Правила розміщення стаціонарних малих архітектурних форм та пересувних малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності на території м. Кременчука


Скачати 46.72 Kb.
Назва Правила розміщення стаціонарних малих архітектурних форм та пересувних малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності на території м. Кременчука
Дата 03.04.2013
Розмір 46.72 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Культура > Документи
Додаток

до рішення міської ради

від 27 квітня 2010р.

Правила розміщення стаціонарних малих архітектурних

форм та пересувних малих архітектурних форм

для провадження підприємницької діяльності

на території м. Кременчука.

  1. Загальна частина.



1.1. Правила розміщення стаціонарних та пересувних малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності (далі – Правила) розроблені відповідно до вимог чинного законодавства на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2009р. № 982 «Про затвердження Порядку розміщення малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності» визначають принципи розміщення стаціонарних малих архітектурних форм незалежно від форм власності на території м. Кременчука.

1.2. У цих Правилах наведені нижче терміни вживаються в такому значенні:

- стаціонарна мала архітектурна форма (далі – стаціонарна МАФ) - тимчасова одноповерхова споруда соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення для провадження підприємницької діяльності висотою не вище ніж 4 метри, що має по зовнішньому контуру площу до 30 кв. м. (крім стаціонарних МАФ - сезонних майданчиків, які мають площу більше 30 кв.м.), виготовляється з полегшених конструкцій і встановлюється тимчасово без закладання фундаменту.

- пересувна мала архітектурна форма (далі – пересувна МАФ) – торговельне обладнання, низкотемпературний прилавок, лоток, ємність, торговельний автомат соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення для провадження підприємницької діяльності, які не передбачені для тимчасового перебування людей (окрім продавця).

- центральна частина міста – частина території міста обмежена: вул. 1905 року, вул. Пролетарською, вул.Сумською, вул.40-річчя Жовтня, вул.60-річчя Жовтня, вул.Халаменюка, залізницею, парком «Придніпровським» (до вул.Квартальної), вул.Воровського, вул.Першотравневою, парком «Придніпровським».

1.3. Порядок оформлення документів дозвільного характеру на розміщення стаціонарних та пересувних МАФ визначається Порядком розміщення малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2009 р. №982.


2. Правила розміщення стаціонарних малих архітектурних

для провадження підприємницької діяльності

на території м.Кременчука.

2.1. Розміщення стаціонарних МАФ, прилеглих до об"єктів зовнішнього транспорту, у межах червоних ліній вулиць в комплексі з павільйонами зупинок громадського транспорту виконується в єдиному архітектурному стилі у співвідношенні: 1/3 площі комплексу – МАФ для провадження підприємницької діяльності, 2/3 площі комплексу – павільйон очікування громадського транспорту.

2.2. Зовнішній вигляд стаціонарної МАФ повиннен бути встановленої форми відповідно функціонального призначення споруди згідно додатків №1, №2, №3, №4 до цих Правил.

2.3. Місця розміщення стаціонарних МАФ на території ринку визначаються на основі затвердженого генерального плану ринку.

2.4. Забороняється розміщення стаціонарних МАФ:

- в центральній частині міста та в межах ліній забудови вздовж вул.60-річчя Жовтня, просп.50-річчя Жовтня, вул.Київської, крім стаціонарних МАФ для реалізації друкованих видань з сумісництвом окремих груп товарів, товарів виробників м.Кременчука, надання послуг населенню ;

- перед фасадною частиною капітальних об'єктів обслуговування та

культурно-адміністративного призначення;

- в середині житлових масивів багатоповерхової забудови, крім стаціонарних МАФ для надання послуг населенню та для реалізації продовольчих товарів першої необхідності без права зміни функціонального призначення та при умові здійснення діяльності суб'єктом господарювання особисто;

  • в 30-ти метровій зоні по периметру території ринків;

- на інженерних мережах та в межах їх охоронних зон згідно з вимогами державних будівельних норм;

- розміщення стаціонарних МАФ з порушенням пожежних норм та норм ДАІ.

2.5. Термін, на який встановлюється стаціонарна МАФ, визначається рішенням міської ради, але не менше ніж передбачений законодавством.

2.6. У разі коли мала архітектурна форма перешкоджає проведенню реконструкції або ремонту інженерних мереж вулиці, дороги, будинків і споруд, мала архітектурна форма переноситься на певний період в інше місце без припинення рішення про її розміщення. Уповноважений представник надсилає не пізніше ніж за два тижні до запланованого перенесення МАФ повідомлення з визначенням її нового місця та строку розміщення на період проведення реконструкції або ремонту. Таке повідомлення є підставою для перенесення суб'єктом господарювання малої архітектурної форми на період проведення реконструкції або ремонту.

2.7. У разі проведення аварійних робіт інженерних мереж міста стаціонарна мала архітектурна форма переноситься терміново в інше місце за вимогою відповідної інженерної служби міста або уповноваженого представника виконкому міської ради.

2.8. У разі, якщо замовник не має наміру продовження розміщення МАФ по закінченню строку дії договору оренди земельної ділянки або строку дії договору особистого строкового сервітуту, власник МАФ в двомісячний термін звільняє земельну ділянку з приведенням її до належного стану – шляхом демонтажу споруди та благоустроєм території.

3. Правила розміщення пересувних малих архітектурних

форм для провадження підприємницької діяльності

на території м.Кременчука.
3.1. Пересувні малі архітектурні форми повинні розміщуватися з дотриманням вимог актів законодавства, державних стандартів і норм, регіональних та місцевих правил забудови.

3.2. Через пересувні малі архітектурні форми дозволяється реалізація:

- безалкогольних напоїв та квасу;

- морозива;

- фруктів, цитрусових, овочів та баштанних культур;

- періодичних видань преси та книг;

- випічки, «хотдогів», шаурми та курей-гриль;

- прийом склотари;

- горшкових укорінених квітів (окрім зрізаних живих квітів);

- карток поповнення рахунків мобільного зв'язку;

- пункти чищення взуття.

3.3. Термін, на який встановлюється пересувна МАФ, визначається рішенням міської ради, але не менше ніж передбачений законодавством.

3.4. Розміщення пересувних МАФ під час проведення загальноміських святкових заходів та виставок-ярмарок виконується за окремим рішенням виконкому міської ради або розпорядженням міського голови.

Начальник управління

містобудування та архітектури

міської ради В.І.Труш

Схожі:

РОЗМІЩЕННЯ МАЛИХ АРХІТЕКТУРНИХ ФОРМ ДЛЯ ПРОВАДЖЕННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
Нікополя малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності, (далі Порядок) розроблений з урахуванням Порядку розміщення...
Рішенням міської ради від «17»
Нікополя малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності, (далі Порядок) розроблений з урахуванням Порядку розміщення...
Рішенням сесії міської ради від «17»
Нікополя малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності, (далі Порядок) розроблений з урахуванням Порядку розміщення...
4. Механізм, який пропонується застосувати для розв’язання проблеми і відповідні заходи
Кременчуцької міської ради Про затвердження Правил розміщення стаціонарних малих архітектурних форм для провадження підприємницької...
ПЛАН РОБОТИ виконавчих органів міської ради на жовтень 2010 року №
Про погодження місць розташування та розміщення малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності
1. Визначення та аналіз проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання
«Про внесення змін до загальних положень Порядку розміщення малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності на...
ПЛАН РОБОТИ виконавчих органів міської ради на травень 2010 року №
Про погодження місць розташування малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності
ПЛАН РОБОТИ виконавчих органів міської ради на ІI півріччя 2010 року №
Про погодження місць розташування малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності
Положення про оренду окремих елементів благоустрою міста для розміщення...
...
ПОРЯДОК розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного...
Про затвердження Порядку розміщення малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності” з метою упорядкування розміщення...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка