Аналіз регуляторного впливу рішення виконкому Кременчуцької міської ради


Скачати 62.14 Kb.
Назва Аналіз регуляторного впливу рішення виконкому Кременчуцької міської ради
Дата 23.03.2013
Розмір 62.14 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Історія > Документи
Аналіз

регуляторного впливу рішення виконкому Кременчуцької міської ради

"Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Кременчуцької

міської ради Полтавської області від 10.01.2012 № 5 "Про впорядкування обліку та встановлення режимів роботи закладів торгівлі, ресторанного господарства і сфери послуг у місті Кременчуці"

1. Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом регулювання
За результатами повторного відстеження дії рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області від 10.01.2012 № 5 "Про впорядкування обліку та встановлення режимів роботи закладів торгівлі, ресторанного господарства і сфери послуг у місті Кременчуці" встановлено, що процеси на вирішення яких воно спрямовано, підлягають удосконаленню. Запропоновані зміни направлені на максимальне спрощення процедури отримання погоджень. Наприклад, враховуючи специфіку сфери обслуговування, такі об’єкти сфери послуг, як автозаправні станції, автомийки, аптеки та інші, погодження цілодобового режиму їх роботи можуть отримувати без розгляду комісії з питань погодження на встановлення та зміну режимів роботи об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг м. Кременчука у нічний час, що скоротить термін його отримання.

Крім цього, потребували удосконалення деякі інші частини Положення та додатків, приведення їх у відповідність із Правилами благоустрою території міста Кременчука, затверджених рішенням Кременчуцької міської ради Полтавської області від 01.11.2011 у частині визначення та конкретизації місць розміщення закладів сфери обслуговування, в яких можливе встановлення нічного режиму роботи, а в яких ні.

Практика показала, що окремі члени комісії у силу об’єктивних причин не можуть систематично брати участь у її роботі, а також у зв’язку з поточними змінами особового складу того чи іншого залученого органу, виникла необхідність відмовитися від персоніфікованого складу комісії та застосувати знеособлений, тобто включити тільки назви підрозділів виконавчих органів міської та районної у місті рад та контролюючих служб, а також депутатської комісії з питань підприємницької діяльності, побутового, торговельного  обслуговування та регуляторної політики Кременчуцької міської ради Полтавської області, представники яких входять до складу комісії.

2. Цілі регулювання.
Головною метою внесення змін до даного регуляторного акту є оптимізація діючого обліку, удосконалення та спрощення процедури встановлення зручного для населення режиму роботи закладів торгівлі, ресторанного господарства і сфери послуг на території міста Кременчука, захист населення від негативного впливу шуму від роботи закладів, які знаходяться в житлових будинках або вбудовано-прибудованих до них приміщеннях. І як наслідок, зменшення надходження скарг від населення міста на роботу цих закладів.
3. Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення визначених цілей.

У ході пошуку альтернативних способів досягнення встановленої мети доцільно розглянути наступне:

Перша альтернатива. Збереження існуючого стану не дозволить спростити механізм видачі та оптимізувати процедуру отримання погодження режимів роботи об’єктів торгівлі та сфери послуг, особливо тих, де специфіка роботи передбачає цілодобовий режим. Така альтернатива є неприйнятною.
Друга альтернатива. Прийняття регуляторного акту забезпечить впровадження удосконаленої процедури погодження режимів роботи, що позитивно вплине на діяльність суб’єктів підприємництва, спростить процедуру та скоротить термін для отримання погоджень.

 

4. Механізм розв’язання проблеми.
Вирішення проблеми, зазначеної у розділі 1 цього Аналізу повинно здійснюватися шляхом прийняття рішення виконавчим комітетом Кременчуцької міської ради Полтавської області з дотриманням вимог чинного законодавства України в цій сфері та принципів державної регуляторної політики.

Розробка вказаного рішення здійснюється за принципами:

а) законності;

б) принципами державної регуляторної політики;

в) відкритості та загальнодоступності;

г) колегіальності;

д) урахування пропозицій суб’єктів підприємницької діяльності;

е) економічної та юридичної обґрунтованості.
5. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей.

 Можливість досягнення цілей, передбачених у цьому Аналізі, в разі прийняття зазначеного рішення, є цілком реальною та обґрунтованою в зв’язку з тим, що метою проекту зазначеного рішення є цілеспрямоване вирішення зазначених проблем.

  Таким чином, поставлені цілі досягаються при виконанні вимог цього регуляторного акту з найменшими витратами для суб’єктів господарювання, громадян та міської влади. Досягнення встановлених цілей шляхом виконання регуляторного акту приносить вигоди без залучення додаткових коштів як з боку суб’єктів господарювання, так і міського бюджету.

 

6. Очікувані результати від прийняття регуляторного акта.

Аналіз вигод та витрат.


Сфери впливу

Вид впливу

Інтереси громадян

1. Забезпечення умов для покращення рівня обслуговування населення міста.

2. Захист населення від негативного впливу шуму від роботи закладів, які знаходяться в житлових будинках або у вбудовано-прибудованих до них приміщеннях.

Інтереси суб’єктів господарювання

1. Створення прозорого механізму врегулювання питань погодження режимів роботи об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг.

2. Спрощення механізму при продовженні терміну дії погодження на встановлення режиму роботи на наступний рік.

3. Спрощена процедура щодо встановлення цілодобового чи подовженого режиму роботи окремим закладам сфери послуг та торгівлі.

Інтереси органів місцевого самоврядування

  1. Забезпечення територіальній громаді міста

відповідних умов для дотримання шумового режиму об’єктами роботи об’єктів торгівлі, сфери послуг.


  1. Забезпечення дотримання правил благоустрою

міста.


  1. Вирішення проблеми з моніторингом розвитку

торгівельно-побутової мережі міста та з формуванням бази даних.


За таблицею вигод та витрат:


Вигоди

ВИТРАТИ

держава

Забезпечення дотримання Правил благоустрою території міста Кременчука та вимог законодавства щодо захисту населення від впливу шуму, можливість здійснення обліку закладів торговельно-побутового призначення

Додаткових витрат не потребує

суб’єкти господарювання

Єдиний для усіх прозорий механізм погодження на встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг та відсутність матеріальних витрат на його оформлення

На ознайомлення з даним рішенням та час, затрачений на отримання погодження на встановлення режиму роботи підпорядкованого закладу

населення

Встановлення зручного режиму роботи об'єктам сфери обслуговування

Захист від негативного впливу шуму, що створюють об’єкти торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг

Не вбачається


7. Обґрунтування терміну дії рішення
Строк чинності даного регуляторного акту не обмежений та обумовлений терміном дії існуючої правової бази та може бути переглянутий чи скасований при її зміні.


  1. Показники результативності регуляторного акту.

Показники для визначення результативності даного регуляторного акту

приймаються такі, що визначені в аналізі регуляторного впливу до рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області від 10.01.2012 № 5 "Про впорядкування обліку та встановлення режимів роботи закладів торгівлі, ресторанного господарства і сфери послуг у місті Кременчуці".

Для здійснення відстеження результативності регуляторного акту будуть використані статистичні данні управління розвитку підприємництва, торгівлі, побуту та регуляторної політики виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавського області та контролюючих служб міста.

Відстеження будуть виконуватися у строки, які передбачені Законом України „Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”.

Перший заступник міського голови А.М.ПОГРІБНИЙ
Начальник УРПТП та РП Л.Г.Жорняк

Вик. Харитонова Л.І 3-61-69

Схожі:

Аналіз регуляторного впливу проекту рішення Кременчуцької міської ради
Методики проведення аналізу впливу регуляторного акту, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11. 03. 2004 р. №308,...
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Про внесення змін і доповнень в додаток до рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області від 16. 12....
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення виконкому Кременчуцької міської ради
Про затвердження Порядку розміщення на об’єктах благоустрою пересувних тимчасових споруд для здійснення сезонної торгівлі та надання...
Аналіз регуляторного впливу щодо обґрунтування регуляторного акта-проекту...
Нікопольської міської ради «Про  затвердження  Порядку розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) на будівлях та...
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення виконкому Кременчуцької міської ради
«Про затвердження нової редакції Положення про Порядок розміщення телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та іншого слабкострумового...
До проекту рішення виконкому Кременчуцької міської ради „Про затвердження...
Розробник регуляторного акта Управління житлово-комунального господарства Кременчуцької міської ради
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення виконкому міської...
Визначення та аналіз проблеми, яку пропонується розв’язати шляхом державного регулювання
Аналіз регуляторного впливу запровадження проекту рішення виконкому...
Визначення та аналіз проблеми, яку пропонується розв’язати шляхом державного регулювання
АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання
Аналіз регуляторного впливу проекту рішення виконкому Кременчуцької...
Улювання господарських відносин полягає в тому, що діючі норми утворення твердих побутових відходів, які були затверджені рішенням...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка