Тем : Створення композиції оздоблення виробів: торта, тістечок,печива. Мета


Скачати 58.99 Kb.
Назва Тем : Створення композиції оздоблення виробів: торта, тістечок,печива. Мета
Дата 05.05.2013
Розмір 58.99 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
Тема2.6.: Створення композиції оздоблення виробів: торта, тістечок,печива.

Мета: Засвоєння знань учнів про вироби, композиції; формування вмінь аналізувати вироби; розвивати логічне та абстрактне мислення, уяву, пам’ять.

Дидактичні матеріали: зразки, журнали, підручники.

Тип уроку: Формування практичних умінь та навичок.

Структура уроку:

І. Організаційна частина 2 хв.

II. Актуалізація опорних знань і вмінь учнів 5 хв.

ІІІ. Мотивація навчальної діяльності учнів 5 хв.

IV. Повідомлення теми й мети уроку 3 хв.

V. Вивчення нового матеріалу 15хв.

VІ . Вступний інструктаж 5 хв.

VIІ. Практична робота 10 хв.

VIІІ. Закріплення нових знань 8 хв.

ІХ. Підведення підсумків уроку 5 хв.

X. Прибирання робочих місць і майстерні 2 хв.

Хід уроку


І. Організаційна частина:

  1. перевірка наявності учнів;

  2. перевірка готовності учнів до уроку;


ІІ. Актуалізація опорних знань і вмінь учнів:

  1. Що таке композиція?

  2. Які способи оздоблення кондитерських виробів ви знаєте?

  3. Які посипки використовуються для оздоблення?

III. Мотивація навчально - трудової діяльності

Сьогодні ми будемо вчитись проектуванню робити композиції до торта і оздоблювати їх. Завдяки отриманим умінням (здійснювати вибір найкращих ознак розглянутих моделей для створення нової, виконувати ескіз тощо) ви зможете проектувати корисні, цікаві та посильні вироби, які можуть стати Вам у нагоді під час вашого навчання, дозвілля.

IV. Повідомлення теми, мети уроку

Учитель записує на дошці тему уроку, повідомляє навчальну мету.

V. Вивчення нового матеріалу tort_st.png

Оздоблення та прикрашання тортів.

Випечений для торту бісквіт розрізають ниткою або гострим ножем по горизонталі на пласти завтовшки приблизно 1.5-2 см. Чим тонше вийдуть пласти, тим смачніше ймовірно виходить торт.

Бісквіти зазвичай доволі сухі: тому перед приготуванням торту їх потрібно зволожити за допомогою цукрового сиропу, що готується з 0.5 склянки води, 50 гр. цукру й аракових або ромових крапель. Бісквіти також можна зволожувати вином, але такий торт швидко стає кислим, тобто його потрібно одразу з'їсти. Для зволоження хлібного та пряного тортів особливо гарно підійде фруктовий сік. Верхній шар бісквіту не змочують, тому що це ускладнює змащення кремом, а глазур може відставати.

Змочений виріб залишають на 24 години в прохолодному приміщенні, щоб волога рівномірно розподілилася.

При приготуванні торту, кожний шар змащують кремом. Для звичайних нежирних бісквітів краще підійдуть жирні креми. Жирні бісквіти краще промащувати джемом, повидлом, мармеладом, вершковим кремом. Промащені пласти бісквіту накладають одне на одне, злегка притискають і залишають на декілька годин. Потім їх край обережно зачищають, згори та з боків торт покривають кремом або глазур'ю (бажано два рази), бокові сторони обсипають крихтами з того самого тіста.

Для прикрашення тортів згори використовують крем, крихти, цукати, фрукти та варення.

Бісквітний торт бажано робити з двох сортів тіста — темного та світлого, тому що тоді він буває смачнішим та гарніше виглядає. Ось приклад смачних поєднань: хлібний бісквіт з лимонним, какаовий зі звичайним бісквітом, маковий із заварним, кавовий з апельсиновим і таке інше.


Підставка для оздоблення тортів.pidstavka_tort_0.png

Торти з комбінованою начинкою:

«Дипломат»tort_diplomat


Цей десерт призначений для тих, хто поважає класичні традиції кондитерського мистецтва! Між легкими коржами із какао та повітряно-горіховим напівфабрикатом знаходиться ніжний молочний крем, на поверхні торта оригінальні квіти із суфле. Завершенням композиції є шоколадна стружка в центрі торта! Справжній подарунок до будь-якої події!

tort_tango

«Танго»

Поєднання шарів бісквітного напівфабрикату з какао, та повітряно-горіхового напівфабрикату, перешарованих вершковим кремом, прикраси з кондитерської глазурі та крему – справжнє танго смаку!



«Наталі»tort_natali

Цей ніжний торт надихне Вас на мрійливі спогади і подарує радість свята! Смачний бісквіт та повітряно-горіховий напівфабрикат з фундуком з’єднані вершковим кремом зі згущеним молоком, поверхня художньо оздоблена ніжно-рожевою квіткою із вершкового крему. Подаруйте цей торт тим, кого Ви любите!



VI. Практична робота

Створення композиції

6.1. Вступний інструктаж

Уважно прочитайте завдання і зверніть увагу на конструктивні переваги й недоліки.

6.2. поточний інструктаж

• слідкувати за дотриманням вимог, що ставляться перед учнями;

• допомагати учням у разі потреби;

• звернути увагу учнів на типові помилки та хиби під час виконання практичної роботи;

• відзначати правильність навчальних дій учнів.

6.3. Заключний інструктаж

• зробити підсумок практичної роботи, мотивувати його.

VII. Підсумок уроку

7.1. Рефлексія (усвідомлення набутих знань, виконаної роботи)

1. Що нового ви дізналися на уроці?

2. Про які методи розумової діяльності винахідника ви дізналися?

3. Які методи ви викорустовували при виконанні практичних завдань?

4. Чи можна скористатись отриманими знаннями у повсяденному житті? Де і за яких умов це може бути?

7.2. Заключна частина:

• виставлення оцінок за роботу на уроці;

• домашнє завдання: виконати завдання практичної роботи.
Різні композиції для оформлення кондитерського виробу:
c:\documents and settings\admin\рабочий стол\дусанюк заводнюк\дусанюк\b_274422985_30133.jpgc:\documents and settings\admin\рабочий стол\дусанюк заводнюк\дусанюк\b_1979577777_30163.jpgc:\documents and settings\admin\рабочий стол\дусанюк заводнюк\дусанюк\b_1139881268_p1010245.jpg

c:\documents and settings\admin\рабочий стол\дусанюк заводнюк\дусанюк\b_16559054_30142.jpgc:\documents and settings\admin\рабочий стол\дусанюк заводнюк\дусанюк\s_1621223796_buket_avtor_troyanda_persik.jpgc:\documents and settings\admin\рабочий стол\дусанюк заводнюк\дусанюк\s_1877152275_narechen_narechena.jpg

Схожі:

Тем 4: Різноманітність кондитерських виробів та види їх оздоблення. Мета
Мета: засвоєння знань про асортимент кондитерських виробів та видів їх оздоблення; формування вмінь при виготовленні різноманітних...
Тема. Оздоблення точених виробів. Мета
Мета. Ознайомити учнів з прийомами оздоблення точених виробів безпосередньо в токарному верстаті; виховання позитивного ставлення...
Тема. Складання письмового твору опису за картиною М. Приймаченко...

Тема. Малювання композиції «Чарівні птахи»
Мета. Ознайомити учнів з елементарними поняттями про залежність форми і декоративного оздоблення виробів. Розвивати фантазію, творчу...
Тем 10: Технологія приготування страв із бісквітного тіста. Мета
Обладнання: таблиці «Правила безпечної роботи в шкільних майстернях», ілюстрації із зображенням виробів із бісквітного тіста, таблиці...
Тема. Оздоблення виробів різьбленням Мета
Мета: ознайомити учнів з тригранно-виїмковим різьбленням, навчити виконувати найпростіші елементи різьблення; виховувати бережливе...
Тем 13: Технологія приготування страв із листового тіста. Мета
Обладнання: таблиці «Правила безпечної роботи в шкільних майстернях», ілюстрації із зображенням виробів із листового тіста, таблиці...
Урок образотворчого мистецтва по темі «Прикладна діяльність. Створення...
Тема: Прикладна діяльність. Створення декоративної композиції «Дерево життя» в техніці петриківського розпису
Азбука геометричного різьблення та виготовлення виробів з геометричним декором
«Азбука геометричного різьблення» дозволить тобі поглиблено вивчити курс різьблення, що є основою для виготовлення та оздоблення...
Крема, які використовуються для оздоблювання шарового тіста Білкові креми
Завдяки цьому їх використовують для оздоблення поверхні тістечок і тортів, а також для заповнення порожнин випечених напівфабрикатів....
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка