План-конспект уроку №28 Тема: Автоматизована система «Електронний переказ»


Скачати 52.57 Kb.
Назва План-конспект уроку №28 Тема: Автоматизована система «Електронний переказ»
Дата 16.03.2013
Розмір 52.57 Kb.
Тип План-конспект
bibl.com.ua > Фізика > План-конспект
План-конспект уроку №28

Тема: Автоматизована система «Електронний переказ»

Мета: Ознайомити учнів з принципом роботи ««Електронний переказ», його можливостями.

Тип уроку:вивчення нового матеріалу

Обладнання: Мультимедійний проектор, ПК, Internet –(http://perekaz.ukrposhta.com/-) роздаткові картки з теоретичним матеріалом, презентація.

СТРУКТУРА УРОКУ

  1. ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ МОМЕНТ

  2. АКТУАЛІЗАЦІЯ ОПОРНИХ ЗНАНЬ УЧНІВ

Ребус, завдання на картках

  1. ПОЯСНЕНЯ НОВОГО МАТЕРІАЛУ

УДППЗ "Укрпошта" - національний оператор поштового зв'язку, єдине підприємство в Україні, яке надає універсальні соціально-орієнтовані послуги поштового зв'язку.

Традиційно на пошті люди сплачували комунальні послуги, рахунки за користування електричним зв'язком, отримували пенсії та грошову допомогу тощо. До речі, послугу з пересилання грошей на території України пошта надає з кінця ХVIII століття (з 1781 р.). Стрімко змінювався світ, разом з ним - і пошта. Тепер на пошті можна отримати широкий спектр сучасних послуг, зокрема з використанням інформаційних технологій. Так, з 1 травня 2000 року Українським державним підприємством поштового зв'язку "Укрпошта" впроваджено послугу з пересилання електронного переказу між обласними центрами України.

З організацією корпоративної мережі УДППЗ "Укрпошта" до автоматизованої системи "Електронний переказ" було підключено всі поштамти, вузли зв'язку та деякі відділення поштового зв'язку обласних центрів України. Нині ця послуга надається в усіх об'єктах поштового зв'язку.
7 жовтня 2003 року в Укрпошті, завдяки приєднанню до довгострокового проекту Всесвітнього поштового союзу "Міжнародна фінансова система" (МФС), вперше здійснено обмін міжнародними електронними переказами (з Росією), що дало змогу значно скоротити терміни пересилання міжнародних поштових переказів. 2005 рік для Укрпошти ознаменувався важливими подіями:
- підприємство взято на облік у Державній комісії з регулювання ринків фінансових послуг як юридичну особу, що може надавати фінансову послугу - поштовий переказ;
- Національний банк України (НБУ) видав підприємству генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій.

2006 рік:- запроваджено новий продукт - ТМО ("телеманіордер"). Першою країною, з якою було започатковано обмін міжнародними електронними переказами, стала Португалія;

- розпочато приймання та виплата міжнародних електронних переказів в іноземній валюті (на базі 29 крупних об'єктів поштового зв'язку Укрпошти);

- одержано генеральну ліцензію на здійсненя валютних операцій, якою НБУ надав дозвіл Укрпошті здійснювати також і діяльність з обміну валют (лише в межах приміщень структурних підрозділів підприємства та без можливості укладення агентських угод щодо здійснення діяльності з обміну валют з іншими особами).

Обмін міжнародними електронними переказами здійснюється з 9 країнами: Росією, Казахстаном, Молдовою, Азербайджаном, Вірменією, Латвією, Білоруссю, Естонією та Португалією.

З метою задоволення потреб населення та у зв'язку з розвитком Національної системи масових електронних платежів (далі НСМЕП) в УДППЗ "Укрпошта" з 01.10.2004 р. розпочато приймання, оброблення, пересилання та виплату поштового переказу, прийнятого через Інтернет. Завдяки впровадженню цієї послуги клієнти можуть, не виходячи з дому чи офісу, за наявності спеціального обладнання переказувати гроші фізичним особам на їхню домашню адресу.

Розширено можливості послуги "Переказ, прийнятий через Інтернет" - з квітня 2007 р. запроваджено згруповані Інтернет-перекази. Це зручно для юридичних осіб, оскільки їм не потрібно на кожен переказ заповнювати окрему форму.

Як різновид електронного переказу в межах України з листопада 2006 р. упроваджено пересилання електронного переказу "по запиту". Такі перекази здійснюються лише об'єктами поштового зв'язку, оснащеними автоматизованим робочим місцем "Приймання та передача електронного переказу". Одержати такий переказ можна в будь-якому об'єкті поштового зв'язку, оснащеному автоматизованим робочим місцем "Приймання та передача електронного переказу", незалежно від адреси одержувача.

.Автоматизована система (АС) – система, що здійснює автоматизовану обробку даних і до складу якої входять технічні засоби їх обробки (засоби обчислювальної техніки і зв'язку), а також методи і процедури, програмне забезпечення.

Поштові перекази Укрпошти через Інтернет

Як це працює

  1. Ви заповнюєте форму або завантажуєте файл. У формі (файлі) вказуєте інформацію про відправника (себе) та одержувача (одержувачів).

  2. Ви сплачуєте суму переказу та плату за надання послуги платіжною карткою Національної системи масових електронних платежів (НСМЕП) на сайті http://perekaz.ukrposhta.com.
    3. По завершенні платежу інформація про переказ (перекази) надходить до системи електронних переказів Укрпошти.

Ви маєте можливість відправляти поштові перекази безпосередньо зі свого персонального комп'ютера. Для цього потрібне:

  • Персональний комп'ютер, підключений до Інтернету;

  • Карт-рідер -пристрій для зчитування смарт-карток

  • Cпеціальне програмне забезпечення- клієнтська частина Інтернет-терміналу, яке можна завантажити безкоштовно на www.interplat.ua;

  • Платіжна смарт-картка, гроші на рахунку картки.

Індивідуальні поштові перекази через Інтернет - від одного до п'яти поштових переказів-Інтернет, що відправляються одним відправником. Інформація про відправника та одержувача переказу вводиться безпосередньо на веб-сайті.

Термінові поштові перекази – послуга, яка дозволяє вже через декілька хвилин після відправлення одержати переказ у об'єктах поштового зв'язку.

При відправленні термінових поштових переказів відправник особисто повідомляє адресата про відправлення на його ім’я переказу (в т.ч. повідомляє одержувачу про реєстраційний номер переказу, суму переказу та місця можливого одержання переказу).

Плата за пересилання поштових переказів - Інтернет стягується відповідно до тарифів на інші послуги поштового зв'язку, затверджених наказом УДППЗ "Укрпошта" від 28.11.2011 №690, але не менше ніж 5грн.: Максимальна сума одного поштового переказу – Інтернет не повинна перевищувати 5000 гривень, кількість переказів не обмежується.

Переваги поштових переказів через Інтернет

  • Можливість виконувати переказ безпосередньо зі свого домашнього чи робочого комп'ютера;

  • Можливість безкоштовно передати письмове повідомлення одержувачу переказу (до 10 слів);

  • Плата за пересилання поштових переказів - Інтернет, однакова з платою, що стягується з відправника у відділенні поштового зв'язку;

  • Після завершення переказу користувач одержує чек з електронним підписом та номером переказу;

  • Високий рівень захисту поштових переказів через Інтернет;

Поштові перекази через Інтернет приймаються цілодобово. Термін пересилання поштового Інтернет-переказу залежить від режиму роботи об'єкта поштового зв'язку місця призначення і становить вiд 3 годин до двох робочих днів, для термінових - декілька хвилин після відправлення.

Безпека:

  • гарантованість всіх операції від УДППЗ "Укрпошта";

  • безпека та конфіденційність виконуваних операцій;

  • відсутність шахрайства і помилкових списань;

  • оплата здійснюється у відповідності до всіх правил та вимог платіжних систем НСМЕП, Visa та MasterCard.

  • отримання додаткової інформації щодо здійсненного платежу у обслуговуючому сайт об’єкті поштового зв’язку (див. контактну інформацію)

  • V. ЗАКРІПЛЕННЯ НОВОГО МАТЕРІАЛУ.

кросворд

VІ. ПІДСУМОК УРОКУ. Виставлення оцінок.
VІІ. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ.
Вивчити конспект, знайти в інтернеті обов’язки ОПЕРАТОРА ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНИХ ПОСЛУГ.

Схожі:

План-конспект уроку з Охорони праці. Тема: Характерні причини виникнення пожеж
План ліквідації аварій (ПЛА)  –  це заздалегідь  розроблена   система узгоджених  дій,  які  виконуються  негайно при виявленні аварії...
План-конспект уроку інформатики в 7 класі Тема уроку
Тема уроку: Робота з текстовою інформацією. Призначення та основні функції текстового редактора. Текстові процесори. MS Word. Поняття...
План-конспект уроку№1 Тема. Система бази даних, їх типи і характеристики....
Тема. Система бази даних, їх типи і характеристики. Завантаження, структура вікна Microsoft Access
1. Автоматизована система для нарахування пенсії працівникам
Вступ
План-конспект уроку трудового навчання Т
Тема уроку. Пошук аналогів існуючих виробів та зображень для випалювання, їх аналіз
План-конспект уроку-КВК з курсу «Я і Україна»
План-конспект уроку-КВК з курсу «Я і Україна» в 2 класі вчителя початкових класів Загальцівського НВО «Загальноосвітня школа І-ІІІ...
Автоматизована система обліку спожитих послуг (білінгова система)
Абонент), яка звернеться у встановленому порядку до підрозділу Оператора, можливість отримання телекомунікаційних послуг в межах...
Тема уроку: Народовладдя. Мета уроку
Основні поняття і терміни: народовладдя, вибори, електорат, абсентеїзм, виборча система, мажоритарна виборча система, пропорційна...
План-конспект уроку з інформатики на тему Електронна пошта в Інтернет....
План-конспект уроку з інформатики на тему Електронна пошта в Інтернет. Реєстрація електроної пошти
Зв’язне мовлення Вибірковий письмовий переказ тексту розповідного...
Мета уроку: Формувати у п’ятикласників уміння складати план тексту та переказувати зміст почутого, дотримуючись відповідних вимог...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка