Ні політичним репресіям!


Скачати 31.77 Kb.
Назва Ні політичним репресіям!
Дата 04.01.2014
Розмір 31.77 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Географія > Документи
Ні політичним репресіям!

23 квітня в прес-центрі «Паритет» відбулася прес-конференція під назвою «Антиукраїнські настрої в регіоні – подвійні стандарти влади?». Учасники наголосили на тому, що після зміни керівників регіональних органів державної влади в Одеській області проти учасників національно-патріотичного руху почалися справжні репресії.

Причиною проведення прес-конференції організатори – представники національно-демократичних сил - вважають неприпустимість втручання міліції, губернатора чи його підлеглих в діяльність громадських рухів чи організацій виступаючих на боці захисту історичної справедливості та національної свідомості українців. Останні події демонструють, що нова влада на місцях з подвійною активністю взялася не за виконання своїх прямих обов‘язків: реанімацію економіки, впровадження реформ чи боротьбу з корупцією, а розгорнула кампанію по переслідуванню активістів громадських організацій, лише за їх політичні переконання.

На минулому тижні в Одесі пройшов Марш Пам‘яті загиблого одесита Максима Чайки. Цей захід продемонстрував, що в місті присутня велика кількість людей, що сповідують національно-патріотичні ідеї. Акція була організована на високому рівні, без жодних інцидентів та в рамках закону. Безумовно, ця подія не могла не стати об‘єктом критики та відвертого шовінізму з боку псевдоінформаційних ЗМІ, які ще до початку Маршу почали провокувати його учасників та закликали одеситів будь-якими засобами перешкоджати проведенню цього заходу. Наявність хору українофобів та противників національної ідеї в Одесі, що почали цю травлю через свої ресурси, мабуть зіграло вирішальну роль в позиції регіональних чиновників та правоохоронців, які ще не зорієнтувалися в особливостях місцевої політичної «кухні». Необережні висловлювання губернатора Е.Матвійчука та його заступника Д. Волошенкова деякі з правоохоронців сприйняли буквально й почалися переслідування активістів патріотичних організацій.

Лідер громадської організації «Свободная Одесса» Марк Соколов розповів хронологію подій: «Після закінчення Маршу Пам‘яті 17 квітня ввечері були заарештовані Дмитро Лінько,голова Одеського БРАТСТВА, та Олексій Макаров один з лідерів Українського Автономного Спротиву. Всю ніч їх допитували. Не витримавши ніч тортур та допитів Олексій Макаров перерізав собі вени. Зранку 18 квітня, міліція виламала двері найманої квартири за адресою пер. Матросова 1, кв. 100, в якій знаходилась відома в націоналістичному колі співачка Оврамець Катерина з кількома хлопцями, що супроводжували її у поїздці. Разом з нею були затримані Корчинський Данило та Краснощок Віталій. З порушенням процесуальних норм проти затриманих було відкрито декілька кримінальних справ. Наразі за ґратами знаходяться Віталій Краснощок та Олексій Макаров, їм обом інкримінують участь у нібито «атаках» на офіс телеканалу «АТВ» та приймальню партії «Родина» в Приморському районі. При цьому ні доказів, ні свідків, ні обґрунтованих висновків слідства не існує в природі. Весь цей процес тримається на бажанні міліціянтів вислужитися перед керівництвом області».

Голова Одеського обласного осередку Української Народної Партії Андрій Карпенко підкреслив: «Ці репресії проти свідомих українських патріотів свідчать про те, що Україна повертається до часів кучмізму, коли за найменшу демонстрацію своєї позиції не узгодженої з офіційним курсом, можна було отримати «строк». Прикро та ганебно констатувати факт, що Одеса виступила флагманом повернення політичних репресій».

Координатор громадського руху «Комітет Оборони Одеси» Сергій Гуцалюк наголосив на тому, що в даному випадку органи влади та правоохоронні структури відкрито демонструють подвійні стандарти: справжні злочинці, на кшталт відомого українофоба-шовініста Ігоря Маркова, гуляють на свободі, продовжуючи провокувати в регіоні міжнаціональну ворожнечу та протистояння, в той час, коли невинні громадяни страждають за свої політичні переконання через свавілля можновладців та беззаконня правоохоронців. По справі 2 вересня 2007 року є багато переконливих доказів, свідчень, відеоматеріалів, але Марков гуляє на волі. Тут ми бачимо, що людей вже призначили винними. При чому це було зроблено завдяки його ж медіа-ресурсами. Хоча не рішення суду, ні більш менш переконливої заяви з боку слідства чи керівництва міліції – не було».

«Вимагаємо припинення антиукраїнської істерії, переслідування патріотів та негайного звільнення всіх затриманих по сфабрикованим справам. Новопризначені чиновники на місцях повинні працювати над економічними, соціальними та культурними проблемами регіону, а не втручатися в діяльність політично-громадських об‘єднань заради досягнення сумнівної вигоди та реалізації власних політичних поглядів. Працівники правоохоронних органів повинні припинити практику подвійних стандартів у розгляді резонансних справ. Чому Марков на свободі, а патріоти за ґратами?» - констатували учасники брифінгу.

Прес-служба «Свободной Одессы»

Схожі:

Бершадський краєзнавчий музей, м. Бершадь Бершадський краєзнавчий...
Бершадський краєзнавчий музей започаткований політичним, громадським і культурним діячем України, знавцем і збирачем українських...
ВСТУП
Від рівня адекватності національної правової системи існуючим економічним, політичним, соціокультурним умовам життя, а також історичному...
Голодомор 1932-33 рр.: мільйони жертв за 500 днів (10 клас)
Мета: розкрити сутність історичної події, дати оцінку політичним, економічнита демографічним наслідкам голодомору; вчити учнів висловлювати...
ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ, УСТАНОВ І НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ...
Основні тенденції розвитку освіти, в тому числі професійної, у європейських країнах свідчать, що, незважаючи на суттєві відмінності,...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка