ПЕДАГОГІЧНА ПРЕСА


Скачати 48.26 Kb.
Назва ПЕДАГОГІЧНА ПРЕСА
Дата 31.03.2013
Розмір 48.26 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
ПЕДАГОГІЧНА ПРЕСА
Видавництво "ПЕДАГОГІЧНА ПРЕСА" видає газети "ОСВІТА УКРАЇНИ", "СІЛЬСЬКА ШКОЛА" та 16 журналів, які є добрими порадниками кожного освітянина, вчителя, вченого, методиста, усіх, хто вболіває за справу розбудови освіти в Україні, оновлення її змісту, вдосконалення форм і методів навчання учнівської молоді. Міністерство освіти і науки України, видавництво "ПЕДАГОГІЧНА ПРЕСА" 01004, Київ, вул. Басейна, 1/2 Тел./факс (044) 246-71-44, 235-50-53
ОСВІТА УКРАЇНИ - практичний помічник і кожного освітянського керівника, і кожного вчителя-педагога. У газеті подається найоперативніша інструктивно-методична інформація Міністерства освіти і науки України, Академії педагогічних наук, Вищої атестаційної комісії та галузевої профспілки. Тижневик друкує матеріали своїх дописувачів, тематичні сторінки та статті на допомогу вчителям-предметникам. "ОСВІТА УКРАЇНИ" - газета-тижневик. Індекс 40123.

СІЛЬСЬКА ШКОЛА - найголовніша газета для сільського вчителя, яка дає відповіді на всі його найболючіші запитання, допомагає розв'язати найскладніші проблеми. Це - висока трибуна і надійний орієнтир у сучасному освітянському просторі. "СІЛЬСЬКА ШКОЛА" - газета-тижневик. Індекс 22400.
Головне завдання журналу "УКРАЇНСЬКА МОВА Й ЛІТЕРАТУРА В СЕРЕДНІХ ШКОЛАХ, ГІМНАЗІЯХ, ЛІЦЕЯХ ТА КОЛЕГІУМАХ",- об'єднуючи зусилля вищої і середньої школи, подавати методичні матеріали, необхідні для вчителя-словесника в широкому науковому і культурологічному контексті. Всі номери журналу (обсяг понад 200 сторінок) проілюстровано роботами кращих українських і світових художників. Заснований у 1999 році. Виходить шість разів на рік. Індекс 22677.

Журнал "ІСТОРІЯ В ШКОЛАХ УКРАЇНИ" публікує актуальні матеріали з історії, в яких висвітлюються нові науково обґрунтовані погляди на історичне минуле України, всебічно і глибоко розкриває передовий педагогічний досвід учителів, уміщує їхні творчі портрети. Заснований у 1995 році. Виходить шість разів на рік. Індекс 74644.


Всеукраїнський народознавчий часопис "БЕРЕГИНЯ" пропонує читачеві нові розвідки про українську матеріальну і духовну культуру від сивої давнини до сучасності. Виходить чотири рази на рік. Індекс 74058.

Для вчителя - головного адресата журналу "БІОЛОГІЯ І ХІМІЯ В ШКОЛІ" - публікуються матеріали: про сучасну наукову інтерпретацію теоретичних питань біології і хімії, із сучасних проблем дидактики і методики викладання біології, про поурочне планування, хімічний і біологічний експеримент, розробки різних типів уроків, проблеми охорони довкілля. Заснований у 1995 році. Виходить шість разів на рік. Індекс 74643.

Головне спрямування журналу "ДЕФЕКТОЛОГІЯ" - нести вчителям і вихователям спеціальних шкіл для дітей з різними психофізичними вадами найновішу інформацію. Заснований у 1995 році. Виходить чотири рази на рік. Індекс 74635.

Настільною книжкою вчителя фізичної культури є журнал "ФІЗИЧНЕ ВИХОВАННЯ В ШКОЛІ", в якому друкуються найнеобхідніші матеріали: календарне планування навчально-виховного процесу, методичні рекомендації науковців і практиків та поурочні розробки навчального матеріалу, поради щодо виховання в учнів моральних, фізичних і вольових якостей. Заснований у 1995 році. Виходить чотири рази на рік. Індекс 74639.

У часопису "ГЕОГРАФІЯ ТА ОСНОВИ ЕКОНОМІКИ В ШКОЛІ" учитель завжди знайде методичні розробки уроків, програми до шкільних курсів і факультативів, розділи і теми з підручників. У журналі друкуються статті відомих географів і економістів, висвітлюється досвід роботи кращих учителів України та їхніх зарубіжних колег. Заснований у 1995 році. Виходить шість разів на рік. Індекс 74636.

На сторінках журналу "МАТЕМАТИКА В ШКОЛІ" обговорюються актуальні проблеми змісту та методів викладання математики, вміщуються методичні розробки тем і розділів програми, математичного дозвілля, олімпіадні, конкурсні та інші цікаві задачі. Заснований у 1997 році. Виходить шість разів на рік. Індекс 74326.

Основне завдання науково-методичного журналу "ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНА ОСВІТА" - сприяння впровадженню в практику наукових досягнень, методичних здобутків, висвітлення ходу реформування професійної освіти, ознайомлення з кращим досвідом, новою нормативно-правовою базою діяльності професійно-навчальних закладів. Заснований у 1998 році. Виходить чотири рази на рік. Індекс 48764.

"ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗБІРНИК МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ". Урядові постанови, накази та нормативно-інформаційні документи і матеріали Міністерства освіти і науки України. "ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗБІРНИК МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ" видається з 1920 року. Виходить двічі на місяць. Індекс 74206.

Журнал "ШЛЯХ ОСВІТИ" зосереджує увагу освітян, учителів, науковців, методистів, вихователів на розв'язуванні головних проблем школи, її програмно-методичному забезпеченні, визначенні перспектив розвитку українського шкільництва, а також ознайомлює із здобутками педагогіки в різних країнах світу, розповідає про діяльність міжнародних організацій, що об'єднують освітян у поступі до демократії, толерантності, культурного розмаїття. Заснований у 1995 році. Виходить чотири рази на рік. Індекс 74638.

Пріоритетним напрямом часопису "ТРУДОВА ПІДГОТОВКА В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ" є допомога вчителям-практикам у плануванні навчально-виховного процесу, методичні рекомендації щодо викладання тем навчальної програми, матеріали з різних видів трудової діяльності школярів. Виходить чотири рази на рік. Індекс 74646.

Журнал "ВСЕСВІТНЯ ЛІТЕРАТУРА В СЕРЕДНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ УКРАЇНИ" широко висвітлює досвід упровадження в освітянську практику новітніх педагогічних технологій, зокрема особистісно орієнтованої методики. Читачам пропонується обговорення проекту нової програми з цього предмета. Заснований у 1976 році. Індекс 74426.

Зі сторінок журналу "ФІЗИКА ТА АСТРОНОМІЯ В ШКОЛІ" ви дізнаєтесь про перспективи навчання й виховання в сучасній школі. Методику навчання фізики редакція журналу розробляє разом з учителями. "Вчимося досліджувати навколишній світ і застосовувати здобуті знання на практиці" - це гасло сучасного часопису. Заснований у 1995 році. Виходить шість разів на рік. Індекс 74637.


Новий науково-практичний журнал "ГУМАНІТАРНІ НАУКИ" (співзасновник - Кримський державний гуманітарний інститут) присвячений висвітленню теоретичних положень і практичних результатів, інноваційних здобутків, перспектив розвитку та проблем сучасної гуманітарної освіти.
Новий журнал "ВИЩА ОСВІТА УКРАЇНИ" висвітлює наукові, методичні та організаційні проблеми вищої школи. Тут обговорюються реформи вищої освіти, запровадження ефективних педагогічних технологій, зарубіжний досвід.
У кожному випуску репрезентується один із кращих вищих навчальних закладів України, друкуються матеріали з історії вітчизняної педагогіки, поради досвідчених науковців молодим викладачам і педагогам, рецензії на нові видання для вищої школи, інформації про наукові конференції, семінари, симпозіуми.

[email protected]
Журнал "СОВРЕМЕННОЕ ОБРАЗОВАНИЕ" – перше в Дніпропетровську та в Дніпропетровській області періодичне видання, яке присвячене питанням розвитку освіту в регіоні. Метою видання є надання повної інформації про кращі навчальні заклади області, про освітні програми, курси і тренінги, а також про можливості здобуття достойної освіти в Україні.

[email protected]

Схожі:

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
Міністерства, видавництво яких здійснюється державним інформаційно-виробничим підприємством видавництвом «Педагогічна преса», засновником...
ДЕРЖАВНА НАУКОВА УСТАНОВА
Виставки. Музеї 6 070 Газети. Преса. Журналістика 7 1 Філософські науки. Психологія 7
ДЕРЖАВНА НАУКОВА УСТАНОВА
Виставки. Музеї 11 070 Газети. Преса. Журналістика 11 1 Філософські науки. Психологія 12
ДЕРЖАВНА НАУКОВА УСТАНОВА
Виставки. Музеї 5 070 Газети. Преса. Журналістика 6 1 Філософські науки. Психологія 6
ДЕРЖАВНА НАУКОВА УСТАНОВА
Виставки. Музеї 5 070 Газети. Преса. Журналістика 7 1 Філософські науки. Психологія 7
ДЕРЖАВНА НАУКОВА УСТАНОВА
Виставки. Музеї 5 070 Газети. Преса. Журналістика 7 1 Філософські науки. Психологія 7
ДЕРЖАВНА НАУКОВА УСТАНОВА
Виставки. Музеї 5 070 Газети. Преса. Журналістика 6 09 Рукописи. Раритети і рідкісні книги 6
ДЕРЖАВНА НАУКОВА УСТАНОВА
Бібліотечна справа. Бібліотекознавство 11 070 Газети. Преса. Журналістика 11 1 Філософські науки. Психологія 12
22 2013 ДЕРЖАВНА НАУКОВА УСТАНОВА
Бібліотечна справа. Бібліотекознавство 9 070 Газети. Преса. Журналістика 9 1 Філософія. Психологія 9
КНИЖКОВА ПАЛАТА УКРАЇНИ
Асоціації. Конгреси. Виставки. Музеї 6 070 Газети. Преса. Журналістика 7 1 Філософські науки. Психологія 7
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка