«Портрети українських письменників другої половини ХІХ – початку ХХІ ст.» Номінація


Скачати 28.72 Kb.
Назва «Портрети українських письменників другої половини ХІХ – початку ХХІ ст.» Номінація
Дата 25.03.2013
Розмір 28.72 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Література > Документи
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ БІОРЕСУРСІВ І ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УКРАЇНИ
ВІДОКРЕМЛЕНИЙ ПІДРОЗДІЛ НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

БІОРЕСУРСІВ І ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УКРАЇНИ

«ІРПІНСЬКИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ КОЛЕДЖ»

Мультимедійна презентація

«Портрети українських письменників
другої половини ХІХ – початку ХХІ ст.»



Номінація: досвід впровадження інноваційних технологій навчання.

Ірпінь – 2011


Автори: Заболотна А.Г., викладач української літератури, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, викладач-методист;

Федоровська О.О., викладач української літератури, спеціаліст І кваліфікаційної категорії.


Рецензент: Чернюк М.І., вчитель української літератури Ірпінської ЗОШ І-ІІІ ступенів №13, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, вчитель-методист.


Анотація: Мультимедійна презентація містить портрети українських письменників другої половини ХІХ – початку ХХІ ст. та стислі відомості про життєвий і творчий шлях. Презентацію розроблено відповідно до навчальної програми з предмету «Українська література», схваленої комісією з філології Науково-методичної Ради з питань освіти і науки України (витяг з протоколу № 4 від 29.06.2010р.).

Для викладачів, студентів усіх спеціальностей ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації.
ВСТУП

У зв’язку з тим, що у 2010 році розпочато вивчення української літератури у ВНЗ І-ІІ рівня акредитації за навчальною програмою, схваленою комісією з філології Науково-методичної Ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України (витяг з протоколу №4 від 29.06.2010р.), виникла потреба в нових підручниках, хрестоматіях, наочних посібниках.

Введення в програму нових тем («Українська химерна проза ХХ ст.», «Література «українського бароко», «Українська історична проза», «Сучасна молода українська література») та внесення змін у зміст програмового матеріалу з літератури кінця ХІХ – ХХІ століття спонукає викладачів до створення, пошуку та систематизації матеріалів для забезпечення навчального процесу, вмілого поєднання традиційних і інноваційних методів навчання в процесі навчальної діяльності.

Із традиційних методів широко використовуються наочні методи навчання. Доведено, що 87% інформації людина отримує за допомогою зорових відчуттів, а за допомогою слуху – 9%. З побаченого запам’ятовується 40%.

Серед наочних методів найчастіше застосовується метод показу, за допомогою якого у студентів створюється наочний образ про предмет, формується конкретне уявлення про нього. Цей метод використовується при проведенні багатьох занять з української літератури. Одним із видів показу є ілюстрування – допоміжний метод при словесному методі, який допомагає викладачеві яскравіше й глибше розкрити думку. Тому портрети письменників, ілюстрації митців живопису до їх художніх творів, які використовуються викладачами літератури, займають чільне місце в кабінеті української мови та літератури серед інших розміщених за певною системою засобів навчання. В окремих кабінетах створюються портретні галереї, виставки ілюстрацій студентів до творів, що вивчаються. Доцільним є розміщення портрета письменника на стенді «Вивчаємо тему» або «Сьогодні на занятті» напередодні вивчення життєвого і творчого шляху митця.

Розгляд біографії і творчості письменника розпочинається із знайомства з його портретом, який може демонструватись як окремий слайд мультимедійної презентації, або як портрет-плакат на стенді кабінету.

Мультимедійна презентація «Портрети українських письменників другої половини ХІХ – початку ХХІ ст.» містить портрети всіх письменників, біографії і творчість яких вивчаються згідно з програмою, та основні відомості про їх літературну діяльність.

Схожі:

Василюк Юлія Василівна, учитель-методист, учитель історії
Мета курсу.  Висвітлити з позицій об’єктивізму та історизму визначальні тенденції міжнародних відносин другої половини ХХ – початку...
ЄВРОПЕЙСЬКЕ МИСТЕЦТВО ПЕРШОЇ ПОЛОВИНИ ХІХ СТОЛІТТЯ
Якщо взяти основні країни Францію, Англію, Германію, Росію, США то протягом всього періоду від Великої Французької революції і до...
ЛЕКЦІЯ 1 (частина 2)
Соціологічні ідеї представників української суспільної думки другої половини XIX- початку XX ст
Бойчук Андрій Юрійович Інститут адвокатури в Галичині другої половини...
У монографії досліджено організаційно-правові основи становлення інституту адвокатури в Галичині у складі Австрії та Австро-Угорщини....
З дисципліни: драматургічні шукання
Володимира Винниченка, одного з найбільших українських письменників першої половини ХХ ст., підданого політичній анафемі в радянські...
З дисципліни: драматургічні шукання
Володимира Винниченка, одного з найбільших українських письменників першої половини ХХ ст., підданого політичній анафемі в радянські...
Уроку: урок – диспут. Обладнання
Тема: Вплив літератури на духовність та світобачення людини (На основі вивчених творів українських письменників ХІХ століття)
Практична робота №1 Розвиток видавничої справи і редагування в Україні ХІХ – початку ХХ ст
Суспільно-політичні чинники розвитку української видавничої справи початку ХІХ ст
Відділ освіти Тальнівської райдержадміністрації Районний методичний...
Алфавітний покажчик портретів найвідоміших українських письменників
«РЕПРЕЗЕНТАЦІЯ ОБРАЗУ МОРЯ У ТВОРАХ УКРАЇНСЬКИХ ПИСЬМЕННИКІВ ЯК ЗАСІБ...
Ся малодосліджений образ моря у творчості українських письменників-мариністів. З'ясовується семантика символу, осмислюється образ...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка