Долина=Dolyna : інформ буклет / текст Володимир Смолій; пер на англ. Інеса Качурівська; дизайн та верстка Валерій Максимів; Долин міська рада. – Долина : Петричук О. П., 2012. – 16 с. іл


Скачати 141.53 Kb.
Назва Долина=Dolyna : інформ буклет / текст Володимир Смолій; пер на англ. Інеса Качурівська; дизайн та верстка Валерій Максимів; Долин міська рада. – Долина : Петричук О. П., 2012. – 16 с. іл
Дата 11.04.2013
Розмір 141.53 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи


Долинська центральна районна бібліотека


Література про Долинщину

Інформаційний список

січень – грудень 2012 р.

Долина

2012

Інформаційний анотований список “Література про Долинщину” подає відомості нових надходжень у фонди Долинської центральної районної бібліотеки у 2012 році. Література розташована за галузями знань.

Список призначений для краєзнавців, освітян, студентів, працівників культури і мистецтва, всіх, хто цікавиться питаннями краєзнавства.

Підготувала: Андрєєва О. Г., провідний бібліограф ЦРБ

Долина=Dolyna : інформ. буклет / текст Володимир Смолій; пер. на англ. Інеса Качурівська; дизайн та верстка Валерій Максимів; Долин. міська рада. – Долина : Петричук О. П., 2012. – 16 с. : іл.

Інформаційний буклет “Долина” розкриває туристичні можливості м. Долини та Долинського р-ну і запрошує відвідати Долинщину як в туристичних цілях, так і в пошуках бізнес-можливостей, чи з будь-якою іншою метою.

З історії Долини : зб. іст-краєзн. ст. / ред. кол. : Романюк М. М., Сенів Т. Л., Гаразд В. С. та ін.; Долин. міська рада, Долин. краєзн. музей “Бойківщина” Тетяни і Омеляна Антоновичів. – Долина, 2012. – Вип. 4. – 234 с.

У четвертому випуску збірника досліджено маловідомі сторінки історії товариства “Просвіта” та “Селянської бурси” (гуртожитку для сільських дітей у м. Долині, які навчалися у долинських школах), проаналізовано особливості функціонування Української приватної гімназії ім. Маркіяна Шашкевича та Українського педагогічного товариства. Висвітлено життя та творчість визначних долинян: голлівудського актора Лео Моріса Райса (Ліонеля Роуса) та диригента, організатора мистецьких колективів на Долинщині, заслуженого працівника культури України Юрія Соловія. Цікавою є розвідка про розвиток фотографії в м. Долині.

Борис М. Під покровом Богородиці. Гошів : ілюстр. іст. нарис / Михайло Борис. – Брошнів : Таля, 2012. – 288 с. : іл.

Про монастир на Ясній Горі вже написано багато, але про історію с. Гошів, про його мешканців, про їх звичаї та обряди вперше широко написано в новій книзі Михайла Бориса “Під покровом Богородиці. Гошів”. Герої книги – це і церковні, і громадсько-політичні діячі, і освітяни та лікарі, і учасники національно-визвольних змагань, і прості трудівники. Автор книги, уродженець с. Гошів, впродовж багатьох років збирав матеріали в архівах, записував спогади довгожителів, розшукував в сімейних фотоальбомах старі і цікаві фотографії, спілкувався з діаспорою. Це видання є ще однією із сторінок безцінної енциклопедії нашого краю.

Гук В. Шлях до волі / Василь Гук. – Івано-Франківськ : Просвіта, 2012. – 628 с.

Автор книги – учасник визвольних змагань, вчитель, політв’язень, громадський діяч, просвітянин, краєзнавець. Основою книги “Шлях до волі” стали спогади про тернистий життєвий шлях патріота, який пережив польський, німецький і “світський” окупаційні режими. Автобіографічні нариси В. Ю. Гука написані в контексті історії України і є енциклопедією українського духу. В книзі багато цінної інформації з історії краю, з історії с. Церківна, з історії національно-визвольних змагань. Книга ілюстрована багатьма світлинами і адресована студентам, вчителям, краєзнавцям.

Проців М. Українська приватна гімназія ім. Маркіяна Шашкевича в Долині: історія створення, діяльність, постаті / Микола Проців // Маркіян : зб. іст.-краєзн. ст. на пошану Маркіяна Шашкевича / [авт. і упоряд. Микола Проців. – Тернопіль, 2011. – С. 63 – 82.

В статті подано матеріали про маловідомі факти історії створення в м. Долині української приватної гімназії ім. М. Шашкевича. Окремими розділами автор подає відомості про директорів гімназії: Михайла Пачовського, Ізидора Єлюка, Лева Ореста Редкевича. Цікавою буде також розвідка про учнів, які навчались в гімназії.

Витяг із протоколу допиту Милькевича Андрія Миколайовича про участь в українському збройному підпіллі (2 жовтня 1951 р.) : [уродж. с. Кропивник, псевдо “Шугай”] // Український національний визвольний рух на Прикарпатті в ХХ столітті : док. і матеріали / від. ред. Микола Когутяк. – Івано-Франківськ, 2011. – Т. 2, кн. 3 : (1947-1957). – С. 572-573.

Звіт Станіславського обкому партії ЦК(б)У про результати і стан боротьби із формуваннями УПА і підпіллям ОУН на території області за І квартал 1949 р. (7 квітня 1949 р.) // Український національний визвольний рух на Прикарпатті в ХХ столітті : док. і матеріали / від. ред. Микола Когутяк. – Івано-Франківськ, 2011. – Т. 2, кн. 3 : (1947-1957). – С. 325; С. 330; С. 335.

У книзі публікуються різноманітні за своєю формою та змістом документи і матеріали, що розповідають про національно-визвольні змагання на Прикарпатті у 1947 – 1957 рр., зокрема на Долинщині, та висвітлюють маловідомі героїчні сторінки боротьби українських повстанців проти радянського тоталітаризму, повертають нам із забуття імена українських патріотів. Ці документи будуть цікавими в першу чергу для краєзнавців, викладачів історії, студентів.

Бойдуник Осип // Яневський Д. Проект “Україна”. Жертва УПА, місія Романа Шухевича / Данило Яневський. – Х., 2012. – С. 240.

Горбовий Ярослав (“Буй”) // Яневський Д. Проект “Україна” : жертва УПА, місія Романа Шухевича / Данило Яневський. – Х., 2012. – С. 243 – 244.

Козак Микола (“Смок”, “Кучма” та ін.) // Яневський Д. Проект “Україна” : жертва УПА, місія Романа Шухевича / Данило Яневський. – Х., 2012. – С. 247.

Проаналізувавши десятки тисяч сторінок документів, мемуарів, спеціальних досліджень та артефактів з колекції Українського Національного Музею (Чикаго, США), автор, доктор історичних наук, відомий телеведучий та журналіст Дмитро Яневський відновив реальну історію УПА, з’ясував її чисельність, місця та час народження, імена Головних командирів. В книзі вміщено біографічні матеріали про відомих провідників ОУН-УПА, серед яких є і вихідці з нашого району.

Я живу завжди [Електронний ресурс] : спогади учасників Другої Світової війни, воїнів УПА та репресованих / авт. ідеї та сцен. : Наталія Іванів, Роберта Ілейжер; зйомка та монтаж : Андрій Шкварла; музей “Бойківщина” Тетяни та Омеляна Антоновичів, Долин. ЦРБ, Долин. райвідділ культури. – Івано-Фраківськ : Вежа, 2012. – 1 електрон. опт. диск (DVD-R) : звук (120 хв.), цифр., стерео; 12 см.

Фільм “Я живу завжди” створений в рамках проекту “Кожен може розповісти історію”, який профінансувало представництво Корпусу Миру США в Україні.

Цей проект надав можливість учнівській молоді співпрацювати з різними організаціями, щоб набувши навиків фільмування та розслідувальної журналістики, створити документальний фільм та записати розповіді літніх людей, які були учасниками Другої світової війни, жили під Сталінським режимом, воювали в рядах УПА чи були репресовані та вивезені з території України. В спогадах наших героїв оживають миті, які назавжди закарбувалися в їхній свідомості, які й досі бринять сльозами на очах, від яких завмирає серце. …Історія написана на їхніх обличчях…

Федорчук Я. Волинянин. Кн. 2. Напередодні. / Ярослав Федорчук. – К. : Міленіум, 2011. – 224 с.

Друга книга “Волинянин. Напередодні” – продовжує розповідь – спогади Ярослава Федорчука про свій життєвий шлях, що тісно переплітався з нашим недалеким минулим. Багато спогадів стосуються м. Долини та Долинського р-ну, адже автор з 1972 по 1983 р.р. був першим секретарем Долинського райкому партії КПУ.

Кляшторна Н. Бойківське сузір’я : словник персоналій Бойківщини / Наталя Кляшторна. – Івано-Франківськ : Лілея-НВ, 2012. – 80 с. : іл.

Словник персоналій включає короткі відомості про 300 видатних людей, які своїм походженням, життям чи діяльністю пов’язані з бойками та Бойківським краєм. Словник розповідає про знаних осіб Бойківщини та акцентує увагу на їхньому внеску на благо рідного краю. Видання розраховане на широке коло користувачів.

Аношина Н.-Т. Ю. Головний акт Віденського конгресу 1815 року як основа міжнародного правопорядку ХІХ - початку ХХ століття / Н.-Т. Ю. Аношина. – Одеса : Фенікс, 2011. – 192 с. – (Міжнародне право).

Успішний науковець, працівник Міністерства юстиції України, кандидат юридичних наук Наталія-Тереза Аношина народилася в м. Долині, закінчила Долинський природничо-математичний ліцей. Сфера її наукових інтересів – міжнародне право, порівняльне правознавство, дипломатична і консульська служба, зовнішня політика і дипломатія держав Європи, міжнародна економіка. ЇЇ монографія присвячена дослідженню одного із етапів формування універсального міжнародного правопорядку за часів Віденського конгресу 1814-1815 рр. Обґрунтовано історичні та міжнародно-правові засади становлення міжнародного правопорядку ХІХ початку ХХ століття. Розкрито вплив Віденського конгресу на прогресивний розвиток міжнародного права загалом та його деяких інститутів зокрема. Книга розрахована на науковців, викладачів, студентів, усіх, хто цікавиться міжнародним правом та його історією.

Васькович Йосип Васильович // Юридична освіта і наука Прикарпаття / [В. Д. Басай, Г. Г. Винничук, І. Я. Галюка, та ін.]. – Івано-Франківськ, 2006. – С. 183 – 184.

Кальмук Андрій Іванович // Юридична освіта і наука Прикарпаття / [В. Д. Басай, Г. Г. Винничук, І. Я. Галюка, та ін.]. – Івано-Франківськ, 2006. – С. 209.

Кощинець Віктор Васильович // Юридична освіта і наука Прикарпаття / [В. Д. Басай, Г. Г. Винничук, І. Я. Галюка, та ін.]. – Івано-Франківськ, 2006. – С. 140.

Сащак Ярослав Михайлович // Юридична освіта і наука Прикарпаття / [В. Д. Басай, Г. Г. Винничук, І. Я. Галюка, та ін.]. – Івано-Франківськ, 2006. – С. 255 – 256.

У книзі висвітлюються питання становлення і розвитку юридичної освіти і науки на Прикарпатті. Систематизовано інформацію про юристів-освітян та науковців, Прикарпаття щодо їхніх наукових ступенів, учених звань, напрямків наукових досліджень, місця роботи й інші дані. Є серед учених-юристів та юристів-освітян наші земляки, вихідці з Долинщини.

Витязь Олег Юлійович // Івано-Франківський осередок наукового товариства ім. Шевченка : біобібліогр. покажч. (2000 – 2008) / ред.-упоряд. Василь Мойсишин. – Івано-Франківськ, 2009. – С. 71 – 72.

Заміховський Леонід Михайлович // Івано-Франківський осередок наукового товариства ім. Шевченка : біобібліогр. покажч. (2000 – 2008) / ред.-упоряд. Василь Мойсишин. – Івано-Франківськ, 2009. – С. 151 – 159.

Маєвський Борис Йосипович // Івано-Франківський осередок наукового товариства ім. Шевченка : біобібліогр. покажч. (2000 – 2008) / ред.-упоряд. Василь Мойсишин. – Івано-Франківськ, 2009. – С. 338 – 346.

Івано-Франківський осередок як структурний підрозділ НТШ заснований у 2000 році. У пропонованому покажчику наведено біографічні довідки та відомості про наукові роботи членів НТШ, надруковані від часу заснування Івано-Франківського осередку до 2008 року включно. Серед членів Івано-Франківського підрозділу НТШ є вихідці з м. Долини та смт. Вигоди.

Долинський краєзнавчий музей “Бойківщина” Тетяни та Омеляна Антоновичів. Бойківський край : буклет / [кер. проекту Тетяна Сенів, Наталія Іванів, Джеймс та Роберта Ілейжери; фото : Роберта Ілейжер, Ігор Ящур, Іван Ярич; дизайн Юрій Фреїв]. – Долина : [б.в.], [2012?]. – 24 с. : іл.

Сторінки буклету присвячені одному з наймолодших музеїв на території карпатського регіону і розкривають експозиції музею, які складаються з 6 основних відділів. Кімната родини Антоновичів, в якій можна ознайомитися із світлинами з життя Тетяни та Омеляна Антоновичів, а також з особистими речами та колекцією сувенірів і сірникових коробок з різних країн світу, де побувало подружжя відомих меценатів. Зал “Природа” відображає велич і красу флори і фауни Карпат. Експозиції залів “Історія”, “Побут та етнографія”, “Бойківська хата” присвячені історії, побуту та культурі бойків Долинського району. У відділі “Сакральних пам’яток” зберігаються як оригінали старовинних ікон, так і копії багатьох унікальних ікон майстрів долинської іконописної школи.

Гойсак В. Мовна картина світу, відображена в народних колядках з Лемківщини / Вікторія Гойсак. – Горлиці : Kwadrat, 2010. – 288 с.

Книга, яку пропонуємо читачеві, є публікацією кандидатської дисертації, захищеної у грудні 2009 року в Ягеллонському університеті. Автор книги, долинянка Вікторія Гойсак (Черненко), розкриває символічний світ лемківських народних колядок, які досі збереглися в пам’яті лише найстаршого покоління.

Баран Є. Дзвонар із Лужок : Дмитрові Юсипу на його листопадевий зрив / Євген Баран // Баран Є. Тиша запитань : Люди. Книги. Життя. – Івано-Франківськ, 2011. – С. 29-30.

Баран Є. “Мій голос у безвісті тоне…” / Євген Баран // Баран Є. Тиша запитань : Люди. Книги. Життя. – Івано-Франківськ, 2011. – С. 248-250. – Рец. на кн. : Дяк О. Шипшинова моя душа : вірші / Олесь Дяк. – Львів : Сполом, 2003. – 110 с.

У книзі відомого українського критика Євгена Барана зібрано літературно-критичні статті, рецензії, есеї, присвячені творчості письменників, окремим книжковим новинкам, загальним проблемам розвитку літературного процесу. Не оминув автор творчості наших земляків: Дмитра Юсипа – найвідданішого захисника українського національного простору, “самотнього чатового, який завжди готовий дзвонити у Великодні дзвони, прославляючи Україну, і бити у дзвони тривоги, попереджаючи про небезпеку”, та поета Олеся Дяка, який в своїх віршах “прагне порозумітися зі Світом голосом власної душі”.

Баран Є. Образ Івана Франка у листах Ольги Рошкевич / Євген Баран // Франкознавство Івано-Франківщини : фрагменти статей 2006 – 2011 рр. / Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка; [уклад. О. Черепович, М. Качорак, М. Толстенкова; відп. за вип. Л. Бабій]. – Івано-Франківськ, 2011. – С. 10 – 12.

Гачка І. На осонні душі / І. Гачка // Франкознавство Івано-Франківщини : фрагменти статей 2006 – 2011 рр. / Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка; [уклад. О. Черепович, М. Качорак, М. Толстенкова; відп. за вип. Л. Бабій]. – Івано-Франківськ, 2011. – С. 27 – 28.

Дичка Н. А дух Франка – на Лолинських стежках / Н. Дичка // Франкознавство Івано-Франківщини : фрагменти статей 2006 – 2011 рр. / Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка; [уклад. О. Черепович, М. Качорак, М. Толстенкова; відп. за вип. Л Бабій]. – Івано-Франківськ, 2011. – С. 44 – 45.

Дмитрів І. Лолин – столиця Франкового кохання / І. Дмитрів // Франкознавство Івано-Франківщини : фрагменти статей 2006 – 2011 рр. / Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка; [уклад. О. Черепович, М. Качорак, М. Толстенкова; відп. за вип. Л. Бабій]. – Івано-Франківськ, 2011. – С. 155 – 157.

Крайній І. “Люблю тебе першу в житті…” : [Ольга Рошкевич] / Іван Крайній // Франкознавство Івано-Франківщини : фрагменти статей 2006 – 2011 рр. / Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка; [уклад. О. Черепович, М. Качорак, М. Толстенкова; відп. за вип. Л. Бабій]. – Івано-Франківськ, 2011. – С. 72 – 75.

Видання приурочене 155-річчю від дня народження Івана Франка. До нього включені фрагменти статей прикарпатських науковців та краєзнавців, присвячені дослідженням життя і творчості письменника, перебуванню Великого Каменяра на Прикарпатті, зокрема на Долинщині. Ще дотепер над Лолином витає дух першого Франкового кохання, ще досі до кінця не розгадана історія кохання Івана Франка та Ольги Рошкевич.

Іванів Я. Під сяйвом Ясногори / Ярослав Іванів. – Долина : [б. в.], 2011. – 136 с.

Це друга збірка поетичних творів Ярослава Іваніва. До збірки увійшли вірші, гуморески, нариси з минулого. Тематика віршів різноманітна: любов до рідного краю, духовність людини, християнська любов і мораль та ін. Чільне місце в поезії займає поема “Іван Богун”.

Курташ-Карп Ю. Рапсодії осінніх зорепадів [Електронний ресурс] : зб. поезій : аудіокнига / Юлія Курташ-Карп; авт. читання; фото та дизайн Юрій Карп. – Львів : Галицька Видавнича Спілка, 2010. – 1 електрон. опт. диск (CD-R) : звук (86 хв.), цифр., стерео; 12 см.

Збірка поезій “Рапсодії осінніх зорепадів” – ще одне диво Юлії Курташ-Карп. Вірші записані на компакт-диску в авторському читанні і оформлені як аудіокнига. Поезія нашої землячки – вишукана, інтелектуальна, непроста і, разом з тим, доступна. Голос у поетеси – глибокий, трепетний, він передає усю гаму емоцій, багатство внутрішніх переживань. Слухач буде заворожений натхненною містерією імпровізованого осіннього балу, знайде для себе рятівний простір Музики і Слова.

Микитин Ю. Душа на аркуші паперу / Юлія Микитин, Орися Надольська. – Івано-Франківськ : Місто НВ, 2012. – 56 с.

Авторами збірки “Душа на аркуші паперу” є молода дівчина, вчитель історії за фахом Юлія Микитин та завідуюча клубом Орися Надольська, які народилися та живуть в рідному с. Яворів. Поезії, які увійшли у збірку, є спробою показати глибину і красу душі людини, є відбитком всього пережитого в їхньому житті, розкривають їх душевний стан як в радісні хвилини, так і в моменти смутку та журби.

Ярич І. Гуморіs Sміхуєнса : [гуморески] / Іван Ярич. – Івано-Франківськ : Просвіта, 2012. – 176 с.

Журналіст, краєзнавець, неодноразовий лауреат літературних конкурсів ім. Мирона Утриска, Іван Ярич подарував любителям гумору нову збірку гуморесок. В книгу увійшли різні за жанром твори написані на протязі трьох останніх років. Сам автор свої твори називає “сміхосадом” і “запрошує до того сміхосаду всіх, кому сміх дорогу перейшов”.

Сакральна Бойківщина. Історико-культурна спадщина. Ч. 1 : турист. путівник / В. С. Великочий, Т. Д. Парфан, Т. З. Маланюк, О. В. Новосьолов. – К.; Івано-Франківськ : Бланк-Прес, 2012. – 302 с.

Бойківщину вважають своєрідним заповідником найцікавіших зразків народної церковної архітектури. Довершені у своїй гармонійній пропорційності церкви бойківської будівельної школи давно вже стали візитною карткою нашого регіону і мають велике історичне значення, оскільки є унікальними пам’ятниками народної дерев’яної архітектури. Автори путівника “Сакральна Бойківщина” зосередили свою увагу на описі пам’яток сакрального мистецтва Бойківщини, які знаходяться на території Богородчанського, Рожнятівського, Долинського р-нів та м. Болехова. Більша частина відомостей про церкви подається вперше.

Долина у променях [Образотворчий матеріал] : [фотокаталог] / Долинський народний фотоклуб “Промінь”. – Долина : [б. в.], 2012. – 36 с. : іл.

Пропонований фотокаталог є вже другим спільним проектом фотоклубу “Промінь”, який ось уже три роки діє при музеї “Бойківщина” та об’єднує долинських фотолюбителів. Члени клубу здобувають золоті медалі у міжнародних та національних фотоконкурсах, брали участь у міжнародному фотопроекті Корпусу Миру США. На сторінках фотокаталогу долинські фотомайстри діляться часткою світу в світлинах з оточуючими, даючи можливість зануритися в світло і тінь, чорне і біле, насолодитися упійманою миттю життя.

Долинський район // Івано-Франківщина. Погляд зблизька : фотоальбом / [відп. ред. Світлана Бугрій; упоряд тексту Ростислав Кос]. – Дрогобич, 2012. – С. 36 – 49.

Фотоальбом “Івано-Франківщина. Погляд зблизька” відкриває перед нами чудовий край, оповитий красою, край з давньою історією і славним сьогоденням. На сторінках, присвячених нашому району, читач познайомиться з пам’ятками сакральної архітектури нашого краю, з пам’яткою промислової архітектури – комплексом солеварні, помандрує Карпатами, відвідає Гошівський монастир.

Душа Прикарпаття у кожній людині [Електронний ресурс] : народний аматорський фольклорний колектив “Лолиняночка” / газета “Добра справа”; радіо “Хвиля гір”; проект реалізовано за підтримки Анатолія Диріва. – Долина, 2012. – 1 електрон. опт. диск (СD-R) : звук (80 хв.), цифр., стерео; 12 см.

Цей аудіодиск – перша ластівка проекту “Душа Прикарпаття – у кожній оселі” на теренах Долинського району. Мета проекту – зберегти нашу самобутність, наш фольклор, нашу історію для нащадків. Аматорський фольклорний колектив “Лолиняночка” (с. Лолин) не залишає байдужими нікого, він вже відомий у різних куточках України. В репертуарі колективу старовинні пісні, колядки, веснянки. Талановиті учасники ансамблю відтворили обряд вінкоплетіння лолинсько-бойківського весілля.

Лаба В. Літопис парафії Лолин / Василь Лаба. – Львів : [б. в.], 2012. – 60 с.

У дослідженні львівського історика-краєзнавця Василя Лаби на основі архівних документів простежується історія парафії с. Лолин. Праця приурочена 120-річчю лолинського храму Перенесення мощей св. Миколая. Цей парафіяльний літопис є першим у Долинському районі.

Лаба В. Літопис парафії Старий Мізунь / Василь Лаба. – Львів : [б.в.], 2012. – 102 с.

Цей парафіяльний літопис є другим у Долинському районі після літопису парафії села Лолин. Дослідження зроблено з нагоди 125-річчя Храму Воздвиження Чесного Хреста в с. Старий Мізунь. Автор книги висловлює велику подяку бібліотекарю сільської бібліотеки-філії Ользі Гладич, яка відгукнулася на його листа і стала зв’язковою ланкою між автором і громадою. Хроніку написано на основі збережених і опрацьованих документів Львівського історичного архіву.

1000 джерел про бойків : матеріали до бібліографії Бойківщини / уклад. Наталя Кляшторна; худож. оформ. Юрій Фреїв. – Івано-Франківськ : Лілея НВ, 2012. – 48 с.

“1000 джерел про бойків” є першою спробою зібрати та систематизувати наукову та науково-популярну літературу, присвячену Бойківському краю та його мешканцям. Бібліографічний покажчик складається із 34 тематичних розділів, в яких зафіксовано монографії, окремі розділи чи частини книг, брошури, збірники, статті з профільних видань, фотоальбоми, газетні статті. У збірнику зібрано значну кількість іноземних джерел. Добір літератури завершився на початку літа 2012. Публікації не анотовано. Це видання отримало диплом I ступеня на літературно-краєзнавчому конкурсі ім. М. Утриска у 2012 р.

Покажчик розрахований на науковців, краєзнавців, вчителів, студентів, усіх, хто цікавиться історією, матеріальною і духовною культурою, народним мистецтвом бойків.


Схожі:

Центральна районна бібліотека Методично-бібліографічний відділ З...
Бібліотека – моя доля: з досвіду роботи / Долинська ЦРБ, метод бібліогр від.; уклад. З. В. Тарантюк, Н. П. Кушнірчук, відп за вип....
ДОЛИНСЬКА ЦЕНТРАЛьна районна БІБЛІОТЕка ЛОЛИНСЬКА СІЛЬСЬКА БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ...
Моя гостинна і свята Лолинська рідна сторона [Текст] : інформ-досьє / Долинська ЦРБ; [упоряд.: З. Тарантюк, Л. Підберезька]. – Долина,...
А. В. Єфименко Комп'ютерна верстка і дизайн
Видавництво «Право» Академії правових наук України Україна, 61002, Харків, вул. Чернишевська, 80
Видатні митці Долинщини : біобібліогр списки / [упоряд. О.  Г.  Андрєєва;...
Видатні митці Долинщини : біобібліогр списки / [упоряд. О.  Г.  Андрєєва; відп за вип. Л. І. Фреїв]. – Долина, 2011. – Набір буклетів...
Коуз Р. Фирма, рынок и право / Пер с англ
Тема Предмет і метод інституціональної економіки, етапи розвитку інституціоналізму
Коуз Р. Фирма, рынок и право / Пер с англ
Тема Предмет і метод інституціональної економіки, етапи розвитку інституціоналізму
СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
«Укрнафта» від 22. 03. 2012 №361, публічного акціонерного товариства комерційний банк «ПРИВАТБАНК» від 28. 03. 2012 №46, товариства...
СЕРЕДНЄ 1 Луценко
Експерти (в алфавітному порядку): Денис Богуш, Олексій Гарань, Володимир Головко, Андрій Єрмолаєв, Вадим Карасьов, Світлана Конончук,...
Міністерство освіти та науки, молоді і спорту України Національний...
Азімов, А. Я, робот : науково-фантастичні оповідання : для середнього та старшого шкільного віку : пер з англ. – К. Веселка, 1987....
До 155-річчя від дня народження Івана Яковича Франка До Лолина! До Ольги! До життя!
До Лолина! До Ольги! До життя! : каталог книжкової виставки / Долинська ЦРБ; [упоряд.: З. В. Тарантюк, Л. С. Бобешко, О. Г. Андрєєва,...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка