Про хід виконання районної програми соціального захисту дітей в Новоушицькому районі на 2011-2015 роки


Скачати 50.9 Kb.
Назва Про хід виконання районної програми соціального захисту дітей в Новоушицькому районі на 2011-2015 роки
Дата 28.03.2013
Розмір 50.9 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи




УКРАЇНА

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ

НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ




РІШЕННЯ

від 29 травня 2012 року № 4 -8/2012

смт. Нова Ушиця
Про хід виконання районної програми

соціального захисту дітей в Новоушицькому

районі на 2011-2015 роки.

Керуючись пунктом 16 частини 1 статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, районна рада

В И Р І Ш И Л А:

1. Інформацію начальника служби у справах дітей райдержадміністрації про хід виконання районної програми соціального захисту дітей в Новоушицькому районі на 2011-2015 роки взяти до відома.

2. Виконавцям програми забезпечити виконання районної програми соціального захисту дітей в Новоушицькому районі на 2011-2015 роки в повному обсязі.

Голова районної ради В.Барчишин

Інформація про хід виконання районної програми

соціального захисту дітей в Новоушицькому районі на 2011 – 2015 роки
З метою забезпечення реалізації сучасної політики держави у сфері створення сприятливих умов для всебічного розвитку сім'ї та кожного з її членів, найповнішого виконання сім'єю своїх функцій, підвищення її життєвого рівня, посилення ролі сім'ї як первинного осередку суспільства в районі управліннями та відділами районної державної адміністрації, закладами освіти, охорони здоров’я, правоохоронними органами здійснювались заходи по виконанню районної програми підтримки сім’ї на період до 2011 року.

Основними завданнями програми були: всебічне зміцнення правових, моральних та матеріальних засад сімейного життя; підвищення рівня економічної активності та самостійності сімей, оптимізація їх соціального захисту, передусім тих, що мають дітей; створення системи цілеспрямованої підготовки майбутніх батьків до подружнього життя, підвищення рівня психолого-педагогічної культури громадян; Запровадження правової, психолого-педагогічної та організаційно-методичної системи з метою створення оптимальних соціально-економічних умов для повноцінного виховання дітей у сім'ї.

З метою відродження та збереження національних сімейних традицій і цінностей відділом у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації спільно з громадською організацією "Жінки за майбутнє дітей" у березні 2011та 2012 років забезпечено участь 8 дітей з багатодітних сімей району в обласному фестиваль-конкурсі „Таланти багатодітної родини”.

Відповідно до наказу управління у справах сім’ї, молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації від 26 квітня 2011 року № 255 "Про проведення обласної благодійної акції "Багатодітна сім’я", наказу відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації від 7 травня 2011 року № 40 "Про проведення районної благодійної акції "Багатодітна сім’я" в травні-червні 2011 року проведена відповідна робота.

В ході проведення благодійної акції "Багатодітна сім’я" трьом багатодітним сім’ям відділом у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації було роздано спортивні костюми за рахунок обласного бюджету.

11 травня в читальній залі дитячої районної бібліотеки, за участі учнів 2-4 класів Новоушицького НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1, гімназія», проведено святковий захід приурочений Дню матері, який традиційно щорічно відзначається у другу неділю травня.

В рамках Всеукраїнського тижня планування сім’ї, який проходив з 9 до 15 травня, відділом сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації організовано презентацію проекту Міжнародної організації «Пролайф» (м. Санкт-Петербург) «Пропаганда здорового способу життя. Шкідливість аборту».

Протягом грудня 2011 року ході проведення благодійної акції "Готуємо дітей до зими" для дітей із багатодітних, малозабезпечених сімей роздано зимові куртки.

З метою виконання Закону України від 19 травня 2009 року № 1343-VІ „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей” здійснено паспортизацію багатодітних сімей району та сформовано єдиний реєстр багатодітних сімей з метою забезпечення отримання пільг багатодітними сім’ями. На даний час в районі проживає 207 багатодітних сім’ї, в яких виховується 662 дитини. У відділі у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації створено та постійно поновлюється електронний банк даних багатодітних сімей, у яких виховується 3 і більше дітей. На території району проживає одна сім’я, яка виховує трійню.

З метою надання багатодітним сім’ям соціальних послуг відділом у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації спільно з службою у справах дітей, районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді протягом звітного періоду проведено обстеження багатодітних сімей, які проживають на територіях Малостружківської, Песецької, Зеленокуриловецької, Куражинської, Вільховецької, Пилипохребтіївської, Капустянської, Глібівської, Струзької, Березівської, Борсуківської, Заміхівської, Пилипковецької, Івашковецької, Брайлівської, Песецької, Ставчанської сільських рад та Новоушицької селищної ради.

Протягом оздоровчого періоду 2011 року різними формами оздоровлення охоплено 490 дитини з багатодітних та малозабезпечених сімей. Діти з багатодітних сімей оздоровлювалися в стаціонарних оздоровчих закладах, а саме: 1 – дитина в УДЦ "Молода Гвардія", 3 – дитина МДЦ "Артек", 10 – дітей в дитячому оздоровчому комплексі "Дністровська чайка" с. Врублівці Кам’янець-Подільського району. Закладами охорони здоров’я систематично проводяться поглиблені профілактичні диспансерні огляди матерів, дітей, підлітків із багатодітних малозабезпечених родин.

Протягом 2012 року відділом у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації забезпечено оздоровленням 2 дітей в ДП "УДЦ" Молода Гвардія" та 2 дітей із багатодітних в ДП "МДЦ" Артек".

15 лютого 2012 року на базі Новоушицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 проведено інформаційно-просвітницьку годину на тему «Запобігання насильству в сім’ї. Форми насильства в сім’ї».

Також, проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота із сім’ями в яких вчинено насильство або існує реальна загроза його вчинення.

Діти з багатодітних родин постійно залучаються до участі у спортивних змаганнях, культурно-мистецьких заходах, конкурсах.

Відповідно до Інструкції про порядок видачі посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї, затвердженої наказом Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 29 червня 2010 року № 1947, наказу Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту 7 липня 2010 року № 2153 „Про затвердження рознарядки на виготовлення та доставку бланків суворого обліку” відділом у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації одержано 253 посвідчень для батьків з багатодітних сімей та 625 посвідчень для дітей з багатодітних сімей віком від 6 до18 років. На даний час відділом у справах сім'ї, молоді та спорту виписано 218 посвідчень для батьків та 434 посвідчень для дитини, видано 214 посвідчень батьків багатодітної сім'ї, 429 посвідчення дитини з багатодітної сім'ї.

З метою забезпечення системної та комплексної державної політики у сфері сім’ї та демографічного розвитку, спрямованої на формування самодостатньої сім’ї та її здатності до усвідомленого народження і виховання дітей відділом розроблено районну програму підтримки сім’ї та демографічного розвитку на 2011-2015 роки, затверджену рішенням сесії районної ради від 10 листопада 2011 року № 5.
Начальник служби у справах

дітей райдержадміністрації Н.Мельник





Схожі:

Номер, дата створення документа
Про хід виконання Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання у місті Синельниковому на 2011-2015 роки в 2012...
УКРАЇНА ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Про хід виконання рішення шостої сесії районної ради VІ скликання від 25. 05. 2011 року №59 «Про Комплексну програму профілактики...
Про хід виконання Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання
Синельниковому протягом 2012 року вжиті відповідні заходи по виконанню Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання...
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Про внесення змін до програми розвитку земельних відносин у Новоушицькому районі на 2011-2015 роки
МІСЬКА ПРОГРАМА соціального та правового захисту дітей "Діти Шепетівки" на 2011-2015 роки
Відповідальна організація за реалізацію програми служба у справах дітей виконавчого комітету Шепетівської міської ради
Про хід виконання рішення районної ради від 30. 12. 2010р.№28-ІІ/10...
Ни «Про охорону дитинства», «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про фізичну культуру і спорт», «Про забезпечення санітарного...
Інформація про хід виконання рішення районної ради від 30. 12. 2010р.№28-ІІ/10...
Ни «Про охорону дитинства», «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про фізичну культуру і спорт», «Про забезпечення санітарного...
Станом на 25. 10. 12 отримали послуги з оздоровлення та відпочинку...
Про хід виконання рішення районної ради 26-сесії V скликання від 25. 03. 2009 р. №111 «Про затвердження районної Програми оздоровлення...
ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Про хід виконання рішення 16-ї сесії районної ради «Про комплексну довгострокову Програму розвитку земельних відносин та охорони...
Про внесення змін до Програми соціального захисту окремих категорій...
Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та з метою поліпшення ситуації в сфері соціального...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка