МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ


Скачати 28.17 Kb.
Назва МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
Дата 14.04.2013
Розмір 28.17 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
НАКАЗ

21.05.2012 № 766/5
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
22 травня 2012 р.
за № 808/21120


Про внесення змін до Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України


Відповідно до статті 21 Закону України „Про нотаріат” та з метою вдосконалення порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України НАКАЗУЮ:


1. Внести до Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 22 лютого 2012 року № 296/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 22 лютого 2012 року за № 282/20595, такі зміни:


1.1. Підпункт 1.12 пункту 1 глави 2 розділу ІІ доповнити абзацом такого змісту:


„Під час проведення операцій з продажу (обміну) фізичними особами об'єктів нерухомості у значеннях, наведених у Податковому кодексі України, а також в інших випадках, визначених законодавством України, нотаріус посвідчує відповідний договір за наявності оціночної вартості такого нерухомого майна, яка визначена суб'єктом оціночної діяльності - суб'єктом господарювання приватної форми власності, виключним видом діяльності якого є оцінка для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства (у тому числі правочинів, що підлягають нотаріальному посвідченню та/або державній реєстрації), який отримав сертифікат суб’єкта оціночної діяльності за напрямом оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства, та інформація про якого включена до Державного реєстру оцінювачів та суб’єктів оціночної діяльності за напрямом оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства.”.


1.2. Підпункт 5.10 пункту 5 глави 2 розділу ІІ викласти в такій редакції:


„5.10. Оцінка майна проводиться у випадках, встановлених законодавством України, міжнародними угодами, на підставі договору, а також на вимогу однієї із сторін угоди та за згодою сторін.


Проведення незалежної оцінки майна є обов'язковим у випадках застави державного та комунального майна, відчуження державного та комунального майна способами, що не передбачають конкуренцію покупців у процесі продажу, або у разі продажу одному покупцю, визначення збитків або розміру відшкодування, під час вирішення спорів та в інших випадках, визначених законодавством або за згодою сторін.”.


1.3. Підпункт 6.4 пункту 6 глави 2 розділу ІІ викласти в такій редакції:


„6.4. Нотаріус посвідчує договір відчуження рухомого майна, у тому числі транспортних засобів, за наявності оціночної вартості такого рухомого майна, визначеної суб’єктом оціночної діяльності за напрямом для цілей оподаткування.”.


2. Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу (Чижмарь К.І.):


2.1. Забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 03 жовтня 1992 року № 493 „Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади”.


2.2. Довести цей наказ до відома начальників головних управлінь юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі.


3. Начальникам головних управлінь юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі забезпечити належне виконання цього наказу.


4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.


5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на директора Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Чижмарь К.І.


Міністр

О. Лавринович

Схожі:

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ НАДВІРНЯНСЬКЕ РАЙОННЕ УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Міністерства юстиції України від 15. 10. 2012 №1516/5, та доручення Головного управління юстиції в Івано-Франківській області від...
МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ НАКАЗ
...
МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ НАКАЗ
...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ НАКАЗ
України студентам факультету юстиції Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого, затвердженого наказом Міністерства...
Міністерство юстиції України Головне управління юстиції у Волинській області
«З історії виникнення корупції та роль нового антикорупційного законодавства в її запобіганні»
МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ НАКАЗ 11. 03. 2013 м. Київ №402/5 Про...
України 23 червня 2011 року за №760/19498, наказу Міністерства юстиції України від 14 листопада 2011 року №3325/5 «Про затвердження...
Про підведення підсумків
Міністерство юстиції України, Головне управління юстиції у Волинській області завдань, колегія Головного управління юстиції у Волинській...
Про підведення підсумків
Міністерство юстиції України, Головне управління юстиції у Волинській області завдань, колегія Головного управління юстиції у Волинській...
МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСТІ
...
МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСТІ
...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка