Готуємо спеціалістів-аграріїв


Скачати 32.55 Kb.
Назва Готуємо спеціалістів-аграріїв
Дата 24.03.2013
Розмір 32.55 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Історія > Документи
Готуємо спеціалістів-аграріїв
Слов’янський технікум Луганського національного аграрного університету святкує своє 80-річчя. Історія технікуму тісно переплітається з історією країни. Він пережив складні роки колективізації, суворе лихоліття війни, важку післявоєнну відбудову, нелегкий період становлення молодої незалежної країни. А починалося все 1929 року, коли на базі поміщицького маєтку в селі Червоний Пахар Артемівського району було створено садово-огородню профшколу. З того часу навчальний заклад готував різних спеціалістів для сільського господарства країни.

Другий етап історії технікуму розпочався з серпня 1958 року в місті Слов’янську. Тоді землі Червонопахарського технікуму були передані під будівництво Миронівської ДРЕС, а навчальний заклад перебазувався на Слов’янщину.

Сьогодні Слов’янський технікум ЛНАУ – це сучасний навчальний заклад. За 80 років свого існування було підготовлено понад 22 тисячі спеціалістів-аграріїв. Гордістю технікуму всі роки були і є його випускники. Ми пишаємося, що в стінах нашого закладу навчалися: Герої Соціалістичної праці Куликова К.Г.. Стецюра М.М., кандидати наук Беседін М.О., Лебідь В.М., Мечетний М.С., Олійник О.В., Опаренко В.І., заслужений раціоналізатор України Коба В.П., механік-винахідник Штельмах С.Ф. та інші.

Золотим фондом аграрного закладу є його творчий висококваліфікований педагогічний колектив і талановите студентство. В різні роки технікум очолювали директори: Кошовий Ф.П., Медведєв М.П., Долошко А.І., Колпаков В.В., Капшук І.К., Шахов В.М. З 1987 по 2009 рік на посаді директора був Жнакін В.В., висококласний спеціаліст, невтомний ентузіаст своєї справи, наставник молоді.

З жовтня 2009 року вперше в історії технікуму наш навчальний заклад очолила жінка – Дерев’янченко Тетяна Миколаївна, колишня його студентка. Вона пройшла в ньому своє професійне становлення: викладач економічних дисциплін, завідувачка заочним відділенням. Енергійна, ерудована, цілеспрямована людина, вмілий організатор, вона очолила технікум в нелегкі роки економічної кризи, але впевнено дивиться у його успішне майбутнє.

Нині технікум готує фахівців за трьома спеціальностями: «Бухгалтерський облік», «Фінанси і кредит», «Експлуатація та ремонт машин і обладнання агропромислового виробництва». Навчальний процес здійснює колектив однодумців. Більшість з них спеціалісти вищої та першої категорії. Серед них: 8 відмінників освіти і науки та відмінників аграрної освіти і науки України, 11 викладачів-методистів, 3 старші викладачі. При економічній і правовій нестабільності сьогодення, відсутності гарантованого працевлаштування педагоги не просто надають сучасну наукову інформацію, а забезпечують відповідну практичну, психологічну підготовку, допомагають самореалізуватись молодим фахівцям в умовах ринку.

Наш технікум – справжній осередок культури, виховання та становлення високої духовності молоді. Створені всі умови для розкриття здібностей, творчості студентів. На високому рівні працюють гуртки художньої самодіяльності. Творчі колективи «Слов’яночка», «Акварель», «Браві козаченьки» були неодноразовими переможцями обласних, республіканських конкурсів, фестивалів. У 2004 році художній колектив завоював Гран-прі Всеукраїнського фестивалю художньої творчості серед аграрних ВНЗ «Софіївські зорі».

Великою популярністю у технікумі серед студентів користуються фестивалі «Студентська осінь», «Софіївські зорі», конкурси «Кращий механік», «Кращий бухгалтер», шоу «День закоханих», «День студента» тощо.

Навчання і виховання – це два рівнозначних і важливих напрямки нашої роботи. Творчі здібності викладачів та студентів постійно демонструються на науково-практичних конференціях, виставках технічної та художньої творчості, олімпіадах, засіданнях предметних гуртків.

Гордістю навчального закладу є музей, якому належить значна роль в національному, патріотичному, громадянському вихованні молоді.

Ми пишаємося своєю особистою символікою. У нас є свій герб, прапор, гімн. Такі традиції дають змогу нинішнім викладачам та студентам створити живий історичний зв’язок між поколіннями, виховувати любов до рідного навчального закладу.

В технікумі створено сприятливі умови для проведення спортивно-масової і оздоровчої роботи. Восени приймали спортсменів-легкоатлетів з усіх регіонів України в рамках проведення спортивних Всеукраїнських ігор.

За результатами конкурсу по створенню соціально-побутових умов для студентів регіональна конкурсна комісія визнала гуртожиток технікуму кращим в Донецькій області серед аграрних ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації.

Багатою і різноманітною є палітра життя у Слов’янський технікум ЛНАУ.

Освіта та виховна робота в технікумі – це гарантія професіоналізму та якості спеціалістів, високої громадської позиції майбутніх аграріїв.

В свої 80 років наш навчальний заклад вирізняється енергією молодості, досвідченості, мудрості, енергією, спрямованою в майбутнє.
Валентина Соловар, Олена Шевченко,

викладачі Слов’янського технікуму ЛНАУ

Схожі:

1. основи організації бухгалтерського обліку
Згідно з навчальним планом на заключному етапі підготовки спеціалістів з обліку і аудиту студенти на протязі ІХ-го семестру вивчають...
Графік передзахисту магістрів, спеціалістів бакалаврів

Робоча програма для спеціалістів денної форми навчання напряму підготовки...
Робоча програма для спеціалістів денної форми навчання напряму підготовки 030203 «Міжнародні економічні відносини»
Застосування інформаційних технологій в самоосвітній діяльності майбутніх спеціалістів

Навчальну дисципліну «Гідравлічні машини» включено до навчального...
Навчальну дисципліну «Гідравлічні машини» включено до навчального плану підготовки молодших спеціалістів із спеціальності 06010113...
«ПОЛОЖЕННЯ ПРО КОМПЛЕКС НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДИСЦИПЛІН...

Обгрунтування необхідності ліцензування освітньої послуги підготовки...

`ДРАФТ узгоджений РОБОЧОЮ ГРУРОЮ
Сприяння покращенню системи підготовки спеціалістів відповідно до потреб ринку праці
Кількісний склад спеціалістів психологічної служби Черкаської області
Л. В. Жеребньова, завідувач обласного центру практичної психології і соціальної роботи
V Міжнародна науково – практична конференція УПРАВЛІННЯ В ОСВІТІ
Дослідницький Центр проблем якості підготовки спеціалістів МІСіС (м. Москва, Російська Федерація)
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка