Колегії державного архіву Херсонської області


Скачати 41.21 Kb.
Назва Колегії державного архіву Херсонської області
Дата 29.04.2013
Розмір 41.21 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи


Рішення

колегії державного архіву Херсонської області
м. Херсон № 6/2 20 грудня 2012 року
Про підсумки роботи трудових архівів області у 2012 році

та завдання на 2013 рік
Розглянувши та обговоривши діяльність трудових архівів області у 2012 році та їх завдання на 2013 рік, колегія зазначає, що вказаними архівними установами проводиться певна робота щодо забезпечення умов збереженості документів з особового складу, виконання запитів для забезпечення соціального захисту громадян.

На території області діє 61 трудовий архів, з яких 11 створені та підконтрольні районним радам. У 5 районах вказані архівні установи діють при 1 міській, 6 селищних та 40 сільських радах. У 3-х містах обласного значення трудові архіви перебувають у складі архівних відділів міських рад. 11 трудових архівів є юридичними особами, мають власні печатки, банківські рахунки та штат. Більшістю районних трудових архівів розроблено програми централізованого тимчасового зберігання архівних документів, що не належать до Національного архівного фонду або програми про трудовий архів, які затверджені рішеннями відповідних районних рад.

На зберігання до трудових архівів області надійшло 2541 од. зб. документів з особового складу ліквідованих підприємств (191 % від планового показника). Разом у районних трудових архівах зберігається 93451 справа з особового складу, середня завантаженість архівосховищ складає 89 % (найбільша – стовідсоткова завантаженість у Бериславському, Каланчацькому та Скадовському архівах). У трудових архівах – при Генічеській міській, сільських і селищних радах знаходиться на зберіганні 35555 справ.

Здійснено перевірку наявності 5785 од. зб. трудовими архівами Високопільського, Горностаївського, Каланчацького, Новотроїцького, Скадовського та Чаплинського районів (115 % від річного плану).

Проводилися роботи з підшивки справ трудовими архівами Білозерського, Високопільського, Нововоронцовського, Скадовського та Чаплинського районів, з картонування справ архівами Бериславського, Білозерського та Чаплинського районів.

Районними трудовими архівами виконано 9487 запитів соціально-правового характеру, що складає 114 % від плану. Іншими архівами – при Генічеській міській, сільських і селищних радах виконано 3685 запитів.

У 2012 році завершилось переміщення до нової будівлі Трудового архіву Великоолександрівського району, якому надане приміщення площею 50,8 кв. м.

Трудовим архівом Новотроїцького району проведено поточний ремонт робочих приміщень, встановлено 2 кондиціонери в архівосховище. Трудовим архівом Скадовського району придбано комп’ютер.

На 2013 рік передбачено показники з перевіряння наявності (2260 од. зб.), підшивки (280), картонування (50) справ. Трудовими архівами Білозерського, Горностаївського, Новотроїцького, Чаплинського районів передбачено приймання документів з особового складу ліквідованих сільгосппідприємств, районних санепідемстанцій у загальній кількості 2 тис. од зб. Трудовим архівом Білозерського району заплановане удосконалення описів справ фонду СВК «Надія», номенклатури справ Трудового архіву. Каланчацьким районним трудовим архівом запланована підготовка публікації до ЗМІ про діяльність установи. Районними трудовими архівами заплановано виконати 8 тис. запитів соціально-правового характеру.

Разом з цим, в організації роботи трудових архівів є недоліки та невирішені проблеми.

Зберігалася тенденція до нестабільного фінансування діяльності трудових архівів. Отримані кошти йшли, переважно на оплату праці співробітників, комунальних послуг та придбання канцелярських товарів. Не обладнані протипожежною та охоронною сигналізацією більшість трудових архівів. Більшість заходів, спрямованих на поліпшення матеріально-технічної бази у поточному році, не виконано, а саме: не встановлено охоронну сигналізацію у Трудовому архіві Білозерського району, протипожежне обладнання – в архіві Великоолександрівського району, автоматичну систему пожежегасіння – у Каланчацькому трудовому архіві, не збільшено протяжність стелажного обладнання в архівах Білозерського, Каланчацького та Скадовського районів, не придбано картонажі архівом Іванівського району. Вказані завдання перенесені до планів на наступний рік. Великоолександрівський, Горностаївський та Каланчацький трудові архіви не мають стаціонарного телефонного зв’язку.

Виявлено факти виконання трудовим архівом Високопільського району соціально-правових довідок для громадян на платній основі, що є порушенням статті 35 Закону України «Про Національний архівний фонд та архівні установи».

З 2012 року не працює трудовий архів Нижньосірогозького району через скорочення посади спеціаліста районної ради, що виконувала обов’язки працівника архіву (розпорядження голови районної ради від 29 грудня 2011 року № 82-к). Програма про Трудовий архів Нижньосірогозького району на 2012 рік, затверджена рішенням районної ради від 23 лютого 2012 року № 201, не діє.

Не виконано вимоги розпорядження голови обласної державної адміністрації від 04 травня 2011 року № 290 «Про роботу державного архіву області щодо розвитку архівної справи в області» в частині відновлення діяльності архіву з особового складу Верхньорогачицького району, створення трудових архівів Голопристанською та Цюрупинською міськими радами. Не виконується доручення голови обласної державної адміністрації від 03 травня 2012 року № 68-д щодо створення в м. Херсоні комунального підприємства «Трудовий архів».
Враховуючи зазначене, колегія

вирішила:

1. Довідку про підсумки роботи трудових архівів області у 2012 році та завдання на 2013 рік взяти до відома.

2. Керівникам трудових архівів:

2.1. Забезпечити виконання планових показників на 2013 рік.

2.2. Дотримуватися вимог чинного законодавства при отриманні коштів за виконані роботи (послуги).

3. Начальникам архівних відділів районних державних адміністрацій посилити контроль та надання консультаційно-методичної допомоги в організації діяльності трудових архівів.

4. Керівництву державного архіву області до 31 грудня 2012 року звернутися до обласної державної адміністрації щодо стану виконання пунктів 4 та 5 розпорядження голови обласної державної адміністрації від 04 травня 2011 року № 290.

Голова колегії,

Директор держархіву області В.Ф.Боровик

Секретар колегії Д.Л.Ганченко


Схожі:

Колегії державного архіву Херсонської області
Розглянувши результати комплексної перевірки діяльності архівного відділу Новотроїцької районної державної адміністрації і трудового...
Колегії державного архіву Херсонської області
Обсяги бюджетних призначень загального фонду державного архіву області у порівнянні з 2010 р збільшилися на 4% і склали 1756 тис...
Колегії державного архіву Херсонської області
Підготовлено та подано на розгляд керівників районів і міст області 6 доповідних і службових записок стосовно покращення роботи галузі:...
Колегії державного архіву Херсонської області
Відповідно до плану та за результатами обстежень проведені або планується здійснити вказані заходи
Колегії державного архіву Херсонської області
Заслухавши довідку заступника директора головного зберігача фондів держархіву області про стан пожежної безпеки в архівних установах...
Колегії державного архіву Херсонської області
Розглянувши результати перевірки стану архівної справи у Чаплинському районі, колегія зазначає, що архівним відділом проведено певну...
Наказ директора держархіву
Відділ забезпечення збереженості документів, обліку та довідкового апарату є структурним підрозділом державного архіву Херсонської...
Уроку: Навчальна
Тема уроку: Поняття про стиснення даних. Архівація файлів. Програми для роботи з архівами. Створення архіву. Додавання файлів до...
Про організаційно-аналітичний відділ
Організаційно-аналітичний відділ (далі відділ) є структурним підрозділом державного архіву області. У складі відділу знаходиться...
Вул. Шевченка, 46, м. Хмельницький, 29000 тел/факс (0382) 76-51-65,...
Заслухавши питання “Про стан організації та надання онкологічної допомоги населенню області. Про виконання рішення колегії УОЗ ОДА...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка