В прокаті з 4 жовтня 2012 року


Скачати 95.6 Kb.
Назва В прокаті з 4 жовтня 2012 року
Дата 09.02.2014
Розмір 95.6 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Історія > Документи



ДИКУНИ

В прокаті з 4 жовтня 2012 року
Те, що я розповідаю вам цю історію, аж ніяк не означає, що коли вона скінчиться, я буду живий. Це той тип історій, де все виходить з-під контролю”.


  • O


Триразовий володар премії Оскар® ОЛІВЕР СТОУН повертається на великий екран разом із своїм новим брутальним трилером ДИКУНИ. В головних ролях: ТЕЙЛОР КІТЧ («Морський бій»), БЛЕЙК ЛАЙВЛИ («Місто»), ААРОН ТЕЙЛОР-ДЖОНСОН («Пипець»), ДЖОН ТРАВОЛТА («Кримінальне чтиво»), БУНІСІО Дель ТОРО («Трафік»), САЛЬМА ХАЄК («Фріда»), ЕМІЛІ ХІРШ («В диких умовах») та ДЕМІАН БІЧІР («Краще життя»). Фільм знятий за мотивами кримінального бестселера Дона Вінслоу, який потрапив до топ-10 книг за версією видання The New York Times 2010 року.

Пряж Лагуна Біч, цей блискучий курорт на узбережжі Оранж Кантрі, Каліфорнія, є місцем для привілейованих та втомлених від життя: підлітки із надлишком вільного часу та кишенькових грошей, а також жінки і чоловіки, що не старішають завдяки зусиллям пластичних хірургів – всі здійснюють своє щотижневе паломництво до приміської «мекки», торговельного центру супер-класу. Помірний клімат та блискуче узбережжя Тихого океану надають йому спокійного та вишуканого лиску. Оу (Лайвлі) знає про нього все. Вона чарівна місцева мешканка, яка прекрасно обізнана з усіма недоліками та перевагами рідної місцини.

Оу – скорочене ім’я від Офелії, вона має на це причини. Вона унікальна, так само, як і її друзі – бізнесмени Лагуна Біч Бен (Джонсон) та Чон (Кітч) – екстраординарне тріо, що поєднане незвичайним коханням. Бен,спокійний та щедрий ботанік прагне врятувати світ. Його найкращий друг, Чон, колишній морський розвідник, що працював за контрактом, не певний, що світ варто рятувати. Бен, Чон та Оу проводять час всі разом і являють собою… постмодерністську сім’ю. Вони насолоджуються спокійним, розміреним та вільним життям, яке дозволяє вести прибутковий бізнес Бена і Чона: вирощування найкращої в регіоні марихуани. Незалежні, привітні та легкі імпресаріо із товаром, що зриває дах, вони місцеві герої, які забезпечують людей необхідним продуктом.

Однак, справа Бена і Чона не залишається непоміченою. Їхнє легендарне зілля та інноваційна бізнес-модель приваблює інтерес мексиканського наркокартелю з півострова Баха, який очолює безжальна «Королева» Елена (Хаєк), її брутальний партнер Ладо (Дель Торо), а також її безпринципний адвокат Алекс (Бічір). Елена вимагає партнерства з Беном і Чоном, а пропозиції Королеви ніхто не може відринути, не поплатившись за це чимось дорогим.

Але картель недооцінює міцних зв’язків, що існують між цими трьома друзями. Бен, Чон та Оу розпочинають проти наркоімперії війну, в якій, здавалося б, у них немає шансів перемогти. Їм неохоче допомагають нечистий на руку агент відділу по боротьбі з наркотиками на ім’я Деніс (Траволта) та підступний бухгалтер Спін (Хірш). Так починається безжальна смертельна конфронтація в дикій битві розумів.

Режисер Олівер Стоун. Оператор Ден Міндель. Художник-постановник Томас Вот. Дворазовий володар Оскару, редактор Джо Хатшінг та ко-редактори Стюарт Леві та Алекс Маркес. Дизайнер по костюмам Сінді Еванс. Композитор Адам Пітерс. В основу покладено роман Дона Вінслоу. Сценарій Шейна Салерно, Дона Вінслоу та Олівера Стоуна. Продюсери: Морітц Борман та Ерік Копелофф. Виконавчі продюсери Фернандо Салічін, Шайн Салерно і Тодд Арноу.
Кастинг
Тварин слід тримати в клітці”.

  • Деніс


Від Тома Круза в «Народжений четвертого липня» та Вела Кілмера в «The Doors» та до Майкла Дугласа у «Вол Стріт» і Вуді Харрельсона в «Природжених вбивцях», Стоун завжди вирізнявся влучним підбором надзвичайно талановитих акторів. Уважного спостерігача, який має провокативний підхід до виконання та історії, актори говорять про Стоуна як про «вимогливого, але справедливого режисера».

Тейлор Кітч першим впав в око режисеру як претендент на роль Чона. Коли Стоун зв’язався із Кітчем і запропонував йому роль, Кітч відреагував у манері Чона: «Я раніше читав книгу і чув, що справу взяв до рук Олівер, ходили чутки, що він придбав права на неї, - згадує Кітч. – Я подумав: «чувак, я б вбив когось, аби мені дісталася ця роль». А коли Олівер мені подзвонив, я знав, що буду чудовим вибором».

Досвідчений вбивця та екс-розвідник, Чон використовує всі свої вміння, щоб захистити найдорожчих для нього людей – Бена та Оу. Кітч так пояснює мотивацію свого героя, який щиро вважає, що наркотики – раціональна відповідь на душевний розлад: «Чон – хлопець, який мучився з першого дня. Він бачив стільки бруду в Афганістані, що його першою реакцією завжди є насилля. Ви побачите зовсім іншого хлопця, коли він разом із Оу та Беном. Він може навіть сміятися та жартувати, але це з ним буває рідко. Його найголовніша мета в житті – захистити Оу і Бена, і він не зупиниться ні перед чим».

Блейк Лайвлі грає прекрасну та співчутливу Оу. Коли її викрадають, Оу проявляє справжню мужність і силу духа. Лайвлі стає голосом «дикунів», оскільки вона розповідає історію. Актрисі подобається той факт, що «Оу наче клей, на якому все тримається». Лайвлі розповідає: «Це було чудово, тому що я існувала в світі кожного героя, від привілейованого світу в Лагуна Біч до тортур в клітці і відправлення до Тіхуани. За час зйомок моя героїня пережила все: від щастя до нестерпного болю».

Уродженка Південної Каліфорнії була вражена нетрадиційним підходом до поняття сім’ї і того, як троє людей можуть любити один одного. «Оу, Бен та Шон були родиною. Вони були усім один для одного, цілим всесвітом. Жоден з них не мав справжньої сім’ї. Вони не мали тих, у кого можна вчитися, на кого вони могли б покластися у хвилину радості або нещастя. І вони знайшли це один в одному».

Аарон Тейлор-Джонсон грає коханця Оу та товариша Чона по армії, миротворця Бена, який мимоволі опиняється втягнутим в жорстокий конфлікт з картелем. Бен, можливо, більше, ніж будь-хто інший з героїв, повинен віднайти і прийняти свою внутрішню дикість – це дуже нелегко для переконаного пацифіста.

Джонсон говорить, що Олівер Стоун був причиною, завдяки він прийняв би будь-яку запропоновану роль. І коли йому запропонували роль Бена, він дуже зрадів. Він говорить: «Я ніколи не грав когось хоча б трохи подібного до Бена, але я повинен був виправдати довіру Олівера. Було багато емоційної роботи із силою силенною тестостерону».

У додаток до цього Стоун від початку хотів запросити окремих конкретних акторів на другорядні ролі. Тому решту акторського складу він побудував навколо них. Джон Траволта грає Деніса, корумпованого агента відділу по боротьбі з наркотиками, Сальма Хаєк грає жорстоку та безжальну Елену, голову картелі Баха, Бенісіо дель Торо в ролі Ладо, її смертельно небезпечного охоронця.

Деніс, подвійний агент, працівник відділу боротьби з наркотиками, знаходиться по обидва боки нарковійни. Він опортуніст, завжди поспішає і тому програє як з Беном і Чоном, так і з Ладо. Двократний номінант на премію Оскар, Джон Траволта грає агента, який вже давно відійшов від місії агентства, в якому працює.

Траволта говорить: «Мене зачепив сценарій. Я подумав, що це буде круте кіно, тому я захотів бути його частиною. Оліверу подобається, що я грав дуже багато абсолютно різних героїв. Він оцінив це. Наш фільм містить політичні повідомлення, він має також моральний підтекст».

Дві доньки та смертельно хвора дружина – ці обставини роблять вибір Деніса очевидним. Траволта говорить: «Життєві обставини пояснюють вчинки Деніса, його гру між наркокартелем та урядом США. Він знаходить виправдання для всього поганого, що вчинив за життя. Як і всі інші персонажі, він поєднує в собі вразливість та дуальність. Так, він робив погані речі, але він всього лише людина із звичайними людськими слабостями».

Найбільша нагорода, про яку мріє Деніс – доставити своїм начальникам Елену Санчес, голову картелі Баха, яка саме «веде перемовини» із Беном та Чоном на рахунок розподілу бізнесу. Хаєк говорить, що вона є незвичайним вибором на роль жорстокої Елени, яка замовляє викрадення Оу. Актриса говорить: «Мені раніше ніколи не пропонували ролі таких безжальних злодіїв, тому мені цікаво було грати Елену. Вона сильна і повинна виживати в чоловічому світі насилля та страху, зазвичай на її місці знаходяться чоловіки. Таке важко витримати чоловіку, а жінці це складніше у тисячу разів. В Елені є щось майже королівське. Її прізвисько – «La Reina», що в перекладі х іспанської означає «королева»».

Актриса розповідає про історію Елени: «Вона переживає сильну особисту дилему, що викриває її слабкість з одного боку, тому ми можемо ідентифікувати себе з нею. Її ахіллесова п’ята – її відсторонені та складні відносини із власною донькою , тому коли Оу з’являється в її житті, Елена переживає емоційно сильні відчуття, вона стає вразливою. Оу приносить промінець світла в її життя, хоча й обставини, що звели їх разом, далеко не ідеальні».

Яскрава політична сюжетна лінія «зачепила» актрису, яка сама була свідком наркотичної війни в Північній Америці. «Я мексиканка. Я знаю різні аспекти історії Елени, - ділиться Хаєк. – Це частина життя моєї країни. Я дуже сподіваюся на те, що наш фільм покаже людям реальний рівень наркоторгівлі між Мексикою та Сполученими Штатами. Це не тільки мексиканська проблема. Це наша спільна біда: Америка і Мексика є партнерами в цій торгівлі. Одна країна продає, а інша купує і це просочується крізь пальці обох урядів».

Під час репетицій Стоун постійно випробовував темперамент Хаєк, і якщо ярості було недостатньо, він провокував її на більше. Режисер, надзвичайно уважний до деталей та експресій, змушував Хаєк безкінечну кількість разів повторювати її головну сцену, в якій Елена вербально принижує та знищує Ладо і Алекса. Елена, оскаженіла, розчарована та зла через зрив американської операції, зривається на своїх чоловіках в бурхливому потоку нецензурних виразів, образ та погроз англійською та іспанською. Хаєк впоралася і вона на всі сто процентів зрозуміла ярість і дикість характеру своєї героїні.

В той час, як Елена керує бізнесом на півночі, Ладо веде справу в Південній Каліфорнії. Йому серйозно набридає його вимогливий бос, тому він використовує свою брутальну тактику, щоб розпочати свій власний бізнес. На роль психопата, який стріляє в колінні чашечки наклепника, страчує лояльних союзників та жорстокими методами вибиває у свого найманця неправдиве зізнання, як ніхто краще підійшов Бенісіо дель Торо. Він говорить: «Коли ви чуєте історії реальних людей, що були втягнуті в такі ситуації, або були жертвами нарко-війни, коли чуєш історії людей, що знаходились по різні боки, це надає серйозності тому, що ми робимо».

Дель Торо і Хеєк грали кілька сцен разом, дуже потужних сцен. Хоча дель Торо десь на фут вищий і на 100 фунтів важчий за Хаєк, безумовно вона була його командиром. «Я знайомий із Салмою вже дуже давно і я знаю, що вона може бути жорсткою, - розповідає режисер Стоун. – Я радий, що Бенісіо погодився на роль, тому що його герой безжальний і безстрашний, він не боїться нікого, окрім неї. Він багато свого надав своєму героєві. Ладо монстр, але Бенісіо зробив його людським монстром».

Ще кілька відомих акторів приєдналися до складу творчої групи стрічки. Серед них Еміль Хірш в ролі аса-бухгалтера Спіна, а також Деміан Бічір в ролі Алекса, юриста картелі.

Життєві докази:

Репетиції та дослідження
Адреналін – це природний спосіб сказати собі «не облажайся»”.

—Чон
Перед початком принципових зйомок два тижні тривали репетиції. Режисер із акторами годинами виснажливо репетирували сцени, які повинні були знімати днями пізніше.

Режисер Стоун говорить: «Я завжди проводжу репетиції. Сцени надзвичайно складні. У нас є п’ять або шість головних персонажів і кожен з акторів вносить щось своє в роль. Якщо не тренуватися і не проводити репетиції до зйомок, потім на майданчику можна отримати мішанину».

Стоун є давнім прихильником залучення до процесу технічних консультантів, щоб зняти якомога реалістичніше кіно. Важливу роль в творчому процесі відігравав координатор трюків Кіт Вулард. Вулард знайшов сповненого ентузіазму та здібного партнера в Тейлорі Кітчі, якому прийшлася до душі роль агресивного та сильного Чона. В одній сцені Чон повинен стрімко вибігати з-за позашляховика і швидко зигзагоподібно бігти через пустельну місцину. Стріляючи, він повинен наздогнати свої цілі – Елену та Ладо. Кітч був настільки заряджений, настільки «в темі», що сцену відзняли за один дубль. Кітч надзвичайно розвинутий атлетично і точно знає, що робити.

Тейлор Кітч розповідає: «Перед зйомками я займався із тренером з спецзагону спецназу ВМС. Я не тільки вчився стріляти з напівавтоматичної зброї. Він розповідав мені реальні історії про Ірак і Афганістан, всі, що траплялися з його приятелями. Це допомогло мені уявити те, яким повинен бути Чон».

Для роботи із Спіном та Денісом Стоун запросив унікальне тріо консультантів: експерта з хакерства Ральфа Ечемендію; консультанта по марихуані Патріка Фоурмі та колишнього агента відділку по боротьбі з наркотиками Едді Фолліса. Давній документаліст, Стоун відчув, що тут є елемент життєвого досвіду, особливо «в тому, що стосується місцевих «горшочників» (тих, хто вирощує коноплю в горщиках дома), вплив мексиканського картелю». Стоун пояснює: «Ми розповідаємо про нарковійну та наркоторгівлю і тут є ризик зіткнутися із неправдивою інформацію або гіперболізацією в медіа».

Ечемендія детально розповів про відмивання грошей, електронне та комп’ютерне спостереження, віртуальні крадіжки. «Я – типовий хакер, як вони мене називають, - говорить Ечемендія. – Я спеціалізуюсь на захисті інформації, в основному на тому, як зламати комп’ютер. Олівер прагнув бути дуже точним в деталях, щоб сцени хакерства виглядали правдиво. Наприклад, сьогодні інформація може зберігатися на пристроях у вигляді кредитних карток, не тільки на «флешках» - ми додали це в фільм».

Працюючи у відділку по боротьбі з наркотиками, Фолліс подорожував по всьому світу, він працював як спецагент по кімнатним операціям, зануренням в банди та генеральним операціям проти лідерів картелів. Як він говорить, «я той самий Деніс, тільки не корумпований».

Фолліс тісно працював із Стоуном і Траволтою, щоб його оперативник-тіньовик був реалістичний. Колишній спецагент ділиться враженнями: «Я працював із містером Траволтою в Даласі протягом чотирьох днів. Перш за все мушу сказати, що він справжній джентльмен. По-друге – він неймовірно швидко абсорбує будь-яку інформацію - навіть щодо того, як рухатись, як тримати кімнату під контролем просто за допомогою мови тіла. Він прагнув знати все».



****

Universal Pictures в асоціації з Relativity Media представляють фільм виробництва Moritz Borman production режисера Олівера Стоуна: ДИКУНИ. В ролях: Тейлор Кітч, Блейк Лайвлі, Аарон Тейлор-Джонсон та Джон Траволта, Бенісіо дель Торо, Сальма Хаєк, Еміль Хірш, Деміан Бічір. Кастинг Сари Хейлі Фінн. Композитор Адам Пітерс. Виконавчий музичний продюсер Бадд Карр. Дизайнер по костюмам Сінді Еванс. Редактори Джо Хатшінг, Стюарт Леві, Алекс Маркез. Художники-постановники Морітц Борман та Ерік Копелофф. Стрічка «Дикуни» основана на однойменному роману Дона Вінслоу. Сценарій Шейна Салерно, Дона Вінслоу та Олівера Стоуна. Режисер Олівер Стоун.
© 2012 Universal Studios.

www.savagesfilm.com


savages


Схожі:

ПЕРЕЛІК рішень виконавчого комітету, внесених до протоколу засідання...
Про хід виконання рішення виконкому від 30. 05. 2012 №386 «Про підсумки проходження опалювального сезону 2011/2012 року заходи щодо...
НАКАЗ 01 жовтня 2012 року №98-О Про проведення Відкритої
Краєзнавчому відділу (Коломієць Р. Ф.) організувати проведення Відкритої першості МОЦТКЕ УМ з краєзнавства протягом 2012-2013 навчального...
В прокаті з 23 серпня 2012 року
Донні заходить надто далеко, оскільки місіс МакГаррікл просто щаслива додати ще кілька уроків про птахів та бджіл до її звичайної...
Конкурс проводиться на території України в період з 15 березня 2012...
Просимо Вас організувати в Ваших навчальних закладах тематичні заходи, присвячені детальному інформуванню щодо умов проведення зазначеного...
Франка Збірник тез доповідей Міжнародної науково-практичної конференції...
Підкарпатська Вища Школа ім бл кс. Владислава Фіндиша в Ясло (Республіка Польща)
УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
«Про проведення І, ІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2012-2013 н р.», у зв’язку з проведенням у період з 29 жовтня по...
ГРАФІК проведення он-лайн консультування щодо підготовки до І-ІІ...
Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін у 2012/2013 н р з 8 жовтня
Р І ШЕННЯ
Кодексу цивільного захисту України від 2 жовтня 2012 року №5403-VI та Постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Положення...
Хід збирання врожаю в усіх категоріях господарств станом на 1 жовтня 2012 року
Рослинництво. За січень-вересень п р. індекс обсягу виробництва продукції рослинництва порівняно з відповідним періодом 2011р становив...
РОБОЧА ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
Робоча програма з «Теорії міжнародних відносин» для студентів за напрямом підготовки 0302 Міжнародні відносини, спеціальністю 030205...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка