РІШЕННЯ колегії відділу освіти


Скачати 39.2 Kb.
Назва РІШЕННЯ колегії відділу освіти
Дата 20.04.2013
Розмір 39.2 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
РІШЕННЯ

колегії відділу освіти

від 27 лютого 2013 року

Про роботу закладів освіти із збереження умов охорони праці, безпеки життєдіяльності та попередження травматизму серед учасників навчально-виховного процесу

Заслухавши та обговоривши довідку колегії відділу освіти «Про роботу закладів освіти із збереженням умов охорони праці, безпеки життєдіяльності та попередження травматизму серед учасників навчально-виховного процесу» колегія відзначає, що в навчальних закладах району проводиться певна робота щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, безпеки життєдіяльності та попередження травматизму серед учасників навчально-виховного процесу.

З боку адміністрацій Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ст.№2, Горохолинської ЗОШ І-ІІІ ст, Глибівської ЗОШ І-ІІ ст, Монастирчанського НВК здійснюється контроль за дотриманням безпечних умов навчання та праці, попередження травматизму учасників навчально-виховного процесу. 
Управлінська діяльність з питань охорони праці в перевірених школах передбачена «Положенням про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах і закладах освіти» і заслуговує на увагу.Дане питання перебуває на постійному контролі відділу освіти райдержадміністрації, адміністрації шкіл району.

Однак, колегія зазначає, що має місце ще формальний підхід адміністрацій навчальних закладів до оперативного адміністративно-громадського контролю з охорони праці, до проведення навчання та перевірки знань працівників навчальних закладів освіти, чим порушується «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці в закладах, установах, підприємствах, підпорядкованих Міністерству освіти України», та «Положення про оперативний адміністративно-громадський контроль стану охорони праці» .

Не забезпечено спільно з радами профспілок шкіл активну участь колективів у Всеукраїнському громадському огляді-конкурсі стану умов і охорони праці в установах, закладах, підприємствах та організаціях Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України .

Керівникам шкіл слід звернути увагу на забезпечення організації планомірної і систематичної роботи з охорони праці та профілактики травматизму в навчальних закладах, своєчасно інформувати відділ освіти про випадки травматизму серед учасників навчально-виховного процесу.
На основі вищенаведеного колегія ухвалює:

  1. Роботу Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, Горохолинської ЗОШ І-ІІІ ст., Глибівської ЗОШ І-ІІ ст. та Монастирчанського НВК в частині дотримання вимог щодо збереження умов охорони праці, безпеки життєдіяльності та попередження травматизму серед учасників навчально-виховного процесу

вважати задовільною.

2. Довідку відділу освіти райдержадміністрації «Про роботу закладів освіти із збереженням умов охорони праці, безпеки життєдіяльності та попередження травматизму серед учасників навчально-виховного процесу» взяти до відома.

  1. Керівникам навчально-виховних закладів району:




  1. Забезпечувати виконання вимог Законів України «Про охорону праці», «Про пожежну безпеку», «Положенням про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах і закладах освіти», «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів»,"Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів" та інших нормативно правових документів з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу.

  2. Створити систему роботи в організації навчання та перевірку знань з питань охорони праці відповідно до п.3.10-3.11 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці в закладах, установах, організаціях, підприємствах, підпорядкованих Міністерству освіти і науки України», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України 18.04.2006 року № 304.

  3. Рішення колегії розглянути на нарадах, засіданнях педагогічних рад та
    розробити плани організаційно-технічних заходів щодо поліпшення умов охорони праці в закладі (до 15.03.2013 р.)

  4. Вилучити з використання в навчально-виховному процесі обладнання, інструменти, пристрої, прилади, які не відповідають вимогам правил техніки безпеки ( до 11.03.2013 р.)

  5. Поповнювати приміщення школи комплектом первинних засобів пожежогасіння (постійно).

  6. Забезпечувати згідно вимог положення «Про порядок розслідування нещасних випадків, що сталися під час навчально-виховного процесу в начальних закладах», своєчасне розслідування, облік і звітування за кожний нещасний випадок (постійно).

  7. Забезпечувати спільно з профспілковим комітетом, систематичний контроль за виконанням «Положення про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах і закладах освіти», інших законодавчих та нормативно-правових актів, наказів, розпоряджень, інструкцій управління освіти з питань безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу (постійно).

  8. В кінці навчального року провести підсумки роботи в загальноосвітньому закладі з охорони праці і безпеки життєдіяльності та видати відповідні накази (травень 2013 р.)

  9. Розглядати на нарадах, засіданнях педагогічних рад стан охорони праці та організації роботи з безпеки життєдіяльності в навчальних закладах (щоквартально)

  10. Забезпечити активну участь колективів у Всеукраїнському громадському огляді-конкурсі стану умов і охорони праці в установах, закладах, підприємствах та організаціях Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України у 2013 році.

1.11. Надати відділу освіти інформацію про проведену роботу щодо виконання рішення колегії (до 01.09.13р.)


Голова колегії, начальник відділу освіти Іван Дрогомирецький

Схожі:

Колегія відділу освіти райдержадміністрації РІШЕННЯ від 22. 11. 2012...
«Про стан виконання рішення колегії відділу освіти від 23 лютого 2006 року «Про роботу класних керівників Бабченської ЗОШ І-ІІІ ступенів,...
Колегії відділу освіти Райдержадміністрації Рішення
Манявської, Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, Підгірської, Раковецької ЗОШ І-ІІст. (Білусяк Б. В., Битківська У. М., Тимків...
Колегія відділу освіти райдержадміністрації Рішення
Марківської ЗОШ І-ІІІст., Жураківської І-ІІст.,Ластівецького НВК (директори Квич О.І., Скрипник Г. С., Мельник Є.І., Боднар І. П.)...
УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Відповідно до плану роботи відділу освіти райдержадміністрації, рішення колегії відділу освіти від 30. 03. 2011 р та з метою популяризації...
Про Концепцію державного стандарту спеціальної освіти дітей з особливими...
Рішення колегії Міністерства освіти та Президії Академії педагогічних наук України
БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ КОЛЕГІЯ ВІДДІЛУ ОСВІТИ...
Близнюк О.І. «Про стан організації харчування учнів в загальноосвітніх закладах району», колегія відділу освіти
КОНЦЕПЦІЯ ЛІТЕРАТУРНОЇ ОСВІТИ Вступ
На виконання рішення колегії Міністерства освіти і науки від 20. 08. 2010 (протокол №8/1-2)
КОНЦЕПЦІЯ ЛІТЕРАТУРНОЇ ОСВІТИ Вступ
На виконання рішення колегії Міністерства освіти і науки від 20. 08. 2010 (протокол №8/1-2)
Вул. Шевченка, 46, м. Хмельницький, 29000 тел/факс (0382) 76-51-65,...
Заслухавши питання “Про стан організації та надання онкологічної допомоги населенню області. Про виконання рішення колегії УОЗ ОДА...
Вул. Шевченка, 46, м. Хмельницький, 29000 тел/факс (0382) 76-51-65,...
Заслухавши питання “Про організацію та стан медичного обслуговування ветеранів та інвалідів війни у 4 районах області. Про виконання...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка