Лотыш В. А., Шалимов С. А. Украинские блюда. – К. : Техніка, – 1975. – 72 с


Скачати 94.04 Kb.
Назва Лотыш В. А., Шалимов С. А. Украинские блюда. – К. : Техніка, – 1975. – 72 с
Дата 24.03.2013
Розмір 94.04 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи


http://www.kodges.ru/37510-ukrainskie-blyuda.html

Лотыш В.А., Шалимов С.А. Украинские блюда. – К. : Техніка, – 1975. – 72 с.

Доброї слави набула українська кухня через різноманітність використовуваних продуктів, вдале їх комбінування, ретельну кулінарну обробку. Цими особливостями відрізняються не тільки традиційні страви (знамениті борщі, вареники, крученики), а й сучасні, які зберігають національний колорит (різні салати, страви з птиці, котлети по-київськи). У цьому виданні для тих, хто хоче оволодіти секретами української кухні, запропоновані рецепти і технологія приготування деяких популярних закусок, перших, других і десертних страв. Кількість продуктів, наведена в рецептах, розрахована переважно на 4-5 порцій.

Підготував завідувач відділу комп’ютерних технологій
Данилович І.М.

Долинська центральна районна бібліотека
Мистецтво домашніх чарівників
(віртуальний огляд української національної кухні)
Вебліографічний список


Долина

2012

Національна кухня – свого роду візитна картка народу, менш офііційна, ніж герб або прапор, але більш демократична, більш доступна, зрозуміла всім і кожному. Наш народ володіє безцінною спадщиною щодо системи харчування. Українська кухня славиться своїм різноманіттям і високими смаковими властивостями, а такі страви, як український борщ, вареники і фарширована риба займають гідне місце серед національних страв інших народів.

Запропоновані електронні ресурси допоможуть всім, хто полюбляє українську кухню, ближче ознайомитись із традиційними і обрядовими стравами та навчать, як їх правильно приготувати.


http://ukrainica.org.ua/ukr/content/1721/

Розділ на сайті міжнародної некомерційної громадської організації «Інститут Україніки» містить загальний огляд української кухні, а також рецепти перших, других, третіх, молочних, борошняних, святкових, традиційних та обрядових страв, закусок, страв із яєць, крупи, овочів.

http://traditions.org.ua/kukhnia

Розділ на сайті "Українські традиції" присвячений кухні. Тут можна знайти описи, історії та рецепти приготування традиційних страв і традиційних напоїв, обрядових страв.

http://myukraine.info/uk/culture/etnography/ukrainian-kitchen/

Сторінка на сайті "Моя Україна" присвячена українській кухні. Тут можна знайти описи і рецепти приготування найпоширенніших українських страв.

http://xutir-savky.com.ua/tradytsijni-ukrajinski-stravy/

Сторінка "Традиційні українські страви" на сайті етнографічного музею "Хутір Савки"

http://www.kodges.ru/13370-ukrainskaja-tradicionnaja-kukhnja.html

Абельмас Н.В. Украинская традиционная кухняю. – К. : Феникс, – 2004. – 320 с.

До книги увійшли рецепти традиційної української кухні, значна частина яких – старовинні національні страви. Крім цього, книга містить багато корисної інформації, розміщеної в кінці розділів, яка не тільки стане незамінною для господарок-початківців, але й збагатить досвід професіоналів. Приємної вам подорожі в світ української кулінарної культури.

http://www.kodges.ru/104034-ukrainskaya-kuxnya.html

Распутина М. Украинская кухня. – М.: Директ-Медиа, – 2010. – 66 с.

Українська кухня – це не тільки борщ з пампушками, галушки та вареники. Вона надзвичайно багата різноманітними стравами. З цієї книги ви не лише довідаєтеся про те, чим українські вареники з м'ясом відрізняються від російських пельменів, але і навчитеся їх готувати. І не тільки їх. А ще й меживо, таратуту, шпундру і навіть пундики. Читайте, готуйте і смакуйте.

http://www.kodges.ru/98991-luchshie-recepty-ukrainskoj-kuxni.html

Лучшие рецепты украинской кухни / Сост. Л.В. Дмитренко. – Донецк : ООО "Агентство Мультипресс" ; К. : ООО "Поштовий клуб", – 2005. – 288 с.

Представлені різноманітні страви української кухні. Рецепти знаменитих борщів, юшок, смаженини і завиванців, галушок і млинців, вергунів, вареників ... нікого не залишать байдужим, а господині допоможуть смачно нагодувати сім'ю.

http://www.kodges.ru/82910-ukrainskaya-kuxnya.-korotko-o-vkusnom.html

Билык Д. Украинская кухня. Коротко о вкусном. – К. : БАО, – 2002. – 68 с.

Українські страви з давніх-давен увійшли в золотий фонд світової кулінарії. В цій книжці представлені як ті, що отримали велику популярність, так і чудові напівзабуті давні рецепти, будь-який з котрих – це малесенький шедевр кулінарного вміння.

http://www.kodges.ru/88362-ukrainskie-narodnye-blyuda.html

Могила О.А., Саенко В.И. Украинские народные блюда. – К. : Доверие, – 1992. – 176 с.

Україна здавна прославилася своєю кухнею. Її страви були відомі далеко за межами держави. Це обумовлено насамперед їх високими смаковими і ситними властивостями, різноманіттям застосовуваних продуктів і методом кулінарної обробки. Адже лише методів приготування борщу налічується понад 30, ну а до його складу входить в межах 20 назв різних продуктів. В українській кулінарії десятки тисяч рецептів страв, що нескладні у приготуванні і мають чудові смакові властивості.

http://www.kodges.ru/71112-blyuda-ukrainskoj-kuxni.html

Шалимов С.А., Лысенко В.А., Вересюк А.И. Блюда украинской кухни. – К. : Техніка, – 1980. – 127 с.

У книзі наведені рецепти, технологія приготування деяких популярних страв сучасної української кухні.

http://www.kodges.ru/94502-ukrainskaya-kuxnya.html

Елистратов А., Костроба И. и др. Украинская кухня. – К. : РООССА, – 2009. – 123 с.

Особливість української кухні в переважному використанні таких продуктів, як буряк, свиняче сало, пшеничне борошно, а також у комбінованій тепловій обробці великої кількості продуктів, коли до основного продукту додають ще двадцять компонентів, що надають його смаку особливого відтінку (наприклад, при приготуванні українського борщу). Основною гарячою їжею в Україні здавна були рибні і м'ясні відвари з додаванням овочів під загальною назвою «юха», що пізніше трансформувалося в слово «уха». Навіть у поході козаки, підстреливши дичину, прагнули зварити з неї юшку, а не підсмажити на рожні, що було більш властиво західним народам. Сьогодні багато традиційних українських страв знайшли світове визнання і стали частиною національних кухонь інших народів. Особливо це стосується борщів і вареників.

http://diaspora.ukrinform.ua/news-67.html

Сторінка "Українська кухня" на сайті "Єдина Україна" представляє українські традиційні та деякі обрядові страви: борщ, вареники, галушки, голубці, кутю, пампушки з часником, узвар.

http://ukrstrava.kiev.ua/

Старовинні рецепти української кухні на сайті "Українські страви". Тут можна ознайомитися з рецептами перших та других страв, закусок, солодкого і пасок, порадами щодо їх приготування.

http://epochtimes.com.ua/gurme/cook-of-world/stravi-ukrayinskoyi-kukhni-z-yiv-ta-podobrishav-100994.html

Огляд української національної кухні зі світлинами на сайті "Велика Епоха (The Epoch Times)"

http://about-ukraine.com/index.php?page=16

Багато цікавої інформації і великий вибір рецептів української кухні на сайті "Про Україну"

http://upi.org.ua/news/1-0-20

Рецепти українських страв на Чернігівському сайті "Європейська Україна. Український Просвітницький Інститут"

http://cookbook.in.ua/

Сайт "Українська кухня" пропонує стародавні і сучасні рецепти української кухні, салати й овочеві закуски, тісто для вареників, холодні страви, напої та інше.

http://foodme.ru/

Тут можна знайти багато рецептів салатів, соусів, випічки та десертів.

Список книг-збірок кулінарних рецептів української кухні:
http://www.kodges.ru/71337-ukrayinska-kuxnya-ukrainskaya-kuxnya.html

Доцяк В.С. Українська кухня. – Львів: "ОРІЯНА-НОВА", – 1998. – 567 с.

В основу книжки покладено відродження української національної кухні, технології приготування давніх традиційних страв. Подано товарознавчу класифікацію овочів, грибів, риби, м'яса, птиці, описано значення їх у харчуванні людини. Висвітлено раціональні способи кулінарної обробки продуктів, її вплив на якість готової продукції. Наведено способи і методи приготування та подавання страв, напоїв, виробів з тіста, вимоги до їхньої якості, терміни реалізації. Окремий розділ присвячено лікувальному харчуванню.

http://www.kodges.ru/130205-ukrayinski-stravi.html

Георгієвський М.І., Кузьмичев Є.С., Шамякінський О.С. та ін. Українські страви. – К. : "Державне видавництво технічної літератури УРСР", – 1960. – 456 с.

Книга знайомить читачів зі стравами української народної кухні, рецептура яких розроблена на основі поєднання відновленої рецептури старих українських страв з найпоширенішою тепер в Київській, Закарпатській, Львівській, Полтавській, Херсонській Днепропетровській, та Запоріжській областях. Описані страви і напої, які споживає населення України. Книга допоможе приготувати в домашніх умовах різноманітні кулінарні вироби української кухні.

http://www.kodges.ru/136200-ukrainskaya-kuxnya-16-knig.html

Українські страви (16 книг)

За допомогою цих книг ви навчитеся готувати відомі в усьому світі українські борщі і вареники, завиванці і мазурики, галушки та книдлі. Домашні будуть раді поласувати пампушками, вергунами, лемішкою. Приємної вам подорожі в світ української кулінарної культури! Смачного вам!

http://www.kodges.ru/128424-sovremennaya-ukrainskaya-kuxnya.html

Шалимов С.А., Шадура Е.А. Современная украинская кухня. – К. : Техника, – 1977. – 320 с.

У цьому виданні публікуються рецепти і технологія приготування страв та виробів української кухні, розроблені на основі рецептів і способів приготування старих українських страв. Наведено рецепти нових страв з продуктів, які застосовуються в сучасному харчуванні. Заслуговують на увагу характеристика харчових продуктів та рекомендації раціонального харчування. У книзі також наведено поради, що стосуються сервірування столу, порядку подачі страв і напоїв та ін.

http://www.kodges.ru/70144-ukrayinska-nacionalna-kuxnya.html

Українська національна кухня / Ред.-уклад. Л.М. Безусенко. – Донецьк : Сталкер, – 2002. – 288 с.

У пропонованій книжці наведено велику кількість рецептів традиційних і оригінальних страв української національної кухні з описом сучасних раціональних способів їх готування. Кожна господарка зможе збагатити харчовий раціон своєї родини, готуючи перші гарячі й холодні страви, м'ясні та рибні закуски, борошняні вироби та інші страви, поживні й смачні, серед яких багато вже забутих і напівзабутих. Для зручності користування рецептурою та точного визначення кількості продуктів для приготування тієї чи іншої страви у книзі подано порівняльну таблицю маси деяких продуктів.

http://www.kodges.ru/64771-100-luchshix-blyud-ukrainskoj-kuxni.html

Рачковская Л. 100 лучших блюд украинской кухни. – К. : Слово, – 2002. – 32 с.

Українська кухня славиться своїм різноманіттям і високими смаковими властивостями. Звичайно, борщі і капусняк, вареники і галушки, млинці і сирники, також інші страви здобули любов і визнання гурманів і лише прихильників тихо перекусити. Втім, радо в пропонованій книжці дається не надто велика, хоча найкраща частина дуже безмежно довгого асортименту рецептів просто української кухні.


Схожі:

Шановні пані та панове, керівники підприємств, підприємці та бізнесмени!
Побутова техніка та прилади; вбудована техніка та інше кухонне обладнання; кондиціонування; опалення; охоронне та пожежне обладнання;...
ПРОГРАМИ ДЛЯ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ФІЗИКА
ЕОТ). Фізика сьогодні стала не лише теоретичною основою сучасної техніки, а й невід'ємною її частиною. Свідченням цього є сучасна...
ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ УПРАВЛІННЯ ДІЯЛЬНІСТЮ СПОРТИВНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ
Воронова В. А. Пути совершенствования управления физкультурным движением. М.: ФиС,1975 -95с
Информация от нашого партнера- портала UNISTUDY (от 19 декабря)
С докладами выступят украинские политики, Народные депутаты Украины, политтехнологи и политические эксперты, советники высших органов...
Сальченко В. Л. Як зберегти бджіл / / Листівка. Іман Приморського краю. 1975
Енциклопедія бджільництва. Навчальний посібник для бджолярів СПб.: "Видавництво" Діля ", 2005. 496 с
Амазонка (ріка)
Це сама волога область Землі; середній рівень опадів — 2,54 м у рік. Незалежні дослідження показали, що з 1985 відбувається інтенсивна...
М. В. Цеховський, О. В. Світличний ЕЛЕКТРОННА та МІКРОПРОЦЕСОРНА...
Цеховський М. В. Електронна та мікропроцесорна техніка в метрології й інформаційно-вимірювальних системах: навч наочний посібник/...
Розділ Транспортні засоби та інженерна техніка

РОБОЧА НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА ДИСЦИПЛІНИ Законодавча техніка для студентів...
Навчальна дисципліна “Законодавча техніка” для студентів юридичного факультету, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем...
1. Призначення, організація, основне озброєння та техніка ГБУ (батареї)

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка