Нові акцизні марки для алкогольних напоїв та тютюнових виробів


Скачати 152.61 Kb.
Назва Нові акцизні марки для алкогольних напоїв та тютюнових виробів
Дата 08.05.2013
Розмір 152.61 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи




Податкова повідомляє :
Звільнення від ПДВ операцій з харчування дітей у санаторіях

Дніпропетровська МДПІ повідомляє, що послуги з харчування громадян, надані у складі санаторно-курортних послуг на базі Дитячого санаторно-оздоровчого центру (харчування включається до вартості путівки), звільняються від оподаткування ПДВ лише у межах затверджених норм харчування в грамах або у межах визначеної грошової норми витрат на харчування та за умови, що послуги з харчування надаються закладом охорони здоров'я на базі його блоків харчування або підприємствами громадського харчування, з якими такий заклад уклав договір.

Лист від 29.01.2013 р. № 1370/6/15-33-15

Дніпропетровська МДПІ
Нові акцизні марки для алкогольних напоїв та тютюнових виробів

З 27.03.2013 р. набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України, якою затверджено нові зразки марок акцизного податку для алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва, які запроваджуються з 01.05.2013 р.

Встановлено, що до завершення здійснення заходів з утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів України функції таких органів, передбачені Положенням про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів, затвердженим постановою від 27.12.2010 р. № 1251, покладаються на органи ДПС та митні органи.

Змінами, внесеними до вищезазначеного Положення, встановлено розмір плати за одну марку акцизного податку для алкогольних напоїв — 0,27 грн., для тютюнових виробів — 0,142 грн.

Визнано такими, що втратили чинність, постанови від 28.05.2003 р. № 822-8, від 15.04.2005 р. № 296, від 12.03.2008 р. № 179, від 21.05.2008 р. № 486 тощо.

Постанова від 13.03.2013 р. № 188

Дніпропетровська МДПІ
Налоговая вернет часть средств, затраченных на лечение

В случае оплаты некоторых медицинских услуг граждане имеют право на получение налоговой скидки.

Перечень таких услуг определен в статье 166 Налогового кодекса Украины.

В частности, таким правом может воспользоваться гражданин, который в течение отчетного года оплатил услуги по предоставлению репродуктивных технологий, в пределах трети дохода в виде заработной платы за отчетный год.

Вернуть часть денег могут также инвалиды, которые оплатили услуги по реабилитации протезно-ортопедическими предприятиями, реабилитационными учреждениями, предоставленные такому налогоплательщику или его ребенку-инвалиду в размерах, которые не перекрываются выплатами из фондов общеобязательного государственного социального медицинского страхования.

Для получения налоговой скидки на лечение гражданам необходимо до конца 2013 года обратиться в налоговую инспекцию по месту жительства (с подтверждающими документами о понесенных расходах) и заполнить декларацию об имущественном состоянии и доходах.

Дніпропетровська МДПІ
Плательщикам единого налога II группы не нужно подавать декларацию

за I квартал 2013 года

Отныне плательщики единого налога II группы, отчитываться в налоговую в 4 раза меньше, чем в прошлом году.

По результатам работы 2013 плательщики единого налога второй группы должны будут заполнять и подавать декларацию не раз в квартал, а раз в год.

А именно, декларация за 2013 будет подаваться в 2014 году в течение 60 календарных дней, следующих за последним календарным днем ​​отчетного (налогового) года.

Если же в течение года плательщик единого налога II группы перейдет к другой группе или на общую систему налогообложения, то придется подать декларацию за период, предшествующий такому переходу, в сроки, предусмотренные для квартального отчетного периода.

Соответствующая норма предусмотрена Законом Украины от 20 ноября 2012 № 5503-VI «О внесении изменений в Налоговый кодекс Украины относительно пересмотра ставок некоторых налогов и сборов», который вступил в силу с 4 января 2013 года.

Плательщики единого налога третьей, четвертой и новых пятой и шестой групп должны подавать декларацию ежеквартально в течение 40 календарных дней после окончания квартала.

Дніпропетровська МДПІ
В этом году ставки за специальное использование воды

субъектами хозяйствования увеличены

Согласно изменениям, внесенным Законом Украины от 20.11.2012р. № 5503 «О внесении изменений в Налоговый кодекс Украины относительно пересмотра ставок некоторых налогов и сборов» к разделу XVI Налогового кодекса, 4 января 2013 увеличены ставки сбора за специальное использование воды в среднем на 9,4%.

Следовательно, при исчислении налоговых обязательств за период с 01.01.2013р. по 03.01.2013р. включительно плательщики сбора применяются ставки сбора, которые действовали в 2012 году, а начиная с 04.01.2013р. — Новые в соответствии с Законом № 5503.

В случае неуплаты сбора или уплаты его в неполном объеме субъектами хозяйствования (плательщиками сбора) в течение шести месяцев органы государственной налоговой службы подают сведения о таких плательщиков сбора в органы, выдающие разрешения на специальное водопользование, для принятия по ним мер согласно закону, а именно отмена разрешения.

Дніпропетровська МДПІ
До завершення деклараційної кампанії залишилося трохи менше місяця

Дніпропетровська МДПІ нагадує громадянам про необхідність задекларувати свої доходи, отримані протягом 2012 року. Часу для подання декларації про майновий стан та доходи залишилося трохи менше місяця – до 1 травня 2013 року.

Декларацію потрібно подати до податкової інспекції за місцем реєстрації платника. Для зручності громадян з цього року запроваджено новий сервіс, який дає змогу заповнювати декларацію в електронному вигляді. Для цього платнику достатньо мати ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно.

Громадяни також можуть скористатися послугами пошти, але варто пам’ятати, що декларацію поштовим відправленням слід надсилати не пізніше 20 квітня 2013 року.

У разі виникнення будь-яких запитань щодо декларування платники податків можуть звернутися за роз’ясненням безпосередньо до податкових інспекцій та сервісних центрів, які на період кампанії декларування працюють у посиленому режимі, або зателефонувати до кол-центру Міндоходів за номером 0800-501-00-7.

Всю інформацію про порядок декларування доходів можна отримати на веб-порталі ДПСУ та субсайті ДПС у Дніпропетровській області у розділі „Декларування громадянами майнового стану і доходів”.

Дніпропетровська МДПІ
Податок на доходи фізичних осіб сплачується до бюджету

єдиним платіжним документом

Податок сплачується (перераховується) до бюджету єдиним платіжним документом під час виплати оподатковуваного доходу. Банки приймають платіжні документи на виплату доходу лише разом з розрахунковим документом на перерахування відповідного податку до бюджету.

Окремі види оподатковуваних доходів не підлягають оподаткуванню у момент нарахування чи виплати, але не звільняються від оподаткування загалом. У такому випадку платник податку зобов’язаний самостійно включити суму цих доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи. Декларація для платників податку на доходи фізичних осіб подається до 1 травня року, що настає за звітним. Фізична особа зобов’язана до 1 серпня сплатити до бюджету суму податкового зобов’язання, зазначену в податковій декларації.

У разі надання платнику оподатковуваного доходу у не грошовій формі чи виплати готівкою з каси податкового агента, податок сплачується (перераховується) до бюджету протягом банківського дня, що настає за днем такого нарахування (виплати, надання).

Якщо податковим агентом оподатковуваний дохід нараховується, але не виплачується (не надається) платнику, то податок, який підлягає утриманню з нарахованого доходу, перераховується до бюджету податковим агентом у строки, встановлені Податковим кодексом України для місячного податкового періоду.

Дніпропетровська МДПІ нагадує, порядок нарахування, утримання та сплати (перерахування) до бюджету податку на доходи фізичних осіб визначає ст.168 ПКУ.

Дніпропетровська МДПІ
«Пульс» - новий ефективний метод Міндоходів по боротьбі

з корупцією у власних лавах

«Пульс» Міністерства доходів і зборів попереджує:

- труднощі у спілкуванні;

- некоректне ставлення;

- перевищення повноважень;

- неякісне обслуговування.

Лінія Міндоходів працює за принципом call-back – податківці та митники не тільки перевіряють звернення, але й повідомляють про результати перевірки та вжиті заходи.

Номер цілодобової телефонної лінії сервісу «Пульс» Міністерства доходів та зборів для клієнтів податкової та митниці: (044) 284-00-07.

Дніпропетровська МДПІ
Дніпропетровська МДПІ оголошує конкурс на заміщення

вакантних посад державних службовців

Дніпропетровська МДПІ оголошує конкурс на заміщення вакантних посад державних службовців станом на 05.04.2013 року: головних, старших державних податкових ревізорів-інспекторів та державних податкових інспекторів. До участі у конкурсі допускаються претенденти з повною вищою економічною освітою. Строк надання документів – 30 днів з дня опублікування оголошення.

За додатковою інформацією звертатися до сектору персоналу:

сел. Ювілейне, вул. Теплична,13, або за тел. 374-93-70.

Дніпропетровська МДПІ
Начальник Дніпропетровської МДПІ провів зустріч з представниками малого та середнього бізнесу Дніпропетровська

В Дніпропетровській МДПІ відбулася зустріч начальника Ераста Голосуя з представниками малого та середнього бізнесу.

Предметом розмови став наказ ДПС України №1144, яким внесено зміни до Положення про реєстрацію платників ПДВ, який набрав чинності з 18.01.2013 року. Ці зміни не лише забезпечили реалізацію норм певних законів, спрямованих на спрощення процедури реєстрації таких платників, але й впорядкували порядок реєстрації платників ПДВ п’ятої та шостої груп «спрощенців», а також інвесторів (операторів) за угодами про розподіл продукції.

Керівник податкової зауважив: «Скасування обмеження щодо добровільної реєстрації особи платником ПДВ та надання можливості реєструватись таким платником будь-якій особі, яка здійснює оподатковувані операції, розширить коло платників цього податку та сприятиме розвитку бізнесу».

Разом з тим було розглянуто питання скорочення термінів перереєстрації платників податку на додану вартість (з 10 до 5 робочих днів) та термінів подання відповідної заяви.

Присутніх також поінформовано щодо впровадження нового електронного сервісу з подання реєстраційної заяви платника ПДВ в електронному вигляді, що в свою чергу значно спростить процедуру реєстрації.

На зустрічі йшлося і про запровадження нової форми декларації з податку на додану вартість та Реєстру виданих та отриманих податкових накладних, яка діє з квітня 2013 року.

Також Ераст Голосуй нагадав представникам малого та середнього бізнесу, що в Україні продовжується кампанія декларування доходів, отриманих упродовж 2012 року. При цьому декларацію можливо подати не лише в паперовому вигляді, а й через Інтернет. Окремо податківець акцентувала увагу слухачів на порядку подання електронної звітності з РРО та запровадження ресурсних платежів таких як лісові ресурси, збір за спеціальне використання води, збір за місце для паркування транспортних засобів, туристичний збір і інші.

На завершення заходу начальник Дніпропетровської МДПІ зазначив, що обговорення актуальних питань податкового законодавства сприяє взаєморозумінню між податковою службою та платниками податків, а також налагодженню якісного обслуговування платників.

Дніпропетровська МДПІ
Безкоштовні електронні ключі для платників податків

Податківці Дніпропетровської МДПІ завжди йдуть назустріч побажанням платників податків, які хочуть якомога менше часу витрачати на подачу звітів та оптимізувати процедуру її подання - тобто, подавати податкову звітність через Інтернет.

Процедура отримання ключа електронного цифрового підпису пскладає близько 25 хвилин. Окрім швидкості нового сервісу, клієнту податкової служби гарантується його якість, оскільки унікальні криптографічні модулі українського виробництва пройшли всі державні експертизи та забезпечують надійний захист інформації

Отримати безкоштовно електронні ключі в приміщенні податкової інспекції за адресою: вул.Теплична, 13, кімната № 101. тел. 374-88-26.

Дніпропетровська МДПІ

Об’єкти житлової нерухомості, які не підлягають оподаткуванню

податком на нерухомість

Дніпропетровська МДПІ інформує, що платниками податку на нерухоме майно є власники об’єктів житлової нерухомості – фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти.

Об'єктом оподаткування є об'єкт житлової нерухомості.

Не є об'єктом оподаткування:

- об'єкти житлової нерухомості, які перебувають у власності держави або територіальних громад (їх спільній власності);

- об'єкти житлової нерухомості, які розташовані в зонах відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення, визначені законом;

- будівлі дитячих будинків сімейного типу;

- садовий або дачний будинок, але не більше одного такого об'єкта на одного платника податку;

- об'єкти житлової нерухомості, які належать багатодітним сім'ям та прийомним сім'ям, у яких виховується троє та більше дітей, але не більше одного такого об'єкта на сім'ю;

- гуртожитки.

Дніпропетровська МДПІ
ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН У ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ МДПІ

У Дніпропетровській МДПІ особистий прийом громадян проводить начальник та його заступники за затвердженим графіком. Прийом громадян здійснюється, в основному, з питань, які не можуть бути вирішені керівниками структурних підрозділів податкової інспекції.

Посадові особи, які здійснюють прийом громадян, мають забезпечити всебічний розгляд, порушених у зверненнях громадян, проблем, оперативне їх вирішення, задоволення законних прав та інтересів громадян, особливу увагу приділяючи проблемам, з якими звертаються Герої Радянського Союзу, Герої Соціалістичної Праці, Герої України, ветерани війни та інваліди, особи, що постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС, громадяни, які потребують соціального захисту та підтримки. Пильного ставлення заслуговують також звернення громадян, у яких йдеться про недоліки в роботі податкової інспекції.

Попередній запис на особистий прийом громадян до керівництва МДПІ є обов’язковим та закінчується не пізніше ніж за п’ять робочих днів до календарної дати прийому. У разі відсутності посадової особи прийом здійснює посадова особа, призначена виконувати її обов’язки.

Запис на особистий прийом здійснюється працівниками сектору забезпечення доступу до публічної інформації та розгляду звернень громадян МДПІ за номером телефону (056) 374-88-28 або за адресою: с. Ювілейне, вул. Теплична 13, кім. 11 ЦОПП.

Розклад роботи Дніпропетровської МДПІ:

Пн. – четв. – 9.00 – 18.00 год.,

Пт. – 9.00 – 16.45 год.,

Перерва - 13.00 – 13.45 год.

З графіком особистого прийому громадян посадовими особами МДПІ, облДПС та ДПС України, порядком подання звернення та зразком його оформлення можна ознайомитися у Центрі обслуговування платників податків МДПІ на інформаційних стендах.

ГРАФІК

особистого прийому громадян

начальником Дніпропетровської МДПІ

Дніпропетровської області ДПС та його заступниками

на ІІ квартал 2013 року


час прийому з 15.00 до 18.00

ГОЛОСУЙ Ераст Ерастович - начальник Дніпропетровської МДПІ

кожна середа місяця

БУЛИЧОВ Єгор Володимирович – перший заступник начальника Дніпропетровської МДПІ

кожний вівторок місяця


ЦАРУК Руслан Михайлович - заступник начальника

Дніпропетровської МДПІ

кожний понеділок місяця


БИК Людмила Володимирівна – заступник начальника – начальник Солонянського відділення Дніпропетровської МДПІ

кожний четвер місяця

ЧЕХОВИЧ Світлана Олександрівна – заступник начальника – начальник Синельниківського відділення Дніпропетровської МДПІ

кожна п’ятниця місяця

Завідувач сектору забезпечення доступу до публічної інформації

та розгляду звернень громадян

Дніпропетровської МДПІ

Людмила Леончикова
ДВА РОКИ ДІЇ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ДОСТУП ДО ПУБЛІЧНОЇ ІНФОМАЦІЇ»

Цей Закон чинний два роки і, як показала практика, запитувачі інформації не завжди правильно орієнтуються у його застосуванні та трактують його вимоги.

Нагадаємо, що запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації, надати публічну інформацію, що знаходиться у володінні цього розпорядника (ст.19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13.01.2011 р. № 2939-VI (далі – Закон)).

Із запитом про інформацію може звернутися будь-яка фізична, юридична особа, об'єднання громадян без статусу юридичної особи. Тобто незалежно від того, чи наділена організація правами юридичної особи чи ні, чи має вона печатку, розпорядник інформації зобов'язаний надати відповідь. Наголошуємо, що цей Закон не поширюється на суб'єкти владних повноважень, тобто органів державної влади та місцевого самоврядування, відносини з якими регулюються спеціальними Законами.

Якщо посилатися на частину 4 ст. 19 Закону, то письмовий запит подається в довільній формі, проте він має містити:

1. ім'я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв'язку, якщо такий є. Рекомендуємо вказувати якомога більше засобів зв'язку, остільки при підготовці відповіді виникає потреба в уточненнях запиту. Це гарантуватиме точність надання запитуваної інформації.

2. загальний опис інформації або вид, назва, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо.

3. підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.

Для спрощення процедури оформлення запиту пропонуємо скористатися відповідними формами запитів на інформацію, які можна отримати в кімнаті роботи із документами, що містять публічну інформацію (І поверх, ЦОПП, кім. 11, 12) або на суб-сайті облДПС (www.dp.sts.gov.ua) у рубриці «Доступ до публічної інформації».

Запити можна подавати в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача. Особисто запит на інформацію може бути подано до сектору забезпечення доступу до публічної інформації та розгляду звернень громадян МДПІ (ЦОПП, кім. 11) в робочий час згідно з правилами внутрішнього трудового розпорядку:

- з понеділка по четвер - з 9.00 до 18.00 год.;

- у п’ятницю – з 9.00 до 16.45 год.,

- перерва - з 13.00 до 13.45 год.

Проте Законом передбачено, що не вся інформація є публічною і може бути надана запитувачу. Звертаємо увагу, що Вам може бути відмовлено в задоволенні запиту у наступних випадках:

- недотримання вимог до запиту на інформацію, передбачених частиною 5 статті 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації»;

- якщо інспекція не володіє інформацією і відповідно до компетенції, передбаченої законодавством, не зобов'язана володіти інформацією щодо якої зроблено запит;

- якщо інформація, що запитується, належить до категорії інформації з обмеженим доступом (конфіденційна, таємна та службова інформація);

- якщо особа, яка подала запит на інформацію, не оплатила фактичні витрати, пов'язані з копіюванням або друком.

Запитувач має право на оскарження рішень, дій чи бездіяльності розпорядників інформації у відмові та відстрочці задоволення запиту на інформацію, ненаданні або несвоєчасному наданні відповіді, наданні недостовірної або неповної відповіді.

Завідувач сектору забезпечення доступу до публічної інформації

та розгляду звернень громадян

Дніпропетровської МДПІ

Людмила Леончикова

Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «ПОДАТКИ ОЧИМА ДІТЕЙ»

З метою формування високої податкової культури у підростаючого покоління, виховання економічної та правової культури у молоді – майбутніх платників податків, подальшого формування у них сумлінного ставлення до свого обов’язку сплачувати податки, поліпшення позитивного іміджу органів державної податкової служби України, Дніпропетровська міжрайонна ДПІ звертає увагу що проводиться перший етап щорічного Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Податки очима дітей» за участю учнів шкіл Дніпропетровського району.

У конкурсі можуть прийняти участь учні загальноосвітніх навчальних закладів двох вікових категорій:

І категорія: станом на 1 січня 2012 року виповнилося 9 – 11 років;

ІІ категорія: станом на 1 січня 2012 року виповнилося 12 – 15 років.

Конкурс проводиться за такими напрямами дитячої творчої діяльності з податкової тематики:

  1. Художні твори (розмір роботи не повинен бути більшим за формат А2);

  2. Твори декоративно­-прикладного мистецтва(на Конкурс приймаються скульптури лише малих форм (статуетки з каменя, дерева, кості, металу, скла тощо));

  3. Літературні твори(літературні твори повинні бути надруковані на папері формату А4 в одному примірнику, а також обов’язково подані в електронному вигляді (диск, дискета, електронна пошта)).

У кінці кожної роботи необхідно зазначити українською мовою:

  • прізвище, повне ім’я та дату народження автора;

  • місце проживання (повну адресу);

  • назву навчального закладу, контактний телефон (за наявності).

Роботи учнів – малюнки, літературні роботи та інші вироби просимо надати до Дніпропетровської МДПІ за адресою : смт. Ювілейне, вул. Теплична, 13 в термін до 15 квітня 2013 року.

Дніпропетровська МДПІ

Погоджено:
Заступник начальника ДМДПІ Р.М. Царук
Передано до друку: 05.04.13

Схожі:

«Про визначення місць щодо заборони продажу в м. Нікополі пива, алкогольних,...
Авне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів (щодо обмеження...
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення міської ради „ Про...
Про впорядкування реалізації та споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів...
НІКОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Визнати не відповідними для продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів
„Каталог послуг”
До платних послуг увійшли послуги, пов’язані з ліцензуванням виробництва і обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів
ЗАТВЕРДЖЕНО
Регіональні управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПС України...
ЗАТВЕРДЖЕНО
Регіональні управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПС України...
ЗАТВЕРДЖЕНО
Регіональні управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПС України...
ЗАТВЕРДЖЕНО
Регіональні управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПС України...
НОВОУШИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових...
СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
На час проведення масових заходів, визначених рішенням Синельниківської міської ради або її виконавчим органом, рішенням міського...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка