1. 1 Ознаки класифікації переробних виробництв


Скачати 93.93 Kb.
Назва 1. 1 Ознаки класифікації переробних виробництв
Дата 31.03.2013
Розмір 93.93 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
Профіль Технологічний

Спрямування Інженерно-технічне

Спеціалізація Технології харчових виробництв
Тематичний план програми

Розділи, теми

Кількість

годин

10 клас

125

Розділ 1. Галузева структура харчової ( переробної ) промисловості

25

Тема 1.1 Ознаки класифікації переробних виробництв

5

Тема 1.2 Загальна характеристика хлібопекарської галузі

5

Тема 1.3 Загальна характеристика м’ясо переробної галузі

5

Тема 1.4 Загальна характеристика молокопереробної галузі

5

Тема 1.5 Загальна характеристика плодоовочевої переробної галузі

5

Розділ 2. Сировина переробних галузей агропромислового комплексу

25

Тема 2.1 Види сировини для переробних та добувних виробництв

5

Тема 2.2 Сировина хлібопекарського виробництва

5

Тема 2.3 Сировина м’ясо переробної промисловості

5

Тема 2.4 Сировина молокопереробної промисловості

5

Тема 2.5 Плодово-ягідна сировина

5

Розділ 3. Технологічні основи харчових виробництв

25

Тема 3.1 Поняття про технології виробництв. Технологічні процеси, режими.

5

Тема 3.2 Зберігання та підготовка борошна до виробництва

5

Тема 3.3 Первинна обробка м’ясної сировини

5

Тема 3.4 Механічна обробка молока

5

Тема 3.5 Попередня обробка плодів і ягід

5

Розділ 4. Загальні відомості про технологічне обладнання

25

Тема 4.1 Класифікація технологічних ліній, процесів та апаратів

5

Тема 4.2 Механізація переробки зерна

5

Тема 4.3 Обладнання для обробки туш

5

Тема 4.4 Устаткування для приймання, зберігання й очищення молока

5

Тема 4.5 Обладнання для механічної обробки плодоовочевої сировини

5

Розділ 5. Забезпечення якості продукції переробних підприємств

25

Тема 5.1 Поняття раціонального, безпечного харчування.

5

Тема 5.2 Основи фізіології харчування

5

Тема 5.3 Основи мікробіології

5

Тема 5.4 Харчові отруєння та кишкові інфекції

5

Тема 5.5 Санітарний режим на виробництві

5

Резерв

50

Разом

175

11 клас

125

Розділ 1. Галузева структура харчової ( переробної ) промисловості

25

Тема 1.6 Класифікація харчосмакової переробної галузі за видом сировини

5

Тема 1.7 Асортимент борошномельно-круп’яної та хлібопекарської галузі

5

Тема 1.8 Асортимент продукції м’ясної промисловості

5

Тема 1.9 Асортимент підприємств молочної промисловості

5

Тема 1.10 Асортимент плодоовочевої продукції

5

Розділ 2. Сировина переробних галузей агропромислового комплексу

25

Тема 2.6 Поняття про харчову цінність та якісний склад сировини

5

Тема 2.7 Хімічний склад та хлібопекарські властивості борошна

5

Тема 2.8 Характеристика та властивості м’ясної сировини

5

Тема 2.9 Фізико-хімічні показники якості молока

5

Тема 2.10 Харчова цінність плодів і ягід

5

Розділ 3. Технологічні основи харчових виробництв

25

Тема 3.6 Поняття про основні перетворювальні процеси харчових технологій

5

Тема 3.7 Способи приготування тіста

5

Тема 3.8 Подрібнення та посол м’ясної сировини

5

Тема 3.9 Технологічні процеси при виробництві питного молока, вершків

5

Тема 3.10 Технології консервування плодоовочевої продукції

5

Розділ 4. Загальні відомості про технологічне обладнання

25

Тема 4.6 Структурні елементи машин і апаратів

5

Тема 4.7 Устаткування для оброблення тіста

5

Тема 4.8 Обладнання для механічної обробки м’яса та м’ясопродуктів

5

Тема 4.9 Механізація теплової обробки молока

5

Тема 4.10 Обладнання для наповнення та герметизації тари

5

Розділ 5. Забезпечення якості продукції переробних підприємств

25

Тема 5.6 Значення мікробіологічних процесів у харчовій промисловості

5

Тема 5.7 Дозрівання тіста

5

Тема 5.8 Ферментативні процеси у виробництві м’ясопродуктів

5

Тема 5.9 Біохімічні процеси у переробці молока

5

Тема 5.10 Мікробіологічні методи консервування плодів і ягід

5

Резерв

50

Разом

175

12 клас

125

Розділ 1. Галузева структура харчової ( переробної ) промисловості

25

Тема 1.11 Типи підприємств переробної промисловості по галузях

5

Тема 1.12 Основні професії у хлібопекарській промисловості

5

Тема 1.13 Основні професії у м’ясній промисловості

5

Тема 1.14 Основні професії на підприємствах молочної промисловості

5

Тема 1.15 Основні професії консервного виробництва

5

Розділ 2. Сировина переробних галузей агропромислового комплексу

25

Тема 2.11 Поняття про додаткову сировину та матеріали харчових виробництв

5

Тема 2.12 Харчові добавки – поліпшувачі якості хліба

5

Тема 2.13 Вимоги до допоміжних матеріалів у ковбасному виробництві

5

Тема 2.14 Вимоги до якості молока при виробництві твердого сиру, масла

5

Тема 2.15 Технологічні вимоги до тари у консервному виробництві

5

Розділ 3. Технологічні основи харчових виробництв

25

Тема 3.11 Поняття про заключні етапи харчових виробництв

5

Тема 3.12 Технологія випікання хлібобулочних виробів

5

Тема 3.13 Термічна обробка ковбасних виробів

5

Тема 3.14 Теплова обробка молока та молокопродуктів

5

Тема 3.15 Термічні процеси у консервній промисловості

5

Розділ 4. Загальні відомості про технологічне обладнання

25

Тема 4.11 Поняття про апаратурно-технологічні схеми виробництв

5

Тема 4.12 Печі, що застосовуються у хлібопекарському виробництві

5

Тема 4.13 Обладнання для теплової та дифузійної обробки м’ясопродуктів

5

Тема 4.14 Механізація фасування та пакування молочних продуктів

5

Тема 4.15 Теплові апарати у консервному виробництві

5

Розділ 5. Забезпечення якості продукції переробних підприємств

25

Тема 5.11 Поняття про генетично модифіковані продукти

5

Тема 5.12 Поняття про рецептуру, взаємозамінність сировини

5

Тема 5.13 Технохімічний контроль харчового виробництва

5

Тема 5.14 Терміни реалізації, режими зберігання, дефекти харчової продукції

5

Тема 5.15 Екологічні аспекти харчових виробництв

5

Резерв

50

Разом

175

Всього годин

525



Пояснювальна записка
Програма призначена для формування цілісного узагальненого уявлення учнів 10-12 класів про технологічні закономірності перетворюючої діяльності людини у сфері харчової промисловості. Метою даної програми є підведення учнів до свідомого вибору майбутньої професії серед спеціалізацій харчової переробної промисловості. Програма рекомендована для впровадження у регіонах із наявними підприємствами переробної галузі агропромислового комплексу, що забезпечить можливість організації для учнів екскурсій, практики, досліджень безпосередньо на виробництві. Програма складається з п’яти наскрізних розділів, що розкривають у логічній послідовності комплекс харчових технологій в цілому. Зміст розділів і тем програми поступово ускладнюється з 10 по 12 клас, напрям технологічних відомостей погоджується із характером практичних робіт, екскурсій, проектів. Резервний час доцільно відвести на розширення, підсилення тих технологій, які присутні в даному регіоні, на організацію літньої практики в умовах підприємств харчової переробної промисловості. Зміст навчального матеріалу дозволяє послідовно опрацьовувати по одній темі з кожного розділу під час відведених на тиждень п’яти годин. Після вивчення програми 12 класу резервний час учні можуть частково використати для самостійної роботи над дослідницьким, інформаційним або практичним проектом з технології, яка їх найбільше зацікавить.
Орієнтовні об’єкти екскурсій: хлібозавод, пекарня, м’ясокомбінат, консервний завод, цукровий завод, молокозавод, макаронна фабрика, кондитерська фабрика, завод безалкогольних напоїв, маслозавод, сирзавод, завод харчових концентратів, млин, підприємство з одержання сиродавленої олії.
Програму підготувала Лєснікова Ю.В. – інженер технолог, методист Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників
У розробці окремих розділів брали участь Шевченко В.С. – викладач спец дисциплін Черкаського професійного ліцею переробної промисловості

Схожі:

Про затвердження Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість
Про затвердження Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких дає право на щорічні додаткові...
Про затвердження Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість
Про затвердження Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких дає право на щорічні додаткові...
Керуючись ст. 78 Бюджетного кодексу України, розглянувши пропозиції...
На виконання наказу Міністерства фінансів України від 17. 01. 2013 №19 «Про затвердження змін до бюджетної класифікації» внести зміни...
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА від 21 лютого 2001 р. № 163 Київ...
Затвердити Перелік виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими умовами праці, робота в яких дає право на скорочену тривалість...
Про затвердження Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА від 17 листопада 1997 р. № 1290...
Відповідно до частини першої статті 7 Закону України «Про відпустки» Список виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими і важкими...
Урок №2 Тема. Ознаки подільності чисел
Мета: систематизувати інтуїтивні знання учнів про ознаки поділь­ності, відомі їм з початкової школи (подільність на 2, 5, 10) та...
Урок геометрії в 7 класі Тема: Перша і друга ознаки рівності трикутників
...
Тематика бакалаврської роботи, денної форми навчання, спеціальності...

Урок №30 Тема. Ознаки паралельності прямих
Мета: закріпити знання учнів про ознаки паралельності двох прямих (за кутами, що утворилися при перетині даних прямих січною). Сформувати...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка