4 Медичне обслуговування учнів та педагогічних працівників


Скачати 51.4 Kb.
Назва 4 Медичне обслуговування учнів та педагогічних працівників
Дата 18.04.2013
Розмір 51.4 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Медицина > Документи
4.1. Медичне обслуговування учнів та педагогічних працівників.

Медичне обслуговування дітей школи забезпечує дитяча поліклініка №2 Шевченківського району м.Києва ( Б.Хмельницького №46 ).У школі працює лікар ( Туркалова Г.І.) та медична сестра ( Кравченко А.О. ) за графіком, затвердженим адміністрацією школи і погодженим з головним лікарем дитячої поліклініки.

Медичний кабінет знаходиться на першому поверсі та обладнаний згідно з вимогами: робочий стіл, холодильник, кушетка, медична шафа для ліків, шафа для медичних документів, медичний металевий стіл для проведення щеплень. У ньому є необхідне медичне устаткування для надання першої долікарської допомоги, лікувальні засоби та медикаменти (прилад вимірювання росту, ваги, прилад для визначення зору, апарат для вимірювання тиску).

У кабінеті знаходиться необхідна документація: картки індивідуального розвитку учнів, журнали амбулаторного прийому, диспансерного спостереження, журнал контролю за розподілом учнів до підготовчих та спеціальних груп на уроки фізичного виховання, журнал обліку інфекційних захворювань.

На сьогодні працівниками дитячої поліклініки здійснюється контроль за своєчасним медичним обстеженням дітей, здійснюється обстеження учнів на педикульоз та коросту, ведеться журнал реєстрації огляду. Профілактичні щеплення проводяться на базі дитячої поліклініки №2 згідно з графіком. Лікар веде календар щеплень, керуючись наказами Міністерства охорони здоров'я "Про вдосконалення імунопрофілактики населення, зберігання, транспортування, обліку імунобіологічних препаратів" від 16.09.11 №595.

На виконання частини десятої статті 19 Закону України «Про охорону дитинства» (2402-14), на виконання рішення колегії Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 11.11.2008 року № 13/1-2/10/11/1, на виконання сумісного наказу Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України від 20.07.2009 № 518/674 «Про забезпечення медико- педагогічного контролю за фізичним вихованням учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», наказу Міністерства освіти і науки України від 01.06.2010 № 521 «Про затвердження Правил безпеки під час проведення занять з фізичної культури і спорту в загальноосвітніх навчальних закладах», наказу управління освіти Шевченківської районної в м. Києві державної адміністрації від 20.09.2009 року №249 "Про проходження медичних профілактичних оглядів учнями загальноосвітніх навчальних закладів та працівниками навчальних закладів Шевченківського район м.Києва", адміністрацією школи та педагогічним колективом була проведена відповідна робота:

  • заслухано питання на педагогічній раді «Про виконання наказу Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти і науки України від «Про забезпечення медико-педагогічного контролю за фізичним вихованням учнів загальноосвітніх навчальних закладів»

(30.08.2010р., 31.08.2011р., 27.10.2011);

  • наради при директорові у вересні 2010 р., вересень та грудень 2011р.;

  • видані накази: «Про посилення медико-педагогічного контролю за фізичним вихованням в школі» (від 01.09.2010 №97/1); «Про звільнення учнів школи від занять з фізичної культури» (від 01.09.2010 №110 ); «Про зарахування учнів школи до підготовчої, спецмедгрупи» (від 0109.2010 №111); « Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя дітей в школі » ( від 01.09.2010 ); « Про організацію підготовчої групи на уроці фізичної культури в школі» (від 02.09.2010 №130 ); « Про посилення контролю щодо забезпечення здоров’я учнів під час проведення занять з фізичної культури та позакласних спортивно-масових заходів » ( від 09.02.2011 №12 ) ; « Про обов’язкові медичні огляди працівників школи» ( від 30.08.2011 №98 ); «Про посилення медико-педагогічного контролю за фізичним вихованням в школі» (від 01.09.2011 №110); «Про звільнення учнів школи від занять з фізичної культури » (від 01.09.2011 №122); «Про організацію основної групи с фізичної культури у школі» (від 01.09.2011 №123); «Про організацію спеціалізованої групи на уроці фізкультури» (від 02.09.2011 №141); «Про дотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму в школі» (від 13.09.2011 №152); «Про організацію підготовчої групи на уроці фізичної культури в школі» (від 13.09.2011 №153); «Про посилення протипедикульзних заходів в школі» (від 15.09.2011 №155); ); «Про посилення контролю щодо забезпечення здоров’я учнів під час проведення занять з фізичної культури та позакласних спортивно-масових заходів » ( від 06.10.2011 №182) ; «Про призначення новоприбулого учня за медичними показниками у підготовчу групу на уроці фізкультури» (від 02.01.2011 №214); «Про призначення новоприбулого учня за медичними показниками у підготовчу групу на уроці фізкультури» (від 03.11.2011 №215);

  • Вчителі фізкультури Романенко Н.О., Лутак В.І. та Растеряев В.В. працюють згідно нормативних документів та інструкцій.

  • проведені батьківські збори, на яких піднімалось питання здоров’я дітей і обов’язкове проходження ними медичного огляду;

  • по підсумках медичного огляду були складені листки здоров’я, які вклеєні в класні журнали, вручені вчителям фізичного виховання;

  • протягом семестру здійснювався медико-педагогічний контроль за фізичним вихованням учнів:

  • складено списки учнів, віднесених до підготовчої, спецмедгрупи та звільнених від занять фізкультури;

  • проводилися медико-педагогічні спостереження під час уроків з фізичного виховання, занять спортивних гуртків;

  • медичною сестрою, класними керівниками систематично проводяться медико-педагогічний контроль за станом здоров’я учнів.

У дорослій поліклініці Шевченківського району м. Києва проходять флюорографічне обстеження учні 9-11-х класів.

Заступником директора з АГЧ Кімом Р.А. контролюється виконання санітарно-гігієнічних норм в приміщеннях школи технічним персоналом під час навчального процесу та під час прибирання учнями класних кімнат (використання дезинфікуючих засобів, режиму провітрювання).

Класними керівниками, вчителем з БЖ Польовою М.Б. та медичною сестрою Кравченко А.О. проводиться санітарно-просвітницька робота серед учнів та працівників (бесіди: "Пташиний грип. Заходи щодо профілактики", "Обережно! Кір!", "Значення імунопрофілактики", "Попередження обморожень", а з метою попередження шкідливих звичок та дитячого травматизму - "Наслідки паління, вживання алкоголю та наркотиків", "Статевий розвиток хлопчиків і дівчаток", "Про дитячу токсикоманію", "Як запобігти дитячому травматизму". Виховується бережливе ставлення до власного здоров'я, прищеплюються навички особистої гігієни). Під час лекцій використовуються відеоматеріали.

Щорічно вчителі та працівники школи проходять медичний огляд, а працівники харчоблоку - двічі на рік (відповідальна – заступник директора з навчально-виховної роботи Зіневич А.Ю.).

Заступник директора з навчально-виховної роботи Павлікова Н.В. відповідає за проходження медоглядів юнаків в військкоматі, за облік травматизму та його профілактику (в медичному кабінеті є журнал реєстрації нещасних випадків).

В жовтні- грудні 2010 року медичною кафедрою Національного універсітета фізичного виховання і спорту України проведені дослідження особливостей фізичного розвитку дітей молодшого шкільного віку. За результатами роботи надруковано статтю в віснику Черкаського університету « Особливості фізичного розвитку дітей молодшого шкільного віку» ( А.Г. Ященко, І.М. Кочубей , О.М. Вдовиченко )

В листопаді – грудні 2011 року школа приймала участь в апробації і відпрацюванні організаційної моделі застосування методики оцінки рівня здоров’я та формування здорового способу життя у школярів , затвердженої Міністерством здоров’я України (інформаційний лист Укрмедпатентінформу

МОЗ України № 22-2011 ) разом з Київським Міським центром здоров’я.

В листопаді 2011 року співробітниками кафедри ортопедичної стоматології та ортодонтії ПВНЗ « КМУ УАНМ » було оглянуто 384 учня , для виявлення у дітей зубощелепних аномалій та деформацій. Кафедра планує проведення щорічних оглядів з метою їх диспансеризації та лікування. Окрім того , співробітниками кафедри будуть прочитані лекції та проведені практичні заняття з дітьми з метою покращення їх стоматологічного здоров’я.


Схожі:

Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників...
Ю. В. Лєснікова, методист Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників
Типове положення про атестацію педагогічних працівників
Атестація педагогічних працівників – це система заходів, спрямована на всебічне комплексне оцінювання їх педагогічної діяльності,...
Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників...
Добровольська Людмила Насибівна, методист лабораторії дошкільної та початкової освіти Черкаського обласного інституту післядипломної...
Положення про психологічну службу системи освіти України
Основною метою діяльності психологічної служби є психологічне забезпечення та підвищення ефективності педагогічного процесу, захист...
Положення про психологічну службу системи освіти України
Основною метою діяльності психологічної служби є психологічне забезпечення та підвищення ефективності педагогічного процесу, захист...
Нормативні документи
Про затвердження переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників
Завідувач лабораторії суспільно-гуманітарних дисциплін Черкаського...
...
Завідувач лабораторії суспільно-гуманітарних дисциплін Черкаського...
...
√ У районі працює 3529 педагогічних працівників
До нового навчального року оздоровлено 119 освітян та 193 дитини працівників освіти району
ЧЕРКАСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ
Дидактичні матеріали для оцінювання теоретичних знань учнів із навчальних модулів
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка