Якою мовою програмування вона створена, який математичний апарат визначення схемної функції покладено в її основу?


Скачати 44.85 Kb.
Назва Якою мовою програмування вона створена, який математичний апарат визначення схемної функції покладено в її основу?
Дата 30.03.2013
Розмір 44.85 Kb.
Тип Вопрос
bibl.com.ua > Інформатика > Вопрос

Комп’ютерне проектування та моделювання




Визначення функцій радіоелектронних засобів в аналітичній формі



1. Викладіть призначення програми “MAT”. Якою мовою програмування вона створена, який математичний апарат визначення схемної функції покладено в її основу?

2. Визначить порядок уводу даних у програмі “MAT”.

3. Поясніть, як записується параметр пасивного елементу (резистора, котушки індуктивності, конденсатору) у матрицю провідностей схеми, якщо один з його виводів з’єднаний із “землею”, якщо жодний з виводів не з’єднаний із “землею”?

4. Як записуються параметри уніполярного та біполярного транзистора у матрицю провідностей схеми?

5. Викладіть основні властивості матриці провідності електричної схеми.

6. Запишіть коефіцієнт передачі за напругою схеми, її вхідний та вихідний опір через алгебраїчні доповнення визначника її матриці провідностей.

7. Як розраховується алгебраїчне доповнення визначника матриці?

8. Поясніть, як записується доповнення визначника матриці провідностей схеми у формі розкладення по параметру елемента схеми.

9. Поясніть, як записується доповнення визначника матриці провідностей схеми у формі розкладення по параметру S (крутість) транзистора, що характеризує його підсилювальні властивості. Як при цьому можна врахувати вхідний та вихідний опір транзистора?

10. Поясніть, як записується доповнення визначника матриці провідностей схеми у формі розкладення по коефіцієнту підсилення  операційного підсилювача. Як при цьому можна врахувати вхідний та вихідний опір операційного підсилювача?

11. Запишіть у формі відношення сумарних алгебраїчних доповнень коефіцієнт передачі за напругою схеми з одним ідеальним () операційним підсилювачем.

12. Запишіть у формі відношення сумарних алгебраїчних доповнень коефіцієнт передачі за напругою схеми з двома ідеальними () операційними підсилювачами.

13. Розрахунками вручну за матричним методом доведіть, що коефіцієнт підсилення по напрузі схем (рис. 1) K = - Z2/Z1, де Z1 та Z1 - комплекси опорів гілок, що містять пасивні ланцюжки.

14. Що таке сумарне алгебраїчне доповнення визначника матриці провідності схеми та як воно обчислюється?

15. Викладіть властивості сумарних алгебраїчних доповнень, пов’язаних з їх еквівалентними перетвореннями, що дозволяють суттєво спростити обчислювання.

16. Обчислить алгебраїчне доповнення (1+2)3,(4+5)2 матриці

-1




2




3

1

2




-1

-2




1

3

1

1

2

-3




4







1

2

-3

4
1 2 3 4 5

1

(Y) = 2

3

4

5
Відповідь 12.

17. Обчислить алгебраїчне доповнення (1+4)(1+2),(1+3)1 матриці п.16. Відповідь - 33.

18. Обчислить алгебраїчне доповнення 12,(1+3)4,(1+4)(2+4) матриці п.16. Відповідь 0.

19. Обчислить алгебраїчне доповнення (4+5)(1+2),(4+1)2,44 матриці п.16. Відповідь 6.

20. Обчислить алгебраїчне доповнення 12,21,33,34 матриці п.16. Відповідь 0

21. Поясніть, яким чином у програмі “Мат” аналізується символьна строфа, яка містить у собі інформацію про вихідні дані елементів схеми.

22. Аналізуючи текст програми “МАТ”, визначить максимальну кількість вузлів схеми, що може бути оброблена цією програмою.

23. Запропонуйте спосіб уводу даних про електричну схему, альтернативний застосованому у програмі “МАТ”.

24. Викладіть свої думки щодо отримання аналітичного виразу схемних функцій за допомогою сучасних поширених користувальницьких фірмових програм. Які з цих програм, взагалі, знаєте?

25. Поясніть сервісні можливості програми “МАТ” з корекції помилок уводу даних.

Апроксимація функцій радіоелектронних засобів




  1. Дайте визначення аналоговим електричним фільтрам та назвіть їх види за типами АЧХ.

  2. Зобразить характеристику затухання ідеалізованих фільтрів: ФНЧ, ФВЧ, ФСМ та ФРЖ. Відмітьте на ній зони: пропускання, перехідну, не пропускання.

  3. Які електричні компоненти застосовують в фільтрах? Надайте визначення пасивним та активним фільтрам.

  4. Як співвідносяться між собою передавальна характеристика (АЧХ) та характеристика затухання фільтра? Чому ці характеристики фільтрів, які можна реалізувати фізично, називають дрібно – раціональними функціями?

  5. Що таке полюси та нулі передавальної характеристики та характеристики затухання фільтра, представлених у вигляді дрібно – раціональної функції? Якими за видами можуть бути полюси та нулі цих функцій?

  6. Як розташовуються на комплексній площині полюси та нулі АЧХ та ФЧХ фільтрів? Як визначаються власні частоти та добротності полюсів та власні частоти нулів АЧХ та ФЧХ?

  7. Надайте визначення поняттю “апроксимація” та назвіть основні види кривих, якими апроксимують характеристики фільтрів. Які фільтри називають поліноміальними, ізоекстримальними?

  8. Запишіть загальний аналітичний вираз АЧХ, яку апроксимують функцією Т із похибкою ., у лінійному та логарифмічному масштабах.



Схожі:

29. Опис та використання підпрограм
Реалізація базових алгоритмічних структур процедурною мовою програмування. Опис процедур та функцій процедурною мовою програмування....
Лекція Р Тема: Мова програмування PASCAL
Мета: Ознайомити з мовою програмування PASCAL, розглянути основні структурні елементи, стандартні функції
Лекція 10
Джордано Бруно, Йоган Кеплер, який листувався із Галілеєм. Пізніше, коли мине немало часу (понад 250 років), коли у фізиці з’явиться...
«Ліцейське життя – особливе життя»
Дину, якою можна пишатися, яка гідно пройде з високо піднятою головою через усе життя. Виховати таку людину непросто – тут замало...
Урок №60 Тема. Функція. Область визначення функції. Область значень функції
Мета: закріпити термінологію, відпрацювати навички роботи з по­няттями функції; відпрацювати навички роботи із функцією, заданою...
Основні методології (стилі, парадигми) програмування. Поняття програми....
Дів розробки програм Граді Буча “О’єктно-орієнтоване програмування (ООП) – це методологія програмування, яка заснована на представленні...
Виступ на батьківських зборах
Виховання дитини починається від її народження. Якою вона виросте значною мірою залежить від батьків. Батьки в родині мають виконувати...
Лекція ВСТУП. ПРЕДМЕТ ГІДРАВЛІКИ І КОРОТКА ІСТОРІЯ ЇЇ РОЗВИТКУ Рис....
Вона має порівняно простими методиками розрахунку в порівнянні з теоретичною механікою рідини, де застосовується складний математичний...
ПОРЯДОК проведення відкритої Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування
Першості світу) з програмування АСМ-ICPC (Association for Computing Machinery International Collegiate Programming Contest), яка...
С.І. Січкар, методист української
Саме ці знання, уміння і навички покладено в основу програм з української мови для 5 – 11 класів
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка