ІНФОРМАЦІЯ про хід виконання рішення районної ради від 08. 11. 2012 р. №284-ХІ/12 «Про районну цільову Програму містобудівного кадастру Коломийського району на 2013 2017 роки»


Скачати 75.29 Kb.
Назва ІНФОРМАЦІЯ про хід виконання рішення районної ради від 08. 11. 2012 р. №284-ХІ/12 «Про районну цільову Програму містобудівного кадастру Коломийського району на 2013 2017 роки»
Дата 25.02.2016
Розмір 75.29 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Географія > Документи
ІНФОРМАЦІЯ

про хід виконання рішення районної ради від 08.11.2012 р. №284-ХІ/12 «Про районну цільову Програму містобудівного кадастру

Коломийського району на 2013 - 2017 роки»
Відповідно до ст. 22 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011р. №559 «Про містобудівний кадастр» та розпорядження облдержадміністрації від 12.12.2011р. №832 «Про регіональну цільову програму містобудівного кадастру в Івано-Франківській області на 2012 – 2016 роки» на підставі ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та з метою вивчення економічної оцінки окремих територій, встановлення обліку власників і користувачів об’єктів кадастру, регулювання земельних та інших відносин, контролю за реалізацією нормативних документів органів влади в галузі містобудування, розміщення об’єктів будівництва у планувальній системі адміністративної одиниці, визначення граничнодопустимих умов та обмежень для кожної окремої земельної ділянки з урахуванням державних будівельних норм, стандартів і правил відділом регіонального розвитку, містобудування та архітектури райдержадміністрації (далі відділ) розроблено «Районну цільову Програму містобудівного кадастру Коломийського району на 2013 - 2017 роки», яка схвалена розпорядженням голови райдержадміністрації від 23.08.2012р. №511 та затверджена рішенням районної ради від 08.11.2012р. № 283-ХІ/12 (далі – Програма).

Мета Програми полягає у створенні інструменту для підвищення ефективності управління розвитком населених пунктів Коломийського району, для забезпечення органів державної влади та органів місцевого самоврядування, проектних установ, зацікавлених організацій та осіб актуальною й об'єктивною інформацією про дійсний стан і статус об'єктів землекористування та нерухомості, зміни їх характеристик, функціонального використання, результатів економічної оцінки, метричні дані тощо.

Основним завданням Програми є створення динамічної бази даних про існуючу забудову та розміщення об'єктів будівництва у планувальній системі населених пунктів району, визначення граничнодопустимих умов та обмеження для кожної окремої земельної ділянки з урахуванням державних будівельних норм, стандартів і правил.

Втілюючи основні положення зазначеної Програми та з огляду на значні зміни та з метою удосконалення та впорядкування ведення в районі містобудівного кадастру, відповідно до ст. 22 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011р. № 559 «Про містобудівний кадастр» та розпорядження облдержадміністрації від 12.12.2011 року №832 «Про регіональну цільову програму містобудівного кадастру в Івано-Франківській області на 2012-2016 роки» на підставі ст.43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» у складі відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури райдержадміністрації створено структурний підрозділ містобудівного кадастру і з квітня 2013 року прийнято на роботу одну штатну одиницю.

Даний підрозділ керується положенням про Службу містобудівного кадастру відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації, яке схвалено розпорядженням голови райдержадміністрації №822 від 30.12.2011р. та зазначеною Програмою.

Кошти на виконання програми передбачені, виходячи із фінансових можливостей районного бюджету. Загальний обсяг фінансування, передбачений Програмою на 2013-2017 роки – 636,60 тис. грн. (в т.ч. 2013 – 119,32 тис.грн., далі – щороку 129,32 тис.грн.). В т.ч. на реалізацію запланованих заходів з придбання матеріально-технічних засобів, формування електронних версій картографічного матеріалу, підтримки периферійних засобів комп’ютерної системи – 390,00 тис. грн. (в т.ч. 2013 – 70 тис.грн., далі – щороку 80 тис.грн.). Заплановані кошти не виділялися, через обмеженість фінансових ресурсів в районному бюджеті.

Процес створення містобудівного кадастру згідно даної Програми складається з таких етапів: підготовчий, збір даних та їх аналіз, формування банку даних і створення інформаційних систем.

З метою ведення моніторингу забудови населених пунктів та території району в цілому та для подальшого формування бази даних містобудівного кадастру місцевого рівня, відділом регіонального розвитку, містобудування та архітектури райдержадміністрації проводиться підготовчий етап, збір та облік матеріалів існуючих та оновлених інженерно-геодезичних вишукувань, на паперових та електронних носіях.

Проведено інвентаризацію наявних генеральних та опорних планів, створено в електронному вигляді реєстрацію наявної містобудівної документації, зокрема актуалізованих генеральних планів населених пунктів району. Триває переведення паперових носіїв інженерно-геологічних вишукувань (зйомок), генеральних планів, детальних планів територій ( далі ДПТ) в електронні варіанти шляхом сканування.

На даний час скановано (та опубліковано на веб-сайті Коломийської райдержадміністрації) 9 генеральних планів та 5 локальних змін в генеральні плани населених пунктів району. А також переведено в електронний вигляд, шляхом сканування, всі наявні детальні плани територій як для окремих ділянок, так і для масивів житлової забудови, починаючи з 2012 року та наявні містобудівні умови і обмеження забудови земельних ділянок з початку 2013 року.

На засіданнях районної архітектурно-містобудівної ради, за участі відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури райдержадміністрації, постійно розглядаються детальні плани територій (ДПТ) та рекомендуються для затвердження органами місцевого самоврядування району. Всі затверджені детальні плани територій з відповідними рішеннями скануються для подальшого формування електронної бази містобудівного кадастру.

Згідно з Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.07.2011р. №103 «Про затвердження Порядку видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки» відділом регіонального розвитку, містобудування та архітектури райдержадміністрації проводиться видача будівельних паспортів забудови земельних ділянок житловими будинками садибного типу. Всі матеріали будівельних паспортів, що складаються за формою, наведеною у додатку вищезазначеного порядку, починаючи з 2013 року зберігаються в електронному і паперовому варіанті. За цей період виготовлено і видано 675 будівельних паспортів забудови земельних ділянок.

Відповідно до Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 № 244 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності», відділом регіонального розвитку, містобудування та архітектури райдержадміністрації надаються паспорти прив’язки тимчасових споруд (торгівельні павільйони) для ведення підприємницької діяльності, схеми їх розміщення теж скануються.

До моменту впровадження електронної бази у відділі регіонального розвитку, містобудування та архітектури ведуться облікові журнали про видачу будівельних паспортів, містобудівних умов та обмежень земельних ділянок. Переведено в електронний облік раніше видані книги та журнали про видачу будівельних паспортів, починаючи з 1969 року та містобудівних умов та обмежень земельних ділянок з 2011 року.

Пріоритетними для роботи щодо впровадження містобудівного кадастру залишається:

- ведення містобудівного кадастру місцевого рівня, як основи для розробки та оновлення містобудівної документації;

- постійний моніторинг існуючої містобудівної ситуації в районі, особливо на рекреаційних територіях (лісові земельні ділянки, територія прибережної зони річок та ставків, території заповідників та історико-археологічні території);

- створення сприятливих умов для фізичних та юридичних осіб в частині інвестицій у будівельну галузь, включаючи житлову та громадську забудову у межах району, в тому числі – проектування та будівництво соціального житла.

Створення та ведення містобудівного кадастру на регіональному рівні, формування комп’ютерної бази даних про забудову територій та населених пунктів області на основі оброблення та узагальнення кадастрової інформації базового рівня потребує відповідної матеріальної та програмно-технічної бази для виконання кадастрових робіт. Тому проблемним залишається питання відсутності фінансування програмно-технічного забезпечення.

У подальшому необхідно вирішити питання щодо програмного та технічного забезпечення структурного підрозділу містобудівного кадастру. 

Також повноцінне впровадження містобудівного кадастру поки неможливе, оскільки ще не створено єдиної методології і структури ведення містобудівного кадастру на державному рівні; відсутній єдиний механізм обміну інформацією між різними державними структурами та відомствами для наповнення бази даних містобудівного кадастру.

Безперечно, створення системи містобудівного кадастру у тому вигляді, як це запропоновано Постановою Кабінету Міністрів України від 25.05.2011р. № 559 «Про містобудівний кадастр», буде значним кроком вперед на шляху до створення європейської системи регулювання містобудування. Одержана за допомогою містобудівного кадастру інформація надасть змогу для вивчення економічної оцінки окремих територій, встановлення обліку власників і користувачів об’єктів кадастру, регулювання земельних та інших відносин, контролю за реалізацією нормативних документів органів влади в галузі містобудування, можливість отримання необхідної містобудівної інформації до початку проектування зменшить кількість помилок розміщення об’єктів будівництва у планувальній системі адміністративної одиниці.

Розвиток автоматизованої системи управління містобудівного кадастру забезпечить інституції, що здійснюють кадастровий облік об’єктів нерухомості і реєстрацію прав на об’єкти нерухомості, інформацією, необхідною для проведення ними масової й індивідуальної оцінки об’єктів нерухомості, даними про стан і розвиток територій населених пунктів.
Начальник відділу регіонального

розвитку, містобудування та

архітектури райдержадміністрації Микола Костюк

Схожі:

РАЙОННА ЦІЛЬОВА ПРОГРАМА містобудівного кадастру Коломийського району на 2013-2017 роки
Програмою передбачено завершити розробку схеми планування території Коломийського району
ІНФОРМАЦІЯ про виконання рішення районної ради від 06. 06. 2013 №384-ХV/13...
ХV/13 Про Програму соціально-економічного та культурного розвитку Коломийського району на 2013 рік і основні напрями розвитку
Інформація «Про хід виконання рішення районної ради від 24. 07. 2008р....
Про хід виконання рішення районної ради від 24. 07. 2008р. №716-ХІХ/08 Про програму розвитку освіти Коломийщини
Інформація про хід виконання рішення районної ради від 14. 06. 2012...
Х/12 «Про Програму оптимізації процесів оподаткування та приведення у відповідність до затверджених норм Центру з обслуговування...
ІНФОРМАЦІЯ про виконання програми соціально-економічного та культурного...
Програми соціально-економічного та культурного розвитку Коломийського району на 2013 рік і основні напрями розвитку на 2014 і 2015...
Довідка про хід виконання програми «Цукровий діабет» в Коломийському районі на 2010-2013 роки
Повідомляємо що, згідно рішення Коломийської районної ради 29 липня 2010р було прийнято цільову програму «Цукровий діабет» на 2010-2013роки...
«Про хід виконання рішення районної ради від 24. 07. 2008р. №716-ХІХ/08...
Про хід виконання рішення районної ради від 24. 07. 2008р. №716-ХІХ/08 Про програму розвитку освіти Коломийщини
«Про хід виконання рішення районної ради від 24. 07. 2008р. №716-ХІХ/08...
Про хід виконання рішення районної ради від 24. 07. 2008р. №716-ХІХ/08 Про програму розвитку освіти Коломийщини
УКРАЇНА ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ...
Про районну програму підтримки та соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2013-2017...
ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА
Про районну (комплексну) цільову соціальну Програму забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування,...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка