Про звіт про виконання «Програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2012 рік» за I квартал 2012 року


Скачати 103.57 Kb.
Назва Про звіт про виконання «Програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2012 рік» за I квартал 2012 року
Дата 07.04.2013
Розмір 103.57 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Культура > Документи




Про звіт про виконання «Програми соціально-економічного

та культурного розвитку району на 2012 рік»

за I квартал 2012 року


В звітному періоді 2012 року основні зусилля райдержадміністрації були направлені на утримання темпів розвитку територій, які було започатковано в 2011 році, а також завдань визначених програмою соціально-економічного та культурного розвитку району та районною складовою обласної програми «Центральний регіон-2015», запланованих на 2012 рік.
Продовжується робота щодо виконання заходів направлених на належний рівень керованості процесами економічного і соціального розвитку, соціального захисту населення.
Результатом реалізації програмних завдань є наступне:
Сільське господарство.
В поточному році сільгосптоваровиробники району перед початком виходу в поле забезпечили в повному обсязі : кондиційним насінням високих репродукцій ярих зернових культур та цукрового буряку. Мінеральних добрив заготовлено 2,7 тис. тонн діючої речовини . Придбали 2,1 тонни протруйників насіння. Господарства повністю забезпечені коштами на проведення посівної кампанії, в тому числі власними – на 84 відсотки та запозиченими (кредитами) – на 16 відсотків .
Станом на 17 квітня 2012 року згідно робочого плану передбачено посів ярих зернових культур на площі 13 тис.245 га. Посів ячменю та овесу проведено у повному обсязі на площі 2 тис.997 га. Протягом останніх років структура посіву ярих зернових зміщується у сторону збільшення посівів кукурудзи, площі посіву якої у 2012 році очікуються у обсягах 12 - 13 тис.га.

Цукровий буряк посіяно на площі 2,2 тис.га, що становить 78 відсотків до прогнозованої площі.
В 1 кварталі поточного року виробництво основних видів продукції тваринництва у сільгосппідприємствах облікового кола склало:


  • м’ясо – 81 тонна, що на 37 % менше в порівнянні з 1 кварталом 2011 року;

  • молоко – 528 тонн – 75 % до показника минулого року.


В звітному періоді відзначається зменшення поголів’я ВРХ по всіх категоріях господарств . Налічується 6615 голів ВРХ – 90 % до чисельності першого кварталу минулого року, в тому числі корів – 3702 голови – 92 %. Поголів’я свиней становить 10 тис.981 голова – 78 % до показника 1 кварталу 2011 року.
Найбільший вклад у розвиток тваринництва в районі зробили: ПП Агрофірма «Пурпурівська», ТОВ «Правда» та «Прогрес», СТОВ «Агролан».
Виробництво валової продукції по всіх категоріях господарств зменшилось в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 7 % і склало 19,1 млн. грн. По сільськогосподарських підприємствах облікового кола зниження становить 30,3 % .
В промисловому секторі на сьогоднішній день ситуація в районі є керованою та має позитивну динаміку.

Виробництво хлібобулочних виробів СТ «Златопольське» у звітному періоді склало 10 тонн, що на рівні відповідного періоду минулого року.
Райдержадміністрація буде повторно звертатись з клопотанням до обласної адміністрації з проханням надання фінансової допомоги СТ «Златопольське» через регіональний фонд підтримки та розвитку підприємництва для закупки нової печі для випікання хлібобулочних виробів.

ПП "Шаруня" впроваджує у виробництво новий вид продукції – фігурне печиво, що позитивно вплине на обсяги реалізації та виробництва продукції.

ТОВ «Культурний гриб» виробило 41 тонну консервованої продукції на суму 220 тис.грн.

В першому кварталі шкірзаводом вироблено 40 тонн шкіряного напівфабрикату на суму 660 тис.грн. Питома вага підприємства у загальному обсязі виробництва промислової продукції району становить 72 відсотки.

Здійснюються роботи з встановлення обладнання другої черги, яке дасть можливість розширити обсяги виробництва продукції та її асортимент до 200 тонн в місяць. Все це дасть змогу створити ще додатково 55 нових робочих місць. Підприємство є єдиним товаропредставником на території області.

Нарощує обсяги виробництва продукції ТОВ «Росина». Вода „Новомиргородська” за короткий термін змогла завоювати не тільки ринки Кіровоградшини, а і інших регіонів України, в першу чергу завдяки дії Меморандуму порозуміння між облдержадміністрацією, товаровиробниками та підприємствами мережевої торгівлі, акції «Купуй Кіровоградське».

Збереженню та зміцненню потенціалу реального сектору сприяє суттєве зростання обсягу інвестицій. У звітному періоді придбано сільськогосподарськими підприємствами техніки на суму 2,5 млн. грн.
Відкрито храми у с. Пурпурівка та селищі Капітанівка. Завершуються роботи з капітального ремонту загальноосвітньої школи у с. Пурпурівка. У рамках виконання заходів з енергозбереження проведено роботи з заміни всіх 28 вікон на сучасні металопластикові. На завершальному етапі роботи з добудови тамбуру та утеплення зовнішніх дверей.

Транспорт і зв’язок
В першому кварталі 2012 року пасажирський транспорт працював стабільно. Проте існують певні проблеми із пільговим перевезенням, пов’язані із фінансуванням. Станом на 1 квітня 2012 року заборгованість перед автоперевізниками з державного бюджету становить 46,2 тис.грн.
В галузі електрозв’язку тарифні доходи виконано на 101,3 % до плану. Постійно розширюється кількість абонентів мережі Інтернет. На звітну дату кількість користувачів становила 811 осіб проти 558 у 1 кварталі 2011 року. Приріст – 45 %. За підсумками 1 кварталу 2012 року Новомиргородський цех телекомунікаційних послуг зайняв 2 місце серед інших цехів області у рейтингу технічних показників.
Стабільність функціонування електромереж на території району забезпечує Новомиргородський район електричних мереж. Так, підприємством у звітному періоді проведено капітальний ремонт ліній електропередач загальною протяжністю 31,7 км., що на 37 відсотків більше минулорічного показника, відремонтовано 3 трансформаторні підстанції.

Проводилось технічне обслуговування ліній електропередач на ділянці 65,4 км та на 63 підстанціях.

Введено в експлуатацію вуличне освітлення у селищі міського типу Капітанівка загальною потужністю 2,7 кВ. Встановлено 18 ліхтарів.



Бюджет та фінанси
Власні та закріплені доходи місцевих бюджетів району за 1 квартал 2012 року становлять 5,6 млн..грн., що на 38 % більше ніж за відповідний період минулого року. Виконання завдання Мінфіну по надходженнях у першому кварталі поточного року виконано на 135,6 відсотки.
Оплата праці та ринок праці
Фонд оплати праці штатних працівників району за 2011 рік склав 107 млн. 423 тис.грн, що на 23% більше минулорічного показника.

Середньооблікова чисельність штатних працівників становить 4529 особи.
Середньомісячна номінальна заробітна плата одного штатного працівника у 2011 році зросла на 407 грн і становила 1976 грн., що більше по відношенню до минулорічного показника на 126 відсотків.
Згідно із статистичними даними заборгованість із заробітної плати на економічно-активних, економічно-неактивних підприємствах та підприємствах - банкрутах станом на 1 квітня 2012 року відсутня.
З метою впливу на розмір заробітної плати та недопущення виникнення поточної заборгованості в районі активізовано роботу районної комісії з питань забезпечення своєчасності виплати та погашення заборгованості із заробітної плати, стипендій та інших соціальних виплат. В першому кварталі проведено шість засідань комісії, на які запрошувалися арбітражні керуючі підприємств-банкрутів, керівники підприємств, що виплачують заробітну плату менше законодавчо встановленого мінімального розміру.
Проведено 14 перевірок щодо виявлення фактів «тіньової» зайнятості, перевірено 47 підприємств. У результаті проведених обстежень виявлено 8 "тіньових" робочих місць, з яких 7 - легалізовано.
З метою виконання Програми зайнятості населення району на 2012-2014 роки в районі протягом січня – березня 2012 року створено 179 нових робочих місць, що становить 31,4 % від запланованого на 2012 рік.
Рівень зареєстрованого безробіття на 1 квітня 2012 року склав 9,7 %, що на 1,2% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року. За звітний період залучено до громадських робіт 206 незайнятих громадян, що становить 102 % до відповідного періоду минулого року.
Надходження власних коштів до Пенсійного фонду району в 1 кварталі 2012 року в порівнянні з 1 кварталом минулого року збільшилися на 45,3 % і склали 10,5 млн.грн.
Середній розмір пенсій склав 1тис. 64грн., або на 7,6 % більше ніж у першому кварталі 2011 року.

Пенсії виплачуються своєчасно та в повному обсязі.
В звітному періоді 2012 року в повному обсязі забезпечено фінансування всіх видів державних соціальних допомог, а саме:

- одноразова допомога при народженні дитини та допомога по догляду за дитиною до трьох років – 3 млн. 457 тис.грн.;

- допомога малозабезпеченим сім’ям - 388,2 тис.грн.;

- допомога інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам: 278 особам на суму 852,1 тис.грн. Загальна сума виплат сім’ям з дітьми становить 6,0 млн.грн.



За 1 квартал 2012 року виплачено субсидій на загальну суму 204,1 тис.грн. та пільг на суму - 419 тис.грн.
Торгівля
Станом на 1 квітня 2012 року в районі діє 188 підприємств, які здійснюють торгівельну діяльність (з них 88 магазини обслуговують сільське населення, 100 – проводять свою діяльність у м.Новомиргороді).
            У першому кварталі 2012 року у місті Новомиргороді відкрито магазин «Українські ковбаси».
В м.Новомиргороді на базі СТ «Златопольське» (в приміщенні ресторану «Колос») працює соціальний відділ, а також в магазині приватного підприємця Піддубної відкрито соціальний куточок, в яких реалізуються соціально-значущі продовольчі товари, асортимент яких постійно розширюється.
Роздрібна торгова мережа району активно долучилася до впровадження проекту «Купуй Кіровоградське» шляхом реалізації широкого асортименту товарів, вироблених місцевими товаровиробниками та виробниками області, в тому числі ТОВ «Росина», ПП «Шаруня», ТОВ «Культурний гриб» та СТ «Златопольське».
Обсяг роздрібного товарообороту підприємств-юридичних осіб за січень-грудень 2011 року склав 43,3 млн.грн. Середньомісячний роздрібний товарооборот на одну особу 119 грн (середньообласний показник 420 грн.)
Товарооборот підприємств торгівлі споживчої кооперації у порівнянні з минули роком зріс на 10% та склав 1985,1 млн.грн. Збільшення відбулося за рахунок передачі забезпечення харчування шкіл та дитячих садків району СТ «Златопольське».

 

Освіта, охорона здоров’я, культура
У першому кварталі 2012 року в районі функціонувало 23 загальноосвітні заклади, в яких навчалося 2927 учнів, Новомиргородський міжшкільний навчально-виробничий комбінат, Новомиргородський районний Центр дитячої та юнацької творчості.

Для забезпечення систематичного виконання плану підвищення кваліфікації вчителів, організацію для педагогічних працівників короткотермінових курсів та семінарів, проведення підписки періодичних фахових видань в рамках програми «Вчитель» протягом першого кварталу 2012 року використано 17,8 тис. грн.

З метою створення умов для рівного доступу до якісної освіти школярів із сільської місцевості та на виконання державної програми «Шкільний автобус» використовується 7 автобусів, якими організовано підвезення 217 учнів, що становить 100 % від потреби.

Учні 1 – 4 класів та діти пільгової категорії забезпечені безкоштовним гарячим харчуванням. Протягом 1 кварталу 2012 року на придбання продуктів харчування використано 167,1 тис.грн.

Виготовлена проектно-кошторисна документація на проведення капітального ремонту загальноосвітньої школи № 3 міста Новомиргорода (утеплення фасаду та заміна віконних блоків).
Однією з проблемних галузей в районі була і залишається галузь охорони здоров’я, що характеризується не досить високим рівнем надання медичної допомоги та відсутністю деяких кваліфікаційних кадрів.
Робота відділу охорони здоров’я в звітному періоді була направлена на поліпшення ситуації.
Для покращення кадрової ситуації в районі працює програма «Лікар» по якій учні району навчаються у медичних закладах. Також діють ще ряд районних програм, серед яких: «Програма забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції на 2009-2013 роки», «Репродуктивне здоров’я населення Новомиргородщини на період до 2015 року», « Районна програма «Цукровий діабет» на період до 2013 року та ряд інших.

На утримання закладів охорони здоров’я видатки склали 4,4 млн грн. проти 3,8 млн.грн. в аналогічному періоді минулого року.

У першому кварталі 2012 року проведено ремонт кабінету ультразвукової діагностики у стаціонарному відділенні районного територіального медичного об’єднання «Новомиргородське».

Укомплектовано медпрацівниками Кам’януватський, Лікаревський та Защитянський ФАПи.
Галузь культури в звітному періоді працювала в звичайному ритмі. Проводились Новорічні та Різдвяні свята, урочистості з нагоди 8 березня, Міжнародного Дня театру та ряд інших заходів.
На фінансування закладів культури районного підпорядкування у 1 кварталі 2012 році були виділені кошти в сумі 663,3 тис. грн., що на 29 тис.грн. більше проти минулого року.

Аматорський театральний колектив міського будинку культури №1 взяв участь в обласному огляді – конкурсі театральних колективів «Театральна весна Кіровоградщини », який відбувся у м. Кіровограді.

У виставковій залі обласного центру народної творчості організована виставка образотворчого і декоративно-ужиткового мистецтва «Мистецтво Новомиргородського краю».
Молодіжна політика та спорт
В першому кварталі 2012 року в порівнянні з першим кварталом минулого року зросло бюджетне фінансування сфери фізичної культури і спорту – це 144,2 тис.грн. проти 141,4 тис.грн .

При сільських радах у районі працює 11 фізкультурно-споривних клубів, діє Новомиргородська громадська організація “Футбольний клуб “Вентура плюс”.

Проведено реконструкцію міського стадіону.
На даний час районна ДЮСШ “Колос” забезпечена необхідним спортивним інвентарем. За рахунок спонсорських коштів дві футбольні команди забезпечені спортивними формами, спортивними костюмами, футбольним взуттям, м’ячами.
Працюють секції з легкої атлетики, волейболу, баскетболу, футболу, фут залу, боротьби греко-римської, настільного тенісу, шахів, шашок.
Спортивні команди району приймають участь у обласних спортивних іграх серед районів та міст області.

Команда Новомиргородського району взяла участь у чемпіонаті області з фут залу та легкої атлетики.
Підсумовуючи виконання Програми за 1 квартал 2012 року, необхідно відмітити, що поряд із досягненнями в економіці та соціальній сфері району залишається ряд завдань Програми, які необхідно вирішити, зокрема:

  • в сільськогосподарській галузі – не вдається призупинити наявний спад поголів’я ВРХ;

  • залишається досить високим показник безробіття, один із найвищих в області;

  • недостатній рівень середньомісячної заробітної плати, особливо це стосується сільськогосподарських підприємств;

  • незадовільний стан дорожнього покриття;

  • невирішеним залишилось питання будівництва Коробчинської школи.


Враховуючи складність та масштабність цих проблем, їх поступове вирішення забезпечуватиметься шляхом реалізації пріоритетних напрямів та завдань структурними підрозділами райдержадміністрації, відокремленими управліннями та відомствами.
Дякую за увагу !

Схожі:

ПЛАН роботи виконавчого комітету Синельниківської міської ради на ІI квартал 2012 року
Про погодження звіту про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2011-2013 роки за І квартал 2012...
Про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку...
Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Бердянськ на 2012 рік, затвердженої рішенням двадцятої (позачергової)...
Про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку...
Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Бердянськ на 2012 рік, затвердженої рішенням двадцятої (позачергової)...
Порядок денний двадцять другої сесії VІ скликання Синельниківської міської ради
Про підсумки «Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2012 рік» за 1 квартал 2012 року
Звіт про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного...
України”, Постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2003 року № 621 „Про розроблення прогнозних і програмних документів...
Номер, дата створення документа
Про погодження звіту про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2012 рік за 9 місяців...
Номер, дата створення документа
Про погодження звіту про підсумки виконання «Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2012 рік» за I півріччя...
Інформація про виконання Програми соціально-економічного та культурного...
Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Бердянськ на 2013 рік, затвердженої рішенням тридцять другої сесії міської...
ІНФОРМАЦІЯ про виконання програми соціально-економічного та культурного...
Програми соціально-економічного та культурного розвитку Коломийського району на 2013 рік і основні напрями розвитку на 2014 і 2015...
Номер, дата створення документа
...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка