Загальні відомості про районні організації політичних партій


Скачати 86.15 Kb.
Назва Загальні відомості про районні організації політичних партій
Дата 28.04.2013
Розмір 86.15 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Географія > Документи
Регіон __Петрівський____ (місто, район)

Інформація за лютий 2013 року

  1. Загальні відомості про районні організації політичних партій

Станом на 27 лютого 2013 року Петрівським районним управлінням юстиції зареєстровано 58 районних організацій політичних партій.

  1. лютого 2013 року зареєстровано Петрівську районну партійну організацію Всеукраїнського об’єднання «Свобода», голова – Корінь Ростислав Олегович.

  1. Загальні тенденції партійно-політичного життя



Загальна кількість депутатських мандатів районної ради

Кількість мандатів депутатів районної ради за фракціями (групами)

Депутатська фракція політичної партії „Всеукраїнського об`єднання „Батьківщина ”

Депутатська фракція політичної партії „Фронт змін ”

Депутатська фракція політичної партії „ Партія Регіонів ”


29

3

2

15

Районна організація політичної партії «Партія регіонів» зареєстрована в районному управлінні юстиції 28 травня 2001 року. Головою районної організації Партії Регіонів обрано Затинацьку Лідію Григорівну. Районна організація орендує приміщення для офісу, забезпечена оргтехнікою. Загалом здійснюють діяльність 15 осередків.

Районна організація представлена депутатами в районній (15 депутатів, 53,33%), сільських (79 депутатів, 39,69%) та селищних (13 депутатів, 29,54%) радах. Серед 15 сільських, селищних голів району 4 (26,66%) (Ганнівська, Іскрівська, Червонокостянтинівська, Йосипівська сільські ради) обрано від Партії Регіонів. Керівники району, представники районної партійної організації, депутати місцевих рад від Партії Регіонів є ініціаторами всіх заходів, направлених на покращення життя громад, що включені до районної програми „Центральний регіон 2015” та заходів, запланованих в рамках 12 ініціатив Сергія Ларіна.

Районна організація політичної партії ВО «Батьківщина» зареєстрована в районному управлінні юстиції 19 травня 2000 року. Організація має орендований офіс та забезпечена оргтехнікою. В офісному приміщенні працює громадська приймальня народного депутата України Кальченка В.М. Партійні осередки діють на території всіх сільських і селищних рад. Головою районної організації обрано Іванову Антоніну Анатоліївну.

Районна організація представлена депутатами в районній (3 депутати,10%), сільських (28 депутатів, 14,07%) та селищних (5 депутатів, 11,36%) радах. Серед 15 сільських та селищних голів 1 (Іванівська сільська рада) обрана від даної політичної сили.

Районна організація Соціалістичної партії України зареєстрована в районному управлінні юстиції 16 березня 1997 року. На даний час відсутній керівник, діяльність не проводять.

Партійні осередки зареєстровані у 10 населених пунктах району. Районна організація представлена 1 депутатом в районній раді (3,33%), 3 депутати в селищних радах (6,81%) та 5 у сільських радах (2,51%). Від Соціалістичної партії обрано 1 голову селищної ради (Балахівської). Представники партії, депутати місцевих рад постійно приймають участь у заходах, що проводять органи виконавчої влади, співпрацюють з іншими політичними партіями з різних питань.

Районна організація Комуністичної партії України зареєстрована в районному управлінні юстиції 10 лютого 1994 року.

Першим секретарем районної організації КПУ обрано Мишоловку Олександра Станіславовича, пенсіонера.

Районна організація налічує на даний час близько 100 членів партії, переважно людей похилого віку. У своїй діяльності співпрацює з органами виконавчої влади по різних питаннях. В районі діють 12 первинних партійних осередків. Районна організація представлена 2 депутатами (6,66%) в районній раді, 1 депутатом у селищній раді (2,27%) та 9 депутатами (4,52%) у сільських радах.

Районна організація Народної Партії зареєстрована 30 липня 2001 року. Головою районної організації обрано Руденка Володимира Васильовича – заступника голови Петрівської районної ради. Зареєстровано та здійснюють діяльність 14 осередків.

Районна організація представлена 2 депутатами в районній раді (6,66%), 4 депутатами в селищних радах (9,09%) та 24 депутатами в сільських радах (12,06%). Серед 15 сільських, селищних голів району 4 (26,66%) (Петрівська селищна, Богданівська, Луганська, Новостародубська сільські ради) обрано від Народної партії. Представники даної політичної сили приймають участь у заходах, що проводять райдержадміністрація та органи місцевого самоврядування.

Петрівська районна організація Політичної Партії „Фронт Змін” зареєстрована 15 січня 2010 року. Головою організації обрано Субботнього Вадима Євгенійовича, начальника філії ДП „Петрівський райавтодор”, депутата районної ради. Забезпечені офісом, комп`ютерною та іншою оргтехнікою. До районної ради обрано 2 депутати від партії, що становить 6,66%, до селищної ради – 1 депутат (2,27%), до сільських рад – 4 депутати (2,01%).

Тридцять три районних організацій політичних партій не мають партійних осередків у населених пунктах району і активізують роботу тільки під час передвиборчої кампанії. Районні організації Народного Руху України, Ліберальної партії України (оновленої), політичної партії «Трудова Україна», Народного Руху України за Єдність, політичної партії «Яблуко», партії національно-економічного розвитку України, Партії Реабілітації тяжко - хворих України, Конституційно-демократичної партії, «Слов`янський народно - патріотичний союз», «Єдина Україна», «Нова Генерація України» не здійснюють свою діяльність, не брали участі у виборах.

3. Реалістична оцінка реакції політичних сил регіону та громадськості на діяльність Президента України, Кабінету Міністрів, місцевих органів влади, Верховної Ради України.

Загалом оцінюючи реакцію політичних сил району та громадськості на діяльність Президента України та Уряду Кабінету Міністрів, місцевих органів влади, Верховної Ради України потрібно сказати, що районна організація Партія Регіонів, в особі голови райдержадміністрації, голови районної ради, депутатського корпусу району, проводячи провладну політику реальними справами, а не дискутуванням та демагогією, покращуючи життя населення, мають відповідний вплив, авторитет серед людей. Місцевою владою постійно проводяться роз`яснення, громадські слухання, зустрічі за місцем проживання тощо з проблемних питань, що хвилюють населення.

Районні організації політичних партій СПУ, КПУ, „Відродження села”, „Народна партія" підтримують провладну позицію. Районна організація ВО „ Батьківщина ” та «Фронт змін» – в опозиції, яка проявляється у передвиборний період.

4. Повідомлення про існуючі конфліктоутворюючі чинники, що можуть викликати громадський резонанс і впливати на загострення суспільно-політичної ситуації в регіоні. Діяльність керівників місцевих органів влади з упередження можливих протестних акцій.

З приводу високих тарифів на житлово-комунальні послуги, якості питаної води, відсутності газифікації виникають найбільш негативні настрої серед окремих категорій громадян.

Діяльність районної державної адміністрації спрямована на вирішення конфліктних ситуацій, враховуючи інтереси громади, тому протестні акції не очікуються. Суспільно-політична ситуація в районі стабільна.

5. Підсумкова оцінка суспільно-політичної ситуації за минулий місяць у контексті основних політичних подій, що відбулися (інформація про політичні настрої серед населення регіону) .

1 лютого 2013 року відбулися установчі збори з обрання нового складу громадської ради при Петрівській районній державній адміністрації. За результатами проведених установчих зборів вирішено вважати обраною громадську раду при Петрівській районній державній адміністрації на 2013-2015 роки.

6 лютого 2013 року відбулася зустріч з активом Петрівської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів - інтернаціоналістів). Під час зустрічі обговорено питання позачергового, безкоштовного обстеження ветеранів війни, членів сімей загиблих та членів сімей померлих учасників бойових дій в Афганістані, надання земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, про виплату матеріальної допомоги сім’ям загиблих в Афганістані, про будівництво Пам’ятного знак «Людині воїну». Вирішувались питання щодо відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 24 річниці виведення військ колишнього СРСР з Демократичної Республіки Афганістан.

8 лютого 2013 року відбулася двадцять шоста сесія Петрівської районної ради шостого скликання. Сесія пройшла в конструктивному руслі, без конфліктних ситуацій. Всі питання, винесені на розгляд сесії, розглянуто.

14 лютого 2013 року в Свято-Покровській церкві смт Петрового відслужили заупокійні молебні в пам’ять загиблих учасників бойових дій на території інших держав.

15 лютого 2013 року відбулися урочистості та концертна програма, присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав за участю керівництва районної державної адміністрації, районної ради, представника народного депутата України Кузьменка С.А., представників сільських, селищних рад, воїнів – інтернаціоналістів. Також організовано покладання квітів до місця встановлення пам’ятного знаку «Людині-воїну» в смт Петрове.

20 лютого 2013 року в Петрівському НВК загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступеня - гімназія відбулися заходи по патріотичному вихованню молоді з нагоди Дня захисника Вітчизни за участю голови Перівської районної державної адміністрації Самохвала Ю.Г., голови районної ради Тилик С.О., заступника обласного військового комісара Молчанова О.В., першого заступника обласної ради ветеранів Демченко О.О., військового комісара Олександрійського ОМВК Сидоренка С.В. заступника комісара Олександрійського ОМВК Юрченка Ю.В., представників ЗМІ.

21 лютого 2013 року відбулося засідання громадської ради при Петрівській районній державної адміністрації. На порядок денний винесено наступні питання:

1. Про відзначення в Україні Дня соціальної справедливості.

2. Про обговорення та затвердження плану роботи громадської ради на 2013 рік.

21 лютого 2013 року в приміщенні районного центру зайнятості відбулося засідання круглого столу з нагоди Дня соціальної справедливості.

26 лютого 2013 року відбулося засідання круглого столу на тему «Про стан виконання державної цільової соціальної програми подолання та запобігання бідності на період до 2015» за участю заступника голови Петрівської районної державної адміністрації Сибіри В.Г., керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації та керівників окремих територіальних органів міністерств і відомств України.

27 лютого 2013 року відбулося засідання колегії районної державної адміністрації. На порядок денний винесено наступні питання:

  1. Про виконання зведеного та районного бюджетів за 2012 рік.

  2. Про звіт про виконання Програми економічного і соціального розвитку Петрівського району на 2012 рік.

  3. Про розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у районі протягом 2012 року.

  4. Про стан виконання актів і доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень голови обласної державної адміністрації та голови районної державної адміністрації за 2012 рік.

5. Про результати комплексної перевірки здійснення делегованих повноважень державної виконавчої влади в Малинівській сільській раді.

27 лютого 2013 року відбувся спільний семінар районної державної адміністрації та районної ради з сільськими, селищними головами району. На порядок денний винесено наступні питання:

1. Виконання районної програми « Центральний регіон – 2015» за січень- лютий місяць 2013 року .

2. Про прийняття рішень сільськими селищними радами щодо визначення місць для куріння тютюнових виробів.

3.Захворювання на туберкульоз населення Петрівського району та заходи по його зниженню.

4. Про Правила благоустрою населених пунктів.

5. Про основні завдання органів місцевого самоврядування щодо виконання Конституційних вимог у частині забезпечення доступності і безоплатності дошкільної, повної загальної середньої освіти.

6. Про підготовку паспорту району.

7. Про функціонування в районі ефірного радіомовлення.

6. Аналітичні висновки щодо динаміки змін у політичній ситуації та регіоні та прогнозна оцінка тенденцій розвитку політичної активності на найближчу перспективу.

В районної влади є конкретні цілі і завдання, викладені в місцевій програмі „Центральний регіон 2015”, відчутні позитивні зміни в плані соціального захисту населення, благоустрою населених пунктів, створенню нових робочих місць тощо.

Протягом звітного періоду розстановка політичних сил не змінилась, розколи відсутні, політичні блоки не формувалися.

Тому, більшість районних партійних організацій в даний час співпрацюють з райдержадміністрацією та районною радою, особливо у вирішенні важливих проблем району.

Ведеться робота щодо підготовки проміжних виборів депутатів до Петрівської районної ради, Петрівської селищної ради, Богданівської та Луганської сільських рад.

21 лютого зареєстровано двох кандидатів у депутати по Богданівському виборчому округу ( 1 кандидат - від Партії Регіонів та 1 - від Партії Зелених України).

Схожі:

1. Загальні відомості про районні організації політичних партій
Загальні відомості про районні організації політичних партій (останні дані про кількість зареєстрованих районних організацій, порівняльний...
Загальні відомості про районні організації політичних партій
Станом на 25 січня 2013 року Петрівським районним управлінням юстиції зареєстровано 58 районних організацій політичних партій
2. Типологія політичних партій За наявності спільних для всіх партій...
Типологія політичних партій за цими та іншими ознаками є одним із найважливіших питань політології. Вона допомагає глибше розкрити...
РЕЄСТР політичних партій
Відповідно до статті 11 Закону України "Про політичні партії в Україні" НАКАЗУЮ
Правове положення громадських організацій і політичних партій по законодавству України

Партія Регіонів готова підтримати висування кандидатів в депутати...
Партія Регіонів готова підтримати висування кандидатів в депутати та мери не від політичних партій
Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності"
Автономної Республіки Крим значення (їх виконавчі органи), районні та районні у містах Києві і Севастополі
СПИСОК МІСЬКИХ СТРУКТУРНИХ УТВОРЕНЬ ПОЛІТИЧНИХ ПАРТІЙ РОЗТАШОВАНИХ НА ТЕРИТОРІЇ м. НІКОПОЛЬ
Нікопольська міська організація політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Громада»
Еволюція політичної системи
...
Конспект залікового уроку Клас 9
Англії, прослідкувати основні напрямки зовнішньої та внутрішньої політики, діяльність основних політичних партій, дати характеристику...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка