Лекція: Інтерфейс Microsoft Word 2007: версія для друку і PDA Лекція знайомить користувача з інтерфейсом Microsoft Word 2007. Представлені основні елементи нового інтерфейсу.


Скачати 118.32 Kb.
Назва Лекція: Інтерфейс Microsoft Word 2007: версія для друку і PDA Лекція знайомить користувача з інтерфейсом Microsoft Word 2007. Представлені основні елементи нового інтерфейсу.
Дата 24.03.2013
Розмір 118.32 Kb.
Тип Лекція
bibl.com.ua > Право > Лекція

empty

empty

empty

empty

Робота в Microsoft Word 2007

empty

empty

empty

1. Лекція: Інтерфейс Microsoft Word 2007: версія для друку і PDA Лекція знайомить користувача з інтерфейсом Microsoft Word 2007. Представлені основні елементи нового інтерфейсу. Особлива увага звернена на стрічку. Показані можливість приховання і відображення стрічки, особливості відображення стрічки при різних розмірах вікна Microsoft Word 2007. Перераховані вкладки вікна Microsoft Word 2007, приведені ситуації відображення контекстних вкладок, звернена увага на можливість відображення додаткових вкладок. Описані способи роботи з елементами управління : кнопками, списками та ін. Показані можливості налаштування панелі швидкого доступу. Представлений новий елемент вікна - міні-панель інструментів.

empty

empty

empty

Загальна інформація


Коли планувався випуск системи 2007 Microsoft Office, розробниками було поставлено завдання зробити основні додатки Microsoft Office зручніше в роботі. В результаті був створений призначений для користувача інтерфейс Microsoft Office Fluent, який спрощує для користувачів роботу з додатками Microsoft Office і дає можливість швидше отримувати кращі результати.

У попередніх випусках додатків Microsoft Office користувачам надавалася система меню, панелей інструментів, діалогових вікон. Такий інтерфейс працював добре, поки в додатках було обмежене число команд. Тепер, коли програми виконують набагато більше функцій, користувачам стає нелегко працювати із старою системою: надто багато програмних можливостей, і їх важко знайти.

У Office Fluent дизайн призначеного для користувача інтерфейсу був перероблений, щоб спростити процедури пошуку і використання усього діапазону можливостей, що надаються цими застосуваннями. Крім того, передбачалося запобігти тому, що захаращується робочої області - заради того, щоб користувачі менше відволікалися на пошук і могли більше часу і енергії витрачати на свою роботу.

Стрічка


Головний елемент призначеного для користувача інтерфейсу Microsoft Word 2007 є стрічкою, яка йде уздовж верхньої частини вікна кожного застосування, замість традиційних меню і панелей інструментів. (мал. 1.1).

лента


збільшити зображенняМал. 1.1. Стрічка

За допомогою стрічки можна швидко знаходити необхідні команди (елементи управління : кнопки, списки, що розкриваються, лічильники, прапорці і тому подібне). Команди впорядковані в логічні групи, зібрані на вкладках.

Замінити стрічку панелями інструментів або меню попередніх версій додатка Microsoft Word не можна.

Видалити стрічку також не можна. Проте, щоб збільшити робочу область, стрічку можна приховати (згорнути).

  1. Натисніть кнопку Налаштування панелі швидкого доступу (мал. 1.2).

  2. У меню виберіть команду Згорнути стрічку.

  3. Стрічка буде прихована, назви вкладок залишаться (мал. 1.3).

сворачивание ленты


збільшити зображенняМал. 1.2. Згортання стрічки

окно со свернутой лентой


збільшити зображенняМал. 1.3. Вікно із згорнутою стрічкою

Для використання стрічки в згорнутому стані клацніть по назві потрібної вкладки, а потім виберіть параметр або команду, яку слід використовувати. Наприклад, при згорнутій вкладці можна виділити текст в документі Word, клацнути вкладку Головна і в групі Шрифт вибрати потрібний розмір шрифту. Після вибору розміру шрифту стрічка знову згорнеться.

Щоб швидко згорнути стрічку, двічі клацніть ім'я активної вкладки. Для відновлення стрічки двічі клацніть вкладку.

Щоб згорнути або відновити стрічку, можна також натиснути комбінацію клавіш Ctrl + F1.

Зміст стрічки для кожної вкладки постійний і незмінно. Не можна ні додати який-небудь елемент на вкладку, ні видалити його звідти.

Зовнішній вигляд стрічки залежить від ширини вікна : чим більше ширина, тим детальніше відображуються елементи вкладки. На малюнках приведено відображення стрічки вкладки Головна при різній ширині вікна.

отображение ленты вкладки главная при ширине окна 1280 точек


збільшити зображенняМал. 1.4. Відображення стрічки вкладки Головна при ширині вікна 1280 точок

отображение ленты вкладки главная при ширине окна 1024 точек


збільшити зображенняМал. 1.5. Відображення стрічки вкладки Головна при ширині вікна 1024 точок

отображение ленты вкладки главная при ширине окна 800 точек


збільшити зображенняМал. 1.6. Відображення стрічки вкладки Головна при ширині вікна 800 точок

отображение ленты вкладки главная при ширине окна 600 точек


Мал. 1.7. Відображення стрічки вкладки Головна при ширині вікна 600 точок

Незважаючи на приховання окремих елементів стрічки, усі вони залишаються доступні. Досить клацнути по значку або стрілці кнопки назви групи, і будуть відображені усі елементи групи.

При істотному зменшенні ширини вікна (менше 300 точок) стрічка і імена вкладок перестають відображуватися.

скрытие ленты и вкладок при уменьшении ширины окна


Мал. 1.8. Приховання стрічки і вкладок при зменшенні ширини вікна

Вкладки


За умовчанням у вікні відображується сім постійних вкладок: Головна, Вставка, Розмітка сторінки, Посилання, Розсилки, Рецензування, Вид.

Для переходу до потрібної вкладки досить клацнути по її назві (імені).

Кожна вкладка пов'язана з видом виконуваної дії. Наприклад, вкладка Головна, яка відкривається за умовчанням після запуску, містить елементи, які можуть знадобитися на початковому етапі роботи, коли необхідно набрати, відредагувати і відформатувати текст. Вкладка Розмітка сторінки призначена для установки параметрів сторінок документів. Вкладка Вставка призначена для вставки в документи різних об'єктів. І так далі.

Крім того, можна відобразити ще одну вкладку: Розробник.

  1. Клацніть по кнопці Microsoft Office.

  2. Виберіть команду Параметри Word.

  3. У вкладці Основні діалогового вікна Параметри Word встановите відповідний прапорець (мал. 1.9).

отображение вкладки разработчик


збільшити зображенняМал. 1.9. Відображення вкладки Розробник

На вкладці Розробник зібрані кошти створення макросів і форм, а також функції для роботи з XML.

Файли і шаблони, створені в попередніх версіях Word могли містити призначені для користувача панелі інструментів. В цьому випадку при відкритті таких файлів в Word 2007 з'являється ще одна постійна вкладка - Надбудови (мал. 10).

вкладка надстройки


збільшити зображенняМал. 1.10. Вкладка Надбудови

Ця вкладка містить елементи панелей інструментів, створених в попередніх версіях Word. Кожна панель інструментів займає окремий рядок стрічки вкладки. Проте деякі елементи, що були на панелях інструментів, в Word 2007 можуть бути відсутніми.

Стандартний набір вкладок замінюється при переході з режиму створення документу в інший режим, наприклад, Попередній перегляд (мал. 11).

вкладка предварительный просмотр


збільшити зображенняМал. 1.11. Вкладка Попередній перегляд

Окрім постійних, є цілий ряд контекстних вкладок, наприклад, для роботи з таблицями, малюнками, діаграмами і тому подібне, які з'являються автоматично при переході у відповідний режим або при виділенні об'єкту або установці на нього курсора.

Наприклад, при створенні колонтитулів з'являється відповідна вкладка (мал. 1.12).

контекстная вкладка работа с колонтитулами/конструктор


збільшити зображенняМал. 1.12. Контекстна вкладка Робота з колонтитулами/Конструктор

В деяких випадках з'являється відразу декілька вкладок, наприклад, при роботі з таблицями з'являються вкладки Конструктор і Макет (мал. 1.13).

контекстные вкладки для работы с таблицами


збільшити зображенняМал. 1.13. Контекстні вкладки для роботи з таблицями

При знятті виділення або переміщення курсора контекстна вкладка автоматично ховається.

Не існує способів примусового відображення контекстних вкладок.

Елементи управління


Елементи управління на стрічках і вкладках об'єднані в групи, пов'язані з видом виконуваної дії. Наприклад, на вкладці Головна є групи для роботи з буфером обміну, установки параметрів шрифту, установки параметрів абзаців, роботи із стилями і редагування (див. мал. 1.1).

Елементами управління є звичайні кнопки, кнопки, що розкриваються, списки, списки, що розкриваються, лічильники, кнопки з меню, прапорці, значки (кнопки) групи.

Кнопки використовуються для виконання якої-небудь дії. Наприклад, кнопка Напівжирний групи Шрифт вкладки Головна встановлює напівжирне зображення шрифту. Щоб натиснути кнопку, потрібно клацнути по ній мишею (мал. 1.14).

использование обычной кнопки


збільшити зображенняМал. 1.14. Використання звичайної кнопки

В деяких випадках після натиснення кнопки з'являється діалогове вікно.

Кнопки, що розкриваються, мають стрілку в правій або нижній частині. При клацанні по стрілці відкривається меню або палітра, в якій можна вибрати необхідну дію або параметр. Вибрана дія або параметр запам'ятовуються на кнопці, і для повторного застосування не вимагається відкривати кнопку. Наприклад, можна клацнути по стрілці кнопки Підкреслений групи Шрифт вкладки Головна і вибрати спосіб підкреслення (мал. 1.15). Щоб ще раз призначити таке ж підкреслення, не треба клацати по стрілці, досить клацнути по самій кнопці.

использование раскрывающейся кнопки


збільшити зображенняМал. 1.15. Використання кнопки, що розкривається

У списку можна вибрати для застосування який-небудь параметр. Для цього потрібно клацнути по ньому мишею. Наприклад, в списку Стилі таблиць вкладки Конструктор можна вибрати варіант оформлення таблиці (мал. 1.16).

использование списка


збільшити зображенняМал. 1.16. Використання списку

Для перегляду списку в межах стрічки можна користуватися кнопками Вперед і Назад. Але зазвичай список розгортають, для чого потрібно клацнути по кнопці Додаткові параметри (див. мал. 1.16).

У нижній частині розгорнутого списку можуть відображуються відповідні команди меню (мал. 1.17).

развернутый список


збільшити зображенняМал. 1.17. Розгорнутий список

При використанні списку, що розкривається, потрібно клацнути по стрілці списку і вибрати необхідний параметр. Наприклад, в списку, що розкривається, Розмір шрифту групи Шрифт вкладки Головна можна вибрати розмір шрифту (мал. 18).

использование раскрывающегося списка


збільшити зображенняМал. 1.18. Використання списку, що розкривається

В більшості випадків можна, не відкриваючи списку, клацнути мишею в полі списку, що розкривається, ввести значення необхідного параметра з клавіатури і натиснути клавішу Enter.

Лічильники застосовують для установки числових значень яких-небудь параметрів. Для зміни значення користуються кнопками лічильника Більше (Вгору) і Менше (Вниз). Наприклад, в лічильнику Інтервал групи Абзац вкладки Розмітка сторінки можна встановити значення величини інтервалу після абзацу (мал. 1.19).

использование счетчиков


збільшити зображенняМал. 1.19. Використання лічильників

Також значення в полі лічильника можна ввести з клавіатури і натиснути клавішу Enter.

Натиснення деяких кнопок не призводить до виконання якої-небудь дії, а тільки відображує меню, в якому слід вибрати потрібну дію. Наприклад, клацнувши по кнопці Регістр в групі Шрифт вкладки Головна, в меню, що з'явилося, можна вибрати регістр тексту (мал. 1.20), що оформляється.

использование кнопки с меню


збільшити зображенняМал. 1.20. Використання кнопки з меню

В деяких випадках вибір команди меню кнопки викликає діалогове вікно.

Прапорці використовуються для застосування якого-небудь параметра. Наприклад, прапорці групи Показати або приховати вкладки Вид (мал. 1.21) визначають особливості відображення вікна.

использование флажков


збільшити зображенняМал. 1.21. Використання прапорців

Для установки або зняття прапорця досить клацнути по ньому мишею.

Значок (кнопка) групи - маленький квадрат в правому нижньому кутку групи елементів у вкладці. Клацання по значку відкриває те, що відповідає цій групі діалогове вікно або область завдань для розширення функціональних можливостей. Наприклад, значок групи Шрифт вкладки Головна відкриває діалогове вікно Шрифт (мал. 1.22).

использование значка группы


збільшити зображенняМал. 1.22. Використання значка групи

А значок групи Стилі відображує область завдань Стилі (мал. 1.23).

использование значка группы


збільшити зображенняМал. 1.23. Використання значка групи

Не кожна група має значок.

Для кожного елементу управління можна відобразити спливаючу підказку з інформацією про призначення цього елементу - досить навести на нього і на деякий час зафіксувати покажчик миші. Приклади спливаючих підказок наведені на мал. 24, мал. 1.25, мал. 26.

всплывающая подсказка для элемента управления


збільшити зображенняМал. 1.24. Спливаюча підказка для елементу управління

всплывающая подсказка для элемента управления


збільшити зображенняМал. 1.25. Спливаюча підказка для елементу управління

всплывающая подсказка для элемента управления


збільшити зображенняМал. 1.26. Спливаюча підказка для елементу управління

Іноді в підказці є текст Для отримання додаткових відомостей натисніть клавішу F1. В цьому випадку при натисненні клавіші F1 з'являється вікно довідкової системи з довідкою, що відноситься безпосередньо до вибраного елементу.

Кнопка "Office"


Кнопка "Office" розташована в лівому верхньому кутку вікна. При натисненні кнопки відображується меню основних команд для роботи з файлами, список останніх документів, а також команда для налаштування параметрів додатка(мал. 1.27).

кнопка и меню


збільшити зображенняМал. 1.27. Кнопка і меню "Office"

Деякі з команд меню кнопки "Office" мають підпорядковані меню.

Панель швидкого доступу


Панель швидкого доступу за умовчанням розташована у верхній частині вікна Word і призначена для швидкого доступу до найчастіше використовуваних функцій.

За умовчанням панель містить всього три кнопки: Зберегти, Відмінити, Повернути (Повторити). Панель швидкого доступу можна настроювати, додаючи в неї нові елементи або видаляючи існуючі.

  • Натисніть кнопку Налаштування панелі швидкого доступу.

  • У меню виберіть найменування необхідного елементу (мал. 1.28). Елементи, відмічені галочкою, вже є присутніми на панелі.

  • Для додавання елементу, відсутнього в списку, виберіть команду Інші команди (див. мал. 28).

  • У розділі Налаштування вікна Параметри Word в списку, що розкривається, Вибрати команди: виберіть вкладку, в якій розташований елемент, що додається, потім виділите елемент в списку і натисніть кнопку Додати (мал. 1.29).

настройка панели быстрого доступа


збільшити зображенняМал. 1.28. Налаштування панелі швидкого доступу

настройка панели быстрого доступа


збільшити зображенняМал. 1.29. Налаштування панелі швидкого доступу

Для додавання на панель будь-якого елементу з будь-якої вкладки можна також клацнути по цьому елементу правою кнопкою миші і в контекстному меню вибрати команду Додати на панель швидкого доступу.

Для видалення елементу з панелі досить клацнути по ньому правою кнопкою миші і в контекстному меню вибрати команду Видалити з панелі швидкого доступу.

Міні-панель інструментів


Міні-панель інструментів містить основні найбільш часто використовувані елементи для оформлення тексту документу.

Міні-панель з'являється автоматично при виділенні фрагмента документу. Спочатку відображується напівпрозора міні-панель (мал. 1.30).

полупрозрачная мини-панель инструментов


збільшити зображенняМал. 1.30. Напівпрозора міні-панель інструментів

Міні-панель стане яскравою, як тільки на неї буде наведений покажчик миші (мал. 1.31). Щоб використовувати міні-панель, клацніть будь-яку з доступних команд.

мини-панель инструментов


збільшити зображенняМал. 1.31. Міні-панель інструментів

Склад елементів міні-панелі інструментів - постійний і незмінний.


empty



empty



empty




Схожі:

Лекція: Робота з файлами: версія для друку і PDA Лекція присвячена...
Розглянуті особливості вікон для роботи з файловою системою. Показані способи створення нових документів на основі шаблонів, що у...
Лекція: Робота з документом: версія для друку і PDA В лекції вивчаються...
Вивчаються способи переміщення по документу. Розглянуті різні можливості використання миші, клавіатури, засобів Microsoft Word 2007,...
Лекція: Підготовка до друку і друк документу : версія для друку і...
Показана робота з документом в режимі попереднього перегляду перед друком. Вивчаються можливості налаштування друку документу, у...
Лекція: Графічні можливості: версія для друку і PDA Лекція присвячена...
Представлені можливості налаштування зображення, у тому числі зміни яскравості, контрастності кольору. Описані різні способи оформлення...
Лекція: Робота з таблицями: версія для друку і PDA Лекція присвячена...
Показані можливості сортування даних в таблиці. Дано уявлення про можливості обчислень в таблицях документів Microsoft Word 2007....
Лекція: Створення таблиць : версія для друку і PDA Лекція присвячена...
Вивчаються різні способи зміни ширини стовпців, у тому числі з використанням автопідбору ширини, і зміни висоти рядків. Показана...
Лекція: Створення тексту : версія для друку і PDA Лекція присвячена...
Дано поняття про стандартний блок тексту. Описана процедура створення і використання елементу стандартного блоку для автоматизації...
Лекція: Оформлення тексту. Списки: версія для друку і PDA Лекція...
Показано створення багаторівневого списку. Представлені можливості налаштування параметрів списку, зміни порядку нумерації, установки...
Лекція: Оформлення тексту. Стилі і теми : версія для друку і PDA...
Показано видалення стилю. Звернена увага на неможливість видалення деяких стилів. Дано поняття теми документу. Показано застосування...
Тема : ТР Microsoft Word. Оформлення сторінок тексту. Мета
Мета: познайомити учнів із особливостями використання текстового процесора Microsoft Word, а також із способами оформлення сторінок...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка