НАКАЗ


Скачати 162.12 Kb.
Назва НАКАЗ
Дата 12.04.2013
Розмір 162.12 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи


УКРАЇНА

Миколаївська обласна державна адміністрація

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ




НАКАЗ



01 жовтня 2012 р. № 694
м. Миколаїв


Про проведення ІІ

обласного фестивалю

музеїв при навчальних

закладах «Музейні перлини Миколаївщини»
Відповідно до пункту 4.19. Положення про управління освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації, затвердженого розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адміністрації від 12.05.08 № 207-р та з метою активізації діяльності музеїв закладів освіти, впорядкування, систематизації мережі музеїв, підвищення їх ролі як осередків освіти у вихованні учнівської та студентської молоді
Н А К А З У Ю:
1. Провести з 10 жовтня по 17 листопада 2012 року ІІ обласний фестиваль музеїв при навчальних закладах «Музейні перлини Миколаївщини» (далі - Фестиваль) у два етапи:

І етап – районний (міський) етап, який проходить з 10 по 20 жовтня 2012 року;

ІІ етап – обласний етап, який проходить з 01 по 17 листопада 2012 року.

2

2. Затвердити Положення про проведення ІІ обласного фестивалю музеїв при навчальних закладах «Музейні перлини Миколаївщини» (далі – Положення про проведення фестивалю), що додається.
3. Миколаївському обласному Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (Горбова Т.О.):
3.1. Ознайомити начальників відділів (управлінь) освіти районних державних адміністрацій (міських рад) та керівників навчальних закладів з Положенням про проведення фестивалю.
3.2. Забезпечити високий організаційний та науковий рівень проведення

Фестивалю і участь делегації зареєстрованих музеїв у ІІ етапі;
3.3. Надати фахову допомогу навчальним закладам з питань участі у проведенні Фестивалю відповідно до Положення про проведення фестивалю.
4. Начальникам відділів (управлінь) освіти районних державних адміністрацій (міських рад), керівникам навчальних закладів:
4.1. Провести І етап Фестивалю з 10 жовтня по 17 листопада 2012 року та направити інформацію про результати його проведення до 25 жовтня 2012 року до Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді;
4.2. Відрядити учасників делегації району (міста) області до Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді і забезпечити подачу заявок на участь у Фестивалі;
4.3. Сприяти роботі організаційного комітету під час підготовки і

3

проведення заходу.
5. Витрати на підготовку матеріалів для участі у Фестивалі віднести за рахунок організацій, які направляють делегації на Фестиваль, Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді та залучених коштів.
6. Цей наказ набуває чинності з дня опублікування в засобах масової інформації.
7. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника начальника управління освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації Літвін С.М.


Начальник управління В.В. Мельніченко

Горбова, 47-85-40

ПОГОДЖЕНО
Заступник начальника управління

освіти і науки Миколаївської

обласної державної адміністрації С. М. Літвін

Головний спеціаліст-юрисконсульт

відділу кадрової та канцелярської роботи

управління освіти і науки Миколаївської

обласної державної адміністрації Ю.О. Карпенко

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ управління освіти і

науки Миколаївської обласної

державної адміністрації

01.10.12 № 694

ПОЛОЖЕННЯ

про проведення ІІ обласного фестивалю музеїв

при навчальних закладах «Музейні перлини Миколаївщини»
І. Загальні положення
1.1. ІІ обласний фестиваль музеїв при навчальних закладах «Музейні перлини Миколаївщини» (далі - Фестиваль) проводиться з метою представлення громадськості області досягнень музеїв закладів освіти, ознайомлення з їхнім досвідом роботи, налагодження повноцінного культурного обміну і співпраці між музеями області, збереження і популяризації музейних колекцій та проектів, створення моделі кращого музею третього тисячоліття шляхом визначення прогресивних тенденцій і напрямів удосконалення галузі через проведення соціологічних досліджень, використання комп’ютерних технологій, демонстрації сучасного рівня майстерності вчителів-керівників музеїв закладів освіти Миколаївщини, виховання патріотизму, національної гідності, поваги до культурних традицій українського народу та інших народів, які мешкають на території області, сприяння залученню меценатів до розвитку музейної справи.

2

1.2. Організаторами Фестивалю є управління освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації та Миколаївський обласний Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.
1.3. Основними завданнями Фестивалю є:

 визначення тенденцій розвитку і напрямки удосконалення музейної справи на Миколаївщині та ролі музеїв у відродженні й збереженні історичних та культурних цінностей і народних традицій;

залучення уваги громадськості, жителів області до діяльності шкільних музеїв;

виховання патріотизму, національної гідності, поваги до віковічних культурних традицій українського народу і національних меншин, що населяють Миколаївщину.
ІІ. Порядок і терміни проведення Фестивалю
2.1. Підготовку та проведення Фестивалю здійснює організаційний комітет, склад якого затверджується наказом управління освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації (далі - облдержадміністрації).
2.2. До участі у Фестивалі запрошуються делегації зареєстрованих музеїв при управлінні освіти і науки облдержадміністрації районів (міст) області. Делегація складається з 2-х осіб.
2.3. Фестиваль проводиться з 10 жовтня по 17 листопада2012 року у два етапи:

І етап – районний (міський) етап, який проходить з 10 по 20 жовтня 2012 року, у межах визначених цим Положенням;

ІІ етап – обласний етап, який проходить з 01 по 17 листопада 2012 р.
2.4. Для участі у ІІ етапі Фестивалю відділам (управлінням) освіти

3

районних державних адміністрацій (міських рад) необхідно надіслати до Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді заяву-анкету, згідно з додатком 1 та роботи учасників Фестивалю до 01 листопада 2012 року.
2.5. Тематика Фестивалю – «Історичні та культурні події, що висвітлюють розвиток рідного краю».
2.6. До програми Фестивалю входять такі конкурси-презентації:

огляд представлених музейних міні-експозицій;

перегляд музейних наукових та рекламних видань (каталоги та альбоми, збірники, буклети, книги, освітні видання, презентаційні видання тощо);

перегляд музейних фільмів;

перегляд музейних комп’ютерних та мультимедійних програм (програма комп’ютерного обліку музейних фондів та пошуку інформації; музейний сайт; електронний каталог музейної колекції; комп’ютерна гра з історії, з використанням музейної колекції; віртуальний музей; експериментальна музейна комп’ютерна програма).


2.7. Огляд представлених музейних міні-експозицій (далі - Огляд) проводиться на базі Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді у період з 16 по 17 листопада 2012 року.


Для участі у Огляді необхідно заповнити заявку, відповідно до зразку, наведеному у додатку 2, та разом з проектом міні-експозиції відправити до організаційного комітету не пізніше 01 листопада 2012 року за поштовим штемпелем.
2.7.1. У Огляді бере участь одна експозиція від заявника.

4

2.7.2. Огляд проводиться у формі розповіді-ознайомлення з експозицією, авторським колективом (можливе використання аудіо-, відео-апаратури).
2.7.3. Критерії оцінки  Огляду:

характеристика унікальних музейних предметів чи колекцій, які представлені на банері - 5 балів;

професіоналізм методів та форм їх показу (художньо-оформлювальні засоби, композиційне рішення, освітлення, безпека і т.п.) - 10 балів;

ефективність презентації (мова експозиції, етикетаж тощо) – 5 балів;

наявність і характер додаткових матеріалів щодо діяльності музею (установи), рекламна продукція, фото-, відео- та мультимедійні матеріали, інше – 5 балів;

образність, оригінальність, інноваційний характер експозиції – 10 балів;

увага і відгуки відвідувачів та учасників фестивалю – 5 балів.

2.8. Перегляд музейних наукових та рекламних видань (далі - Перегляд) проводиться на базі Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

Для участі у Перегляді необхідно заповнити заявку, за зразком, наведеним у додатку 3 та відіслати її разом з музейними науковими та рекламними виданнями на адресу організаційного комітету до 01 листопада 2012 року.

Для кожного видання заповнюється окрема заявка.



2.8.1. У Перегляді беруть участь видання за такими номінаціями:

Каталоги;

Презентаційні альбоми;

Оригінальні видавничі проекти.


  1. Для участі у ІІ етапі Фестивалю заявник привозить другий

5

примірник видання.
2.8.3. Кожне видання, оцінюється за такими критеріями:

оригінальність задуму та дизайнерське рішення - 5 балів;

актуальність змісту - 5 балів;

професіоналізм виконання - 5 балів;

наукова коректність - 5 балів;

використання сучасних поліграфічних технологій - 5 балів;
2.9. Перегляд музейних фільмів проводиться на базі Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді та Музею історії Центру з 16 по 17 листопада 2012  року.
2.9.1. Для участі у перегляді музейних фільмів необхідно заповнити заявку, згідно з додатком 4 та відіслати її разом з відеокасетою (VHS) на якій записано копію фільму до організаційного комітету, не пізніше 01 листопада 2012 року за поштовим штемпелем.

На кожний поданий фільм заповнюється окрема заявка.
2.9.2. У перегляді музейних фільмів беруть участь фільми, відео програми, слайд-фільми, створені після 2010 року, у таких номінаціях:

візитна картка - презентація музею та його діяльності. Довжина до 10 хвилин;

реклама - культурна подія, відкриття виставки, соціальна реклама. Довжина до 5 хвилин;

оригінальний телевізійний проект - різноманітні новаторські, авангардні авторські роботи. Довжина від 3 до 15 хвилин.
2.9.3. Критерії оцінки музейних фільмів наступні:

оригінальність задуму - 5 балів;

6

професіоналізм виконання - 5 балів;

актуальність змісту - 5 балів;

естетична виразність - 5 балів;

наукова коректність - 5 балів;

використання сучасних відео технологій - 5 балів.
2.10. Перегляд музейних комп’ютерних та мультимедійних програм проводиться на базі Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді у період з 30 по 31 жовтня 2012 року.
2.10.1. Для участі у перегляді музейних комп’ютерних та мультимедійних програм необхідно заповнити заявку, згідно з додатком 5 та направити її разом з комп’ютерними носіями з музейними комп'ютерними та мультимедійними програмами (дискета, ZIP, CD-ROM) на адресу організаційного комітету не пізніше 01 листопада 2012 року за поштовим штемпелем.

На кожну програму заповнюється окрема заявка.
2.10.2. У перегляді музейних комп’ютерних та мультимедійних програм беруть участь програми за такими номінаціями:

музейний сайт в Інтернеті;

електронний каталог музейної колекції;

ігрові проекти.
2.10.3. Для показу в межах перегляду музейних комп’ютерних та мультимедійних програм заявник привозить копію програми на електронних носіях (CD-ROM).
2.10.4. Критерії оцінки перегляду музейних комп’ютерних та мультимедійних програм:

7

оригінальність задуму та виконання - 5 балів;

науково-просвітницьке та освітнє значення - 5 балів;

використання сучасних комп’ютерних технологій - 5 балів.
ІІІ. Вимоги до оформлення конкурсних робіт
3.1. Учасники Фестивалю надають матеріали музею у вигляді банера розміром 150 х 90 см та папки з файлами на 40-60 файлів.
3.2. До папок з файлами повинні бути додані наступні матеріали:

титульна сторінка (на якій зазначається назва навчального закладу та повна назва музею, який бере участь у Фестивалі; прізвище, ім’я та по батькові директора навчального закладу та керівника музею; їх фото (3 х 4 см), освіта; фахова категорія; нагороди; робочий телефон; адреса музею);

копія свідоцтва управління освіти і науки облдержадміністрації про реєстрацію музею;

концепція музейної експозиції (у довільній текстовій формі) ;

текст оглядової екскурсії та тексти тематичних екскурсій (кількість сторінок - 5, шрифт Times New Romen- 14pt, інтервал 1,5 на аркушах А-4);

сценарій масового заходу, проведеного на базі музею (проведеного за останні три роки діяльності музею);

пошукова діяльність керівника музею та вихованців гуртка за три останніх роки;

участь керівника музею та вихованців гуртків, що працюють на базі музеїв, у краєзнавчих конференціях, конкурсах, семінарах (за три останніх роки);

ксерокопії статей у районних та обласних засобах масової інформації (за три останніх роки)

методичні матеріали, що розповідають про роботу музею (програми, збірники, рекомендації, сценарні розробки, тощо);

8

панорамна фотографія експозиції музею та фотографії унікальних експонатів, які зберігаються у даному музеї (розміром 13 х 18 см, кількість 5 шт.

кольорові з підписом, підпис має бути у правому нижньому куті на звороті).
ІV. Визначення, нагородження переможців і учасників Фестивалю


  1. Підсумки Конкурсу оголошуються на церемонії закриття Фестивалю.


4.2. Переможці, які посіли І, ІІ, ІІІ місця за найбільшою кількістю балів, нагороджуються дипломами І, ІІ, ІІІ ступеня управління освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації та подарунками.
4.3. Всі учасники Фестивалю отримують диплом учасника та цінні подарунки.
Заступник начальника

управління освіти і науки

Миколаївської обласної

державної адміністрації С.М. Літвін


Додаток 1

до Положення про

проведення ІІ обласного фестивалю

музеїв при навчальних закладах

«Музейні перлини Миколаївщини»
ЗАЯВА-АНКЕТА

учасника ІІ обласного фестивалю музеїв при навчальних закладах

«Музейні перлини Миколаївщини»
Фото учасника


П.І.Б.(повністю)_______________________________________________________

Дата і місце народження_______________________________________________

Нагороди учасника____________________________________________________

Адреса музею_________________________________________________________

_____________________________________________________________________

телефон, факс, е-mаіl_________________________________________________

Місце роботи, посада__________________________________________________
Дата Підпис керівника закладу

Додаток 2

до Положення про

проведення ІІ обласного фестивалю

музеїв при навчальних закладах

«Музейні перлини Миколаївщини»

Заявка
на участь у перегляді музейних міні-виставок


Музей, який подає експозицію на конкурсний перегляд:

Назва музею_______________________________________________

Адреса___________________________________________________

Телефон, _______________________________________________

факс, Е-mail____________________________________________

Співробітник, що відповідає за участь у експозиційній програмі (прізвище, ім‘я, по батькові, посада)__________________________________

Назва експозиції, що подана на перегляд______________________

Обсяг експозиційного матеріалу (в од. збер.)___________________

Необхідна площа для розміщення експозиції (кв.м)_________________

Необхідне обладнання, у відповідності із специфікацією, що додається (можна використовувати своє обладнання, яке привозиться додатково)______

Відомості про авторів конкурсної експозиції: прізвище, ім’я, по батькові (повністю), участь у експозиції адреса, телефон___________________________

Чи брала участь дана експозиція в інших конкурсах (яких, де, коли)_______________________________________________________________________________________________________________________________

Хто буде представляти експозицію на фестивалі (П.І.Б, посада, телефон/факс, Е-mail, або прізвище та ім’я учня, що буде захищати презентацію)______________________________________________________

Коротка характеристика (анотація) експозиції_______________________

Дата Підпис керівника закладу

Додаток 3

до Положення про

проведення ІІ обласного фестивалю

музеїв при навчальних закладах

«Музейні перлини Миколаївщини»
Заявка
на участь у конкурсному перегляді музейних видань


Музей, який подає видання на перегляд:

Назва музею__________________________________________________

Адреса_______________________________________________________

Телефон, факс, Е-mail__________________________________________

Співробітник, що відповідає за участь у конкурсному перегляді (прізвище, ім‘я, по батькові, посада)___________________________________

Назва видання, що подане на перегляд. Номінація_________________________________________________

Коротка анотація видання (зміст, обсяг, формат, рік видання, видавництво, наявність ілюстрацій, в т.ч. кольорових, наклад)_______________________________________________________________________________________________________________________

Відомості про авторів конкурсного видання: прізвище, ім’я, по батькові (повністю), участь у виданні (автор тексту, художник, автор макету, відповідальний за випуск, інші учасники видання адреса, телефон)__________

______________________________________________________________

Чи брало участь дане видання в інших конкурсах (яких, де, коли)____________________________________________________________ Хто буде представляти видання на фестивалі (П.І.Б., посада, Телефон/Факс, Е-mail______________________________________________________________
Дата Підпис керівника закладу

Додаток 4

до Положення про

проведення ІІ обласного фестивалю

музеїв при навчальних закладах

«Музейні перлини Миколаївщини»
Заявка
на участь у перегляді музейних аудіовізуальних програм


Музей, який подає аудіовізуальну програму (фільм, телепередачу) на перегляд:

Назва музею__________________________________________________

Адреса_______________________________________________________

Телефон, факс, Е-mail__________________________________________

Співробітник, що відповідає за участь у перегляді (прізвище, ім‘я, по батькові, посада)___________________________________________________

Назва програми (фільму), що подана на конкурс. Номінація___________________________________________________________________________________________________________________________

Коротка анотація програми (зміст, обсяг, формат, рік виробництва, телеканал)___________________________________________________________

Відомості про авторів конкурсної програми: прізвище, ім’я, по батькові (повністю), участь у проекті (автор сценарію, режисер, оператор, відповідальний за випуск, інші учасники фільму адреса, телефон)____________

______________________________________________________________

5.1. Чи брав участь даний фільм (програма) в інших конкурсах (яких, де, коли)___________________________________________________________

6.1. Хто буде представляти програму на фестивалі (П.І.Б., посада, телефон/факс, Е-mail)_______________________________________________
Дата Підпис керівника закладу

Додаток 5

до Положення про

проведення ІІ обласного фестивалю

музеїв при навчальних закладах

«Музейні перлини Миколаївщини»

Заявка
на участь у перегляді музейних мультимедійних програм


Музей, який подає програму на перегляд:

Назва музею__________________________________________________

Адреса_______________________________________________________

Телефон, факс, Е-mail__________________________________________

Співробітник, що відповідає за участь у перегляді (прізвище, ім‘я, по батькові, посада)___________________________________________________

Назва програми, що подана на конкурсний пергляд. Номінація_________________________________________________

Коротка анотація програми (зміст, обсяг, формат, рік розробки , фірма - розробник)_________________________________________________

Відомості про авторів конкурсної програми: прізвище, ім’я, по батькові (повністю), участь у розробці програми (автор програми, автор макету, комп’ютерник, відповідальний за розробку, інші учасники розробки програми), адреса, телефон_________________________________________

Чи брала участь дана програма в інших конкурсах (яких, де, коли)_________________________________________________________

Хто буде представляти програму на фестивалі (П.І.Б., посада, телефон/факс, Е-мail_______________________________________________
Дата Підпис керівника закладу

Схожі:

РОЗКЛАДЗАНЯТ Ь
Наказ ГУ МНС №200 від 14. 06. 06р. „ Про затвердження Положення про мобільну оперативну групу ГУ МНС України в Миколаївській області...
РОЗКЛАДЗАНЯТ Ь
Наказ ГУ МНС №200 від 14. 06. 06р. „ Про затвердження Положення про мобільну оперативну групу ГУ МНС України в Миколаївській області...
С.І. Черніков майор вн служби
ЛІТЕРАТУРА: “БСПО”, “Довідник керівника гасіння пожежі” 1987р. П. П. Клюс, “Пожежна тактика” К. Ф. Кімстач, наказ МВС України №657...
Гасіння пожеж у навчальних закладах
ЛІТЕРАТУРА: “Тимчасовий статут дій у НС”, “Довідник керівника гасіння пожежі” 1987р. П. П. Клюс, “Пожежна тактика” К. Ф. Кімстач,...
Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності»
Наказ МОЗ України від 11. 07. 2012 р. №515''Наказ МОЗ України від 28. 02. 2012 р. №134'' '
НАКАЗ

Наказ Міністерства фінансів України

Наказ Міністерства фінансів України

Наказ Міністерства аграрної політики України

ФОРМА №9 мед ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ МНС

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка