Готовий перший елемент квантового комп'ютера


Скачати 47.07 Kb.
Назва Готовий перший елемент квантового комп'ютера
Дата 29.03.2013
Розмір 47.07 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
Готовий перший елемент квантового комп'ютера

     На нараді в Королівському суспільстві Великобританії в Лондоні австралійські вчені заявили про створення першого елемента, що може бути використаний для обробки інформації на квантовому рівні, а австрійська дослідницька група оголосила про здійснення обчислень за допомогою чисто квантової обробки інформації.

Роберт Кларк (Robert Clark) з університету провінції Новий Південний Уельс у Сіднеї продемонстрував перший квантовий процесор (qubit) на кремнієвому чипі, оснащений пристроєм зчитування інформації.

У новому пристрої, ідея якого була висловлена Брюсом Кеном (Вшсе Капе) з Мерилендского університету в 1998 році, використовуються два атоми фосфору, впроваджені в кремнієвий кристал. Квантові стани таких атомів зберігаються незмінними протягом довгого часу. Масив подібних чипів дозволить обробляти інформацію на квантовому рівні. Правда, для цього потрібно винятково висока точність розміщення атомів.Австралійській команді удалося домогтися результату, імплантуючи атоми фосфору в кремній за допомогою високо-енергетичного пучка іонів фосфору.Ними ж показано, що інформація про квантовий стан окремих атомів може зчитуватися за допомогою транзисторів, чуттєвих до одиничних електронів. На відміну від первісного задуму Брюса Кена для обробки інформації використовується не спин, а заряд.

Групі Райнера Блатта (Rainer Blatt) з університету Інсбрука удалосяпровести квантові обчислення з використанням одиничного іона кальцію. З його допомогою австрійські дослідники реалізували обчислювальнупроцедуру, відому як «алгоритм Дойча-Йоша» (Deutsch-Josza algorithm), що дозволяє прискорити обчислювальний процес, принаймні, у два рази в порівнянні з класичними комп'ютерними алгоритмами.

Новий спосіб боротьби з вірусними атаками  

Коли комп'ютер одержує інфіковане поштове послання і заражається, він сам, як правило, незабаром починає розсилати заражені повідомлення, кількість яких набагато перевищує обсяг звичайного переписування.

Метью Уільямсон, розроблювач британського центра компанії Hewlett-Packard, запропонував новий метод боротьби з масовими вірусними атаками, що полягає в обмеженні активності зараженого комп'ютера.

Тому що шкода від вірусних атак через Інтернет у значній мірі обумовлюється високою швидкістю поширення вірусу в Мережі, а реакція на вірусну атаку недостатньо оперативна, Метью Уільямсон запропонувавзамість спроб знищити вірус, у першу чергу, обмежити його поширення.

Установка деякої межі повідомлень, що розсилаються, не повиннаособливо вплинути на діяльність більшості рядових користувачів.Уільямсон повідомляє, що його комп'ютер використовує нову антивіруснусистему вже більш двох місяців, і за цей час яких-небудь особливих незручностей їм відзначено не було.

Мікрочіп допоможе повернути зір

Американські вчені працюють над створенням електронного пристрою, що, на їхню думку, допоможе мільйонам людей які погано бачать знову знайти зір.

Як повідомляє ВВС, малюсінький комп'ютерний чіп, що дослідники пропонують імплантувати  безпосередньо в око, спроектований таким чином, щоб стимулювати клітки сітківки. Останні, у свою чергу, повинні допомогти кліткам головного мозку, що відповідає за зір, знову навчитися сприймати одержувану при їхній допомозі інформацію.

Чотирьох міліметровий міні-комп'ютер фактично виконує роль штучної сітківки. Він зібраний на основі однієї з різновидів кремнію і відрізняється рухливістю, який цілком достатньо для того, щоб мікрочіп міг згинатися разом з рухами очного дна.

У ході тестів на тварин дослідникам удалося довести працездатність нового пристрою. За словами керівників проекту, появи подібного мікрочіпа для людей можна  екати в найближчі три роки.

Відомо також, що американський уряд уже виділило на цю розробку біля дев'яти мільйонів доларів.

Комп'ютер без Windows  і Intel Inside за $199

Торгова мережа Wal-Mart приготувала американським покупцям подарунок до Різдва і хоча за $ 199 покупець одержить комп'ютер з досить обмеженими можливостями (робота в Інтернету і з обмеженим списком додатків), але Wal-Mart орієнтує його на новачків, що бажають і тих, кому потрібний другий комп'ютер.

Робить комп'ютер компанія Microtel Computer Systems, що вирішила використовувати в якості ОС одну з версій Linux, а виробником процесора що вибрала VIA Technologies. З ПО є в наявності текстовий редактор, веб-браузер і поштова програма.

У ПК убудований твердий диск ємністю 10 Гб і CD-ROM привод. Навіть монітор потрібно купувати окремо.

Компанія Wal-Mart заявляє, що темпи продажів цих комп'ютерів ужеперевершили її чекання: купують їх, в основному, досвідчені користувачі,школи і комерційні компанії.

CeBIT — очікуються проблеми

Найбільшу в Європі комп'ютерну виставку CeBIT, що проходить у березні, імовірно, чекають ті ж проблеми, що і Comdex, що проходила недавно в Лас-Вегасі: зниження кількості компаній-учасниць і зменшення числа відвідувачів. До того ж, ще до початку виставки Comdex почалися розмови про те, що її організатор — компанія Кеу3Меdіа Group — незабаром збанкрутує.

Організаторів CeBIT хвилює не тільки майбутня виставка, але і борги, що залишилися після торішньої. Виявляється, безліч компаній (головним чином, дрібних) дотепер не оплатило виставочні стенди, що були зайняті ними на CeBIT 2002. Причому велика частина цих боржників уже перестала існувати — так що їхніх грошей організатори вже не побачать. Схоже, потрібно переходити на 100-процентну передоплату — однак це може віджахнути багатьох учасників.

У 2003 р. на виставці будуть працювати нові розділи, присвячені цифровий фотографії і домашньої автоматизації.

Схожі:

7. Архітектура комп’ютера
Архітектура комп’ютера. Поняття архітектури комп’ютера. Класична архітектура комп’ютера і принципи фон Неймана. Удосконалення і розвиток...
Урок №5. Тема: Пам'ять комп’ютера
Мета: ознайомити учнів з видами пам’яті комп’ютера; зовнішніми запам’ятовуючими пристроями комп’ютера
Урок №5. Тема: Пам'ять комп’ютера
Мета: ознайомити учнів з видами пам’яті комп’ютера; зовнішніми запам’ятовуючими пристроями комп’ютера
1 Подання (кодування) даних в пам’яті комп’ютера
Структура внутрішньої пам’яті комп’ютера. Біт, байт, машинне слово. Кодування символьних даних в пам’яті комп’ютера. Подання числових...
УРОКУ: Склад комп'ютера та взаємодія між вузлами
РОЗДІЛ ПРОГРАМИ: Архітектура та конфігурація комп'ютера і мікропроцесорної системи
1. Основні складові частини і можливості комп’ютера. Висловлювання
Основні складові частини і можливості комп’ютера. Висловлювання Техніка безпеки під час роботи з комп'ютером і правила поведінки...
ТЕМА: Архітектура персонального комп'ютера
Мета і завдання роботи: вивчення основних блоків персонального комп’ютера і оцінка його вартості
Лекція №4 Тема: Програмне забезпечення персональних комп’ютерів
Системне програмне забезпечення призначене для керування роботою складових комп’ютера та обміном даними між ними, діагностування...
Тема: Склад комп’ютера та взаємодія між вузлами. Структура системного блоку
Мета: Вивчити склад персонального комп’ютера і його логічну структуру. Навчитися підключати монітор, клавіатуру і маніпулятор миша...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ ТА НАУКИ УКРАЇНИ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ”ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА”
Важливим і необхідним компонентом в складі архітектури комп’ютера – є пам’ять від якої залежить продуктивність комп’ютера. Система...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка