1. Організація та технологія будови комп'ютерних мереж


Скачати 383.34 Kb.
Назва 1. Організація та технологія будови комп'ютерних мереж
Сторінка 1/4
Дата 19.04.2013
Розмір 383.34 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
  1   2   3   4
Зміст

1.

Організація та технологія будови комп'ютерних мереж


1.1.

Вступ…………………………………………………………….

2

1.2.

Розрахунково-технологічна частина…………………………………………………………


3 - 8

1.3.

Техніка безпеки…………………………………………….

9 - 15

2.

Організація та технологія нарахування заробітної плати



2.1.

Вступ……………………………………………………………

16

2.2.

Розрахунково-технологічна частина……………………………………………………….


17 – 20

2.3.

Техніка безпеки……………………………………………

21 – 22

3.

Правила етики і ділового спілкування в різних країнах світу


3.1

Вступ……………………………………………………………

23

3.2

Розрахунково-технологічна частина……….

24 – 30

3.3

Техніка безпеки………………………………………….

31 – 32




Список використаної літератури…………….

33




Додаток 1………………………………………………….

34 – 35




Додаток 2………………………………………………….

36 – 41



1. Організація та технологія будови комп'ютерних мереж
1.1. Вступ

Мною обрана ця тема тому, що на сам перед зараз все робиться за допомогою обчислювальної техніки, тобто за допомогою Персональних Комп’ютерів. Персональні комп’ютери придумані для того, щоб облегшити роботу секретарям, бухгалтерам, операторам комп’ютерного набору і т. д.

За допомогою комп’ютерних мереж ми можемо обмінюватися різною інформацією не тільки в одному приміщенні, а й в різних куточках світу. На мій погляд це дуже комфортний і вигідний спосіб спростування обміну інформацією і допомоги людям. Її перспективність дуже велика, це доведено за допомогою кількості користувачів різними видами мереж територія користування комп’ютерними мережами майже весь світ це і доводить популярність і перспективність цього виду обміну передачі інформації.

Тому я і вирішила розкрити більш конкретно тему комп’ютерних мереж.

1.2. Розрахунково - технологічна частина
Комп’ютерні мережі

Інтернет — це добровільне об'єднання тисяч мереж і мільйонів комп'ютерів по всьому світу, що дозволяє обмінюватися інформацією між ними. Internet надає багато послуг. Основними й найпопулярнішими з них є: електронна пошта, групи новин UseNet, всесвітня інформаційна служба Web, служба обміну файлами FTP, служба віддаленого доступу Telnet, служби, що забезпечують «живе» спілкування, аудіо - і відео мовлення в Internet.

Кожний комп'ютер, підключений до Internet, повинен мати свою адресу. В Internet використовуються два типи адрес: цифрові або IP-адреси і доменні (від англ. domain — галузь, сфера).

IP-адреса за змістом подібна до поштового індексу, що містить інформацію про місто (перші дві цифри) і поштове відділення в ньому (останні три цифри). IP-адреса є послідовністю з чотирьох чисел, розділених крапками.

Локальна мережа (Local Area Network, LAN) - група персональних ком рів або периферійних пристроїв, які об'єднані між собою високошвидкісним каналом передачі цифрових даних в межах одного або декількох довколишніх будівель. Також зустрічається термін "локальна обчислювальна мережа" (ЛВС). Основне призначення будь-яких видів комп'ютерних мереж - організація зі вмістного доступу до ресурсів будь-якого з комп'ютерів, підключеного до цієї мережі.

Перш за все, це спільний доступ до даних і програм. Це коли дані або програми, що знаходяться на одному з комп’ютерів мережі (файловому сервері), можуть використовуватися на будь-якому з який підключений чинних до нього комп'ютерів. Так відбувається, наприклад, при використанні мережевої бухгалтерської програми, коли працівники, які мають доступ до мережі, можуть вносити зміни в єдину базу даних. Для організації постійного зв'язку між комп'ютерами локальної мережі їх об'єднують в робочі групи.

Робоча група - це група осіб (наприклад, співробітників організації), кото риє займаються одним проектом. Сучасні локальні мережі направлені, умов повідомити їх робочою групою можна назвати групу комп'ютерів, які, наприклад, зайняті обробкою однієї мережевої гри. Комп'ютери кожної робочої групи складають окремий сегмент.

Сегмент локальної мережі - частина мережевого кабелю, обмежена маршрути заторами, повторювачами, термінаторами та іншими додатковими вуст влаштування.

В окрему групу можна віднести сервери друку з підключеними до них декількома звичайними принтерами, які при цьому набувають мережеві можливості і можуть працювати по мережі незалежно від наявності підтримки в них цього режиму роботи. Зазвичай сервери друку мають LPT - роз'єми. Такі сервери використовуються в дуже великих організаціях, в домашніх же умовах цілком достатньо мати один принтер на комп'ютері, підключеному до локальної мережі, щоб до нього мали доступ усі ком ри робочої групи.

Все вищесказане можна виразити єдиним терміном - "спільний доступ до ресурсів".

Крім уже розглянутих переваг, є ще одне і вельми важливе. Завдяки наявності постійного зв'язку між комп'ютерами з'являється можливість віддаленого адміністрування, коли, сидячи за одним комп'ютером, можна стежити за роботою всіх інших комп'ютерів, підключення до локальної мережі - наприклад, чи включений конкретний комп'ютер,які програми на ньому запущені і інше.

Саме звідси стався термін "системний адміністратор" - це чоло століття, що відповідає за роботу всієї локальної мережі і керуючий режимами спільного доступу до ресурсів мережі (іншими словами, керуючий системною політикою).

Глобальні мережі Wide Area Networks (WAN) - об'єднують комп'ютери, що територіально розосередилися, які можуть знаходитися в різних містах і країнах. Оскільки прокладка високоякісних ліній зв'язку на великі відстані обходиться дуже дорого, в глобальних мережах часто використовуються вже існуючі лінії зв'язку, спочатку призначені зовсім для інших цілей. Наприклад, багато які глобальні мережі будуються на основі телефонних і телеграфних каналів загального призначення. Через низькі швидкості таких ліній зв'язку в глобальних мережах (десятки кілобіт в секунду) набір послуг, що надаються звичайно обмежується передачею файлів, переважно не в оперативному, а в фоновому режимі, з використанням електронної пошти. Для стійкої передачі дискретних даних по неякісних лініях зв'язку застосовуються методи і обладнання, істотно відмінні від методів і обладнання, характерних для локальних мереж. Як правило, тут застосовуються складні процедури контролю і відновлення даних, оскільки найбільш типовий режим передачі даних по територіальному каналу зв'язку пов'язаний зі значними спотвореннями сигналів.

Розглянемо основні відмінності локальних мереж від глобальних більш детально. Оскільки останнім часом ці відмінності стають все менш помітними, то будемо вважати, що в даному розділі ми розглядаємо мережі кінця 80-х років, коли ці відмінності виявлялися вельми виразно, а сучасні тенденції зближення технологій локальних і глобальних мереж будуть розглянуті в наступному розділі, в протяжність, якість і спосіб прокладки ліній зв'язку. Клас локальних обчислювальних мереж по визначенню відрізняється від класу глобальних мереж невеликою відстанню між вузлами мережі. Це в принципі робить можливим використання в локальних мережах якісних ліній зв'язку: коаксіального кабелю, витої пари, оптичноволоконого кабелю, які не завжди доступні (через економічні обмеження) на великих відстанях, властивих глобальним мережам. У глобальних мережах часто застосовуються вже існуючі лінії зв'язку (телеграфні або телефонні), а в локальних мережах вони прокладаються заново.

Складність методів передачі і обладнання. У умовах низької надійності фізичних каналів в глобальних мережах потрібні більш складні, ніж в локальних мережах, методи передачі даних і відповідне обладнання. Так, в глобальних мережах широко застосовуються модуляція, асинхронні методи, складні методи контрольного підсумовування, квотування і повторна передача спотворених кадрів. З іншого боку, якісні лінії зв'язку в локальних мережах дозволили спростити процедури передачі даних за рахунок застосування немодульованих сигналів і відмови від обов'язкового підтвердження отримання пакету.

Швидкість обміну даними. Однією з головних відмінностей локальних мереж від глобальних є наявність високошвидкісних каналів обміну даними між комп'ютерами, швидкість яких (10,16 і 100 Мбіт/с) порівнянна з швидкостями роботи пристроїв і вузлів комп'ютера дисків, внутрішніх шин обміну даними і т. п. За рахунок цього у користувача локальної мережі, підключеного до виділеного ресурсу (наприклад, диску сервера), що розділяється, складається враження, що він користується цим диском, як “своїм”. Для глобальних мереж типові набагато більш низькі швидкості передачі даних 2400, 9600, 28800, 33600 біт/с, 56 і 64 Кбіт/с і тільки на магістральних каналах до 2 Мбіт/с.

Різноманітність послуг. Локальні мережі надають, як правило, широкий набір послуг це різні види послуг файлової служби, послуги друку, послуги служби передачі факсимільний повідомлень, послуги баз даних, електронна пошта і інші, в той час як глобальні мережі в основному надають поштові послуги і іноді файлові послуги з обмеженими можливостями передачу файлів з публічних архівів віддалених серверів без попереднього перегляду їх змісту.

Оперативність виконання запитів. Час проходження пакету через локальну мережу звичайно становить декілька Мілі/секунд, час же його передачі через глобальну мережу може досягати декількох секунд. Низька швидкість передачі даних в глобальних мережах утрудняє реалізацію служб для режиму on-line, який є звичайним для локальних мереж.

Розділення каналів. У локальних мережах канали зв'язку використовуються, як правило, спільно відразу декількома вузлами мережі, а в глобальних мережах індивідуально.


Використання методу комутації пакетів. Важливою особливістю локальних мереж є нерівномірний розподіл навантаження. Відношення пікового навантаження до середньої може становити 100:1 і навіть вище. Такий трафік звичайно називають пульсуючим. Через цю особливість трафіка в локальних мережах для зв'язку вузлів застосовується метод комутації пакетів, який для пульсуючого трафіка виявляється набагато більш ефективним, ніж традиційний для глобальних мереж метод комутації каналів. Ефективність методу комутації пакетів полягає в тому, що мережа загалом передає в одиницю часу; більше даних своїх абонентів. У глобальних мережах метод комутації пакетів також використовується, але нарівні з ним часто застосовується і метод комутації каналів, а також не комутовані канали як успадковані технології некомп'ютерних мереж.

Масштабованість. “Класичні” локальні мережі володіють поганою масштабованістю через жорсткість базових топологій, що визначають спосіб підключення станцій і довжину лінії. При використанні багатьох базових топологій характеристики мережі різко погіршуються при досягненні певної межі по кількості вузлів або протяжності ліній зв'язку. Глобальним же мережам властива хороша масштабованість, оскільки вони спочатку розроблялися з розрахунку на роботу з довільними топологіями.

1.3.Техніка безпеки користування ПК

В даний час комп'ютерна техніка широко застосовується у всіх областях діяльності людини. При роботі з комп'ютером людина піддається дії ряду небезпечних і шкідливих виробничих факторів: електромагнітних полів,інфрачервоного і іонізуючого випромінювань, шуму і вібрації, статичної електрики і ін.

Робота з комп'ютером характеризується значною розумовою напругою і нервово-емоційним навантаженням операторів, високою напруженістю зорової роботи і достатньо великим навантаженням на м'язи рук при роботі з клавіатурою ЕОМ. Велике значення має раціональна конструкція і розташування елементів робочого місця, що важливо для підтримки оптимальної робочої пози людини-оператора.

У процесі роботи з комп'ютером необхідно дотримувати правильний режим праці та відпочинку.

Забарвлення і коефіцієнти віддзеркалення. Освітлення.

Забарвлення приміщень і меблів повинні сприяти створенню сприятливих умов для зорового сприйняття, гарного настрою.

Джерела світла, такі як світильники і вікна, які дають віддзеркалення від поверхні екрану, значно погіршують точність знаків і тягнуть за собою перешкоди фізіологічного характеру, які можуть виразитися в значній напрузі, особливо при тривалій роботі. Віддзеркалення, включаючи віддзеркалення від вторинних джерел світла, повинне бути зведено до мінімуму. Для захисту від надмірної яскравості вікон можуть бути застосовані штори і екрани.

У приміщеннях, де знаходиться комп'ютер, необхідно забезпечити наступні величини коефіцієнта віддзеркалення: для стелі: 60 ... 70%, для стін: 40 ... 50%, для підлоги: близько 30%. Для інших поверхонь і робочих меблів: 30 ... 40%.

Правильно спроектоване і виконане виробниче освітлення покращує умови зорової роботи, знижує стомлюваність, сприяє підвищенню продуктивності праці, благотворно впливає на виробниче середовище, надаючи позитивну психологічну дію на працюючого, підвищує безпеку праці і знижує травматизм.

Недостатність освітлення приводить до напруги зору, ослабляє увагу, приводить до настання передчасної стомленості. Надмірно яскраве освітлення викликає засліплення, роздратування і різь в очах. Неправильний напрямок світла на робочому місці може створювати різкі тіні, відблиски, дезорієнтувати робо-який тане. Всі ці причини можуть призвести до нещасного випадку або профзахворювань.

В приміщенні, де встановлені комп'ютери, необхідно застосовувати систему комбінованого освітлення. Вимоги до освітленості в приміщеннях, де встановлені комп'ютери, наступні: при виконанні зорових робіт високої точності загальна освітленість повинна складати 300лк, а комбінована - 750лк; аналогічні вимоги при виконанні робіт середньої точності - 200 і 300лк відповідальної. Крім того все поле зору повинне бути освітлено достатньо рівномірно - ця основна гігієнічна вимога. Іншими словами, ступінь освітлення приміщення і яскравість екрану комп'ютера повинні бути приблизно однаковими, оскільки яскраве світло в районі периферійного зору значно збільшує напруженість очей і, як наслідок, призводить до їх швидкої стомлюваності.
  1   2   3   4

Схожі:

Конспект уроку Тема уроку: Локальні та глобальні мережі
Познайомити учнів з видами комп’ютерних мереж, їх структурою, навчити розпізнавати ці мережі, засвоїти основні принципи будови і...
Тема. Поняття про глобальну та локальну комп’ютерні мережі Мета
Мета: Розглянути типи комп’ютерних мереж. Ввести поняття глобальної та локальної комп’ютерних мереж Виховувати сучасну людину, яка...
Способи підключення до INTERNET. Провайдери послуг INTERNET
Мета: основні принципи будови і функціонування сучасних глобальних комп'ютерних мереж; способи під'єднання комп'ютерів до глобальної...
СТРУКТУРА УРОКУ
Тема: Огляд і архітектура комп'ютерних телекомунікаційних та комп’ютерних мереж
ТЕНДЕНЦІЇ ФОРМУВАННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ СИСТЕМИ КОМП’ЮТЕРНИХ ЗАСОБІВ НАВЧАННЯ
Резюме. Розглянуто тенденції розвитку та застосування сучасних інформаційних технологій у навчанні. Висвітлено такі аспекти, як застосування...
Урок №6. Тема: Комп’ютерні мережі
Мета: мати уявлення про призначення й основні характеристики комп’ютерних мереж; типи доступу до інформаційних ресурсів
Комп'ютерні мережі
В даний час більшість комп’ютерів використовується не ізольовано від інших комп’ютерів, а постійно або час від часу підключаються...
Західнодонбаський приватний інститут економіки і управління
З появою комп'ютерних мереж, і зокрема Internet, з'явилися нові можливості для ведення бізнесу, нова категорія послуг, можливість...
«Ознайомлення з мережевими архітектурами». Мета
Мета: навчитися здійснювати правильний вибір мережевих архітектур для побудови комп’ютерних мереж
Для підключення до мережі комп’ютери повинні мати
Локальні комп’ютерні мережі Комп’ютерні мережі. Однорангові мережі та мережі з виділеним сервером. Принципи роботи в локальних комп’ютерних...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка