„Проблеми адаптації регіональної політики до стандартів Європейського Союзу”


Скачати 309.69 Kb.
Назва „Проблеми адаптації регіональної політики до стандартів Європейського Союзу”
Сторінка 1/2
Дата 21.02.2016
Розмір 309.69 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Географія > Документи
  1   2

УНІАН-Кіровоградщина № 005 1 листопада

Кіровоградщина
Українське незалежне інформаційне агентство новин (УНІАН). Засновано в березні 1993 року. Генеральний директор Олег НАЛИВАЙКО. Головний редактор Олександр ХАРЧЕНКО.Редактор випуску Анна Осадченко.

Видається українською мовою. При передруку посилання на УНІАН обов’язкове.

Адреса редакції: 01001, Київ-1, вул. Хрещатик, 4, к. 30. Телефон 278-7148

http://www.unian.net, E-mail: [email protected]

Відділ маркетингу: тел. 279-3690,279-3158, факс 461-9111,279-3320. E-mail :zvv@unian.net

Технічна підтримка: тел. 278-0007, E-mail: [email protected]
1 листопада 2005 року, вівторок, №005

НОВИНИ З КІРОВОГРАДА
Євроінтеграція

У КІРОВОГРАДІ ЗА УЧАСТЮ ПРЕДСТАВНИКІВ ПОЛЬЩІ ВІДБУВСЯ ФОРУМ „ПРОБЛЕМИ АДАПТАЦІЇ РЕГІОНАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ ДО СТАНДАРТІВ ЄС”

Кіровоград. 27 жовтня. УНІАН. Сьогодні в Кіровограді за участю польської делегації, серед якої представники Фонду імені Стефана Баторія, відбувся форум регіональної еліти на тему „Проблеми адаптації регіональної політики до стандартів Європейського Союзу”.

Як повідомив перший заступник голови Кіровоградської ОДА Анатолій РЕВЕНКО, участь польських представників у форумі невипадкова, оскільки сусідня держава є регіональним політичним лідером, який багато у чому визначає тенденції розвитку Східної Європи.

Участь у заході взяли понад 200 осіб, серед яких члени громадської колегії при ОДА, представники райдержадміністрацій, районних рад, освітянської галузі, громадських організацій.

На думку представника польської делегації Піотра ЩЕНСНИ, адміністративно-територіальна реформа є одним з головних кроків регіональної політики України на шляху до вступу до Євросоюзу.

За словами П.ЩЕНСНИ надання більших повноважень органам місцевого самоврядування уможливить більш ефективне використання преференцій, які з'являться після вступу України до ЄС. П.ЩЕНСНИ також відзначив недостатню поінформованість населення України щодо суті процесів та переваг від вступу до Євросоюзу. „Тлумачення цього є головною метою проведення даного семінару”, - підсумував П.ЩЕНСНИ.

(C) УНІАН, 2005

#
ЗМІ

У КІРОВОГРАДІ РОЗПОЧАЛИ ГОЛОДУВАННЯ 12 ЖУРНАЛІСТІВ ГАЗЕТИ ОБЛАСНОЇ ВЛАДИ народне слово, ПРОТЕСТУЮЧИ ПРОТИ РЕОРГАНІЗАЦІЇ ВИДАННЯ

Кіровоград. 31 жовтня. УНІАН. Сьогодні розпочали безстрокове голодування 12 журналістів газети „Народне слово”, до складу співзасновників якої входить Кіровоградська обласна рада, на знак протесту проти припинення фінансування та реорганізації видання.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив головний редактор „Народного слова” Валерій М'ЯТОВИЧ.

За його словами, колектив газети вимагає від облдержадміністрації та облради виплати 140 тисяч грн. боргу за висвітлення діяльності органу виконавчої влади.

„Редакція заборгувала значні кошти друкарні, постачальникам паперу, нам довелось з метою економії скоротити чотирьох штатних працівників”, - підкреслив В. М”ЯТОВИЧ.

За словами головного редактора, кризовість ситуації полягає в тому, що обласна влада поставила колектив перед фактом реорганізації газети вже у другій половині року, коли переглянути кошторис видання не є можливим.

В.М'ЯТОВИЧ також повідомив, що колектив „Народного слова” вимагає виходу Кіровоградської обласної ради з числа співзасновників газети і зупинити спроби реорганізації видання в обласний медіа-видавничий центр.

На переконання В.М'ЯТОВИЧА, ситуація навколо реорганізації створена штучно з метою усунення його з посади головного редактора газети.

„Я справді є членом партії „ВО Батьківщина”, але ніколи не зловживав партійними інтересами на сторінках газети комунальної власності. Ними, швидше, зловживають в обласній владі”, - підкреслив В.М'ЯТОВИЧ.

Як повідомляв УНІАН, у вересні цього року колектив газети „Народне слово” вимагав від облдержадміністрації та обласної ради виходу з числа співзасновників та повного погашення заборгованості із зарплати перед працівниками редакції.

Колектив газети звинувачував обласну владу у позбавленні фінансової та моральної підтримки, намаганні під приводом збитковості газети та її подальшої ліквідації створити „обласний медіа-видавничий центр”.

Натомість, голова Кіровоградської облдержадміністрації Едуард ЗЕЙНАЛОВ вважає логічним ліквідувати газету обласної влади, якщо видання є збитковим, і не погоджується зі звинуваченнями колективу редакції в утиску.

На думку губернатора, якщо газета збиткова і не може конкурувати з іншими обласними друкованими ЗМІ, її треба реорганізувати.

(C) УНІАН, 2005

#
КІРОВОГРАДСЬКА ОДА НАЗИВАЄ ШАНТАЖЕМ ПОЗИЦІЮ РЕДАКТОРА ГАЗЕТИ „НАРОДНЕ СЛОВО”

Кіровоград. 1 листопада. УНІАН. Кіровоградська обласна державна адміністрація вважає позицію головного редактора газети „Народне слово” шантажем і, як співзасновник, не погоджується із висунутими обвинуваченнями.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив заступник голови Кіровоградської ОДА Вадим ЧЕРНИШ.

За його словами, мова про ліквідацію газети як юридичної особи не йде. „Ми за реорганізацію з метою підвищення ефективності управління виданням. У випадку роздержавлення газети привабливість новоствореного підприємства тільки збільшиться, адже новий власник отримає бренд „Народного слова” і потужну структуру у вигляді регіонального медіа-холдингу з можливістю друку. Редакція не проситиме щороку матеріальної підтримки з бюджету. Рішення за депутатами облради”, - підкреслив В.ЧЕРНИШ.

Заступник губернатора наголосив, що на сьогодні тираж газети низький і підтримується командно-адміністративними методами головного редактора через голів районних адміністрацій.

На думку заступника голови ОДА, „Народне слово” і так має привілейоване становище серед інших видань, адже отримує дотації з обласного бюджету.

„Фінансування на висвітлення діяльності облдержадміністрації складається з двох частин: „Народному слову” та іншим ЗМІ. З початку року, відповідно до рішення сесії, газета обласної ради отримала 200 тис. грн.”, повідомив В.ЧЕРНИШ.

За його словами, облдержадміністрація вважає за потрібне укладати із засобами масової інформації відповідні угоди на висвітлення діяльності, де був би передбачений розподіл обов'язків і прав між двома сторонами.

„На думку обласної влади, так званий радянський стиль написання „Народного слова” сьогодні є неефективним, а робота редакції відбувається з порушеннями”, підкреслив віце-губернатор.

В.ЧЕРНИШ запевнив, що у випадку реорганізації виграють обидві сторони: газета отримає ефективний менеджмент і доводитиме право на конкурентоспроможність, а обласна адміністрація зацікавлена в ефективному розподілі коштів.

В.ЧЕРНИШ підкреслив, що штатний колектив газети буде збережено. „Ніхто нікого не звільнятиме”, - запевнив заступник губернатора.
Соціальна політика

З ПОЧАТКУ РОКУ ЗАБОРГОВАНІСТЬ ІЗ ЗАРПЛАТИ НА ПІДПРИЄМСТВАХ КІРОВОГРАДА СКОРОТИЛАСЬ НА 1,7 МЛН. ГРН.

Кіровоград. 27 жовтня. УНІАН. Заборгованість із заробітної плати на промислових підприємствах Кіровограда порівняно з початком року скоротилась на 1,7 млн. грн.

Як повідомила кореспонденту УНІАН начальник Головного управління економіки, інвестицій та зовнішньоекономічного розвитку Олена ОСАУЛЕНКО, сьогодні заборгованість налічується на 14 міських підприємствах, що відносяться до промислової галузі, і загалом становить 1,8 млн. грн. Показник становить 46,5% від усієї заборгованості із зарплати по економічно-активних підприємствах Кіровограда.

За словами О.ОСАУЛЕНКО, найбільше своїм працівникам заборгував Кіровоградський ремонтний завод – 311,8 тис. грн. (з початку року борг збільшився на 255, 4 тис. грн.)

Водночас, за словами О.ОСАУЛЕНКО, за 9 місяців промисловий комплекс Кіровограда збільшив обсяги виробництва на 4,5 % у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

З початку року в обласному центрі виготовлено товарної продукції на суму понад 1,18 млрд. грн. Обсяг реалізованої продукції за цей же період складає 967,2 млн. грн. або 43,7% від загальнообласного показника.

(C) УНІАН, 2005

#
Діяльність органів прокуратури

ПРОКУРАТУРА КІРОВОГРАДЩИНИ ЧЕРЕЗ СУД ПРОСИТИМЕ ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО ЗВІЛЬНИТИ ПРИМІЩЕННЯ ОБЛАСНОГО МУЗЕЮ

Кіровоград. 25 жовтня. УНІАН. Прокуратура Кіровоградської області заявила позов до спільного українсько-венесуельського підприємства „Фокус” про розірвання охоронно-орендного договору з регіональною службою охорони і реставрації пам'яток містобудування та архітектури Кіровоградської ОДА в інтересах держави.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили в прес-службі прокуратури області.

За інформацією прес-служби, уповноваженим органом держави в даному процесі виступає управління культури і туризму Кіровоградської обласної державної адміністрації в особі обласного художнього музею.

Встановлено, що між регіональною службою охорони і реставрації пам'яток містобудування та архітектури Кіровоградської ОДА та обласною філією спільного українсько-венесуельського підприємства „Фокус” 1 березня 1998 року укладено охоронно-орендний договір на 25 років на користування в торгових цілях пам'яткою архітектури, у приміщенні якої розташований художній музей.

Як підкреслили в обласній прокуратурі, такий договір суперечить вимогам ст.11 Закону України „Про музей та музейну справу", оскільки на території, відведеній для музею, забороняється діяльність, що суперечить його функціональному призначенню, а також інша діяльність, яка є несумісною з діяльністю музею як закладу культури.

Позовну заяву направлено до господарського суду м. Києва.

(C) УНІАН, 2005

#
КІРОВОГРАДСЬКА ПРОКУРАТУРА ПОРУШИЛА КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ ЩОДО ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯ ЗА РОЗТРАТУ

Кіровоград. 26 жовтня. УНІАН. Прокуратура Кіровського району Кіровограда порушила кримінальну справу стосовно головного спеціаліста райвідділу державної виконавчої служби Кіровоградського міського управління юстиції.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

За інформацією прокуратури, встановлено, що у серпні цього року чиновник, підробивши бухгалтерські документи, незаконно декілька разів перерахував на особовий рахунок своєї родички понад 6 тис. грн. коштів, що надійшли на виконання рішення суду, а також на власний рахунок - близько 20 тис. грн.

Справу порушено за ч.2 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Чиновника затримано. У справі триває слідство.

(C) УНІАН, 2005

#
Кримінал

НА КІРОВОГРАДЩИНІ ЗАТРИМАЛИ НАРКОДІЛКІВ, ЯКІ ЗАЙМАЛИСЯ ВИГОТОВЛЕННЯМ ОПІЮ АЦЕТИЛЬОВАНОГО

Київ. 27 жовтня. УНІАН. На Кіровоградщині за матеріалами УБОЗ порушено кримінальну справу стосовно трьох раніше судимих місцевих жителів, які займалися виготовленням та розповсюдженням на території м. Кіровограда наркотичної речовини – опію ацетильованого.

Як повідомили УНІАН у прес-службі ГУБОЗ МВС України, правоохоронці під час документування цих злочинних дій здійснили низку оперативних закупок наркоотрути. У зловмисників вилучено як готові до вживання наркотики, так і наркосировину (макову соломку), а також знаряддя для виготовлення наркотиків.

Триває розслідування.

(C) УНІАН, 2005

#
Надзвичайна ситуація

У КІРОВОГРАДІ ПОМЕР ЧОЛОВІК, ГОСПІТАЛІЗОВАНИЙ З ПІДОЗРОЮ НА СКАЗ

Кіровоград. 28 жовтня. УНІАН. У першій міській лікарні Кіровограда помер 64-річний чоловік, госпіталізований з Новоукраїнського району з підозрою на сказ.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Головного управління МНС України у Кіровоградській області, чоловік звернувся по медичну допомогу 10 днів тому, незважаючи на те, що здичавіла кішка вкусила його ще у серпні цього року.

(C) УНІАН, 2005

#

НОВИНИ З ОБЛАСТІ

Регіональна політика

ВЛАДА КІРОВОГРАЩИНИ ВВАЖАЄ, ЩО ПРОДАЖ КГЗКОР З АУКЦІОНУ СТАНЕ КОЛОСАЛЬНИМ ПРОРИВОМ ДЛЯ ПРОМИСЛОВОСТІ ОБЛАСТІ

Кіровоград. 25 жовтня. УНІАН. Продаж Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд (КГЗКОР) з аукціону стане колосальним проривом для промисловості Кіровоградщини і допоможе підняти економіку області.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції заявив перший заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Анатолій РЕВЕНКО.

За його словами, обласна влада підготувала програму про завершення будівництва КГЗКОР і зробить усе, щоб інвестиційні зобов'язання, пов'язані з продажем комбінату, враховували інтереси регіону.

„Будемо звертатись до Кабінету Міністрів з пропозицією, щоб одразу після продажу КГЗКОР певний відсоток коштів був спрямований на поліпшення екологічної та житлово-комунальної ситуації в області, соціальні потреби”, - підкреслив А.РЕВЕНКО.

За його словами, питання продажу комбінату на сьогодні для обласної влади Кіровоградщини є пріоритетним.

Як повідомляв УНІАН, 24 жовтня голова конкурсної комісії з продажу ВАТ “Криворіжсталь”, заступник голови Фонду державного майна України Дмитро ПАРФЕНЕНКО заявив, посилаючись на слова Прем'єр-міністра України Юрія ЄХАНУРОВА, що Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд буде наступним великим об'єктом, виставленим на приватизацію.

Довідка УНІАН. Будівництво Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислювальних руд почалось в 1986 році на території смт Долинська Кіровоградської області.

Вартість будівництва оцінюється в 2 млрд. 400 млн. доларів США.

На момент зупинки будівництва в 1997 році було виконано робіт на суму близько 1 млрд. 600 млн. доларів США (оцінки внесених інвестицій коливаються від 1 594,2 млн. дол. до 1 649,1 млн. дол.)

Спочатку в будівництві КГЗКОР брали участь підприємства України, Словаччини, Румунії, Болгарії та колишньої Німецької Демократичної Республіки відповідно до міждержавних угод, укладених з колишнім СРСР. Після того, як правонаступником СРСР у будівництві КГЗКОР стала Україна, у будівництві комбінату брали участь лише Румунія і Словаччина.

КГЗКОР розташований на 24 га землі. Виробнича потужність комбінату – 10,8 тонн залізорудних окатишів в рік.

(C) УНІАН, 2005

#
СЕРЕД КРАЇН-СПІВЗАСНОВНИЦЬ КГЗКОР КОМЕРЦІНІ ПРЕТЕНЗІЇ ДО УКРАЇНИ МАЄ ЛИШЕ РУМУНІЯ – КІРОВОГРАДСЬКА ОДА

Кіровоград. 25 жовтня. УНІАН. Серед країн, які свого часу вклали кошти у будівництво Криворізького гірничо-збагачувального комбінату (КГЗКОР), комерційні претензії до України в сумі 100 млн. доларів США має лише Румунія.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив перший заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Анатолій РЕВЕНКО.

За його словами, з усіма іншими кредиторами (Німеччина, Чехія, Словаччина і Болгарія – УНІАН) Україна розрахувалась.

А. РЕВЕНКО зазначив, що однією з умов будівництва КГЗКОР було те, що усі країни-учасниці проекту мали отримати продукцію підприємства в еквіваленті вкладених коштів.

„Хто відмовився від своєї частки в будівництві комбінату, хто уклав угоди, але фінансових претензій у них немає. Крім Румунії, яка претендує на майно комбінату в сумі майже 100 млн. доларів”, підкреслив А. РЕВЕНКО.

На його думку, Румунія напередодні вступу до Євросоюзу інтенсифікує вирішення всіх фінансових питань і претензій, в тому числі по КГЗКОР.

„Позиція української сторони в переговорах з Румунією є дипломатичною. На початку листопада, як очікується, буде завершено етап переговорів про ліквідацію заборгованості України перед Румунією”, повідомив віце-губернатор області.

За словами А. РЕВЕНКА, потенційні інвестори знайомі із цією ситуацією.

(C) УНІАН, 2005

#
Інвестиції

СВІТОВИЙ МОНОПОЛІСТ У М'ЯСО-МОЛОЧНІЙ ГАЛУЗІ ЦІКАВИТЬСЯ МОЖЛИВІСТЮ ІНВЕСТУВАНЬ В АГРОСЕКТОР КІРОВОГРАДЩИНИ

Кіровоград. 26 жовтня. УНІАН. Один з найбільших власників підприємств м'ясо-молочної продукції у світі італієць Маріо ФУЗАР-ПОЛІ зацікавлений в інвестуванні аграрного сектору Кірово-градської області.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили в прес-службі Кіровоградської обласної державної адміністрації.

За інформацією ОДА, М.ФУЗАР-ПОЛІ особисто відвідав регіональні агропідприємства - СВК „Колос” (Знам'янський район) та ТОВ „Украгроком” (с. Головківка, Олександрійський район).

Як підкреслили в прес-службі, візит М.ФУЗАР-ПОЛІ на Кіровоградщину здійснювався у межах проекту залучення значних міжнародних бізнесових структур до інвестування української економіки.

Інвестора, насамперед, цікавили господарства, основним профілем яких є м'ясо-молочна сфера, а також якість кормової бази. За підсумками візиту італієць висловив бажання працювати в регіоні, оскільки відзначив високі показники врожайності кіровоградських господарств, підкреслили в прес-службі.

(C) УНІАН, 2005

#
ЯПОНСЬКІ ІНВЕСТОРИ ПОБУДУЮТЬ НА КІРОВОГРАДЩИНІ ЗАВОД З ПЕРЕРОБКИ ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТОЇ СІЛЬГОСППРОДУКЦІЇ

Кіровоград. 29 жовтня.УНІАН. Японські інвестори планують побудувати на Кіровоградщині завод з переробки екологічно чистої сільськогосподарської продукції.

Як передає кореспондент УНІАН, про попередні домовленості щодо будівництва йшлося під час зустрічі першого заступника голови Кіровоградської облдержадміністрації Анатолія РЕВЕНКА з представником японського бізнесу, головним радником міжнародної організації "День землі" Стівом Шуджі НАКАДА, який займається реалізацією міжнародних проектів у співробітництві з міністерством

міжнародної торгівлі та промисловості Японії, Програмою ООН з довкілля, зі сталого розвитку та іншими міжнародними організаціями.

Ст.НАКАДА наголосив, що основною метою його приїзду є налагодження співробітництва в галузі переробної харчової промисловості на багатих чорноземом землях Кіровоградщини.

"Ми не хочемо робити з України базу сировинного експорту, а прагнемо будувати тут переробні заводи, вартість продукції яких буде на 30-40% вища завдяки наявності сертифікату екологічної чистоти. Будівництво переробних підприємств на Кіровоградщині сприятме збільшенню кількості нових робочих місць, внутрішній ринок буде насичений якісною продукцією, суттєво збільшаться обсяги експорту",- обіцяє представник Японії.

За його словами, договір про економічне співробітництво буде підписаний тільки за умови, якщо кіровоградська сторона представить сертифікат екологічної якості земель та насінневого продукту. Проект передбачає вирощування, зокрема, сої і томатів із застосуванням виключно органічних добрив (у тому числі корисних мікроорганізмів).

(C) УНІАН, 2005

#
Промисловість

ОБСЯГИ ПРОМИСЛОВОГО ВИРОБНИЦТВА КІРОВОГРАДЩИНИ ДО КІНЦЯ РОКУ ПЕРЕВИЩАТЬ ЗАПЛАНОВАНІ ПОКАЗНИКИ НА 10%

Кіровоград. 26 жовтня. УНІАН. До кінця року обсяги промислового виробництва Кіровоградської області перевищать заплановані показники на 10%.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Анатолій РЕВЕНКО.

За його словами, за підсумками 9 місяців поточного року зростання промислових показників в Кіровоградській області становить 8,9%, що перевищує середній показник по Україні на 5,7%.

Як зазначив А.РЕВЕНКО, в області зросли показники у галузях металургії та оброблення металу на 16,5%, хімічної промисловості – на 13,7%, виробництва деревини – на 48,5%.

Водночас, як підкреслив заступник губернатора, з початку року в регіоні на 19,9% знизились обсяги продукції машинобудування.

„Це пов'язано з ліквідацією лізингових схем, за якими працювало підприємство ВАТ „Червона Зірка”, підкреслив А.РЕВЕНКО.

(C) УНІАН, 2005

#
Технології

НА КІРОВОГРАДЩИНІ НЕЗАДІЯНУ ВІЙСЬКОВУ ТЕХНІКУ ПЕРЕОБЛАДНУЮТЬ ПІД АВАРІЙНО-РЯТУВАЛЬНІ АВТОМОБІЛІ

Кіровоград. 26 жовтня. УНІАН. Головне управління МНС e Кіровоградській області знайшло вирішення проблеми недостатнього технічного забезпечення: незадіяну техніку, що залишилась після розформування регіональних військових частин, переобладнують під аварійно-рятувальні автомобілі.

Як повідомив кореспонденту УНІАН заступник начальника ГУ МНС України у Кіровоградській області Олександр ЛЕЩЕНКО, Кіровоградщина у цій справі має унікальний досвід.

„Нами розроблено проектну документацію для переобладнання автомобілів ЗІЛ-131 та ГАЗ-66. Уже три таких „новачки” введені у бойовий розрахунок райвідділів служби”, - зауважив О.ЛЕЩЕНКО.

За його словами, управління також планує переобладнати військовий автомобіль ЗІЛ-131 під машину забезпечення, призначену для відпочинку членів оперативної групи ГУ МНС в області. Зараз триває конструкторська робота у цьому напрямку.

„Основним завданням для керівництва управління залишається переобладнання 5 автомобілів ЗІЛ та 4 ГАЗів у аварійно-рятувальні з підвищеною прохідністю для доставки до місця аварії, забезпечення аварійно-рятувальним обладнанням, засобами зв'язку та освітленням, виконання розбору будівельних конструкцій, підйому вантажів та надання першої медичної допомоги постраждалим”, - підкреслив О.ЛЕЩЕНКО.

За його словами, переобладнаню підлягають лише ті автомобілі, що раніше використовувались у військах цивільної оборони.

О.ЛЕЩЕНКО повідомив, що допомагають управлінню у переоснащенні машин місцеві підприємства – завод-фірма „Ось” та ВАТ „Завод ім.Таратути”, у яких є для цього технічні можливості та досвід випуску і ремонту автотранспорту.

„Кошти на переоснащення надходять з Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та від районних і міських бюджетів. Водночас, ціна такого автомобіля майже у 20 разів нижча за новий аварійно-рятувальний”, підкреслив О.ЛЕЩЕНКО.

За його словами, до кінця року переобладнану техніку отримають шість районів області, таким чином, завдяки цій програмі Кіровоградщина на 60% буде забезпечена рятувальними автомобілями.

(C) УНІАН, 2005

#
Політичне життя

ГОЛОВОЮ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛОРГАНІЗАЦІЇ "БАТЬКІВЩИНИ" ПЕРЕОБРАНО КАЛЬЧЕНКА

Кіровоград. 28 жовтня. УНІАН. Головою Кіровоградської обласної організації партії "ВО "Батьківщина" переобрано екс-заступника міністра з надзвичайних ситуацій України Валерія КАЛЬЧЕНКА.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення сьогодні ухвалили члени ХІ конференції облорганізації „Батьківщини”.

Виступаючи на конференції, В.КАЛЬЧЕНКО зазначив, що у виборчих списках Блоку Юлії Тимошенко не буде людей, які скомпрометували себе фальсифікацією виборів чи криміналом.

„Партія не вважає за неможливе приймати до своїх лав тих, хто мав раніше інші політичні погляди, головне, щоб серед них не було фальсифікаторів. Ми боротимемось за чесних та авторитетних людей. Але стати членом партії не означає потрапити у виборчі списки”, - підкреслив В.КАЛЬЧЕНКО (нещодавно із фракції „Трудова Україна” до партії „ВО Батьківщина” перейшов депутат Кіровоградської міської ради Віктор АНДРЄЄВ - УНІАН).

За його словами, виборчі списки партії формуватимуть колегіально та демократично.

В.КАЛЬЧЕНКО повідомив, що на сьогодні обласна організація „Батьківщини” налічує більше 26 тисяч осіб, їх кількість порівняно з 1 березня цього року збільшилась на 7,7%.

(C) УНІАН, 2005

#
Правоохоронні органи

НА КІРОВОГРАДЩИНІ ПОЧАСТІШАЛИ ВИПАДКИ ШАХРАЙСТВА, СКОЄНІ ПСЕВДОПРАЦІВНИКАМИ СОЦСЛУЖБ

Кіровоград. 28 жовтня. УНІАН. На території Кіровоградської області почастішали випадки шахрайства громадян, які представляються працівниками різних соціальних служб, райвиконкомів, медичних установ і пропонують соціальну допомогу населенню.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у Центрі громадських зв'язків УМВС України в Кіровоградській області.

Згідно з повідомленням, найчастіше шахраї працюють парами. Серед найпоширеніших способів виманювання грошей у громадян: пропозиція придбати оздоровчі путівки за пільговими цінами, продукти харчування, допомога у проведенні ремонту помешкання. В деяких випадках шахраї розповідають про те, що на території України проходить грошова реформа і у зв'язку з цим необхідно обміняти гроші старого зразка на нові. Іноді пропонують грошову допомогу від Президента України до різних свят та ювілеїв.

Як зазначили в ЦГЗ, головне для шахраїв - потрапити до квартири і попросити господарів принести певну суму грошей для оплати їхніх послуг або надати здачу з грошових купюр великого номіналу. Поки один з шахраїв відволікає увагу господарів, інший в цей час викрадає гроші та цінні речі.

(C) УНІАН, 2005
  1   2

Схожі:

Питання на іспит з дисципліни “Право Європейського Союзу”
Склад та територія Європейського Союзу. Умови та порядок вступу нових держав-членів
Питання для підготовки до іспиту з курсу
...
Викладач Палєєва Ю. С
«Проблеми й перспективи розвитку Європейського Союзу. Взаємовідносини Україна-ЄС»
1. ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ УКРАЇНИ ЯК ЧИННИК СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ...
Україна наполегливо наближається до європейських стандартів. На рівні держави напрацьовано універсальні принципи взаємодії з географічними...
І НФОРМАЦ І ЙНИЙБЮЛЕТЕН Ь
України. Розбудова європейської держави сьогодні неможлива без свідомого громадянства та реалізації прав людини, частиною яких є...
3. Правосуб’єктність Європейського Союзу
Відповідно, для реалізації завдань і повноважень Союзу в ІІ і ІІІ опорах міжнародні договори могли укладалися лише сукупністю держав-членів...
81. Проблема адаптації вчителя до праці в школі Проблеми професійної...
Змістом предметної адаптації стає формування професійного мислення фахівця, а соціальної — входження в колектив фахівців, оволодіння...
Як законодавча основа нової державної регіональної політики
Проект Закону України "Про засади державної регіональної політики" (далі – законопроект) розроблено Міністерством економічного розвитку...
ПРОГРАМА навчальної дисципліни «ОСНОВИ ПРАВА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ» Харків 2012

Міжнародна асоціація «ЗДОРОВ'Я СУСПІЛЬСТВА» ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ПІДХІД ДО РОЗВИТКУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я
У статті наведено теоретичне узагальнення та обґрунтовано вирішення важливої наукової проблеми – удосконалення системи охорони здоров'я...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка