Асфальт давно вже встиг замінити грунтову дорогу по своїй практичності. І ця тенденція проглядається у всіх розвинених країнах світу


Скачати 0.75 Mb.
Назва Асфальт давно вже встиг замінити грунтову дорогу по своїй практичності. І ця тенденція проглядається у всіх розвинених країнах світу
Сторінка 1/5
Дата 08.04.2013
Розмір 0.75 Mb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Географія > Документи
  1   2   3   4   5




ВСТУП

Асфальт давно вже встиг замінити грунтову дорогу по своїй практичності. І ця тенденція проглядається у всіх розвинених країнах світу. У нашому регіоні немає місця для подібного роду винятків. Ми йдемо в ногу з прогресом. Принаймні, намагаємося. Тому також потребуємо наявності заводів для виробництва асфальту.

Асфальтозмішуючі установки (АСУ) є основними виробничими підприємствами дорожнього господарства і призначені для приготування різних асфальтобетонних сумішей для будівництва, реконструкції та ремонту шарів асфальтобетонного покриття.

У сучасних установках з виробництва асфальту все більшого значення набувають автоматизовані системи управління всім виробництвом, витісняючи ручне управління.

Суттєвими факторами, які підвищують роль використання автоматизованих систем управління в асфальтних заводах, є широка автоматизація технологічних процесів у всьому світі й зросла кількість споруджуваних доріг.

Широке використання автоматизованих систем управління на асфальтних заводах дає можливість оперативного втручання в технологічний процес віддалено і можливість ефективного використання витратних матеріалів, що в свою чергу значно підвищує ефективність роботи асфальтної установки.

У зв'язку з цим постійно зростають вимоги до точності, продуктивності, надійності систем управління асфальтних заводів, які працюють в простих і важких умовах експлуатації.

  1. ОГЛЯД МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ РОЗРОБКИ ПРОЕКТУ

АНАЛІЗ І РОЗРОБКА ТЕХНІЧНОГО ЗАВДАННЯ


  1. Огляд та аналіз матеріалів для розробки проекту.

Асфальтозмішуючі установки призначені для приготування асфальтобетонних та асфальтових сумішей.
У асфальтозмішуючі установках здійснюються наступні операції:

  • сушка матеріалів

  • сортировка і дозування матеріалу

  • дозування бітуму

  • подача матеріалів з дозаторів у змішувач і їх перемішування

 

Нагрівання бітуму здійснюється поза змішувача - в бітумохраніліщах і нагрівачах бітуму. Суміш повинна мати температуру при використанні нафтових бітумів 130-160 ° С. При використанні сланцевих бітумів температура суміші повинна бути 110-130 ° С. Перегрів суміші не допускається, тому необхідний ретельний контроль за режимом підігріву мінеральних та бітумних матеріалів.

 

Асфальтозмішуючі установки класифікують по технологічному процесу, за спільною конструктивній схемі і по конструктивному оформленню окремих вузлів.
За часом проведення дозування і способу перемішування розрізняють дві групи змішувачів:
• з дозуванням мінеральних матеріалів до сушки поза змішувача з вільним перемішуванням

• з дозуванням мінеральних матеріалів після сушіння та їх примусовим перемішуванням.

Асфальтозмішуючі установки бувають чотирьох типів:

 

• малої (до 40 т / год),

• середньої (50-100 т / год)

• великої продуктивності (150-350 т / год) і продуктивністю більше 400 т / г.

 

Продуктивність асфальтозмішуючі установок є головним параметром.
Асфальтозмішуючі установки бувають:

• пересувними,

• полустаціонарнимі,

• стаціонарними.

 

Пересувні установки використовують в основному при будівництві та ремонті доріг та інших споруд тоді, коли відсутні постійно діючі асфальтозмішуючі установки (АСУ) або коли їх створення економічно недоцільно. Асфальтозмішуючі пересувні установки крім ходового пристрою оснащують механізмами самомонтажа і демонтажу.
Полустаціонарние установки призначені для постійно діючих або рідко перебазіруемих асфальтобетонних заводів. За конструктивної компонуванні асфальтозмішуючого агрегату установки поділяють на: баштові та партерні.
За технологією змішування розрізняють асфальтозмішуючі установки циклічного та безперервної дії.

В основу конструкцій сучасних установок покладено принцип

модульного агрегатування з урахуванням взаємозамінності деталей, вузлів і окремих агрегатів. Забезпечена автоматизація операцій дозування, видачі готової суміші та нагріву мінеральних матеріалів.


  1. Завдання автоматизації технологічних процесів


Сучасні технології управління мають два основних напрямка:


  1. підвищення ефективності виробництва за рахунок поліпшення процесу збору, обробки інформації і її використання для цілей управління;

  2. реалізація дружнього людино-машинного інтерфейсу (ЛMI).


Структура сучасної АСУТП
Автоматизована система управління технологічним процесом (АСУ ТП) представляє собою спеціалізований комплекс, що складається з програмних і технічних компонентів. Комплекс АСУ ТП призначений для автоматизації управління і контролю технологічних процесів на підприємстві або його ділянці.

АСУ ТП| виконує наступні функції:

  1. контроль за технологічними параметрами, для яких не виконуються функції регулювання;

  2. збір інформації;

  3. блокування управлінь, які є результатом помилкових дій технологічного персоналу;

  4. блокування управлінь, які є результатом помилкових дій технологічного персоналу

  5. підтримка технологічних параметрів на заданих значеннях

Розрізняють два рівні АСУ ТП.

Перший рівень являє собою систему контролерів, які забезпечують збір інформації з технологічного обладнання, і надходження інформації на другий, «верхній» рівень.

Задачами рівня є:

  1. Збір інформації про вимірювані технологічні параметрри процессу;

  2. блокування помилкових дій персоналу і керуючих пристроїв

  3. вироблення керуючих дій на технологічний процес з метою підтримки технологічних параметрів на заданих значеннях або зміни їх по певних законах


На другому рівні відбувається безпосереднього аналіз і візуалізація інформації, що надійшла від елементів першого рівня АСУ ТП. Ці процеси забезпечують потужні комп'ютери або серверні станції баз даних. На верхньому рівні забезпечується також зберігання інформації. Оператор АСУ ТП взаємодіє саме з верхнім рівнем.


  1. Огляд існуючих систем управління установкою виготовлення асфальту


В системі керування технологічним процессом (в нашому випадку – приготування асфальту) пристроєм обробки інформації може бути або ПЕОМ – персональна електронно-обчислювальна машина, або промисловий комп'ютер.
На багатьох сучасних асфальтних заводах використовується система управління ПК і ПЛК. Сигнали від датчиків і виконавчих механізмів надходять на промисловий контролер. Дані обробляються і подаються на ПК, на якому встановлено відповідне програмне забезпечення.

У більшості випадків система ПЛК працює з програмним і апаратним забезпеченням Siemens.

Такі системи мають свої мінуси.

  1. Для роботи промисловий контролер необхідно запрограмувати, що є досить трудомістким завданням.

  2. Висока вартість самих ПЛК.


Ось приклад реалізації системи управління, яка використовує для обробки інформації промисловий комп'ютер:

Автоматизована система управління установкою по приготуванню асфальту складається з одного контролера SIMATIC S7-300 з двома пристроями розширення і процесора. Виведення інформації та функції управління реалізовані на посаді оператора. CPU 315-2DP зв’язан з диспетчерським пультом управління.

Структурна схема АСУ асфальтної установки.


Рисунок 1.1 Структурна схема АСУ асфальтної установки

У даному дипломному проекті була спроектована система управління установкою з виробництва асфальту з використанням модулів вводу / виводу замість ПЛК.


  1. Склад і технологічний процес асфальтозмішуючі установки


Асфальтобетонні суміші готуються на асфальтозмішувальні установці
періодичної дії за наступною технологічною схемою:

Мінеральний порошок зі складу подають в силос агрегату мінерального порошку. З бітумохраніліща по магістральному трубопроводу бітум надходить у витратні ємності бітумоплавільного агрегату, де нагрівається до робочої температури.

Кам'яні матеріали зі складу фронтальним навантажувачем подаються у витратні бункери агрегату живлення. З видаткових бункерів кам'яні матеріали, відповідні рецептом суміші, через вихідні отвори надходять на живильник-дозатори. Попередньо віддозовувані кам'яні матеріали із живильників-дозаторів надходять на стрічковий складальний конвеєр і далі в сушильний агрегат.

У сушильному барабані кам'яні матеріали просушуються і нагріваються до робочої температури газами, які переміщуються від топкового пристрою назустріч матеріалам. Відпрацьовані гази з сушильного агрегату через пиловловлюючі пристрою відводяться в атмосферу. Уловлені пристроєм пил гвинтовим конвеєром і багатоковшовий елеватором подається в силос для збору пилу.

З сушильного агрегату нагріті кам'яні матеріали подаються гарячим багатоковшовий елеватором в сортувальний пристрій змішувального агрегату для поділу на фракції. Кожна фракція кам'яних матеріалів з гуркоту потрапляє у відповідний відсік гарячого бункера. Під розвантажувальними отворами відсіків гарячого бункера знаходиться автоматичний ваговий дозатор періодичної дії, в якому послідовно зважуються пісок і фракції щебеню відповідно до заданої рецептурою суміші.

Мінеральний порошок з силосу агрегату мінерального порошку гвинтовим конвеєром подається в автоматичний ваговий дозатор, в нього ж з силосу для збору пилу послідовно гвинтовим конвеєром подається пил.

З циркуляційного трубопроводу бітум надходить у дозатор бітуму (Дозування може здійснюватися через лічильник бітуму безпосередньо в змішувач). Після завершення дозування компоненти суміші потрапляють в змішувач і перемішуються.

Готовий заміс асфальтобетонної суміші вивантажується із змішувача безпосередньо в кузов автомобіля-самоскида або в скіп скіпового підйомника і транспортується для розвантаження в бункер-накопичувач готової продукції.Технічні дані асфальтної установки наведені в таблиці 1.1

Таблиця №1.1 – Технічні дані асфальтної установки

1. Система подачі холодного матеріалу


1.1 Бункери-накопичувачі - збірка 4 * 1 накопичувача (7 м. куб. кожен)

Ширина завантаження - 2.5 м.




1.2 Загрузочное пристрій (4 одиниці)

Розмір - 500 мм. в ширину

Привід АІР80В2 -2.2 кВт.

Продуктивність - 20 т. / год.

Датчик рівня




1.3 Горизонтальний конвеєр (доріжка - ширина 500 мм.)

Привід - двигун АІР90L2 - 3 кВт.

Продуктивність - 60 т. / год.



1.4. Похилий конвеєр (доріжка - ширина 500 мм.)

Привід - двигун АІР90L2 - 3 кВт.

Продуктивність - 60 т. / год.

Кут нахилу конвеєра - 18 гр



Продовження Таблиці №1.1





1.5. Елеватор гарячого матеріалу

Продуктивність елеватора - 45 т. / год

Привід АІР100S2 - 4 кВт.




1.6. Гуркіт - 2 * 4 опори, похилий,

Продуктивність - 45 т. / год

Привід АІР90L2 - 3 кВт.



1.7.Кармани гарячого матеріалу - чотири секції, загальна місткість 7,5 куб.м.

Контроль рівня - датчик рівня


1.8.Ваги інертних матеріалів - місткість 500 кг.,

похибка - 0,5%, установлено високоточний датчик

навантаження


2. Система сушіння і очищення




2.1 Сушильний барабан

Діаметр -1.2 м.

Довжина - 6,08 м.

Кут нахилу 5 град.

Привід - електродвигун АІРМ112М2 2 * 7,5 кВт.

Продуктивність - 50 т. / год. (При вологості 3% вхідного матеріалу, температура вивантаження – 160 °C)

Датчик температури – термопара



2.2. Пальник - на горінні дизпалива

Теоретичне споживання дизельного палива - 330 кг \ год

Потужність електродвигуна приводу вентилятора - 11 кВт. (АІРМ132М2)

Потужність двигуна паливного насоса - 3 кВт. (АІР90L2)

Теоретична теплова потужність пальника - 3900 кВт.

Управління - з кабіни управління за допомогою

температурного індикатора / контролера

Пальник - з ручним регулюванням подачі палива, обладнана захистом від перегріву.

2.3 Збір пилу

Рукавний фільтр, кількість фільтруючих рукавів 275, площа фільтрації 275 кв.м.

Рівень викидів - не більше 100 мг. / куб.м.

Щільність тканини фільтрів - 400 гр. / кв.м.

Швидкість фільтрування (відношення) - 1.0 - 1.5 м. / сек.

Привід АІР100S2 - 4 кВт.



Продовження Таблиці №1.1


3. Змішувач


3.7.Смесітель - ротаційний двох вальний горизонтальний,

Місткість - 500 кг. на заміс

Привід АІР180S2 - 22 кВт.

Робочий цикл - регульований (45 сек.)



4. Система подачі мінерального порошку



4.1. Силос для мінерального порошку - 25 куб.м.

Спіральний конвеєр

Продуктивність -12 т. / ч.

Привід АІР90L2 - 3 кВт.

Датчик рівня

4.2.Вертікальний елеватор для мінерального порошку

Продуктивність - 12т / год.

Привід АІР90L2 - 3кВт



4.2.Ваги мінерального порошку - місткість 50 кг.,

Похибка 0,2%, установлено високоточний датчик

навантаження.


5.Сістема зберігання готового матеріалу


5.1. Місткість - 30 тонн.

Ізоляція - шар мінеральної вати 50 мм. з облицюванням гальванізується сталлю в пірамідальної секції, кольорове хвилясте листове покриття по вертикальних сторонам вниз до рівня розвантаження башти.

Датчик рівня



6.Сістема зберігання і розігрівання бітуму


6.1. Резервуар для бітуму - горизонтальний 20 куб.м.



6.2. Дренажна ємність для бітуму - 5 куб.м.



6.3 Тип пальника - RL38 - дизельне паливо

Теоретична теплова потужність - 450 кВт.

Загальна електрична потужність пальника - 0,6 кВт.

Насос циркуляції масла АІРМ112М2 - 7.5 кВт.

Насос подачі масла АІР71В2 - 1,1 кВт.

Датчик температури – термопара


6.4. Ваги для бітуму - місткість 50 кг.,

точність до 0.2%, установлено високоточний датчик

навантаження




Продовження Таблиці №1.1





6.5. Підведення бітуму АІР100L2 - 5.5 кВт., бітумний насос

Продуктивність - 15 куб.м. / год

Відстань доставки - 60 м.



7.Сістема управління



Процес змішування асфальту контролюється автоматично. Дані процесу відображені на цифровому дисплеї, процес відображається в реальному часі.
Центральна кабіна управління обладнана спостережноючим вікном і електричним освітленням.


Повна потужність

143 кВт


Схема технологічного процесу асфальтної установки наведена на рисунку 1.2.

  1   2   3   4   5

Схожі:

Хвилеріз для пересічних Автор: Альберт ОГАНЕСЯН (доктор фізико-математичних наук, професор)
Те, що рівень підготовленості школярів і студентів із року в рік падає, — факт відомий у всьому світі. Кампанія з перегляду систем...
ГОСПОДАРСЬКИЙ КОМПЛЕКС СТРУКТУРА НОРОДНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
Співвідношення між цими сферами, як правило характеризується показниками зайнятості. У розвинених країнах світу це співвідношення...
ДЕМОГРАФІЧНІ ПРОБЛЕМИ ЛЮДСТВА
До проблем народонаселення слід віднести також неконтрольовану урбанізацію в країнах, що розвиваються, кризу великих міст у деяких...
Чому виникають пропуски?
«пропуски і прогули уроків». На сьогодні абсентеїзм з приватних випадків переріс у масові випадки,що призводять до наслідків. У багатьох...
Новий рік в країнах світу
Я згодна! Шановні друзі! Пропонуємо до вашої уваги невеличкі інтермедії про те, як святкують Новий рік у різних країнах
Уроку
Основною формою організації навчальної діяльності практично у всіх країнах світу є сьогодні класно-урочна система. Будучи прогресивною...
1. Суть, значення і роль державних доходів
Порівняльна характеристика податкових систем в економічно розвинених державах світу
Профілактика професійного вигорання
В останні роки в Україні, так само як і в розвинених країнах, все частіше говорять не тільки про професійний стрес, але і про синдром...
Давно вже малоросіяни бажали бачити друкованою «Історію Русів, або...

1. Визначте причини Християнізації Київської Русі
Прийняття православ'я відкривало дорогу для шлюбу Володимира з сестрою візантійського імператора принцесою Анною і, таким чином,...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка