Позивач: Відповідач


Скачати 66.08 Kb.
Назва Позивач: Відповідач
Дата 28.04.2013
Розмір 66.08 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи


Позивач:

Відповідач:

До Шевченківського районного суду м.Києва

громадянин України

______________________________________________

(прізвище, ім’я, по батькові)
мешкаю за адресою: ______________________________

(поштовий індекс та адреса)

________________________________________________

тел..____________________________________________

(номер домашнього, службового або сотового телефону)

Київська міська державна адміністрація

адреса: 01001, м.Київ, вул.Хрещатик, 36

тел.226-22-30



Клопотання

про забезпечення позову про визнання протиправним

та скасування рішення суб’єкта владних повноважень

(в порядку ст.ст.49,117,118 КАС України)


__.__.2006 року мною, громадянином України _________________________________ (далі – позивач) подано адміністративний позов до Шевченківського районного суду м.Києва про визнання протиправним та скасування рішення суб’єкта владних повноважень, а саме – Розпорядження Київської міської державної адміністрації (далі – відповідач) №1574 30.10.2006 року «Про впорядкування розмірів квартирної плати та плати за утримання будинків та прибудинкових територій» (далі – оскаржуване Розпорядження).

Моїми позовними вимогами є визнання протиправним та скасування оскаржуваного Розпорядження судом.

В позовній заяві мною зазначено, що оскаржуване Розпорядження не відповідає вимогам чинного законодавства України та є таким, що може заподіяти мені майнової шкоди шляхом здійснення мною необґрунтованих грошових витрат щодо додаткових витрат, встановлених відповідачем у оскаржуваному Розпорядженні.
Як громадянин України, відповідно до норм статті 48 Конституції України, я маю право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло. Оскаржуваним Розпорядженням незаконно підвищено розмір квартирної плати та плати за утримання будинків та прибудинкових територій, які я маю сплачувати державі, як мешканець міста Киева, чим погіршується життєвий рівень мій та моєї сім'ї. Незаконность оскаржуваного Розпорядження полягає у відсутності факту державної реєстрації відповідачем оскаржуваного Розпорядження відповідно до вимог Постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992 р. N 731 «Про затвердження Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органов виконавчої влади».

Виходячи з цього, на даний час існує очевидна небезпека заподіяння шкоди моїм правам, свободам та інтересам до ухвалення рішення в адміністративній справі, а в оскаржуваному Розпорядженні є очевидними ознаки його протиправності.

На мою думку, дія оскаржуваного Розпорядження в повному обсязі має бути зупинена ухвалою суду.

Таким чином, на підставі норм Кодексу адміністративного судочинства України (КАС України), я звертаюсь до суду з відповідним клопотанням.
Виходячи з викладеного вище, на підставі ст.49,117,118 КАС України,
прошу :
Постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову громадянина України ________________________________ до Київської міської державної адміністрації про визнання протиправним та скасування Розпорядження Київської міської державної адміністрації №1574 30.10.2006 року «Про впорядкування розмірів квартирної плати та плати за утримання будинків та прибудинкових територій» шляхом зупинення дії Розпорядження Київської міської державної адміністрації №1574 30.10.2006 року «Про впорядкування розмірів квартирної плати та плати за утримання будинків та прибудинкових територій» до набрання постановою суду у справі за вказаним позовом законної сили.

Додаток: копія клопотання – 1 прим.

“___” _______________ 2006 р. Підпис________________(________________)

(П.І.П. позивача)


Реквізити для оплати судового збору

Отримувач: ВДК в Шевченківському р-ні м.Києва

Код ЄДРПОУ: 26077968

р/р 31411537600011

Банк: УДК м.Києва

МФО 820019

Код бюджетної класифікації : 22090100

Призначення платежу: судовий збір (державне мито)

Сума платежу: 17 грн. 00 коп.
Реквізити для оплати за інформаційно-технічне

забезпечення розгляду справи

Отримувач: Територіальне управління Державної судової адміністрації в м.Києві

Код ЄДРПОУ: 26268059

р/р 35222012000064

Банк: УДК м.Києва

МФО 820019

Призначення платежу: за інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи

Сума платежу: 7 грн. 50 коп.



Рішення Київської міськдержадміністрації про підвищення житлово-комунальних тарифів не були подані на держреєстрацію, а отже — є не чинними

Рішення Київської міської державної адміністрації про підвищення з 1 грудня 2006 року житлово-комунальних тарифів у місті Києві не були подані в Міністерство юстиції на державну реєстрацію у встановлений законодавством термін.

Як повідомляє Департамент державної реєстрації нормативних актів Міністерства юстиції, із засобів масової інформації стало відомо, що Київська міськдержадміністрація прийняла низку розпоряджень від 30 жовтня 2006 року, а саме:

- №1574 «Про впорядкування розмірів квартирної плати за утримання будинків та прибудинкових територій»;

- №1575 «Про затвердження тарифів на теплову енергію»;

- №1576 «Про погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води»;

- №1577 «Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води».

Проте зазначені розпорядження Київської міської державної адміністрації не були подані у встановлений законодавством термін до Київського міського управління юстиції для здійснення державної реєстрації.

Як визначено постановою Кабінету Міністрів від 28 грудня 1992 року «Про затвердження Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади», нормативно-правовий акт має подаватися на державну реєстрацію у п’ятиденний строк після його прийняття.

Ця ж постанова вказує не допускати випадків направлення на виконання нормативно-правових актів, що не пройшли державну реєстрацію в установленому законодавством порядку.

Департамент держреєстрації Мін’юсту України нагадує, що згідно з нормами законодавства, при направленні акта на виконання посилання на дату і номер його державної реєстрації є обов’язковим. Нормативно-правовий акт, який не пройшов реєстрацію, вважається таким, що не набрав чинності, і не може бути застосований.

***

Державна реєстрація нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади, органів господарського управління та контролю, які виступають суб’єктами нормотворення, здійснюється відповідно до Указу Президента України від 3 жовтня 1992 року "Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади".

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 271-16-76
E-mail: [email protected]



http://kiev.kp.ru/2006/11/22/doc149400/
К борьбе за тарифы подключился антимонопольный комитет













Вчера на пресс-конференции председатель Антимонопольного комитета Украины Алексей Костусев заявил, что тарифы на услуги жилищно-коммунального хозяйства в Киеве установлены с нарушениями. - Тарифы на ЖКХ в Киеве установлены с нарушением действующей методики формирования тарифов… С нами никто их не согласовывал, - отметил Костусев.

Кроме того, Антимонопольный комитет поручил территориальным отделениям изучить насколько новые тарифы на ЖКХ установлены с соблюдением методики, в которой говорится, что запрещается включать в тарифы затраты, не связанные с предоставлением услуг ЖКХ.

КСТАТИ

30 октября во время совещания в столичной мэрии киевский городской председатель, председатель Киевской городской государственной администрации Леонид Черновецкий подписал ряд распоряжений КГГА, согласно которым с 1 декабря в Киеве коммунальные тарифы возрастут в среднем в 3,4 раза. 10 ноября текущего года Минюст заявил, что решения КГГА о повышении жилищно-коммунальных тарифов являются недействительными из-за их несвоевременной регистрации.

17 ноября заместитель председателя Киевской городской государственной администрации Анатолий Голубченко заявил, что власть Киева не намерена подавать документы о повышении коммунальных тарифов на регистрацию в Министерство юстиции Украины. 20 ноября мэр Киева Леонид Черновецкий подтвердил, что не будет регистрировать то, что регистрировать не положено.





Схожі:

61050, м. Харків, пл. Свободи, 5,                                                                       Держпром,...
ДП «Вовчанський держлісгосп» (позивач) про розторгнення договору оренди земельної ділянки від 15. 12. 1999р, який укладено Між Старосалтівською...
ПОЗИВАЧ: Ткаченко Людмила Павлівна
Житлово-будівельного кооперативу «Чайка» незаконною та зобов’язання припинити здійснення фінансово-господарської діяльності з надання...
ТОВ «База відпочинку«Лісові озера»( ВІДПОВІДАЧ ) Код ЄДРПОУ 37532189
За вказаний період в діяльність Розплідника входило тільки не комерційне годування диких тварин і птахів, їх ветеринарне забезпечення...
Конвенція про стягнення аліментів за кордоном
Договірних Сторін, заявляє своє право, з іншої особи (далі відповідач), яка підпадає під юрисдикцію іншої Договірної Сторони. Ця...
До [назва суду] Позивач: [ім'я позивача]
ДТП), в якій я зазнав тілесних ушкоджень. Внаслідок цього мені довелось лікуватися і придбавати ліки на лікування, що завдало мені...
КОНТРОЛЬНА РОБОТА
Шкурова С. М. 1300 грн.” У судовому засіданні відповідач заявив, що борг він повністю сплатив, на підтвердження чого подав розписку,...
Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ Позивач
«Особам, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні, копії повного судового рішення надсилаються рекомендованим...
Позивач: Суб'єкт виборчого процесу -Кандидат у народні депутати України
Ради України та достроковим припиненням її повноважень", із змінами внесеними Указом Президента України від 31 липня 2007 року №675/2007...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка