі, впродовж кількості днів, визначеної пунктами 14.1, 14.2 розділу X1V цих правил, після прийняття рішення про рекомендування до зарахування зобов’язані виконати вимоги для зарахування на місця державного замовлення: подати особисто оригінали документа про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та додатка до нього, медичної довідки, сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання та інших документів, передбачених Умовами та правилами прийому, до приймальної МКТФ ОНМА.

15.2. При вступі вступника для одночасного навчання за двома освітньо-професійними програмами за напрямами або спеціальностями (в одному або різних вищих навчальних закладах за різними формами навчання) оригінали документа про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, додатка до нього державного зразка, а також оригінали сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання зберігаються у вищому навчальному закладі за місцем навчання за державним замовленням або за рахунок державних пільгових довгострокових кредитів протягом усього строку навчання. При одночасному навчанні за двома освітньо-професійними програмами за напрямами або спеціальностями за місцем навчання за кошти фізичних, юридичних осіб зберігаються завірені копії документа про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень державного зразка та додатка до нього, копії сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання. Зазначені копії документів зберігаються у вищому навчальному закладі протягом строку навчання разом з оригіналом довідки вищого навчального закладу, у якому зберігаються оригінали документів. Довідка видається на вимогу студента вищим навчальним закладом, у якому зберігаються оригінали вищезазначених документів.

15.3. Особи, які в установлений строк не подали до відбіркової комісії оригінали документа про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та додатка до нього, медичної довідки, сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання та інших документів, передбачених цими Умовами та правилами прийому до вищих навчальних закладів (не виконали вимог для зарахування), втрачають право зарахування на навчання за державним замовленням.

XVI. Коригування списку рекомендованих до зарахування
16.1. Після завершення першого встановленого строку вибору вступниками місця навчання (чотири календарних дні після оприлюднення першого списку рекомендованих до зарахування) відбіркова комісія МКТФ ОНМА:

здійснює коригування списку осіб, рекомендованих для зарахування з одночасним внесенням відповідних відомостей до Єдиної бази;:

приймає рішення про зарахування вступників, які були рекомендовані та виконали вимоги для зарахування (подали оригінали документа про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та додатка до нього, медичної довідки, сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання та інших документів, передбачених Умовами та правилами прийому, до відбіркової комісії МКТФ ОНМА);

анулює надані раніше рекомендації вступникам, які не виконали вимог для зарахування (не подали оригінали документа про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та додатка до нього, медичної довідки, сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання та інших документів, передбачених цими Умовами та правилами прийому, до відбіркової комісії МКТФ ОНМА.;

у разі наявності вакантних місць надає рекомендації до зарахування особам з числа вступників, які не отримували рекомендацію раніше, відповідно до рейтингових списків за кожним напрямом (спеціальністю).

16.2. Після оприлюднення другого (5 серпня) та третього (8 серпня) списків вступників, рекомендованих до зарахування, встановлюється по три дні для виконання вступниками вимог для зарахування. Коригування списків рекомендованих для зарахування вступників відбувається відповідно до пункту 16.1 цього розділу. Вступники, які до 10 серпня включно не подали до відбіркової комісії оригінали документа про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та додатка до нього, медичної довідки, сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання та інших документів, передбачених Умовами та правилами прийому, втрачають право зарахування на навчання за державним замовленням.

16.3. Після виконання вступниками всіх вимог для зарахування на навчання за державним замовленням у визначених обсягах формуються списки рекомендованих для зарахування на навчання за кошти юридичних та фізичних осіб.

Вступники, у яких було анульовано рекомендацію для зарахування на місця державного замовлення, можуть бути рекомендовані до зарахування на навчання за кошти юридичних та фізичних осіб.

Строки виконання умов для зарахування за кошти юридичних та фізичних осіб встановлюються відбірковою комісією МКТФ ОНМА - 25 серпня.

16.4. Оприлюднення списків рекомендованих для зарахування здійснюється відповідно до розділу XIУ цих правил.

  1   2

Схожі:

ПРАВИЛА ПРИЙОМУ до Морехідного коледжу технічного флоту Одеської...
Правила прийому до Морехідного коледжу технічного флоту Одеської національної морської академії в 2012 році
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ МОРЕХІДНИЙ...
Дійсний стандарт установлює мету, завдання й основні положення роботи методичного кабінету Морехідного коледжу технічного флоту Одеської...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ МОРЕХІДНИЙ КОЛЕДЖ ТЕХНІЧНОГО...

ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ
Циклова комісія хімічних дисциплін Одеського технічного коледжу Одеської національної академії харчових технологій
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
Циклова комісія хімічних дисциплін Одеського технічного коледжу Одеської національної академії харчових технологій
ОДЕСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ ОДЕСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ
Ярмарок кар’єри. Презентація навчального закладу Одеської національної академії зв’язку ім. О. С. Попова та коледжу зв’язку та інформатизації...
Далі – Умов прийому, затверджених наказом Міністерства освіти і науки,...
Правила прийому до Державного вищого навчального закладу «Макіївський політехнічний коледж» в 2013 році
Перелік конкурсних предметів у сертифікаті Українського центру оцінювання якості освіти
Додаток 2 до Примірних правил прийому до Івано-Франківського базового медичного коледжу в 2012 році
ПРАВИЛА ПРИЙОМУ до Державного вищого навчального закладу «Нововолинський...
Провадження освітньої діяльності у Державному вищому навчальному закладі “Нововолинський електромеханічний коледж” здійснюється відповідно...
ПРАВИЛА ПРИЙОМУ до Лозівського професійного ліцею Загальна частина
Правила прийому до професійно-технічних навчальних закладів України (далі – правила прийому) є обов'язковими для професійно-технічних...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка