Затверджено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій


Скачати 126.65 Kb.
Назва Затверджено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій
Дата 27.08.2013
Розмір 126.65 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Фізика > Документи




Проект статті на веб –сайт

Дніпропетровська ОДПІ повідомляє :

Затверджено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій


У першій частині реєстру визначені реєстратори розрахункових операцій, дозволені до первинної реєстрації. Тобто моделі зазначених реєстраторів можуть продаватися та використовуватися у роботі підприємців.

До другої частини реєстру віднесено моделі, первинна реєстрація яких заборонена. Це ті апарати, які раніше перебували у використанні платників, однак вже переважно не випускаються виробниками касової техніки.

На сьогодні у Державному реєстрі реєстраторів розрахункових операцій знаходиться 53 моделі касової техніки, що відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів доходів і зборів.

З повним переліком реєстраторів розрахункових операцій, які включені до Державного реєстру, можна ознайомитися на веб-порталі Міндоходів (http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94957.html).

Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 08.07.13 №249.

Наказ Міністерства доходів і зборів від 04.06.13 №144 „Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій” втратив чинність.

Дніпропетровська ОДПІ

за матеріалами

прес-служби Міндоходів

За відсутність електронної касової стрічки

не штрафуватимуть до 1 січня 2014 року


Президент України Віктор Янукович підписав Закон України №357-VII, яким внесено зміни до терміну настання відповідальності за неподання електронної звітності.

Згідно із законом, фінансова відповідальність настає з 1 січня 2014 року. До цього часу за неподання електронної звітності платників, які використовують касові апарати, не штрафуватимуть.

Нагадаємо, що починаючи з 2013 року користувачі касової техніки повинні звітувати до органів Міндоходів в електронному вигляді. Саме для цього реєстратори розрахункових операцій мають бути оснащені електронними стрічками, на яких формуватимуться копії розрахункових документів і фіскальних звітів. Один раз на добу цей звіт автоматично передаватиметься до серверу обробки інформації Міністерства.

Звертаємо увагу, що платники, які використовують РРО та не подають звітність в електронному вигляді з 1 січня 2013 року порушують вимоги закону.

Фахівці Міністерства доходів і зборів нагадують платникам, що вони можуть або приєднати до існуючої касової техніки відповідні модеми для передачі даних, або придбати нову техніку.

Дніпропетровська ОДПІ

за матеріалами

прес-служби Міндоходів

При переході зі спрощеної системи оподаткування на загальну звітувати потрібно за результатами кварталу, в якому відбувся такий перехід


Фізичні особи-підприємці, які:

 - зареєстровані протягом року в установленому законом порядку;

 - перейшли зі спрощеної системи оподаткування на загальну;

 - сплачували фіксований податок до набрання чинності Податковим кодексом,

подають податкову декларацію за результатами звітного кварталу, в якому розпочато таку діяльність або відбувся перехід за загальну систему оподаткування.

Вперше зареєстровані підприємці в декларації також зазначають інформацію про майновий стан та доходи станом на дату державної реєстрації.  

Декларації подаються протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу.

Платник повинен самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у такій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку.

Для відображення результатів діяльності фізичні особи-підприємці заповнюють додаток 5 «Розрахунок податкових зобов`язань з податку на доходи фізичних осіб, отриманих фізичною особою-підприємцем від провадження господарської діяльності» до податкової декларації наступним чином:

 - у частині І «Доходи від провадження господарської діяльності» зазначається сума одержаного доходу, витрати, пов’язані з господарською діяльністю, сума чистого оподатковуваного доходу;

 - у частині ІІ «Розрахунок податкових зобов`язань» - сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті до бюджету за результатами кварталу. Крім цього, фізична особа самостійно розраховує та зазначає суму авансових  платежів на підставі очікуваного  чистого доходу.

Порядок оподаткування доходів, отриманих фізичною особою-підприємцем від провадження господарської діяльності, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування регулюється положеннями ст. 177 Податкового кодексу України.

Дніпропетровська ОДПІ

Ставки єдиного податку для фізичних осіб, які здійснюють кілька

видів господарської діяльності


Платники єдиного податку І та ІІ груп, які здійснюють кілька видів господарської діяльності, повинні застосовувати максимальний розмір ставки податку, встановленої для обраних видів діяльності. Це стосується і ситуації, коли фізичні особи-підприємці-платники єдиного податку здійснюють діяльність на територіях більш як однієї сільської, селищної або міської ради.

Так, для платників І групи максимальний розмір податку становить 10% мінімальної заробітної плати. Для платників ІІ групи – 20%. Сплата єдиного податку здійснюється за місцем податкової адреси.

Дніпропетровська ОДПІ нагадує, що фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними та міськими радами для фізичних осіб-підприємців. Залежно  від виду господарської  діяльності, з розрахунку на календарний місяць, розмір ставки податку становить:

-  для І групи платників – у межах від 1 до 10% розміру мінімальної заробітної плати;

-  для ІІ групи – від 2 до 20%.

Порядок нарахування, розміри та строки сплати єдиного податку регулюється розділом XIV Податкового кодексу України.

Дніпропетровська ОДПІ

Дізнайся більше про свого бізнес – партнера

на сайті Міндоходів України


Для того, аби перевірити надійність Вашого ділового партнера достатньо знати його код ЄДРПОУ або ж точну його назву. Введіть відому Вам інформацію в одне з полів і наша система здійснить пошук по ряду баз даних, доступних для публічного використання і повідомить Вам про результати пошуку.

Дніпропетровська ОДПІ звертає  увагу, що оновлення баз даних відбувається 1 раз на місяць, отже, якщо юридична особа була зареєстрована, або внесена у одну із спеціалізованих баз протягом останніх 30 діб, дані щодо неї відображатись не будуть.

Дніпропетровська ОДПІ

Телефонна лінія «Пульс» працює

для клієнтів податкової та митниці


Дніпропетровська ОДПІ звертає увагу платників податків на те, що в Україні працює єдиний антикоррупційний сервіс Міністерства доходів і зборів України «Пульс» (044) 284 00 07.

         Представники бізнесу, в тому числі і суб`єкти ЗЕД, мають можливість оперативно вирішити суперечливі питання, що виникають як у сфері адміністрування податків, так і під час здійснення митного контролю й митного оформлення.

Дніпропетровська ОДПІ
Електронне декларування може здійснюватися як самим підприємством, якому належать товари і транспортні засоби, так і уповноваженим ним митним брокером.

Дніпропетровська ОДПІ нагадує учасникам зовнішньоекономічних операцій, що здійснити декларування товарів і транспортних засобів можна з використанням електронної митної декларації та інших електронних документів. При цьому, електронне декларування може здійснюватися як самим підприємством, якому належать товари і транспортні засоби, так і уповноваженим ним митним брокером.

Зауважимо, що нормативно-правовими актами з питань державної митної справи не встановлено обмежень щодо подання митному підрозділу Міндоходів електронної митної декларації.

Наразі, після об`єднання митної та податкової ІТ-інфраструктури, використання такого способу декларування стало ще простішим. Усі бажаючі представники бізнесу без будь-яких обмежень можуть здійснювати декларування у електронному вигляді у всіх митних режимах. Натомість отримують значне скорочення витрат часу на проведення митного оформлення, усунення суб`єктивного фактору при його здійсненні та загальне спрощення процедури оформлення товарів і транспортних засобів під час розмитнення.

Нагадаємо, що декларування товарів з поданням до митних підрозділів Міндоходів електронної митної декларації доступне усім підприємствам, що перебувають на обліку у митних органах та посадові особи яких мають засоби електронного цифрового підпису.

Дніпропетровська ОДПІ
З наступного року сумлінних платників перевірятимуть «віртуально»

Вже з 1 січня 2014 року платники єдиного податку, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, зможуть скористатися новим сервісом – електронною перевіркою. Для цього достатньо буде повідомити територіальні органи Міністерства доходів і зборів України про своє бажання пройти перевірку дистанційно за 10 днів до її проведення.

За рік, з 1 січня 2015 року, цю новацію буде розповсюджено на представників мікро-, малого та середнього бізнесу, що перебувають на загальній системі оподаткування. Нарешті, з початку 2016 року зможуть «замовити» собі проведення документальної невиїзної позапланової електронної перевірки всі категорії платників податків в Україні.

За оцінками фахівців Міндоходів, перехід до практики електронних перевірок дозволить не тільки підвищити якість і ефективність податкового аудиту, а й знизить адміністративне навантаження на платника податків. Із запровадженням електронної перевірки очікується значне скорочення часу на проведення аудиту та адміністративних витрат як для бізнесу, так і для держави.

Право на електронну перевірку матимуть платники податків з незначним ступенем ризику на підставі заяви, у якій крім загальних облікових даних зазначається інформація про податкові періоди господарської діяльності, що підлягають перевірці; систему оподаткування, що застосовується платником податків; перелік податків, які будуть перевірені під час проведення електронної перевірки тощо.

Платник податків сам визначатиме податкові періоди, за які буде проводитися електронна перевірка, за умови, що за ці періоди не проводились документальні планові або позапланові перевірки (з відповідних питань, які платник податків має намір перевірити).

Відповідний наказ Міністерства доходів і зборів України щодо порядку проведення електронних перевірок від 03.06.2013 № 143, був зареєстрований в Міністерстві юстиції України 13 червня 2013 року (№950/23482) та вступає в дію з 1 січня 2014 року.

Дніпропетровська ОДПІ

Верховна Рада України відтермінувала сплату податку на нерухомість

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні Закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо об`єктів житлової нерухомості. Відповідно до Закону податок на нерухомість сплачуватиметься фізичними особами у 2014 році за поточний 2013 рік.

Законом також переглянуто розміри житлової нерухомості, на яку застосовуватимуться пільги.

Так, пільга застосовуватиметься для власників:

- квартир, сумарна житлова площа яких не перевищує 120 м. кв.;

- будинків, сумарна житлова площа яких не перевищує 250 м. кв.;

- квартир та будинків – 370 м. кв.

Ставки податку будуть диференційовані.

Для власників:

- квартир - не більше 1 відсотка мінімальної заробітної плати (м.з.п), житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, 2,7 % у разі перевищення;

- будинків - не більше 1 відсотка м.з.п., житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів, 2,7 % у разі перевищення;

- квартир та будинків не більше 1 відсотка м.з.п., житлова площа яких не перевищує 740 кв. метрів, 2,7 % у разі перевищення;

Враховуючи нові правила оподаткування житла, громадяни, які вже сплатили податок можуть повернути сплачені кошти після набрання чинності цього Закону. Для цього їм потрібно звернутися із заявою до податкової інспекції (територіальних органів Міндоходів).

Разом з цим, сплачені кошти в поточному році можуть бути зараховані для сплати податку у 2014 році.

У Міністерстві запевняють, що платникам податків не має підстав для хвилювання. Відповідно до Податкового кодексу для подання заяви щодо повернення надміру сплачених коштів у них є три роки.

Дніпропетровська ОДПІ

за матеріалами

прес-служби Міндоходів
Надання різноманітних сервісів громадянам та бізнесу –

стратегічна ціль №1

Якісне обслуговування платників, фахові консультації, ввічливість – це основні критерії, які визначають роботу фахівців Дніпропетровської МДПІ. На цьому під час зустрічі з трудовим колективом ТОВ «Агро-Союз» наголосив в.о.начальника інспекції Руслан Царук.

«Сьогодні органи Міндоходів – високопрофесійна сервісна служба, і основний пріоритет нашої роботи – забезпечити максимально комфортні умови для бізнесу, – зазначив очільник інспекції. – Чимало вже зроблено в цьому напрямку: запроваджено сервіси «Пульс», «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», «Єдина база податкових знань», «Реєстр платників ПДВ», працюють Центри обслуговування платників».

Він також підкреслив, що подальша робота кожного повинна базуватися, насамперед, на максимально прозорих стосунках з платниками податків. Закладений фундамент вже є, це - постійне вдосконалення законодавства, спрямоване на стимулювання розвитку бізнесу та інвестиційного клімату, створення рівних конкурентних умов для підприємців.

Дніпропетровська ОДПІ
«Вісник» читай – влітку відпочивай!

Надіславши заповнену анкету учасника з 13 травня до 25 липня (анкети учасника розміщуються на сторінках журналу «Вісник податкової служби України», анкета надсилається: поштою за адресою:04071 м.Київ, вул. Хорива,24; електронною поштою: [email protected]; на сайті visnuk.com.ua) та копію документа про передплату, передплатники беруть участь у розіграші подарунків:

- 5 путівок на відпочинок у Туреччині (на одну особу);

- 145 подарунків для відпочинку на пікніку: 5 велосипедів, 10 палаток, 10 рюкзаків, 20 пікнікових наборів, 50 спальних мішків, 50 ізотермічних сумок.

Розіграш подарунків серед надісланих анкет відбудеться 31 липня. Список переможців буде опубліковано на сторінках журналу «Вісник податкової служби України».

Реквізити для передплати журналу:

  • на пошті: індекси 22600 (рос.), 22599 (укр.);

  • на сайтах: visnuk.com.ua; presa.ua;

  • у регіональних філіях при кожному територіальному органі Міндоходів України найкраща вартість;

  • у редакції (044) 501-06-43.

Дніпропетровська ОДПІ запрошує суб`єктів господарювання та громадян приєднатися до передплатників журналу «Вісник податкової служби України» та бути в курсі всіх новацій податкового та митного законодавства, а також єдиного соціального внеску.

Дніпропетровська ОДПІ
Про пріоритетні напрями роботи податкової інспекції – на

засіданні «круглого столу»

Нещодавно у Дніпропетровській МДПІ відбулося чергове засідання «круглого столу» за участі голови Комісії з проведення реорганізації Дніпропетровської МДПІ, заступника начальника – начальником Синельниківського відділення Дніпропетровської МДПІ Світлани Чехович та представників малого та середнього бізнесу на тему: «Створення комфортних умов для платників податків – пріоритетний напрямок роботи Міністерства доходів та зборів, зміни в податковому законодавстві».

Відкриваючи зустріч, заступник начальника податкової інспекції Світлана Олександрівна Чехович повідомила, що об`єднання податкової і митної служби в єдине Міністерство – це найважливіша реформа, яка повністю відповідає загальносвітовим і європейським трендам. Одним із основних пріоритетів роботи органів Міндоходів – вдосконалення податкової системи та механізму адміністрування податків і зборів. А тому реалізація даного пріоритету, в першу чергу, передбачає розвиток електронних сервісів для платників податків.

Світлана Олександрівна звернула увагу на те, що розпочав роботу офіційний сайт Міністерства доходів і зборів (minrd.gov.ua).

Для якісного обслуговування платників на сайті функціонують чимало електронних сервісів: «Реєстр платників ПДВ», «Митна статистика», «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», «Електронна митниця», «Акредитований центр сертифікації ключів», «Пульс», «Анульовані свідоцтва платників ПДВ», «Адреси масової реєстрації», «Електронна звітність», «Перевірка свідоцтва платника єдиного податку», «База знань», «Декларування он-лайн».

Звернула увагу на переваги подання звітності в електронному вигляді: платникам податків не потрібно витрачати свій час на відвідування інспекції, стояти в чергах, не потрібно купувати бланки декларацій, вести звітну документацію у паперовому вигляді, достатньо зберігати електронні аналоги.

Також було наголошено на необхідності безумовного дотримання вимог чинного законодавства про оплату праці та забезпечення своєчасної виплати працівникам зароблених ними коштів не нижче законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати.

Дніпропетровська ОДПІ

Не всі продукти харчування можуть перетнути кордон України

Громадянам, які незабаром планують закордонні поїздки, дозволено при поверненні в Україну ввозити харчові продукти для власного споживання на загальну суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро на одну особу. При цьому є відповідні вимоги до їх переміщення.

Продукти в упаковці виробника, призначені для роздрібної торгівлі, ввозяться у кількості не більше ніж одна упаковка, або загальною масою, яка не перевищує 2 кілограми кожного найменування на одну особу. Харчі без упаковки ввозяться у кількості, що не перевищує 2 кілограми кожного найменування на одну особу.

Якщо харчові продукти ввозяться без упаковки як неподільний продукт, готовий до безпосереднього вживання, то його кількість не повинна перевищувати одне найменування на одну особу.

Під час ввезення громадянами на митну територію України зазначених харчових продуктів здійснюється їх декларування (усно або письмово за бажанням власника таких продуктів або на вимогу посадової особи митниці).

Дніпропетровська ОДПІ
Роботодавцям компенсують витрати на єдиний соціальний внесок

Дніпропетровська ОДПІ повідомляє, що право на таку компенсацію має роботодавець, який працевлаштовує строком не менше ніж на два роки безробітних громадян за направленням територіального органу Державної служби зайнятості.

При цьому роботодавець має бути суб`єктом малого підприємництва та працевлаштовувати працівника на робоче місце, яке входить до переліку пріоритетних видів економічної діяльності, передбаченого Постановою Кабінету Міністрів України від 15.04.2013 року № 347.

Така компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування зареєстрованого безробітного.

Дніпропетровська ОДПІ
За 6 місяців 2013 року фахівцями ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОДПІ надано ПОНАД ТИСЯЧу консультацій

У Дніпропетровській ОДПІ працює Центр обслуговування платників податків в якому відвідувачі можуть отримати адміністративні і консультативні послуги.

З початку року фахівці Дніпропетровської ОДПІ надали 1186 усних консультацій:  з них 612 консультацій надано по телефону і 574 усних  консультацій платники податків отримали особисто в держподатінспекції.

Дніпропетровська ОДПІ

Схожі:

Користувачам реєстраторів розрахункових операцій
Закон №265 суб’єктам господарювання необхідно подавати до податкових органів звітність про використання реєстраторів розрахункових...
Категорії та вартість послуг по технічному обслуговуванні реєстраторів розрахункових операцій

Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі,...

ПОЛОЖЕННЯ про порядок технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій
РРО, заходи, спрямовані на забезпечення виконання вимог чинного законодавства щодо застосування реєстраторів, а також обумовлює права,...
П О С Т А Н О В А від 12 травня 2004 р. N 601 Київ
Затвердити Порядок технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій, що додається
Порядок реєстрації, опломбування та застосування реєстраторів розрахункових...
У тексті Порядку слова "суб'єкти підприємницької діяльності" в усіх відмінках замінено словами "суб'єкт господарювання"
К-28396/06 (К-27922/06) ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ
ДПІ у Шевченківському районі м. Києва №06802308 від 25. 06. 2005, яким до позивача за порушення п п. 1, 9 ст. 3 Закону України «Про...
ТЕМА: Облік розрахункових операцій
Матеріально-технічне забезпечення: роздатковий матеріал, калькулятори, план рахунків
ТЕМА: Облік розрахункових операцій
Матеріально-технічне забезпечення: роздатковий матеріал, калькулятори, план рахунків
ТЕМА: Облік розрахункових операцій
Матеріально-технічне забезпечення: роздатковий матеріал, калькулятори, план рахунків
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка