План конспект для проведення занять з безпеки праці з особовим складом 1-го караулу СДПЧ-25


Скачати 160.98 Kb.
Назва План конспект для проведення занять з безпеки праці з особовим складом 1-го караулу СДПЧ-25
Дата 08.07.2013
Розмір 160.98 Kb.
Тип Конспект
bibl.com.ua > Фізика > Конспект
«ЗАТВЕРДЖУЮ»
Нальник РВ ГУ МНСУкраїни

Миколаївській області

підполковник вн. служби



О.В. Аралін



План - конспект


для проведення занять з безпеки праці

з особовим складом 1-го караулу СДПЧ-25.


ТЕМА: 5.2.17. Вимоги БП несені служби, гасінні пожеж, розбирані будівельних конструкцій і роботі з ручним пожежним інструментом.
НАВЧАЛЬНА МЕТА: вивчити вимоги безпеки праці .
ЧАС : 1 година (45 хвилин) - семінар;
МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ: навчальний клас
МАТЕРІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ: ПТВ, шасовий інструмент.
ЛІТЕРАТУРА: Наказ № 840 від 05.12.2000 р.
ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ЗАНЯТЬ:
І.Організаційний момент – 5 хв.

  • перевірка присутніх;

  • оголошення теми, мети занять ;


ІІ. Контроль знань – 10 хв.

  • перевірка засвоєного раніше пройденого матеріалу:

ІІІ. Викладення матеріалу теми – 20 хв.
Питання які вивчатимуться:

- БП при несені служби;

- БП при гасінні пожежі;

  • БП при розбирані конструкцій;

  • БП при роботі з пожежним інструментом.


ВСТУП

Задач забезпечення пожежної охорони життя та здоров'я людей , нацiонального багатства i навко-лишнього природного середовища вимагають тех-нiчного забезпечення пожежної охорони .В частинах i Пiдроздiлах пожежної охорони збiльшується кiлькiсть нової пожежної технiки та агрегатiв,бойовi розрахун-ки укомплектовуються механiзованими i електро-фiкованимiнструментом, в розрахунки вiддiлень вводяться iзолюючi протигази та iншi захиснi засоби.

Забезпеченiсть пiдроздiлiв технiкою покращує умови працi працiвникiв пожежної охорони , забезпечує швидке прибуття пiдроздiлiв на пожежу, і в той же час вимагають пiдвищеної уваги особового складу до охорони працi i технiки безпеки .

Гасiння пожеж - вiдповiдальний i самий складний етап в бойовiй роботi. Вiн вимагає великих фiзичних i моральних зусиль , i ризику.

Вiдповiдальнiсть за дотримання особовим складом ТБ i створення безпечних умов працi на пожежi несуть: КГП, начальники штабу пожежогасiння i ачальники тилу ,начальники бойових дiльниць i Начальницький склад в межах виконання своїх обов'язкiв на пожежi.

Роботи по гасiнню пожеж проходять нерiдко в складних по плануванню будiвлях , при наявностi вибухонебезпечних i токсичних газiв , в рiзний час доби i при рiзних метереологiчних умовах .Все це створює певнi складностi ,а iнодi небезпеку для життя i здоров'я пожежних. Несчаснi випадки з особовим скла-дом проходять як правило ,при грубих порушеннях працюючими елементарних правил ТБ. Щоб їх не допустити i забезпечити безпечну роботу при гасiннi пожеж кожний зобов'язаний:

- знати особливостi горiння i способи гасiння речовин i матерiалiв, якi знаходяться в палаючих примiщеннях ;

- вибирати найбiльш небезпечне мiсце роботи, безпечнi прийоми i способи;

- знати назву мiсця, де працює сам, хто його сусiди зверху, знизу, по бокам i пiдтримувати з ними зв'язок ;

- слiдкувати за змiною обставин ,станом будiвельних конструкцiй ,технологiчного обладнання i у випадках виникненя небезпеки термiново попередити про це працюючим;

- бути постiйно готовим до дiй при неочікуваних змiнах обставин i виникненнi необхiдностi надання допомоги товаришам;

- знати встановленi сигналом для вiдходу i шляхи по яким необхiдно вiдходити;

КГП зобов'язаний визначити шлях безпечного вiдходу при змiнi обставин i встановити на випадок вiдходу єдиний для всiх сигнал. При наявностi загрози для життя працюючих до мiсця пожежi викликають швидку медичну допомогу.
1. Загальнi положення.
Гасiння пожеж, проведення занять та навчань, органiзуються та здiйснюються в суворiй вiдповiдностi з вимогами Бойового статуту пожежної охорони в частинi.

З метою забезпечення умов для безпечної роботи о/с при несеннi служби, проведення занять та гасiння пожеж /лiквiдацiї аварiй/, стихiйного лиха начальники гарнiзонiв пожежної охорони, загонiв та частин, керiвник гасiння пожеж, працiвники штатiв пожежо-гасiння зобов'язанi:

1. Приймати мiри до максимального забезпечення умов працi та механiзацiї трудомiстких процесiв .

2. Забезпечувати iнструктажем всiх хто навчається, та працюючих на пожежi /аварiї стихiйного лиха /правилам роботи в складних умовах.

3. Вести спостереження особисто або через началь-никiв караулiв , начальникiв бойових дiльниць та командирiв вiддiлень за дiями особового складу ,прий-маючи мiри виключаючi нещаснi випадки.

4. При затяжних пожежах своєчасно органiзовувати замiну працюючих, забезпечення їх їжею, питною водою та вiдпочинок.

5. Надавати невiдкладну допомогу.

Примiтка: о/с працюючий на пожежi /аварiй, стихiйного лиха/ бiльше п'яти годин, забезпечуються їжею адмiнiстрацiєю об'єкта на якому проводяться роботи.
2. Технiка безпеки при несеннi служби .
При несеннi служби у внутрiшньому нарядi особовий склад повинен знати та виконувати вимоги дiючих правил.

Забороняється в примiщеннях пожежної частини:

1. Встановлювати iнвентар та обладнання на площадках сходинкових клiтин, поблизу спускних стовбiв та дверних пройомiв.

2. Застилати килимами, дорожками та т.п. пiдлогу в караульному примiщеннi , учбовому класi, гаражi та на шляхах руху о/с за сигналом тривоги.

Начальник караулу при заступаннi на чергування повинен перевiрити стан ущiльнювачiв дверей та вiдсутнiсть перешкод на шляхах руху о/с чергового караулу за сигналом тривоги . Палiння в пожежнiй частинi дозволяється тiльки у встановленому мiсцi.

При несеннi служби на постах, в дозорi та в години проведення профiлактичних робiт на об'єктах народного господарства працiвники пожежної охорони повиннi суворо дотримуватись загальнооб'єктових , а також цехових в лабораторiях, установках та iн. правил технiки безпеки та виробничої санiтарiї .

Особовий склад чергового караулу, вперше нап-равлений для несення служби на об'єктi, проходить iнструктаж по технiцi безпеки i виробничiй санiтарiї на дiльницях постiв та дозорних маршрутах. Iнструктаж проводиться особисто начальником караула, про що робиться вiдповiдний запис в журналi залiкiв та iнструктажiв.
3. Технiка безпеки при гасiннi пожеж.
На пожежi /аварiї ,стихiйному лисi /в непридат-ному для дихання середовищi особовий склад пожежної охорони повинен виконувати роботи в iзолюючих протигазах по дотриманню вимог безпеки встановлених настановою по ГДЗС. В примiщеннях та дiль-ницях де застосовуються або можуть видiлятися сильнодiючi отруйнi речовини, робота о/с здiй-снюється тiльки в спецiальних захисних комплектах типу А-1, iзолюючих /фiльтруючих, якi застосовуються для спiвробiтникiв та службовцiв даного об'єкту/ протигазах та спецiального гумового взуття.

Для пониження концентрацiї парiв , газiв необхiдно зрошувати об'єми примiщень , дiльниць розпиленою водою. Груповий захист о/с та технiки працюючих на дiльницях сильної теплової радiацiї забезпечується водяними завiсами створених з допомогою розпи-лювачiв турбiнного /НРТ/ або веєрного /РВ-12/ типу, а iндивiдуальна –стволами розпилювачами .

Не допустимо використання для робiт безпосередньо в зонi пожежi на позицiях ствольщикiв та в задимлених примiщеннях о/с пожежних частин, членiв ДПД та ПСО, якi перебувають на мiсцi пожежi без бойового одягу та знарядя.

При гасiннi пожеж кожен працюючий повинен слiдкувати за змiною обставин , поведiнкою будiвельних конструкцiй , станом технологiчного обладнання , i в випадку виникнення небезпеки:

- термiново повiдомити всiх працюючих на небезпечнiй дiльницi та КГП. Забороняється при гасiннi пожежi використовувати вантажнi та пасажирськi лiфти для пiдняття о/с, ПТВ та обладнання .

Для уникнення утворення вибухонебезпечних концентрацiй в серединi примiщення забороняється гасiння полум'я палаючих газiв або парiв ,горючих або легкозапалюючих рiдин , якi виходять /витiкають/ пiд тиском з апаратури та трубопроводiв без узгодження з адмiнiстрацiєю об'єкта. В необхiдних випадках та та пiд безпосереднiм контролем зi сторони адмiнiстрацiї приймаються мiри для зупинки витiкання та парiв /закрити задвижки на живлючих лiнiях, пустити газ на факел та т.iн./ , та забезпечується охолодження виробничого обладнання та конструкцiй будiвель , якi знаходяться в зонi дiї полум'я.

Особи якi приймають участь в гасiннi пожежi, повиннi знати види та типи речовин матерiалiв при гасiннi яких небезпечно застосовувати воду або iншi вогнегасячi засоби .

При роботi на висотi потрiбно застосовувати вiдоб-ражаючi пристрої, якi виключають можливiсть падiння

Працюючих .При цьому:

1. Робота на драбинi зi стволом дозволяється тiльки пiсля закрiплення пожежника карабiном .

2. Для роботи зi стволом на висотi видiляється не менше двох пожежних.

3. Забороняється залишати ствол без нагляду i пiсля зупинки подачi води, а також знаходження о/с на обледенiлих дахах, обвислих перекриттях i на дiльницях перекриття з ознаками горiння.

При перестановцi пожежних драбин потрiбно попередити пожежних , якi пiднялись по них, вказати нове мiсце їх встановлення , або iншi шляхи спуску .

Працюючi з спец iнструментами i прожекторами зобов'язанi :

1. Приймати та переносити iнструменти i прилади тiльки в прогумованих або гумових рукавицях.

2. Перед пуском електроiнструмента надiти захиснi окуляри.

3. Встановлювати прожектори та прилади на мiцну та стiйку основу в тих мiсцях де немає загрози попадання на них води.

4. Виключати електроiнструменти при перервi подачi струму i при перемiщеннi на нове мiсце роботи.

5. Вимикати струмоприймачi при наданнi напруги на корпус електроiнструменту або прилади а також при знаходженнi iнших пошкоджень. Забороняється передавати електроiнструмент непiдготовленим i не маючим допуск особам.

Особовий склад на пожежi повинен постiйно слiдкувати за наявою звисаючих /обiрваних, обгорiлих/ електричних дротiв в мiсцях де працюють ствольщики при розборцi конструкцiй будiвель , встановленнi драбин , прокладцi рукавних лiнiй i своєчасно доповiдати про них КГП , а також термiново попереджувати осiб працюючих в небезпечнiй зонi .

Вiдключення електродротiв шляхом рiзки дозволяється при напрузi в мережiне вище 220В, i тiльки тодi коли iншим способом неможливо знеструмити мережу.

Ця робота повинна виконуватись пiд наглядом начальника караула ком.вiддiлення , особами , якi пройшли ранiше практичне навчання i якi мають ножицi для рiзки електродротiв

Гумовими дiалектричними рукавицями i ботами. При цьому необхiдно:

1. Визначити дiльницю мережi , де рiзка дротiв найбiльш доступна, безпечна i забезпечує вiдключення електроенергiї на необхiднiй площi.

2. Обрiзати живлючi потужностi дроти, тiльки у iзоляторiв зi сторони споживача електроенергiї з розрахунком щоб падаючi, звисаючi дроти не залишались пiд напругою .Рiзку дротiв проводити починаючи з нижнього ряду i закiнчуючи верхнiм.

3. Обрiзати кожен дрiт окремо вiд iнших, забороняється обрiзувати багатожильнi дроти та кабелi укладенi групами в iзоляцiйних трубах i металевих рукавах. При наявностi на об'єктi прихованої електропроводки роботи потрiбно проводити пiсля зняття напруги зi всього обладнання об'єкта.

Водiям при роботi на пожежi забороняється без команди КГП подавати воду/пiну , вогнегасячi засоби, електроенергiю або закiнчувати їх подачу, перемiщати автомобiль , проводити якi б то не було рухи автодрабини i колiнчатих пiдiймачiв , а також залишати без нагляду автомашини , мотопомпи i працюючi насоси.

При роботi в нiчний час насоснi вiддiлення автонасосiв та автоцистерн, а також вимiрювальнi прилади iншої пожежної технiки повиннi постiйно бути освiтленими. Використання брометилових вогне-гасячих установок як переносних, так i стацi-онарних всерединi примiщень дозволяеться тiльки в iзолюючих протигазах.

Перед застосуванням вуглекислотного /бромети-лового, порошкового/ вогнегасника разструб повинен бути направлений в сторони вогню.

Забороняється брати не захищеною рукою за раз-струб працюючого вуглекислотного вогнегасника. При гасiннi пожеж на складi ядохiмiкатiв , хiмiчних реактивiв, мiнеральних добрив КГП повинен вияснити в адмiнiстрацiї об'єкту характер речовин якi зберiгаються, намiтити мiроприємства по забезпе-ченню безпеки особового складу залученого до робiт по гасiнню пожежi.

При цьому:

1.Всi працюючi повиннi бути забезпеченi iндивiдуальними засобами захисту органiв дихання i зору.

2.Вводити стволи повиннi з пiдвiтреної сторони.

3.Залучення членiв ДПД, ПСО та громадян до розборки та евакуацiї ядохiмiкатiв та добрив про-водити тiльки пiсля погодження з адмiнiстрацiєю об'єкта , яка повинна забезпечити їх необхiдними захисними засобами та провести iнструктаж по

технiцi безпеки при проведеннi робiт .

Робота по гасiнню пожежi на об'єктi де використовуються радiоактивнi речовини , повинна виконуватись з залученням мiнiмально-необхiдної кiлькостi працiвникiв пожежної охорони /враховуючи резерв для надання допомоги / . Робота виконується тiльки в iзольованих протигазах з масками .

При повторних виїздiв на пожежу якщо дозволяють умови, в зону можливого опромiнюваня рекомендується направляти осiб, якi не отримали опромiнення при гасiннi попередньої пожежi. Особи якi отримали дозу опромiнення в 25 рентген , повиннi бути негайно виведенi з загрозливої зони i подальше їх використання на роботах в зонi радiоактивного зараження забороняється . Гасiння на пожежi на об'єктi або в будiвлi де знаходяться установки /ємкостей / пiд високим тиском, проводиться пiсля отримання iнформацiї вiд обслуговуючого персоналу про вид установок ємкостей , що в них зберiгається i найбiльш безпечних прийомiв роботи.

На протязi гасiння пожежi необхiдно :

1.Приймати мiри для недопущення перегрiву цих установок до небезпечної межi.

2.Вимагати вiд адмiнiстрацiї об'єкту прийняти по можливостi , мiри по зниженню тиску в установках до безпечних меж.

3.Органiзувати охорону примiщень та видалити з них усiх осiб, якi не зв'язанi з гасiнням пожежi.При гасiннi пожеж в будiвлях та примiщеннях з наявнiстю хiмiчно-активних речовин потрiбно з'ясувати у адмiнiстрацiї об'єкту їх характер, те не допустити використан-ню знарядь пожежогасiння , якi можуть вступати в реакцiю з речовинами, якi можуть привести до вибуху .

При гасiннi пожеж в примiщеннi з електроустановками якi знаходяться пiд високою напругою, а також в пiдземних спорудах метрополiтену КГП зобов'язаний незалежно вiд розмiру пожежi та кiлькостi пiдроздiлiв ,

Органiзувати оперативний штаб пожежогасiння , в якому повиннi ввiйти вiдповiдальнi працiвники адмiстрацiї об'єкту та чергового iнженерно-технiчного персоналу /всi рiшення , якi приймаються узгоджуються з ними /.

При гасiннi пожежi в холодильниках та наявностi в примiщеннях холодильних камерах, задим-лення амiачного або iншого середовища , яке не придатне для дихання , необхiдно всi роботи о/с проводити в iзолюючих протигазах, приймати мiри для видалення диму.

При гасiннi пожеж на лiсовiй бiржi i складi пило-матерiалiв необхiдно слiдкувати за поведiнкою лiсу та пиломатерiалiв ,позицiї ствольщикiв вибирати з таким розрахунком , щоб при руйнуваннi штабелiв стволь-щикiв не опинились в зонi завалiв , приймати мiри для забезпечення безпечної роботи пожежних , якi керують стацiонарними лафетними стволами , забез-печувати захист о/с вiд впливу теплової радiацiї /тепловiдбивний костюм, водянi завiси екрани та iн./.

При гасiннi пожежi на складi ВР КГП зобов'язаний:

1.Недопускати скупчення о/с в небезпечних зонах.

2.Передбачити захист о/с та технiки вiд вибуху , використовувати покриття , вiйськову технiку /танки, бронемашини та Iн., для прокладки рукавних лiнiй .

3.Забезпечувати виконання о/с мiр безпеки при еваку-ацiї , розборцi вскриття конструкцiй для недопущення вибуху ВР.

При гасiннi пожеж на пiдприємствi хiмiчної та нафтохiмiчної промисловостi КГП зобов'язаний:

1.Застосовувати засоби гасiння пожежi з врахуванням характуру палаючих речовин , максимально викорис-товуючи установки пожежогасiння.

2. З врахуванням рекомендацiй адмiнiстрацiї об'єкту приймати мiри по евакуацiї речовин.

3. Органiзувати на мiсцi пожежi медичну допомогу та

Технiка безпеки при розбираннi будiвельних конструкцiй. Органiзацiя роботи при розбираннi будiвельних конструкцiй повинна проводитися пiд керiвництвом осiб молод­шого або середнього начальницького складу на визначених КГП або начальником БД з конкретними цiлями, об’ємом i границями розкриття, а також визначення мiсця складуван­ня або складування демонтуємих конструкцiй. До початку їх проведення необхiдно вiдключити розмiщенi на участках електричнi мережi, прибори i пiдготовити засоби гасiння. При проведеннi робiт необхiдно слiдкувати за станом несущі конструкцiй, не допускати їх послаблення i всi вiдповiднi мiри по запобiганню їх розвалу. Роботи по розкриттю покрiвлi або покриття проводять групами по 2-3 чоловiка. Працюючi забов’язанi Страхуватися рятувальними вiрьовками або поясами недо­пускаючи скучення людей в одному мiсцi.

Починаючи розкриття або розбирання слiд встановити порядок i об’єм роботи, сповiстити сусiдiв знизу i зверху про проведення робiт i про мiри обережностi, якi вони повиннi прийняти. Пiсля цього необхiдно вiдключити електромережi, якi знаходяться на конструкцiях що розби­раються i прийняти мiри до видаленню iз примiщення диму, газiв за допомогою димовсмоктувачiв або через отвори в конструкцiях.

При гасiннi пожеж часом виникає необхiднiсть вiдключення електропроводки. Цю роботу виконує, добре знаючий прийоми, пожежний. Вiдключення мережi методом порiзу проводiв спецiальними ножицями проводять пiсля того, як iншими прийомами (виключенням рубильника) цього зробити неможливо. Не встановивши ,що провiд вiдключений, слiд завжди рахувати що вiн пiд напругою. Рiзка проводiв дозволяється тiльки при напрузi в мережi до 220 В.

Особа, якiй доручено вiдключення, забов’язана надiти Резиновi боти i рукавицi, якщо рiзка проходить на землi - пiдстелити резиновий коврик. При рiзцi проводiв на висотi працюючий повинен знаходитись на стiйкiй пiдставцi або закрiпившись на драбинi. Кожен провiд рiжуть окремо i таким чином, щоб кiнцi пiд напругою не виявились на землi. Роботу виконують тiльки в сухiй одежi i витертими насухо руками.

Перед вiдключенням електропроводiв вiд мiсця їх можливого падiння особовий склад вiдводиться.

Вiдключення електромережi проводять тiльки в присутностi начальника караулу (старшого начальника). При розкриттi будiвельних конструкцiй, щоб запобiгти

Падiнню високих вертикальних споруд (труб, антенного обладнання) не можна допускати порушення їх крiплення (розтяжок, розпорок).

Забороняється скидати з поверхiв i дахiв конструкцiї (предмети) без завчасного попередження при цьому працюючих бiля будинкiв, споруд. При скиданнi конструкцiй (предметiв) необхiдно слiдкувати, щоб вони не попадали на провід, балкони, дахи сусiднiх будинкiв, а також на людей, пожежну технiку. В мiсцях скидання конструкцiй i матерiалiв виставляється постовий, який не повинен пропускати нiкого в цю зону до повного або тим­часового завершення робiт. В нiчний час цi мiсця освiтлюються. Розібранi конструкцiї, евакуйоване облад­нання, матерiали, слiд складати гострими (колючими) сторонами вниз, не загорожуючи проходи i пiдходи до мiсця роботи.

Не можливо допускати пошкоджень теплокомунiкацiйних та газопровiдних магiстралей, електричних мереж i електроустановок i послаблення стiйкостi несучих конструкцiй. До початку розбирання конструкцiй необхiдно вiдключати електричнi i газовi мережi. Матерiали, якi виникли пiд час розбирання конструкцiй, необхiдно складувати впродовж стiн з таким розрахунком щоб вони не визвали перенавантаженя перекриття. Якщо будiвельнi матерiали заважають дiям по гасiнню пожеж, то iх виносять iз примiщення або викидують на зовню.

Димовi труби, обгорiвшi опори i частини будинкiв розбирають пiд безпосереднiм керiвництвом КГП пiсля виводу iз зони загрози людей i технiки.

Роботи по розкриттю i розбиранню будiвельних конст­рукцiй, гасiння окремих пожеж, якi пов"язанi з розби­ранням горючих речовин i матерiалiв, якi знаходяться в зонi пожежi, виконуються так, щоб повнiстю лiквiдувати горiння або зробити розрив на шляху розповсюдження вогню. Наприклад, гасiння пожеж на матерiальних складах,

Складах бавовни i лiсоматерiалiв пов"язано з виконанням значного об"ему робiт по розбиранню горiвших i Негорiвших матерiальних цiнностей в кiпах, тюках i штабелях.

Технiка безпеки при роботi з ручним пожежним iнстру­ментом.

Немеханiзований пожежний iнструмент призначений для виконання робiт по розкриттю i розбираннi будiвельних конструкцiй, комунiкацiйних мереж i елементiв технiчних установок при гасiннi пожеж. До немеханiзованого iнстру­менту вiдносяться: пожежнi багри, ломи, крюки, сокири.

Пожежнi багри застосовуються при розбираннi дахового

Покриття, перегородок, крокви, а також для розкидання соломи, сiна.

Крюки пожежнi призначенi для розкриття будiвельних конструкцiй i серединi примiщення, розбирання i обрушення стiн, розтягування важких частин конструкцiй.

В залежностi вiд прийняття енергiї механiзований iнструмент подiляється на чотири групи: Бензомотор­ний, електричний, пневматичний i гiдравлiчний.

Бензомоторна ланцюгова пилка призначена для випилювання пройомiв в дерев"яних конструкцiях будинкiв i споруд (перегородках, стiнах, дверях). При роботi з ланцюговими бензомоторними пилами, вiдбiйними молотками i димовмоктувачем, пожежнi (ДП-7)

Повиннi додержуватись слiдуючих основних вимог:

а) до роботи на вище перечисленому iнструментi допускаються особи, що пройшли спецiальне навчання i мають право роботи з ним.

При цьому:

- не працювати на несправному iнструментi, перед запуском перевiрити крiплення вiдрiзного круга, натяжку ланцюга.

- при запуску двигуна пильний ланцюг i вiдрiзний круг не повиннi торкатися iнших предметiв.

- при запуску двигуна не намотувати трос стартера на руку.

Допомiжна заправка паливом iнструмента допускаєть­ся тiльки на холостих обертах.



Прочитати

Дати під запис

Прочитати

Дати під запис

Прочитати

Дати під запис

Прочитати

Дати під запис

Дати під запис


Дати під запис
Прочитати

Дати під запис



4Закріплення вивченого 5хв.

Питання- які вивчалися.

- БП при несені служби;

- БП при гасінні пожежі;

  • БП при розбирані конструкцій;

  • БП при роботі з пожежним інструментом.




  1. Підведення підсумків – 5хв.

Відповісти на запитання;

Виставити оцінки.
И.о.Начальник 1-го караулу

ст. прапорщик вн. сл. С.В. Овчар

Схожі:

План-конспект для проведення занять по безпеки праці з особовим складом 3-го караулу СДПЧ-1
Тема : Вимоги правил безпеки праці при виконанні господарчих робіт на службі та в побуті. Правила роботи на верстатах та агрегатах...
ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення занять із безпеки праці з особовим складом 1-го караулу СДПЧ 25
Тема: 4 Законодавча та нормативна база України з охорони праці. Закон України “ Про охорону праці”
ПЛАН проведення семінарського заняття з безпеки праці з особовим складом 4-го караулу СДПЧ-1
Тема №2 „Вимоги безпеки праці при виконанні господарчих робіт на службі та в позаслужбовий час. Правила роботи на верстатах та агрегатах,...
ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення занять із психологічної підготовки з...
Темперамент поділяється на чотири типи : холеричний,сангвінічний, флегматичний, меланхолічний
ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення занять із гуманітарної підготовці з...
Тема №21: Інтеграційні процеси в Європейському Союзі і перспективи подальшого розширення ЄС
ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення занять з психологічної підготовки з...
ЛІТЕРАТУРА: “Основи психології і педагогіки”, навчально-методичний посібник, Г. Я. Майборода, В. А. Кобко
План проведення семінарського заняття з безпеки праці з особовим...
ТЕМА: 4 Вимоги безпеки праці принесенні служби, гасінні пожеж, розбиранні будівельних конструкцій і роботі з ручним інструментом...
ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення занять із гуманітарної підготовці з...
НАВЧАЛЬНА МЕТА: Вивчити з о/с місце релігії в уявленнях людини та релігійну ситуацію в сучасній Україні
План-конспект для проведення занять з тактичної підготовки з особовим...
Тема: №27. Організація та порядок проведення пожежно-рятувальних й інших невідкладних робіт у випадку виникнення НС техногенного...
ПЛАН КОНСПЕКТ для проведення занять з гуманітарної підготовки з особовим...
П’ятнадцять років тому в наше життя увійшло слово з гірким присмаком великої і нечуваної біди “Чорнобиль”
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка