Тема: Переміщення по таблиці та виділення фрагментів електронної таблиці. Мета


Скачати 40.69 Kb.
Назва Тема: Переміщення по таблиці та виділення фрагментів електронної таблиці. Мета
Дата 09.05.2013
Розмір 40.69 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Фізика > Документи
Тема: Переміщення по таблиці та виділення фрагментів електронної таблиці.

Мета: Ознайомитися з переміщенням та виділенням фрагментів електронної таблиці.

Тип уроку: засвоєння нових знань.

СТРУКТУРА УРОКУ

1.Організаційний момент
2.Актуалізація опорних знань
3.Пояснення нового матеріалу.
План:

  1. Переміщення по електронній таблиці.

  2. Виділення фрагментів електронної таблиці.




  1. Переміщення по електронній таблиці.

Робоча книга складається з листів які в свою чергу складаються з рядків та стовпців, на перетині яких утворюються комірки.

За допомогою смуг прокручення можна переміщатися по аркушу. Для швидкого переміщення до країв аркуша використовуються комбінації клавіш

Ctrl до правого краю

Ctrl до лівого краю

Ctrl до верхнього краю

Ctrl до нижнього краю

При заповненні таблиці і при її перегляді найбільшу роль відіграє табличний курсор – прямокутник, який відокремлює комірку. Така комірка називається активною. Адреса активної комірки виводиться в полі і мені рядка формул. У рядку формул виводиться вміст активної комірки.

Щоб зробити комірку активною, досить вставити курсор у цю комірку, клацнути лівою клавішею миші.

Робота з діапазоном комірок.

Чимало операцій в Excel можна виконувати не тільки над окремими, а й над багатьма комірками. До таких операцій належать копіювання, перемещення даних формование комірок. Сукупність комірок ЕТ називається діапазоном.(або діапазон – прямокутна область суміжних клітин)

Адреса діапазону складається з координат протилежних кутів, що поділені “ : ”( В3:С9; В:Е, 3:8.)

Діапазон стовпців – це вертикальна смуга таблиці. Вона задається іменами стовпців, що обмежуються її з правого і лівого боків(В:E; E:F)Діапазон рядів – ці горизонтальна смуга таблиці. Вона здається номерами рядів, що обмежують її зверху і знизу (3:8; 10:12)

Діапазон комірок – це прямокутник, що задається адресою лівою верхньої та правої нижньої комірки(В3:Е8). Виділити діапазон можна за допомогою миши та клавіатури.

2. Виділення фрагментів електронної таблиці.

Для виділення діапазону комірок необхідно за допомогою миші необхідно клацнути лівою кнопкою миші на лівій верхній клітині блоку і не відпускаючи кнопку, протягнути мишу до правого нижнього кута діапазону.

За допомогою клавіатури:Виділити ліву верхню чарунку, натиснути клавішу SHIFT і утримуючи її, перемістити курсор стрілками до правої нижньої чарунку.

Для виділення декількох суміжних діапазонів необхідно:

  • виділити перший діапазон

  • натиснути Ctrl і утримувати її

  • виділити наступні діапазони за допомогою миші

  • відпустити Ctrl.

Для форматування виділеного діапазону клітинок використовують команду Формат або кнопки панелі інструментів Форматирование.

Поняття формату включає такі параметри: шрифт (тип, розмір, накреслення, колір); формат чисел; спосіб вирівнювання; розміри (ширина і висота) клітинок; обрамлення клітинок; візерунок фону.

Для встановлення типу і розмірів шрифту використовують вкладку Шрифти вікна діалогу Формат ячеек, яке відкривається при виконанні команди Формат/ячейка. На цій вкладці можна вибрати тип шрифту, його накреслення і розмір, колір символів. У полі Образец відображається вигляд символів для встановлених параметрів. Відповідні параметри можна встановити і кнопками панелі Форматировние.

Excel дає можливість назначати імена виділеним клітинкам і діапазонам. Для цього слід виконати команду Вставка/Имя/Прис-воить. На екрані з'явиться діалогове вікно Присвоить имя (мал.ІЗ.Іб), в полі Имя якого можна набрати ім'я. Ім'я повинно починатися з літери, може включати будь-які літери і цифри, а також знак підкреслення, знак питання, крапку. Адреса виділеної клітинки або діапазону з'явиться в полі Формула Якщо треба обмежити дію імені яким-небудь листом, то імені, яке набирається в полі Имя, повинно передувати ім'я листа і знак оклику, наприклад лист1!1м'я_1. Для вилучення імені слід розкрити список Имя діалогового вікна Присвоить имя, виділити ім'я і натиснути кнопку Удалить.

Слід відзначити, що коли створюється нове ім'я, припустимо, для клітинки АІ, а у формулах уже було посилання на цю клітинку, то Excel автоматично не модифікує формулу під це ім'я. Для встановлення імен у посиланнях на клітинки в діючих формулах виділеного діапазону слід виконати команду Вставка/Имя/Применить і в діалоговому вікні Применение имен клацнути мишею по іменах, які ви хочете використати.

Імена клітинок і діапазонів клітинок містяться у списку, який розкривається у лівій частині рядка формул Поле имени. Для вставки імені у формулу слід вибрати його з списку.

Схожі:

ТЕМА: Табличний процесор
МЕТА: навчитись виконувати основні операції в середовищі електронної таблиці Excel – налагодження робочого вікна, переміщення таблицею,...
Тема. Виділення фрагментів тексту та операції з ними. Форматування...
Мета: розглянути виділення фрагментів тексту та операції з ними в текстовому процесорі, набути практичних навичок у оформленні документів...
Уроку Тема: Таблиці істинності
Мета: навчальна: Сформувати основні поняття про таблиці істинності. Навчити учнів використовувати логічні вирази та логічні операції...
Тема: Сортування даних. Підведення підсумків. Зведені таблиці
Мета роботи: навчитися виконувати сортування даних, їх фільтрацію, створювати проміжні підсумки, зведені таблиці
Тема «Робота з графічним редактором Paint. Створення малюнків за...
Мета: навчальна: закріпити навички відкриття файлів, переміщення елементів і навчити застосувати повороти і відображення.; формування...
Тема по програмі
Тема заняття: Робота з меню електронної таблиці. Створення, завантаження та збереження файлів-книг. Введення, редагування та форматування...
Тема: Відносні й абсолютні посилання
Мета роботи: навчитися виконувати обчислення в Microsoft Excel і використовувати у формулах відносні й абсолютні посилання на комірки...
Тема: Змішані посилання. Форматування даних
Мета роботи: навчитися виконувати обчислення в Microsoft Excel і використовувати у формулах змішані посилання на комірки електронної...
Тема: Введення та редагування тексту
Мета: розглянути основні прийоми редагування текст: виділення, копіювання, переміщення, видалення
Теги таблиць, рядків та комірок
Для створення таблиці в мові HTML використовують чотири елементи: опис таблиці починається з тегу
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка