Задача 2


Скачати 24.19 Kb.
Назва Задача 2
Дата 08.02.2014
Розмір 24.19 Kb.
Тип Задача
bibl.com.ua > Фізика > Задача
Контрольне завдання № 1

по перевірці базових знань з фізики студента гр. РД-11Б _____________________________________________
Задача 1. (5 балів) На резисторі 3 Ом виділяється напруга 100 мВ. Знайти значення струму через резистор в мА і потужність в кВт.


Задача 2. (10 балів) До джерела струму, що має ЕДС 3 В і внутрішній опір 1 Ом, підключено навантаження опором 4 Ом. Яка напруга на навантаженні в мВ, потужність в Вт та КПД ?


Задача 1. (10 балів) Навколо точкового тіла зарядом по колу радіусом зі сталою кутовою швидкістю обертається позитивно заряджене точкове тіло, для якого відношення маси до заряду дорівнює . Знайти період обертання тіла.

Задача 2. (5 балів) Велику заряджену пластину з поверхневою густиною заряду занурили в масло (). Визначити напруженість поля поблизу середини пластини.


Задача 3. (10 балів) Кулька масою переміщується в електричному полі з точки , потенціал якої , у точку , потенціал якої . Заряд кульки . Визначити швидкість кульки в точці , якщо її швидкість в точці .

Задача 4. (15 балів) Плоский повітряний конденсатор, відстань між пластинами якого , заряджений до напруги . Площа пластин . Знайти силу взаємодії між пластинами конденсатора.

Задача 5. (5 балів) Визначити масу мідного провідника, що має опір і довжину . (, )


Задача 6. (5 балів) Вольтметр, призначений для вимірювання напруги до , має внутрішній опір . Шкала вольтметра має 150 поділок. Який опір необхідно взяти, щоб цим вольтметром можна було вимірювати напругу до 75 В? Як зміниться ціна поділки вольтметра.


Задача 7. (20 балів) Джерело струму має опір, порівняний з опором вольтметрів. Один вольтметр, приєднаний до затискачів джерела, показав 10 В. Другий – 15 В. Коли ж ці вольтметри з’єднали послідовно і приєднали до затискачів джерела, то перший показав 4 В, а другий -12 В. Яка ЕРС джерела?

Задача 8. (15 балів) Однорідні електричне і магнітне поле розташовані взаємно перпендикулярно. Напруженість електричного поля , а індукція магнітного поля . Якими мають бути напрям і значення швидкості протона, щоб траєкторія його руху була прямолінійною?


Задача 9. (5 балів) Через який час можна розкласти 14,6 соляної кислоти, пропускаючи струм 0,6 ? ()

Задача 10. (10 балів) Провідник у вигляді кільця радіусом 0,1 та опором знаходиться в магнітному полі з індукцією перпендикулярно до його силових ліній. Який заряд пройде по провіднику, якщо кільце витягнути в складену вдвічі пряму?

Схожі:

ОПТИМАЛЬНІ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ВИРОБНИЧИХ СИСТЕМ: РІШЕННЯ ВАРІАЦІЙНОЇ ЗАДАЧІ РОЗВИТКУ
Ключові слова: виробнича задача, критерії оптимальності, задача оптимального агрегування, багатовимірна оптимізаційна задача
УРОК 7 Тема. Контрольна робота. Мета уроку. Оцінити рівень засвоєння...
Задача (З бали.) Виконати зображення правиль­ної трикутної піраміди, вписаної в конус. Описати властивості одержаної комбінації фігур....
Тема: Формування вхідних та вихідних грошових потоків на підприємстві....
Задача Визначити чистий рух грошових коштів і скласти звіт про рух грошових коштів підприємства прямим та непрямим методами
2. Задача Методом квадратичної інтерполяції знайти min F(x)=x2 4x,...
Методом квадратичної інтерполяції знайти min F(x)=x2 4x, починаючи пошук з крапки х0=2
Задача 236
Мета: ознайомити учнів з таблицею множення числа 7; вдосконалювати обчислювальні
Задача
Приведіть приклади ситуацій, в яких особа звертається по юридичну допомогу до представників різних юридичних професій
Задача 2 (Додатки 1,3)
Теоретичні основи безпеки життєдіяльності. Поняття – безпека, ризик, небезпека. Аксіома про потенціальну небезпеку. (4-7,14,26)
Задача Довірче товариство «Сова»
Розробник: Гайворонський Євген Петрович, доцент кафедри цивільних та кримінально-правових дисциплін
Задача №  1 групи «А»
Нехай a, b та c — попарно різні натуральні числа. Доведіть, що число має принаймні 8 різних натуральних дільників
Задача. Заміни
Підготувала вчитель початкових класів Запорізького навчально-виховного комплексу №109 Дидика Людмила Іванівна
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка