Використання програми Outlook Express в роботі туристичного офісу Робоче місце


Скачати 393.59 Kb.
Назва Використання програми Outlook Express в роботі туристичного офісу Робоче місце
Сторінка 1/4
Дата 19.03.2013
Розмір 393.59 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
  1   2   3   4
Інструкційна картка

для проведення практичного заняття з дисципліни

«Інформаційні системи і технології в туризмі»
Тема: Використання програми Outlook Express в роботі туристичного офісу

Робоче місце: комп’ютерний клас

Тривалість заняття: 2 години

Мета проведення заняття: набути практичних навичок використання програми Outlook Express для технологічних процесів туристичного офісу.

Матеріально-технічне оснащення робочого місця: ПК, програма Outlook Express, інструкційна картка, мережа ІНТЕРНЕТ

Зміст і послідовність виконання завдань:

  1. Ознайомтесь з можливостями програми Outlook Express за допомогою методичних вказівок;

  2. Дайте відповідь на запитання: «Для яких виробничих процесів туристичного підприємства можна застосувати програму Outlook Express?». Відповідь обґрунтуйте;

  3. Зробіть висновок щодо виконаної роботи


Теоретичні відомості

Outlook Express - програма для роботи з електронною поштою і групами новин від компанії Майкрософт.

Outlook Express поставляється у складі операційних систем Windows починаючи з Windows 95 OSR 2.5, Windows NT, а також разом з браузером Internet Explorer, починаючи з версії 4.0. Існують також варіанти Outlook Express для «класичних» версій Mac OS.

Назва Outlook Express припускає, що ця програма є «полегшеною» версією Microsoft Outlook - органайзера від Майкрософт, який також містить функції роботи з електронною поштою. Насправді, між цими двома програмами мало спільного. Крім того, Outlook, на відміну від Outlook Express, до версії 2007 не мав функцію роботи з групами новин.

Outlook Express заснована на більш ранньому програмному забезпеченні для електронної пошти і новин - пакеті Microsoft Internet Mail and News, поставляється з Internet Explorer 3.0 (хоча назва самої програми було змінено на Outlook Express, виконуваний файл і раніше називається msimn.exe).

Практика використання Outlook Express показує, що при його роботі нерідко виникають проблеми, що призводять до некоректної роботи програми в процесі відправлення та одержання листів, аж до пошкодження баз даних - зникнення листів з якої-небудь папок (частіше - "Вхідні" або "Надіслані") повністю або частково, за значний період часу. Найчастіше це відбувається, коли користувач позитивно відповідає на запит програми про стиснення повідомлень (файлів баз даних).
Інше відоме обмеження на роботу програми, не відбите в довідковій документації - обмеження розміру файлу баз даних в 2 Гб. При досягненні цієї величини однієї з папок програми, напр, "Вхідні", програма стає непрацездатною.

Програма також відома труднощами у своїй настройці: деякі важливі параметри неможливо налаштувати через інтерфейс програми, вони доступні тільки через реєстр, що робить їх настройку неможливою для рядового користувача.

Виправити проблему і відновити доступ до повідомлень електронної пошти можна простим способом.

Припустимо, пропали всі повідомлення в папці Вхідні. Для вирішення цієї проблеми необхідні наступні дії:

    Натисканням правої кнопки миші на папці Вхідні, створюємо підпапку з довільною назвою, наприклад backup.

    Натисканням правої кнопки миші на папці Вхідні, вибираємо в меню Знайти ...

  1. Знімаємо галочку з параметра Включаючи вкладені папки

  2. Ставимо галочку в параметрі Отримані до:

  3. Натискаємо кнопку Почати пошук

  4. У вікні пошуку відобразяться всі повідомлення папки Вхідні

  5. Виділяємо всі повідомлення (Ctrl A)

  6. Натисканням правої кнопки миші і вибираємо Перемістити в папку ...

  7. Вибираємо створену папку backup

  8. Закриваємо вікно пошуку та Outlook Express

  9. У провіднику відкриваємо папку з Банком повідомлень. Зазвичай це C: \ Documents and Settings \% Назва облікового запису% \ Local Settings \ Application Data \ Identities \% {Унікальний код}% \ Microsoft \ Outlook Express. Точну адресу Банку повідомлень можна дізнатися в меню Сервіс -> Параметри -> вкладка Обслуговування -> кнопка Банк повідомлень.

  10. Видаляємо файл Входящіе.dbx

  11. Запускаємо Outlook Express.

  12. Вибираємо всі повідомлення в папці backup (Ctrl A)

  13. Переміщаємо їх в папку Вхідні.

  14. Видаляємо папку backup.

Нова версія Outlook Express, що поставляється тільки разом з Windows Vista, називається Пошта Windows.

30 травня 2007 Microsoft вперше випустила бета-версію нового поштового клієнта Windows Live Mail, покликаного змінити Outlook.
Методичні вказівки щодо виконання і оформлення

Для запуску Outlook Express натисніть Пуск (Пуск або Start) Електронна пошта (Электронная почта або E-mail Outlook Express) або в Internet Explorer натисніть значок Пошта (Почта або Mail) і вкажіть у підменю потрібну операцію.

http://schoolnet.elitno.net/administrator/course/images/fba8d0d27112b211c2256e7c00383b1b_1.gif

УВАГА.

Перед запуском Outlook Express і використанням цієї програми для відправлення й отримання повідомлень необхідно настроїти підключення до Інтернету





Перше знайомство з Outlook Express

Після запуску Outlook Express з'явиться вікно ( рис. 1).

Для читання пошти (далі ми будемо припускати, що мова завжди йде про електронну пошту) натисніть Читати пошту (Читать почту або Read Mail) або натисніть папку Вхідні (Входящие або Inbox) у списку Папки (Папки або Folders). Спочатку панель Попереднього перегляду (Предварительный просмотр або Preview) розділена по горизонталі, а заголовна інформація виведена на верхній панелі (повідомлення показані на нижній панелі).

 

http://schoolnet.elitno.net/administrator/course/images/fba8d0d27112b211c2256e7c00383b1b_3.gif
Рис. 1. Діалогове вікно Outlook Express

Список Папки

Список Папки (Папки або Folders) дозволяє впорядкувати повідомлення. Спочатку в ньому містяться цілком визначені папки, хоча згодом можна додати нові папки (див. нижче).

Вхідні (Входящие або Inbox). Містить нещодавно отримані повідомлення, які ще ніяк не оброблялися.

Вихідні (Исходящие або Outbox). Тут знаходяться підготовлені до відправлення повідомлення.

Відправлені (Отправленные або Sent Items). Містить копії посланих повідомлень (що корисно при великих обсягах поштової кореспонденції).

Видалені (Удаленные або Deleted Items). Зберігає копії видалених повідомлень.

Чернетки (Черновики або Drafts). Містить повідомлення, які готуються, але ще не заплановані до відправлення.

Панель Контакти

Панель Контакти (Контакти або Contacts). Служить для запису імен людей з Адресної книги (Адресной книги або Address Book). Щоб відправити повідомлення одному з них двічі натисніть потрібне ім'я в списку Контакти.

Отримання пошти

Після підключення по обліковому запису Інтернету Outlook Express автоматично перевіряє надходження на сервер нових повідомлень і завантажує їх у запущену програму. За замовчуванням Outlook Express проводить перевірку кожні півгодини протягом усього сеансу зв'язку. Для зміни цього інтервалу:

1. Натисніть Сервіс (Сервис або Tools) Параметри (Параметры або Options).

2. На вкладці Загальні (Общие або General) натисніть кнопку «стрілка вниз» або «стрілка нагору», щоб змінити значення у полі Перевіряти нові повідомлення кожні х хвилин (Проверять новые сообщения каждые х минут або Check for Nev Messages Every x Minutes).

3. Натисніть ОК.

Перевірку нових повідомлень можна виконати примусово, скориставшись командою Сервіс (Сервис або Tools) Доставити пошту (Доставить почту або Sent and Receive) Отримати всі (Получить все або Receive All) або натиснувши кнопку Доставити пошту (Доставить почту або Send/Recv) на панелі головного вікна програми.

  Читання й обробка повідомлень

Якщо панель Попереднього перегляду (Предварительного просмотра або Preview) розділена на дві частини, натисніть заголовок повідомлення — воно буде показано в нижньому вікні. Або двічі натисніть заголовок, щоб показати повідомлення в окремому вікні.

Виведення повідомлення на друк

Іноді необхідна паперова копія отриманого поштового повідомлення. Для виведення на принтер існує кілька способів.

  • Виведення на друк без запуску повідомлення — виділіть заголовок повідомлення й натисніть значок Друк (Печать або Print) на панелі головного вікна програми.

  • Виведення на друк відкритого повідомлення — натисніть значок Друк (Печать або Print) на панелі вікна повідомлення.

Створення повідомлення

Багато з людей не відразу відгукуються на прочитані повідомлення, тому можна виділити окремі повідомлення в списку так: позначити повідомлення «непрочитаним» навіть якщо воно було колись прочитане. Для цього виділіть заголовок повідомлення й виконайте Виправлення (Правка або Edit) Позначити як непрочитане (Пометить как непрочитанное або Mark As Unread). Можна виділити заголовок і виконати Повідомлення (Сообщение або Message) Відзначити повідомлення (Отметить сообщение або Flag Message), щоб виділити його червоним прапорцем, що знаходиться ліворуч від заголовка. Для видалення прапорця ще раз виконайте Повідомлення (Сообщение або Message) Відзначити повідомлення (Отметить сообщение або Flag Message).

Можна відзначити прочитані або непрочитаними всі повідомлення.

  Переміщення повідомлення

Для переміщення повідомлення в іншу папку просто перетягніть його мишею. Наприклад, якщо отримане повідомлення необхідно змінити й послати іншій людині, варто виділити заголовок і перетягнути повідомлення в папку Чернетки (Черновики або Drafts). Потім можна відкрити повідомлення із цієї папки, відредагувати його й послати звичайним способом.

  Збереження повідомлення

Можна зберегти повідомлення в папці Провідника (Проводника або Windows Explorer) або папці програми Outlook Express. Дозволено збереження вкладень (вложение або attachment) у вигляді файлів.

Для збереження повідомлення в папці Провідника Windows:

1. Відкрийте повідомлення або виділіть його заголовок.

2. Виконайте Файл (Файл або File) Зберегти як (Сохранить как або Save As) для відкриття діалогового вікна Зберегти повідомлення як (Сохранить сообщение как або Save Message As):

3.Укажіть папку для запису повідомлення. Outlook Express автоматично вставить тему повідомлення в поле Ім'я файлу (Имя файла або File Name). При необхідності, можна вказати інше ім'я.

4. Укажіть тип файлу, натисніть Зберегти (Сохранить або Save).

  Збереження повідомлення в папці Outlook Express

Програма Outlook Express дозволяє створювати власні папки користувача. Наприклад, можна створити папку для певної людини або поточного проекту. Створення нової папки виконується так:

1. У головному вікні Outlook Express виконайте Файл (Файл або File) Створити (Создать або New) Папка (Папка або Folder) для відкриття діалогового вікна Створення папки (Создание папки або Create Folder).

2. Введіть назву в поле Ім'я папки(Имя папки або Folder Name).

3. Вкажіть папку, у яку буде поміщена нова папка, і натисніть ОК.

У списку папок з'явиться новий елемент, причому в нову папку можна перетаскувати мишею будь-які повідомлення. Однак простіше й ефективніше записувати повідомлення в стандартні папки Outlook Express, оскільки існують правила для обробки повідомлень у цих папках.

  Збереження вкладень

Вкладення — це файл, «прикріплений» до поштового повідомлення. Про такий файл свідчить значок скріпки, яким позначений заголовок повідомлення. Після відкриття повідомлення ім'я вкладеного файлу буде показано в рядку Вкладення (Вложение або Attach), яке розміщується в заголовку повідомлення. Для відкриття вкладення досить двічі натиснути ім'я файлу цього вкладення. Збереження вкладення:

1. Відкрийте повідомлення й виберіть Файл (Файл або File) Зберегти вкладення (Сохранить вложения або Save Attachments) для відкриття однойменного діалогового вікна:

2. Укажіть папку для запису файлу вкладення й натисніть Зберегти (Сохранить або Save).

Про самі вкладення буде сказано далі.

  Відповідь на повідомлення

Для відповіді на повідомлення натисніть кнопку Відповісти (Ответить або Reply) на панелі головного вікна програми. Якщо вихідне повідомлення адресоване декільком отримувачам, для відповіді всім цим людям варто натиснути кнопку Відповісти всім (Ответить всем або Reply All).


http://schoolnet.elitno.net/administrator/course/images/fba8d0d27112b211c2256e7c00383b1b_4.gif

ПОРАДА.

Можна легко й швидко з'ясувати адресу e-mail, оскільки за замовчуванням Outlook Express автоматично заносить в адресну книгу імена всіх людей, яким відповів отримувач повідомлення.





За замовчуванням Outlook Express поміщає у відповідь текст вхідного повідомлення. Дублювати вхідне повідомлення у відповіді припустимо в наступних випадках:

  • Коли отримувачеві може бути незрозуміла відповідь без тексту вхідного повідомлення.

  • Коли відповідь є частиною послідовності повідомлень із питаннями й відповідями.

  • Коли потрібно точно вказати ім'я людини, що зробила певну заяву за допомогою повідомлення.

В інших випадках краще включати у відповідь тільки частину вхідного повідомлення:

1. Відкрийте повідомлення й натисніть кнопку Відповісти (Ответить або Reply).

2. У створеному повідомленні вже буде розміщена адреса отримувача (відправника вхідного повідомлення) і тема вхідного повідомлення, перед якою з'явиться абревіатура Re: (тобто відповідь).

3. Відредагуйте тіло відповідного повідомлення, видаливши з нього всі непотрібні фрагменти, а потім введіть текст своєї відповіді.

4. Натисніть Відправити (Отправить або Send).

Щоб скасувати вставку у відповідь тексту вихідного повідомлення, відкрийте його, натисніть кнопку Відповісти (Ответить або Reply), установіть курсор у будь-яке місце тіла повідомлення, виконайте команду Виправлення (Правка або Edit) Виділити всі (Выделить все або Select All), потім натисніть клавішу Delete (видалити). Щоб ніколи не включати у відповідь текст вихідних повідомлень виконайте Сервіс (Сервис або Tools) Параметри (Параметры або Options), натисніть вкладку Відправлення повідомлень (Отправка сообщений або Send) і скиньте прапорець Включати у відповідь текст вихідного повідомлення (Включать в ответ текст исходного сообщения або Include Message in Reply). Коли буде потрібно змінити такий режим, знову установіть цей прапорець.

  Пересилання повідомлення

Переслати іншій людині отримане повідомлення електронної пошти набагато простіше, ніж переслати звичайний лист.

1. Відкрийте повідомлення.

2. Натисніть кнопку Переслати (Переслать або Forward) на панелі вікна повідомлення.

3. Введіть адресу в поле Кому (Кому або То).

4. При необхідності, додайте власні коментарі.

5. Натисніть Відправити (Отправить або Send).

  Видалення повідомлення

Для видалення повідомлення потрібно виділити його заголовок і натиснути Видалити (Удалить або Delete) або спочатку відкрити повідомлення, а потім натиснути Видалити (Удалить або Delete). Повідомлення не губиться безвісти, оскільки Outlook Express переміщує його в папку Видалені (Удаленные або Deleted Items), де воно буде зберігатися до виконання команди з очищення папки «Видалені» (Удаленные або Deleted Items) або автоматичного очищення цієї папки при виході із програми Outlook Express.

Для видалення окремого повідомлення в папці Видалені (Удаленные або Deleted Items):

1. Перейдіть у цю папку.

2. Виконайте Виправлення (Правка або Edit) Очищення папки «Видалені» (Очистка папки «Удаленные» або Empty «Deleted Items» Folder).

3. У запиті від Outlook Express на підтвердження видалення натисніть Так (Да або Yes).

Щоб настроїти автоматичне видалення записів з папки Видалені (Удаленные або Deleted Items):

1. Виконайте Сервіс (Сервис або Tools) Параметри (Параметры або Options) для відкриття однойменного діалогового вікна.

2. Натисніть вкладку Обслуговування (Обслуживание або Maintenance).

3. У секції Очищення повідомлень (Очистка сообщений або Cleaning Up Messages) установіть прапорець Очищати папку «Видалені» перед виходом (Очищать папку «Удаленные» перед выходом або Empty Messages from the«Deleted Items» Folder on Exit), потім натисніть ОК.

  Створення та відправлення повідомлення

Спочатку ми розглянемо створення та відправлення простого текстового повідомлення, а потім обговоримо особливості повідомлень у форматі HTML (HyperText Markup Language, мова розмітки гіпертексту), які можуть містити гіперпосилання, малюнки, багатобарвне форматування, звуки й т.д.

Для формування нового повідомлення натисніть Створити повідомлення (Создать сообщение або Create Mail) у головному вікні програм — з'явиться вікно Створити повідомлення (Создать сообщение або New Message) (рис. 2). Коли отримувач повідомлення відзначений в Адресній книзі (Адресной книге або Address Book), можна двічі натиснути його ім'я в списку Контакти (Контакты або Contacts) — з'явиться вікно Створити повідомлення (Создать сообщение або New Message), причому в полі Кому (Кому або То) уже буде записане ім'я отримувача.

 

http://schoolnet.elitno.net/administrator/course/images/fba8d0d27112b211c2256e7c00383b1b_5.gif
  1   2   3   4

Схожі:

Тема: Приєднання та від’єднання файлів і поштових повідомлень у програмі Outlook Express
Домостей про адресатів, які можуть легко використовуватися системою Microsoft Outlook Express. У цій книзі можна зберігати всі потрібні...
Тема: Приєднання та від’єднання файлів і поштових повідомлень у програмі Outlook Express Мета
Домостей про адресатів, які можуть легко використовуватися системою Microsoft Outlook Express. У цій книзі можна зберігати всі потрібні...
Тема: налагодження параметрів програми Outlook Express
Мережа Інтернет подібна до міжнародної телефонної мережі – ніхто не володіє та не керує нею повністю, але вона організована таким...
Тема: Налагодження параметрів програми Outlook Express
Мережа Інтернет подібна до міжнародної телефонної мережі – ніхто не володіє та не керує нею повністю, але вона організована таким...
Тема: Налагодження параметрів програми Outlook Express Мета
Мережа Інтернет подібна до міжнародної телефонної мережі – ніхто не володіє та не керує нею повністю, але вона організована таким...
ВИКОРИСТАННЯ ІГРОВОЇ ТЕРАПІЇ У РОБОТІ З ДІТЬМИ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ
У статті розкрито основні питання використання ігрової терапії у роботі з дітьми дошкільного віку. Дано опис програми корекційно-розвивальних...
ПЕРЕДУМОВИ УДОСКОНАЛЕННЯ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ ВИТРАТ І КАЛЬКУЛЮВАННЯ...

Використання ІНТЕРНЕТ і засобів мультимедіа в практиці туристичного бізнесу
Можливості використання ІНТЕРНЕТ у формуванні, просуванні та реалізації турпродукту
ДОГОВІР ОРЕНДИ КІМНАТИ ДЛЯ ОФІСУ
Цим Договором регулюються правовідносини, пов'язані із переданням Орендодавцем Орендареві у строкове платне користування наступної...
РОЗПОД І Л заброньованих робочих місць на 2012 рік
ЗОШ, проф технічних або вищих навч закладах та якій надається перше робоче місце
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка