Євроклуб це учнівська організація, що створена та діє у гімназії «Сихівська» в межах проекту “Розробка та впровадження спецкурсу “Європейські студії”


Скачати 63.34 Kb.
Назва Євроклуб це учнівська організація, що створена та діє у гімназії «Сихівська» в межах проекту “Розробка та впровадження спецкурсу “Європейські студії”
Дата 29.03.2013
Розмір 63.34 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
ВСТУП

Євроклуб — це учнівська організація, що створена та діє у гімназії «Сихівська» в межах проекту “Розробка та впровадження спецкурсу “Європейські студії”. Євроклуб не є окремою юридичною особою. У своїй діяльності він керується Конституцією України, Законами України та цим Положенням.
1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Євроклуб гімназії «Сихівська» (далі — Євроклуб) є добровільною неполітичною молодіжною організацією, що створена з метою спілкування, обміну інформацією, розширення знань про Європу та Європейський Союз, виховання молоді у дусі спільних європейських цінностей, встановлення партнерських стосунків із європейськими молодіжними неурядовими організаціями, сприяння курсу України на інтеграцію у європейські структури.

1.2. Діяльність Євроклубу ґрунтується на принципах демократії, законності, гласності, гуманізму, рівноправності всіх його членів, персональної відповідальності членів клубу за доручену справу.
2. МЕТА, ЗАВДАННЯ, ФОРМИ ТА МЕТОДИ ДІЯЛЬНОСТІ

2.1. Мета діяльності Євроклубу, окрім означеної в п. 1.1, полягає також в активізації організаційних здібностей та творчого потенціалу молоді, у створенні сприятливих умов для самореалізації та гармонійного розвитку особистості, у формуванні в молоді організаторських навичок, у забезпеченні захисту їхніх прав і свобод, розробці і практичній реалізації програм з питань європейської освіти та інтеграції, у проведенні засідань, спрямованих на гуманізацію та демократизацію молодіжної спільноти.

2.2. Основні завдання :

2.2.1. Активізація навчального, наукового, творчого потенціалу учнів та студентів, формування національної самосвідомості, активної громадської позиції.

2.2.2. Створення необхідних умов для творчої діяльності членів Євроклубу через розширення мережі молодіжних об’єднань, клубів за інтересами, активну участь у різноманітних соціальних чи інтелектуальних заходах.

2.2.3. Сприяння об’єднанню сил молоді навколо ідеї “самовдосконалення” (духовне і фізичне вдосконалення людини) і “самореалізаціясамореалізації” (виживання в нових економічних, екологічних і соціальних умовах).

2.2.4. Налагодження співпраці з молодіжними громадськими організаціями, лідерами інших закладів освіти та зацікавленими юридичними (фізичними) особами як в Україні, так і за її межами.

2.2.5. Забезпечення захисту прав і свобод молоді, їхньої гідності й честі.

2.3. Для досягнення поставленої мети і виконання завдань члени Євроклубу користуються :

2.3.1. Всебічною підтримкою та допомогою з боку керівництва Центру соціальних досліджень у вирішенні питань організації та проведення організаційних, наукових, культурно-освітніх, спортивно-оздоровчих заходів.

2.4. Євроклуб вирішує такі завдання:

2.4.1. Зміцнення зв'язків між некомерційними дитячими та молодіжними організаціями, підтримка їхнього інституціонального розвитку: інформаційна, матеріальна, методична та інші види допомоги.

2.4.2. Підтримка контактів, обміну ідеями та досвідом роботи як з українськими, так і з закордонними молодіжними об'єднаннями.

2.4.3. Формування громадянської позиції та активізація участі дітей та молоді в процесах державного життя України.

2.4.4. Вироблення та реалізація загальних програм роботи з дітьми та молоддю, апробація інноваційних методів роботи.

2.4.5. Сприяння розвиткові суспільно корисної діяльності, спрямованої на соціальний, правовий захист дітей та молоді, вирішення їхніх виховних та освітніх проблем.

2.4.6. Члени Євроклубу беруть участь у тематичних семінарах, тренінгах, конференціях, круглих столах, іграх, фестивалях. До форм роботи Євроклубу також належать молодіжні обміни, конкурси, презентації, публікація та поширення літератури на тематику ЄС.

2.4.7. Євроклуб має сформовану тренерську команду, яка проводить тренінги та семінари для членів (лідерів) молодіжних організацій та державних установ; здійснює спільні заходи разом з державними, комерційними та громадськими установами, Міжнародним Фондом “Відродження” та Фондом Фрідріха Еберта.

2.4.8. Євроклуб поширює інформацію про свою діяльність і пропагує свої ідеї та цілі, бере участь у підготовці журналу “ Сторінками євроклубу”.

2.4.9. Здійснює іншу діяльність, що не суперечить основним завданням.
3. ЧЛЕНСТВО, ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ

3.1. Членом Євроклубу може бути кожен учень (студент),, який виявив своє бажання до активної творчої праці і готовий виконувати покладені на нього обов’язки, передбачені цим Положенням.

3.2. Прийняття у члени Євроклубу проводиться на підставі заяви загальними зборами членів Євроклубу.

3.3. Член Євроклубу має право :

3.3.1. Брати участь у формуванні керівних органів, обирати і бути обраним до складу виборчих органів Євроклубу (вільний вступ і вихід).

3.3.2. Ініціювати (брати участь) заходи, проекти із залученням Євроклубу в цілому або його окремих членів.

3.3.3. Користуватися інформаційними можливостями, які надає Євроклуб та Центр соціальних досліджень.

3.3.4. Представляти Євроклуб на конкурсах, олімпіадах, змаганнях та інших заходах.

3.4. Член Євро клубу зобов’язаний :

3.4.1. Брати активну участь у громадській роботі.

3.4.2. Дотримуватись і виконувати вимоги, викладені у положенні про діяльність Євроклубу, розпорядження керівництва тощо.

3.4.3. Звітувати перед членами Євроклубу про заходи, проекти, до яких вони залучали інших членів (протягом місяця після завершення заходу чи проекту), а також під час робочих зустрічей звітувати перед членами Євроклубу за свою діяльність.

3.4.4. Сприяти досягненню мети та завдань молодіжного Євроклубу.

3.4.5. Дотримуватися високої культури у спілкуванні з колегами, керівниками, викладачами.

3.4.6. Дорожити честю Євроклубу як своєю особистою, примножувати його традиції, оволодівати знаннями.

3.5. Членство може бути припинене:

3.5.1. Добровільно за поданою заявою.

3.5.2. Шляхом виключення за рішенням Загальних зборів Євроклубу:

— за порушення (не виконання) умов положення про діяльність молодіжного Євроклубу, рішень керівництва;

— за дії чи поведінку, яка дискредитує Євроклуб та ідеї громадського руху.

3.6. Повторний прийом можливий не раніше, ніж за 2 місяці після затвердження рішення про виключення з органів Євроклубу.

3.7. Членство у Євроклубі не виключає членства в інших громадських організаціях та об'єднаннях.
4. ОРГАНІЗАЦІЙНА СТРУКТУРА ЄВРОКЛУБУ

4.1. Молодіжний Євроклуб має свій регламент діяльності (засідання Євроклубу проводяться раз на тиждень).

4.2. Євроклуб складається зі студентської та учнівської молоді.

4.3. Перше зЗа сідання проводяться Євроклубу проводиться директором Центру соціальних досліджень, наступні — під керівництвом сформованої тренерської команди чи самими членами Євроклубу.

4.4 . Найвищим керівним органом Євро клубу є загальні збори (зустріч активу Євроклубу і тренерської команди для обговорення реалізації певних програм чи вирішення організаційних питань), які відбуваються не рідше одного разу на місяць. Ініціювати позачергові збори можуть 2/3 загального числа членів Євроклубу.

4.5. Повноваження Загальних зборів :

4.5.1. Визначають основні напрямки діяльності: розглядають усі питання, пов’язані із вдосконаленням життєдіяльності Євроклубу.

4.5.2. Укомплектовують склад Євроклубу.

4.5.3. Приймають нових членів до Євроклубу чи виключають існуючих зі свого складу.

4.5.4. Контролюють та оцінюють діяльність молодіжного Євроклубу в цілому.

4.5.5. Затверджують положення Євроклубу, вносять до нього зміни та доповнення. Рішення зборів вважається прийнятим, якщо за нього проголосували не менше половини членів Євроклубу, присутніх на зборах.

4.5.6. Вирішують інші питання діяльності.

4.5.7. Рішення, прийняті загальними зборами, є обов’язковими для виконання членами Євроклубу.

4.6. У період між зустрічами діяльність Євроклубу координує тренерська команда Євроклубу, склад якої може поновлюватися раз на півроку.

4.7. До складу Євроклубу входять: директор центру соціальних досліджень; тренерська команда — викладачі закладів освіти, студенти учні старших курсівкласів, керівники об’єднань, клубів,

студентських учнівських товариств і гуртків з числа студентів та учнівської молоді.

4.8. Повноваження членів Євроклубу:

4.8.1. Забезпечувати виконання рішень загальних зборів, засідань Євроклубу, контролювати виконання положення про діяльність Євроклубу, планів роботи.

4.8.2. Розробляти пропозиції за головними напрямками діяльності: планувати і організовувати роботу, захищати права та свободи членів Євроклубу.

4.8.3. Брати участь у поточній діяльності Центру соціальних досліджень.

4.8.4. Приймати рішення щодо членства в органах Євроклубу чи виключення з нього.

4.9. Актив Євроклубу — найменша і головна структурна ланка Євроклубу.

4.9.1. Обирається актив на зборах Євроклубу шляхом висування, обговорення кандидатур і проведення відкритого альтернативного голосування.

4.9.2. У разі невиконання активом покладених на них функцій призначають повторні вибори.

5. Порядок внесення змін і доповнень до Положення

5.1. Зміни і доповнення до Положення можуть бути запропоновані членами Євроклубу і подані для обговорення на засіданні Євроклубу у зручній формі, після розгляду поданих пропозицій приймається відповідне рішення.

5.2. Після затвердження запропонованих змін і доповнень вони вносяться до положення про діяльність.

5.3. Положення про діяльність втрачає свою силу в разі реєстрації молодіжного Євроклубу як юридичної особи.

Схожі:

Навчально-методичні матеріали до засідань Євроклубу Львів 2006 Зміст
«Сихівська» в межах проекту “Розробка та впровадження спецкурсу “Європейські студії”
ЗАРЕЄСТРОВАНО“ “ЗАТВЕРДЖЕНО”
Організація є місцевим осередком всеукраїнського громадського об'єднання “Асоціація фахівців з нерухомості (рієлторів) України” (надалі...
СТАТУТ
Вінницька міська громадська організація «За Спорт і Націю» (надалі ВМГО «За Спорт і Націю») є міською добровільною неприбутковою...
1 Громадська Молодіжна організація «Дніпрова Чайка» (надалі Громадська...
Громадська Молодіжна організація «Дніпрова Чайка» (надалі – Громадська організація) створена відповідно до Конституції України та...
Засідання «Пункт призначення – долина чорних смерчів». Задля цього...
«Школа: від витоків до сьогодення» Чорнобаївської ЗОШ І – ІІІ ступенів №1 Чорнобаївської районної ради Черкаської області Ч
ІІ МЕТА І ЗАВДАННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ
Кримська організація “Федерація повітроплавання Криму” (далі Організація) є масовою Громадською організацією, яка створена з метою...
ПОЛОЖЕННЯ ПРО БАТЬКІВСЬКИЙ КОМІТЕТ ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ГІМНАЗІЇ
Батьківський комітет гімназії керується у своїй роботі Положенням про батьківський комітет гімназії, планом роботи гімназії, рішеннями...
Звіт про виконання у 2011 – 2012 н р. плану розвитку Гадяцької гімназії...
Впровадження інформаційно – комунікаційних технологій у навчально – виховний процес Гадяцької гімназії імені Олени Пчілки
СТАТУТ Асоціації фахівців з нерухомості
Асоціація створена і діє на засадах добровільності, рівноправності її членів, самокерування, законності, гласності відповідно із...
1 Обласна громадська організація «Союз Слов’ян» (надалі ОГО «СС»),...
Обласна громадська організація «Союз Слов’ян» (надалі ОГО «СС»), є організацією, яка створена у відповідності до норм чинного законодавства...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка