Глобальна фінансова стабільність


Скачати 188.56 Kb.
Назва Глобальна фінансова стабільність
Дата 20.04.2013
Розмір 188.56 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Фінанси > Документи


Тема. Глобальна фінансова стабільність

Суть фінансової стабільності . Оцінка стану фінансової стабільності у світовій економічній системі. Рада з фінансової стабільності (FSB). Індикатори фінансової стабільності.
1. Суть фінансової стабільності.

Як не парадоксально, не дивлячись на очевидність поняття «Фінансова стабільність», що здається, на сьогоднішній день ще не вироблено єдине загальноприйняте і ясне визначення цього терміну. У обширній літературі по проблемах фінансової стабільності досягнутий певний прогрес в розумінні механізмів фінансової дестабілізації, каналів її розповсюдження і системи показників для її оцінки.. У ряді яскравих і змістовних робіт здійснені спроби визначення терміну «фінансова стабільність» на підставі різних підходів: прямого, зворотного (від визначення фінансової нестабільності).

1) Michael Foot, Managing director, The Financial Services Authority and Honorary President of ACI (UK). What is financial stability and how do we get it? - “ Ми маємо стан фінансової стабільності, якщо спостерігаються:

- монетарна стабільність;

- рівень зайнятості, близький до природному рівню;

- упевненість в операціях більшості ключових фінансових інститутів і ринків в економіці;

- відсутність різких цінових рухів фінансових і реальних активів, що порушують умови 1) і 2)».

2) Crockett A. The Theory and Practice of Financial Stability // GEI Newsletter Issue. Global Economic Institutions. 1997. № 6 - « Можна визначати фінансову стабільність як відсутність нестабільності. Фінансова нестабільність – це ситуація, в якій функціонування економіки потенційно погіршується коливаннями цін фінансових активів або нездатністю фінансових інститутів виконувати свої договірні зобов'язання».

3) «Фінансова стабільність – це ситуація, в якій фінансова система здатна задовільно виконувати три ключові функції одночасно. По-перше, фінансова система ефективно і безперервно сприяє міжтимчасовому розподілу ресурсів в економіці від власників заощаджень до інвесторів і розподілу економічних ресурсів в цілому. По-друге, фінансові ризики на перспективу визначаються і оцінюються з прийнятною точністю, а також відносно добре управляються. По-третє, фінансова система знаходиться в такому стані, що вона без напруги, якщо не безперервно, може абсорбувати фінансові і реальні економічні несподівані події або шоки. Фінансова система знаходиться в області стабільності, коли вона сприяє функціонуванню економіки (а не перешкоджає йому) і розсіює фінансові дисбаланси, які виникають ендогенно або як результат значних негативних і несподіваних подій».

Виділимо явні і неявні методологічні установки, які сьогодні панують у сфері досліджень фінансової стабільності і практики її забезпечення:

1) фінансова стабільність – це деяка певна властивість фінансової системи;

2) термін «фінансова система» трактуючи західними авторами у вузькому сенсі як сукупність фінансових інститутів (банківських і небанківських фінансових організацій), фінансових ринків і фінансової інфраструктури; у пострадянському ж академічному просторі панує точка зору на фінансову систему як на сукупність всіх фінансових відносин в економіці;

3) як сутнісні властивості фінансової стабільності пропонуються різні описи наслідків стабільності або нестабільності для економіки в цілому;

4) існує «методологічне провалля» між розумінням макрофінансової стабільності і фінансової стабільності на мікрорівні (на рівні банку, підприємства і так далі). Якщо фінансова стабільності банку розуміється як його висока платоспроможність і ліквідність, що оцінюється за допомогою сталої системи показників, то фінансова стабільність на макрорівні не є таким же чітким і вимірним поняттям, а є набагато складнішою і неструктурованою концепцією.
3. Рада з фінансової стабільності (FSB)

ФСБ була створена для координації на міжнародному рівні роботи національних фінансових властей і міжнародних органів по встановленню стандартів і для розробки і сприяння здійсненню ефективного регулювання, нагляду та інших фінансової політики. Вона об'єднує національні органи, відповідальні за фінансову стабільність в значних міжнародних фінансових центрів, міжнародних фінансових інститутів, галузевих міжнародних груп регулюючими та наглядовими органами, і комітети експертів центральних банку.

ФСБ - під головуванням Маріо Драгі, керуючий Банком Італії. Її секретаріат знаходиться в Базелі, Швейцарія, і розміщений в Банку міжнародних розрахунків.

ФСБ була створена в квітні 2009 року в якості наступника Форуму фінансової стабільності (ФФС), який FSF був заснований в 1999 році G7.
Мандат ФСБ полягає в наступному:

оцінка вразливостей фінансової системи та виявлення і контролю дій, необхідних для їх усунення;

сприяння координації та обміну інформацією між органами, що відповідають за фінансову стабільність;

моніторинг та консультації щодо ринку події та їх наслідки для політики регулювання;

консультації та моніторинг передової практики у дотриманні нормативних стандартів;

проведення спільних стратегічних оглядів діяльності політики розвитку міжнародних стандартів органами з метою забезпечення їх роботи своєчасної, скоординованої, орієнтованої на пріоритети, та усунення прогалин;

набір керівних принципів і підтримки створення наглядові колегії;

співпрацювати з МВФ для проведення раннього попередження вправи.

Як обов'язки членів ФСБ є продовжувати підтримку фінансової стабільності, відкритості та прозорості фінансового сектора, впровадження міжнародних стандартів фінансової (в тому числі 12 основних міжнародних стандартів і кодексів), і погодитися з піддаватися періодичним експертних оцінок, використовуючи серед інших доказів, МВФ та Світового банку громадської оцінки фінансового сектора звіти програми.

ФСБ, діючи через своїх членів, прагне дати імпульс для широкого багатостороннього порядку денного для зміцнення фінансової системи і стабільності міжнародних фінансових ринків. Необхідні зміни вводяться в дію відповідними національними фінансовими органами.

Пленарно ФСБ зустрічається два рази на рік і дзвінки в міру необхідності. Щоб розширити коло країн, що беруть участь в роботі щодо сприяння зміцненню міжнародної фінансової стабільності, ФСБ також проводить регіональні наради.
4. Індикатори фінансової стабільності.
Показники фінансової стійкості (ПФС) — це індикатори поточного фінансового стану і стійкості всього сектора фінансових установ країни, а також сектору корпорацій і сектора домашніх господарств, які є клієнтами фінансових установ. Ці показники є інноваційною і новою областю макроекономічних даних. Показники фінансової стійкості — це індикатори поточного фінансового стану і стійкості всього сектора фінансових установ країни, а також сектора корпорацій і сектора домашніх господарств, які є клієнтами фінансових установ. Ці показники є інноваційною і новою областю макроекономічних даних.

ПФС є новим масивом даних економічної статистики, що враховує сукупний вплив різних чинників. Це видно з концептуальної основи, викладеної нижче. Деякі концепції, які вона включає, запозичені з систем пруденціальних і комерційних показників, які були розроблені для поточного спостереження за окремими економічними суб'єктами. Інші концепції запозичені з систем макроекономічних показників, розроблених для поточного спостереження за загальним рівнем економічної активності в економіці.

Визнання необхідності статистики ПФС сформувалося в міжнародному співтоваристві унаслідок фінансових криз 1990-х років. Огляд подій останніх десятиліть показує, що багато держав-членів МВФ пережили фінансові кризи, які часто приводили до серйозних порушень економічної діяльності. Значний збиток, нанесений цими кризами, як прямо (зокрема, витрати по рекапіталізація депозитних установ), так і непрямо (наприклад, зниження економічної активності в реальному секторі), висунули на передній план необхідність підготовки — бажано з високою періодичністю — масиву статистичних даних, які могли б надати допомогу директивним органам в проведенні макропруденціального аналізу, тобто у виявленні сильних сторін і вразливих місць фінансових систем своїх країн. Такий аналіз може стати основою для вживання заходів, направлених на попередження криз.

Останніми роками істотно поглибилося розуміння характеру і причин криз фінансової системи, проте аналітична робота в цьому напрямі продовжується.

Кризи фінансової системи можуть виникати в результаті банкрутства одного або декількох установ, ефекти якого потім розповсюджуються за допомогою різноманітних механізмів ланцюгової реакції і зачіпають систему в цілому. Первинне потрясіння, яке викликало банкрутство, в більшості випадків носить для установи зовнішній, або екзогенний, характер. Насправді, пруденціальний нагляд підтримує заходи по виявленню потенційних вразливих місць окремих установ, перш ніж вони набудуть серйозного характеру, а якщо це дійсно відбувається, то його результати служать інформаційною основою для мерів, які обмежують їх системні наслідки.

Причиною системних криз також може бути схильність фінансової системи звичайним чинникам риски. У такому разі системна стабільність визначається поведінкою, яка носить внутрішній, або ендогенний, характер для системи. Іншими словами, фінансові кризи виникають, якщо колективні дії окремих економічних суб'єктів роблять саму систему уразливою по відношенню до потрясінь. Як правило, такі вразливі місця і ризики зазвичай накопичуються з часом, наприклад, в період економічного підйому, коли високий ступінь довіри, а потім матеріалізуються в економічних спадах.
Розробка системи оцінки фінансової стабільності для аналізу ПФС і пов'язаних з ними даних все ще знаходиться на порівняно ранньому етапі розвитку, і розповсюдження даних, безумовно, сприятиме подальшим емпіричним дослідженням. У червні 2003 року така система була представлена співробітниками МВФ Виконавчій раді МВФ (див. рис. 1). Ця система вважається корисним інструментом, але при цьому вимагає подальшого доопрацювання.

Система оцінки включає чотири різні елементи.

Оцінка риски потрясіння для фінансового сектора. Серед інструментів, які можуть використовуватися для цієї мети, — показники, вживані в моделях систем раннього попередження (CPП). Такі показники зазвичай засновані на даних по конкретній країні, інформації про динаміку ситуації в глобальній економіці і політичному ризику .

Використання ПФС в наступних цілях: 1) для оцінки уразливості фінансового сектора у разі потрясінь; 2) для оцінки стану нефінансових секторів; 3) для відстежування вразливих місць фінансового сектора, обумовлених кредитним ризиком, ризиком ліквідності і ринковим ризиком; 4) для оцінки здатності фінансового сектора до покриття збитків, наприклад, визначуваної показниками достатності власного капіталу .

Аналіз макрофінансових зв'язків для отримання уявлень про дію на макроекономічні умови, економічну прийнятність довга і про зниження посередницького потенціалу фінансового сектора.

Спостереження за макроекономічними умовами для оцінки того, яку дію надають потрясіння на динаміку макроекономічної ситуації і економічну прийнятність довга.



З рис.1 видно, що ПФС є частиною обширнішого масиву інформації і інструментів, використовуваних для моніторингу фінансової стабільності, і що між різними елементами існують взаємозв'язки.

Система оцінки фінансової стабільності показує, як дія потрясіння може передаватися через фінансову систему, проте спрямованість причинно-наслідкових зв'язків при цьому строго не встановлюється. Наприклад, погіршення показників достатності капіталу банків може приводити до посилювання кредитних стандартів, що позначатиметься на стані нефінансового сектора; а зниження продуктивності і доходів в секторі нефінансових корпорацій, яке знижує їх можливості по обслуговуванню довга, може стати причиною уразливості фінансової системи. Тому повсюдне складання і широке розповсюдження ПФС і пов'язаних з ними даних, таких як фінансові звіти секторів і структурні показники, коротко охарактеризовані в Керівництві, сприятиме розумінню взаємозв'язків між ПФС, а також між ПФС і іншими економічними даними.
Використовуються різноманітні підходи для визначення індикаторів – передвісників фінансової нестабільності. Проте в цілому всі дослідження можна розділити на три групи залежно від методології, яка застосовувалася авторами для вибору найбільш ефективних індикаторів – передвісників фінансової кризи.

Якісний аналіз. Даний підхід припускає графічне зіставлення динаміки фундаментальних економічних показників в період перед фінансовою кризою і в спокійному стані. В той же час при такому підході можливий розрахунок деяких статистичних індикаторів, що характеризують динаміку тимчасових рядів індикаторів – передвісників фінансової нестабільності.

Економетричне моделювання. При такому підході строяться регресійні моделі, що дозволяють оцінити взаємозв'язок показників з вірогідністю фінансової кризи.

Непараметричні оцінки. При даному підході розробляються різні числові характеристики, що дозволяють завчасно виявляти уразливість економіки перед фінансовою кризою. В рамках вказаного підходу можна виділити два основних напрями: побудову граничних значень індикаторів – передвісників фінансової кризи на основі різних критеріїв, а також розробку звідних індексів фінансової стабільності.

Приведемо основні роботи, що відносяться до кожного з вказаних вище типів досліджень індикаторів – предвестников фінансової кризи. Відзначимо, що автори ряду робіт в своїх дослідженнях поєднували декілька підходів.
Якісний аналіз

У роботі Ейхенгріна, Роуза і Віплоша (Eichengreen, Rose and Wyplosz, 1995) робиться спроба виявити змінні, які можуть служити як «ранні застережливі сигнали». Автори намагаються відповісти на питання, чи може динаміка яких-небудь економічних змінних передбачити кризи обмінних курсів, а також проаналізувати, наскільки сильно розрізняється поведінка різних індикаторів в кризовому для поста і докризовому періодах.

Для вивчення валютних криз був складений список офіційних оголошень про девальвацію і ревальвацію, переході від фіксованого курсу до плаваючого, випадків, коли межі валютного коридору були розширені, і інших значних змін у валютній політиці в світі за 1959-1993 рр. Такі події в роботі названі «подіями» ринку іноземної валюти, оскільки очевидно, що далеко не всі такі епізоди є валютними кризами. Використовувалися квартальні дані для двадцяти розвинених країн.

Для пошуку закономірностей в динаміці економічних показників автори графічно зобразили поведінку змінних під час різних криз і «подій» на валютному ринку. Кожен графік ілюстрував поведінку тієї або іншої змінної за два роки до і після «події» або кризи.

У роботі розглядається динаміка наступних змінних:

• зміна золотовалютних резервів;

• обмінний курс;

• короткострокова ставка відсотка;

• ставка рефінансування центрального банку;

• зміна експорту і імпорту;

• відношення сальдо рахунку поточних операцій платіжного балансу до ВВП;

• відношення бюджетного дефіциту до ВВП;

• внутрішній кредит;

• грошова маса;

• безробіття;

• інфляція;

• ВВП в реальному виразі;

• прибутковість державних облігацій;

• фондовий індекс.

Автори роботи показали, що за декілька кварталів до девальвації спостерігається зниження золотовалютних резервів, падіння експорту і зростання імпорту і, отже, збільшення дефіциту рахунку поточних операцій. Після девальвації резерви, так само як і експорт, відновлюються порівняно швидко. В той же час імпорт і рахунок поточних операцій повертаються до початкового значення трохи довше. Крім того, було виявлено значне збільшення реального ефективного обмінного курсу перед девальвацією.

У країнах напередодні девальвації в порівнянні з «спокійними» періодами був зафіксований більший бюджетний дефіцит, зростання внутрішнього кредиту і пропозиції грошей. Крім того, в них спостерігалися вищі темпи інфляції і короткострокові процентні ставки, причому процентні ставки після девальвації не знижувалися. На ринку праці як до, так і після девальвації спостерігалося підвищене безробіття.

Автори також відзначають, що перед ревальвацією макроекономічні змінні поводяться протилежним чином, хоча їх поведінка не так сильно відрізняється від нормального стану.

У дослідженні МВФ (International Monetary Fund, 1998) для ідентифікації валютної кризи будується індекс, рівний средньозваженому значенню темпів приросту обмінного курсу і золото-валютних резервів. Як банківську кризу вони визначають ситуацію у разі примусового масового закриття і злиття банків або поглинання фінансових інститутів державою. Крім того, банківською кризою вважається масове вилучення внесків населенням.

Франкель і Роуз (Frankel and Rose, 1996) також застосували графічний аналіз для виявлення індикаторів – передвісників валютної кризи. Для аналізу автори узяли дані по ста країнах з 1971 по 1992 р.

Досліджувані в роботі показники діляться на чотири групи: внутрішні змінні, «міжнародні» змінні, змінні, що характеризують зовнішній борг і «зовнішні» змінні.

1. Внутрішні змінні:

• темп зростання внутрішнього кредиту;

• відношення профіциту/дефіциту бюджету до ВВП;

• темп зростання ВВП в реальному виразі.

2. Міжнародні змінні:

• відношення зовнішнього боргу до ВВП;

• відношення золотовалютних резервів до об'єму імпорту за місяць;

• відношення сальдо рахунку поточних операцій до ВВП;

• реальний обмінний курс.

3. Змінні, що характеризують зовнішній борг (по відношенню до загальної суми зовнішнього боргу):

• частка зовнішніх запозичень, привернутих комерційними банками;

• частка пільгового боргу;

• частка зовнішнього боргу із змінною процентною ставкою;

• частка зовнішнього боргу державного сектора;

• частка короткострокового зовнішнього боргу;

• частка довга перед міжнародними фінансовими організаціями;

• відношення притоку прямих іноземних інвестицій до зовнішнього боргу.

4. «Зовнішні» змінні:

• короткострокова світова ставка відсотка (середньозважена ставка відсотка в індустріальних країнах);

• темп зростання ВВП в реальному виразі в країнах ОЕСР.

Автори дослідження показали, що ставка відсотка за кордоном перед кризою підвищується. В той же час сальдо рахунку текучих операцій платіжного балансу і дефіцит державного бюджету
Непараметричні оцінки

Першою роботою, в якій для прогнозування фінансової нестабільності були використані непараметричні оцінки, стало дослідження Камінськи, Лізондо і Рейнхарт (Kaminsky, Lizondo and Reinhart, 1998), в якому проводиться емпіричний аналіз валютних криз 1990-х років, і пропонується система ранніх застережливих сигналів для визначення кризи.

Кризою автори вважають таку ситуацію, при якій атака на валюту веде до різкого її знецінення, скорочення золотовалютних резервів або поєднання обох чинників. Ідентифікація криз здійснюється за допомогою «індексу тиску на обмінний курс», рівного средневзвешенному зміні обмінного курсу і золотовалютних резервів за місяць.

У своєму дослідженні автори розглядають наступні індикатори:

• золотовалютні резерви;

• імпорт;

• експорт;

• умови торгівлі;

• реальний обмінний курс;

• спред між світовою і внутрішньою ставками відсотка;

• надмірна пропозиція грошей в реальному виразі;

• грошовий мультиплікатор;

• відношення внутрішнього кредиту до ВВП;

• реальна ставка відсотка по депозитах;

• відношення ставки по кредитах до ставки по депозитах;

• депозити комерційних банків;

• ВВП в реальному виразі;

• індекс фондового ринку.

Як сигнальний горизонт, тобто період, протягом якого динаміка показників може передбачати кризу, розглядаються 24 місяці. Для кожного показника в кожній країні встановлюється своя власна межа. Якщо значення показника виходить за неї, то вважається, що сигнал поданий. Межі вибиралися таким чином, що б, з одного боку, індикатори не подавали дуже багато помилкові сигнали, а з іншою, – що б не пропустити криза.

Кожен індикатор може подати сигнал (перший рядок табл. 1) або не подати сигнал (другий рядок). Якщо індикатор подає сигнал, за яким слідує криза протягом встановленого тимчасового горизонту (24 місяці), то сигнал називають «хорошим» (осередок A). Коли індикатор подає сигнал, а криза не наступає протягом 24 місяців, сигнал відносять до шуму або до «поганих» сигналів (осередок B). Якщо індикатор не подає сигнал, а криза трапляється, то сигнал вважається «пропущеним» (осередок З). Якщо ж індикатор не подає сигнал, і криза протягом встановленого горизонту (24 місяць) не відбувається, то сигнал також відносять до «хороших» сигналів (осередок D). Відмітимо, що ідеальний індикатор характеризуватиметься ненульовими значеннями тільки в осередках A і D.



У осередках табл. 1 стоїть кількість місяців, протягом яких мала місце кожна подія. При виборі індикаторів враховується частка «хороших» сигналів A/(A+C), частка «поганих» B/(B+D), «відношення шуму до сигналів» [B/(B+D)]/[A/(A+C)]. Крім того, для «хорошого» індикатора умовна вірогідність того, що відбудеться криза A/(A+B) повинна бути більше безумовною (A+C)/(A+B+C+D).

У роботі було показано, що сигнальний підхід може бути ефективним при прогнозуванні кризи, а також були виявлені індикатори, що мають силу, що передбачає: обмінний курс, внутрішній кредит, пропозиція грошей, золотовалютні резерви і експорт.

В табл.. 3 наводиться зібрана інформація про дію (на думку авторів відповідних робіт) різних показників, які можуть бути використані при оцінці можливості настання фінансової кризи.

Таблиця 3.



Розглядаються наступні роботи:

• RS: індикатори, розглянуті в дослідженні (Radelet and Sachs, 1998).

• Vlaar: індикатори, що опинилися працездатними в дослідженні валютних криз на ринках, що розвиваються, в роботі (Vlaar, 2000).

• CRS: індикатори, що опинилися статистично значущими при оцінці probit моделі в дослідженні (Carramazza, Ricci and Salgado, 2000).

• Edison: індикатори, у яких відношення «хороших» сигналів до «поганих» перевищує 2 в роботі (Edison, 2000).

• ACS: працездатні індикатори, знайдені в роботі (Aziz, Carramazza and Salgado, 2000).

• IMF1: працездатні індикатори, знайдені в роботі (IMF, 1999).

• GKR: індикатори з найменшим відношенням «поганих» сигналів до «хороших» при прогнозуванні валютної кризи в роботі (Goldstein, Kaminsky,Reinhart, 2000).

• BC: індикатори, знайдені за допомогою лінійного аналізу дискримінанта в роботі (Burkart and Couderc, 2000).

• Kaminsky1: індикатори, у яких відношення «поганих» сигналів до «хороших» менше 0,7 при прогнозуванні валютної кризи в роботі (Kaminsky, 1999).

• DB: індикатори, що опинилися статистично значущими при оцінці logit-моделей в дослідженні (Deutsche Bundesbank, 1999).


Примітка.

KLR: кількість випадків, в яких індикатор виявився статистично значущим в (Kaminsky, Lizondo and Reinhart, 1998).

CPR: індикатори, що опинилися значущими при прогнозуванні валютних криз в роботі (Corsetti, Pesenti and Roubini, 1998).

KB: індикатори, що опинилися значущими, принаймні, при оцінці двох регресійних моделей в роботі (Kamin and Babson, 1999).

KR: індикатори, які ідентифікують настання кризи як мінімум за три квартали, в роботі (Kaminsky and Reinhart, 1999).

GM: індикатори, що опинилися значущими при прогнозуванні валютних криз в роботі (Glick and Moreno, 1999).

EL: індикатори, що опинилися значущими при прогнозуванні валютних кризи сов в роботі (Esquivel and Larrain, 1998).

KMP: індикатори, що опинилися значущими при прогнозуванні валютних криз в роботі (Kumar, Moorthy and Perraudin, 2002).

Fratzscher: індикатори, що опинилися значущими при прогнозуванні фінансових криз в дослідженні (Fratzscher, 1998).

КОРИ: індикатори, що опинилися значущими при прогнозуванні валютних криз в дослідженні (Kruger, Osakwe and Page, 1998).

МR: індикатори, probit-модели, що виявилися значущими при оцінці, для валютної кризи в роботі (Milesi-Ferritti and Razin, 1998).

Tornell: індикатори, що опинилися значущими при прогнозуванні валютних криз в роботі (Tornell, 1999).





Примітка.

• DD: індикатори, що опинилися значущими при прогнозуванні банківських криз в роботі (Demirguc-Kunt and Detragiache, 1998b).

• HP: індикатори, що опинилися значущими при прогнозуванні банківських криз в дослідженні (Hardy and Pazarbasioglu, 1998).

• ER: індикатори, що опинилися значущими при прогнозуванні фінансових криз в роботі (Eichengreen and Rose, 1998).

• GKR: індикатори з найменшим відношенням «поганих» сигналів до «хороших» при прогнозуванні банківських криз в роботі (Goldstein, Kaminsky, Reinhart, 2000).

• Persaud: індикатори, використовувані при прогнозуванні валютних кризи сов в країнах, що розвиваються, в роботі (Persaud, 1998).

• IMF2: індикатори, використовувані при побудові звідних індикаторів уразливості в роботі (IMF, 1998).

• IMF3: індикатори, використовувані при побудові системи ранніх застережливих індикаторів в роботі (Berg, Borensztein, Milesi-Ferretti and Pattillo,2000).

• Kaminsky2: індикатори, у яких відношення «поганих» сигналів до «хороших» менше 0,7 при прогнозуванні банківської кризи в роботі (Kaminsky,1999).

• Honohan: працездатні індикатори, знайдені в дослідженні (Honohan, 1997).

• HK: кількість публікацій, в яких індикатор виявлявся статистично значущим при його емпіричній оцінці, розглянутих в роботі (Hawkins and Klau, 1998).

• DK: індикатори, динаміка яких відповідала передбачуваною перед фінансовою кризою 1998 р. в РФ, розглянуті в дослідженні (Економіка перехідного періоду, 2003).









Схожі:

М. Г. Купянському Шановний Микола Григорович!
України. Дії відбувались в період 2002-2004 року, але відлуння триває у даний час. Під загрозою на території міста стоїть соціально-побутова...
20. Глобальна мережа Internet
Глобальна мережа Internet. Загальні принципи організації. Апаратна, програмна та інформаційна складові глобальної мережі. Основні...
Проект «Подолання наслідків глобальна фінансова криза 2008 року та...
Країні, показати реакцію голів держав, урядів, чиновників та пересічного населення. Висвітлити, які кроки були здійснені для запобігання...
ОСНОВИ ФІНАНСОВОГО АНАЛІЗУ
Ключові слова: ФІНАНСОВИЙ АНАЛІЗ, МЕТОДИ І ВИДИ ФІНАНСОВОГО АНАЛІЗУ, ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ, КОЕФІЦІЄНТИ ЛІКВІДНОСТІ, ДІЛОВОЇ АКТИВНОСТІ,...
ВСТУП
РОЗДІЛ Стабільність основна умова ефективної діяльності комерційних банків
ФІНАНСОВА САНАЦІЯ ТА РЕСТРУКТУРИЗАЦІЯ ПІДПРИЄМСТВ
Насінник В. З. Фінансова санація та реструктуризація підприємств. – Тернопіль: ТАНГ, 2003 р. –252 c
ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ОМП-2013» ЗА РІК, ЩО ЗАКІНЧІВСЯ 31 ГРУДНЯ 2013 р
ПРИМІТКИ ДО ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ Т ОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ОМП-2013» ЗА РІК, ЩО ЗАКОНЧІВСЯ 31ГРУДНЯ 2013р
ТОВ «Фінансова компанія «Власний Дім» за 2013 рік
Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Власний Дім» (далі «Товариство») є юридичною особою, створеною відповідно...
ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ОМП-2013» ЗА РІК, ЩО ЗАКІНЧІВСЯ 31 ГРУДНЯ 201 4р
ПРИМІТКИ ДО ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ Т ОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ОМП-2013» ЗА РІК, ЩО ЗАКОНЧІВСЯ 31 ГРУДНЯ 2014р
ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ
«ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ІНОВАЦІЙНА ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ» станом на 31. 12. 2011р у складі Балансу, Звіту про фінансові результати, Звіту...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка